Stansmixare: Välj En Visp Eller En Omrörare. Kan Lösningen Blandas Med En Perforator?

Innehållsförteckning:

Video: Stansmixare: Välj En Visp Eller En Omrörare. Kan Lösningen Blandas Med En Perforator?

Video: Stansmixare: Välj En Visp Eller En Omrörare. Kan Lösningen Blandas Med En Perforator?
Video: Perfekt vispad grädde | Hemskunskap för vuxna 2024, Maj
Stansmixare: Välj En Visp Eller En Omrörare. Kan Lösningen Blandas Med En Perforator?
Stansmixare: Välj En Visp Eller En Omrörare. Kan Lösningen Blandas Med En Perforator?
Anonim

På en byggarbetsplats av valfri skala blir det nödvändigt att röra om olika vätskor och lösningar. Detta kan göras både med ett specialverktyg och med olika hjälpmaskiner. I det andra fallet, om mängden av lösningen som ska behandlas är liten, är det användbart att använda en mixer för en perforator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det finns goda skäl att överväga en borrhammare. Dess inre struktur är mycket nära den för en fristående mixer. Båda mekanismerna har en elektrisk motor som genererar vridmoment och överför det till axeln. Redan fungerar axeln som bas för den specialiserade infästningen. Därför är de viktigaste driftparametrarna nära besläktade med energin som frigörs av elmotorn.

Borrhammaren finns på bygg- och reparationsplatser oftare än andra verktyg som har en roterande del . Ett lämpligt sätt att blanda lösningar är imitation av en borr. Systemet justerar enkelt antalet varv på kommando. Om du måste blanda den mest trögflytande vätskan är det lämpligt att välja en mixer med en kort bladlängd. Men det är viktigt att förstå att borrhammaren i sig är en dyr och mycket känslig enhet, den går lätt sönder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hett ämne

Så enligt de tekniska egenskaperna är det fullt möjligt att störa lösningen med själva perforatorn. Men det här är dyrt och opraktiskt. Man ska dock inte överge idén alls, den har sin egen rationella korn. Det är fullt möjligt att utföra uppgiften med en borrhammare, och även med minimala negativa konsekvenser. Du behöver bara använda rätt bilaga.

Bild
Bild

Att välja rätt produkt

Bergborrare har två huvuddelar: ett skaft och en arbetsvisp. Spetsens storlek varierar beroende på vilken typ av media som ska blandas och omfattningen av det arbete som ska utföras. Tillverkare beskriver alltid i de medföljande materialen vilka blandningar som kan blandas. Som med val av andra produkter är det användbart att ge produkter från välkända företag företräde. Till och med den multipla skillnaden i jämförelse med okända märken motiveras fullt ut av produkternas höga kvalitet.

Mycket uppmärksamhet bör ägnas åt valet av vispar enligt skaftformatet . Traditionellt har de en cylindrisk eller sexkantig konfiguration. I vissa fall används även M14- och SDL-Plus-kontakter. Valet bestäms av vilken kontakt som tillhandahålls av stanstillverkarna. Bosch Corporation, till exempel, utrustar sina produkter med SDL-Plus-kontakter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast kan du helt enkelt berätta för säljarna vilken enhet mixern köps för . De kommer att kunna erbjuda den optimala infästningen. Korg med en vanlig visp är från 10 till 11 cm med en diameter på 8-15 cm. Om borrmaskinen är mycket kraftfull eller om du måste blanda många lösningar är det bättre att välja en större korg. När det gäller mixarens längd är valet enkelt - du måste fokusera på behållarens höjd där lösningen ska blandas.

Vispar från 50 till 60 cm långa gör att du lugnt kan röra kittet i en plasthink. Eller skaka upp gipset i den extra lådan. Med en hastighet på 600 varv / minut kan mixern hantera även tunga och viskösa medier med förtroende. När reparationer planeras kommer ett munstycke på hushållsnivå att fungera. Men för att bygga ett hus är det lämpligt att välja något mer allvarligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man knådar lösningen med en perforator längre

När en enhet väljs kan ett problem uppstå på grund av för tidiga avstängningar. Anledningen är enkel:

  • roterande hammarmotorer arbetar med luftkylning;
  • fläktens rotationshastighet sammanfaller med axelns driftshastighet;
  • om en viskös vätska blandas, varvtalet är lågt och ansträngningen är betydande;
  • därför överhettas motorn snabbt.

Elektroniken hindrar hammaren från att starta igen tills den har svalnat helt. Försök att ta bort sensorn från systemet, kringgå den eller inaktivera den kommer bara att leda till för tidig skada på enheten. Den kardinala lösningen på problemet är användningen av externa kylare. Men ändå, om arbetsvolymen är mycket stor, och de måste utföras ofta, är det bättre att köpa en fristående byggmixer. Naturligtvis talar vi inte om renovering av ett rum, utan om konstant storskaligt arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare rekommendationer

Med hjälp av en stans kan du blanda en mängd olika ämnen:

  • alla typer av gips;
  • cement;
  • Spackel;
  • kakellim.

När du utför sådant arbete är det oacceptabelt att använda chockläget. Det är också oacceptabelt att den blandade vätskan kommer på utrustningen. Både perforatorn själv och mixern, efter arbetets slut, måste tvättas noggrant och torkas vid rumstemperatur. Detta hjälper till att förlänga enhetens livslängd.

Bild
Bild

Observera: om dammiga föreningar blandas är det bättre att bära andningsskydd när du arbetar.

Bild
Bild

Om apparatens arbetsdel är igensatt med lim är det nödvändigt att stoppa den, koppla bort den från elnätet och tvätta bort föroreningarna. Om du inte gör detta i tid kan du vara rädd för att misslyckas. Det är absolut nödvändigt att se till att trådarna är i rätt läge. Att linda dem med en visp kan leda till allvarliga skador. Perforatorn måste hållas stadigt i dina händer för att inte bli distraherad av främmande stimuli.

Varvtalet justeras i enlighet med hur djupt vispen är nedsänkt . Om det blandas med full hastighet högst upp i skopan är stänk oundvikliga. Så snart knådningen är klar, sänk hastigheten och ta bort vispen. Sänk den omedelbart i en hink med rent vatten och kör den igen i 2-3 sekunder för att rengöra helt. Denna teknik gör att du kan förbereda instrumentet för arbete.

Rekommenderad: