Perforator "Energomash": Råd Om Val, Fördelar Och Nackdelar

Innehållsförteckning:

Video: Perforator "Energomash": Råd Om Val, Fördelar Och Nackdelar

Video: Perforator
Video: Перфоратор Энергомаш ПЕ-25140 2024, Maj
Perforator "Energomash": Råd Om Val, Fördelar Och Nackdelar
Perforator "Energomash": Råd Om Val, Fördelar Och Nackdelar
Anonim

En slagmaskin som slår ett hål är vad vi brukade kalla en borrhammare. Detta verktyg är idealiskt för både professionell och hemmabruk.

Varför behöver du det?

Med en sådan enhet kan du utföra följande operationer:

  • göra hål i hårda material: betongvägg, tegel;
  • skapa en gräv för elektriska ledningar;
  • ta bort och slå ner gamla kakel eller gips.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om ett sådant behov inte uppstår, eller om problemet inte uppstår så ofta, kan du använda en enkel slagborrmaskin.

Vyer

För att välja exakt det verktyg som kommer att hålla i många år, kommer att vara bekvämt och nödvändigt att använda, måste du definiera flera parametrar. En av dem är en typ av hammarborr som slagverksmekanism.

Slagmekanismen kan vara elektromekanisk och elektropneumatisk

Den elektromekaniska mekanismen drivs av borrens påverkan på kärnan, den längsgående rörelsen utförs tack vare två elektromagnetiska spolar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna typ av mekanism visade sig ha nackdelar, till exempel, den har en mycket grov rekyl, det finns också vibrationer i ramen under användning, vilket stör arbetet med verktyget.

Nya och moderna elektropneumatiska mekanismer är indelade i två typer:

  • med rullager;
  • med vevmekanism.

Här, som i all pneumatik, rör sig mekanismen tack vare lufttrycket, som skapas med hjälp av en rörlig kolv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

En annan viktig parameter är den avsedda användningen av verktyget. Om det krävs för dagligt hushållsarbete kan verktygets prestanda vara liten. Om du planerar att använda verktyget ofta och länge, är det bäst att uppmärksamma egenskaperna och välja ett verktyg av hög kvalitet.

  • Det är viktigt att bestämma antalet och typen av verktygets användningssätt - för hushållsbruk räcker det med flera lägen. Det mest nödvändiga och grundläggande läget är borrning. Dessutom kan hammaren stängas av i hammaren, den kan krossa, borra eller omvänt utföra funktionen som en hammare.
  • Först och främst beror hastigheten och kvaliteten på arbetet på kraften. Hushållsarbete kräver ström från 0,8 till 1,9 kW.
Bild
Bild
  • Påverkansenergin påverkar kvaliteten och drifttiden. Till exempel 2 till 8 Joule för hemmabruk, 8 till 27 Joule för proffs.
  • Antalet eller frekvensen av påverkan är en annan viktig egenskap som inte bör försummas om du planerar att använda verktyget under lång tid. Hammarborrstillverkare kompenserar ofta för den låga effekten i hushållsverktyg med antalet slag. Till exempel, i lätta modeller kan denna siffra vara 7 tusen slag per minut, i tunga versioner - högst 3500.
  • Typen av chuck i elektro-pneumatiska modeller är SDS-plus (hål upp till 2,5 cm, hushållschuck) eller SDS-max (upp till 20 mm, professionell).
  • Motorns placering kan vara rak eller L-formad. De senare alternativen är tunga och massiva, samtidigt som de har bra prestanda.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det finns många märken och modeller av bergborrar på marknaden. En av tillverkarna av borrhammare av hög kvalitet är "Sturm!" Det tyska företaget har utvecklats sedan 90 -talet av förra seklet och producerar bergborrar under varumärket Energomash.

Detta namn är populärt för rysktalande användare, så varumärket har rotat sig i Ryssland. Genom att välja Energomash föredrar användarna den tyska kvaliteten hos en pålitlig tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Perforatorer SDS MAX "Energomash PE-2520M ". Denna modell har en vikt på 19 kg, mer avsedd för långsiktig och professionell användning. Har en effekt på 2000 W, slagkraft - 27 J, slagfrekvens - 1900 slag. / min., hastighet - 320 varv / min. / min. I presenten ingår ett fodral (förvaringsväska).

Bild
Bild
Bild
Bild

Köpare tycker att det här verktyget är det bästa valuta för pengarna. En avancerad användare kan köpa ett sådant verktyg för hushållsändamål.

Roterande hammare SDS Plus . SDS Plus-verktyget "Energomash PE-2591P" är ett bra och billigt alternativ för hushållsbruk. Effekt - 900 W, produktivitet - 1100 varv / min. / min., slagkraft - 3 J, frekvens - 4500 slag per minut. Dess vikt är bara 2 kg 650 g.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom fallet innehåller komplexet 3 SDS + borrar, ett extra justerbart handtag med djupmätare, grafitborstar, en mejsel och smörjmedel.

I grund och botten väljs denna modell på grund av dess låga pris, låga vikt och tillräcklig utrustning med borrmaskiner.

De främsta nackdelarna med verktyget är dess långhålsprestanda och snabba överhettning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Perforator SDS Plus "Energomash PE-2509BZ ". Effekt - 900 V, produktivitet - 780 rpm, slagkraft - 3 J, frekvens - 4300 slag per minut. Enhetens vikt är 5,4 kg. Komplett set: handtag, fodral, 3 SDS-plus-borrar, SDS + lansmunstycke, mejsel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med denna modell är det snabba bytet av munstycken, inställningen av krossningsvinkeln och den bra kompletta uppsättningen.

Bland bristerna är det värt att notera att verktyget inte är hållbart - det är inte lämpligt för aktivt bruk. Enligt köpare beror detta på det faktum att icke-stötsäker plast används vid tillverkningen, på grund av vilken strukturen snabbt misslyckas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Perforator SDS Plus "Energomash PE-25500 " - svag, men den mest populära modellen bland rockborrar av detta märke. Effekt - 600 W, produktivitet - 850 varv / min. / min., slagkraft - 2, 3 J, frekvens - 3900 slag per minut. Enhetens vikt är 3,2 kg. Setet innehåller 3 SDS + borrar, ett sidohandtag som är justerbart och har en djupmätare, grafitborstar, en mejsel och smörjmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Köpare anser att detta är det bästa valet i hushållsverktygssortimentet. Det kännetecknas av sin låga kostnad och goda kvalitet. Den enda nackdelen med modellen är bristen på extra utrustning och ett fodral.

I allmänhet lever märket upp till sina förväntningar. Det viktigaste är att bestämma syftet med perforatorn och utifrån detta välja den optimala modellen. Således kan Energomash -perforatorn med rätta vara bland hushållsverktygen.

Rekommenderad: