Borr "Zubr": Slagkraft Och Sladdlösa Borrar. Hur Väljer Man En Borrmixer?

Innehållsförteckning:

Video: Borr "Zubr": Slagkraft Och Sladdlösa Borrar. Hur Väljer Man En Borrmixer?

Video: Borr
Video: Cordless Recipro Saw ЗУБР SPL-181 2024, Maj
Borr "Zubr": Slagkraft Och Sladdlösa Borrar. Hur Väljer Man En Borrmixer?
Borr "Zubr": Slagkraft Och Sladdlösa Borrar. Hur Väljer Man En Borrmixer?
Anonim

För smidig användning och bekväm användning väljer proffs och användare ofta Zubr -borren under konstruktion och reparation. Den kan användas även i svåra väderförhållanden och lufttemperaturer ner till -25 grader. Tillverkaren erbjuder slag- och slagfria modeller, sladdlösa och elnät, borrmixer, miniborr, borrskruvmejsel. Låt oss överväga huvuddragen i sortimentet mer detaljerat.

Beskrivning

Tillverkaren erbjuder kraftfulla modeller som är lätta medan verktyget klarar mer än 5 timmars oavbruten drift. Du bör dock akta dig för överhettning, så regelbundet ska enheten kylas, annars kan det leda till de mest ogynnsamma konsekvenserna. Ett antal modeller fungerar från elnätet och sladden har en avsevärd längd, vilket gör det bekvämt att flytta över ett ganska stort område.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller driftsmekanismen kan modellerna delas in i slagverk och icke-slagverk. De förra rekommenderas för borrning av hårda material, till exempel metallsubstrat. De stötfria är mer lämpade för arbete med inte alltför täta ytor, som trä och plast. En del av borrarna kan användas som en mixer för att blanda byggmaterial.

Ett slagfritt instrument är lättare än ett slaginstrument . Den kan inte överstiga massan 1, 3 kilo. Trots att slagverksmodellerna väger upp till 3, 3 kilo respektive är det svårare att hantera dem. När det gäller designen är det mycket bekvämt att arbeta på grund av närvaron av en triac -regulator. Det är en utlösare, genom att trycka på den med annan kraft kan du ställa in borrens rotationshastighet. Slaghjul, om de tillhandahålls av modellen, är gjorda av kromlegering, vilket innebär att de är hållbara.

Alla verktyg har en bekväm form, handtaget passar lätt i handen, och handtaget för att hålla borren har en gummerad yta . Hastigheterna ändras med startknappen, vilket gör processen problemfri även för outbildade användare. Backläget är aktiverat antingen här eller i omkopplarens område, allt beror på modellens design. Själva omkopplaren kan fixeras i en viss position, vilket är mycket bekvämt i enlighet med säkerhetsföreskrifter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

generella egenskaper

Funktionen för slaglösa borrar kännetecknas av närvaron av uteslutande rotationsrörelser. 420-wattsmaskinen klarar upp till 3200 borrvarv. Slagsmodeller gör dessutom rörelser framåt och bakåt, vilket kräver ökad ansträngning under drift. Slagborrar kan väga från 1,8 till 3,3 kilo. Närvaron av en metallväxellåda har ett stort inflytande på denna indikator. Effekten sträcker sig från 550 till 1100 watt och påverkar direkt borrens rotationshastighet. Antalet träffar beror på enhetens syfte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den omvända funktionen finns i alla Zubr -modeller, vilket är mycket bekvämt och inte låter borren fastna i ytan . När det gäller den maximala borrdiametern beror denna indikator på vilken typ av material det är planerat att arbeta med. Till exempel, när det gäller trä, kommer det största hålet att ligga inom 35 millimeter. För metall och betong reduceras siffran, den maximala håldiametern i sådana fall är från 10 till 16 millimeter.

Bild
Bild

Funktioner och funktioner

Borrens huvudfunktion är att stansa hål i olika material. Denna uppgift, beroende på modell, har ett annat sätt att utföra. Det bör också noteras att verktygen har ytterligare alternativ. För borrning i ytor med låg densitet är stötfria modeller ganska lämpliga. För tjockt trä och lättbetong rekommenderar experter att använda verktygen i serien "Master" som används för hushållsbehov.

För tätare material bör slaganordningar användas. Om storleken på håldiametern är viktig krävs en borr med metallväxel. Om borren fastnar är det nödvändigt att använda omvänd läge, med dess hjälp är det mycket lättare att dra ut borren. I de fall där det är lite ljus i rummet, närvaron av lysdioder räddar situationen, hjälper de till att lösa problemet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Prylar

Zubr -verktyg har en käftnyckelchuck. Borren är fixerad med en nyckel, vars närvaro tillhandahålls i paketet. Detta gäller särskilt när det gäller arbete med metall eller tung betong. Om borren är hammarlös kan ett snabbklämningsalternativ användas, vilket ger en mindre pålitlig, men samtidigt tillräcklig fixering i detta fall.

Om enheten har strömförsörjning har den en gummiisolerad kabel . Tråden kan vara från 2 till 5 meter lång, vilket gör att du kan röra dig runt arbetsområdet utan problem. Eftersom sladden är gjord av mjukt material, kan verktygen användas även i kylan utan att riskera skador och ömtålighet. Bland de extra enheterna kan man särskilja ett extra handtag utformat för mer bekvämt arbete med verktyget, en djupmätare som gör att du kan uppnå dimensionell noggrannhet, en bakgrundsbelysning tillgänglig på ett antal modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Testning

Produkter av detta märke är mycket populära bland befolkningen, och detta är inte alls av misstag. Konsumenttester utförda med Zubr -borrar gav följande resultat. Enligt krocktestet är övningarna exceptionellt hållbara . Hon skadades inte av ett fall från en höjd av 10 meter, instrumentet fortsatte att fungera som vanligt. Borrhastigheten är ganska hög, till exempel klarar enheten en stålplåt 5 millimeter tjock på 53 sekunder och med ett träd 4 centimeter tjockt - på bara 7 sekunder. Enligt konsumenterna är dock reservdelar till enheter inte lätta att få tag på. Eftersom tillverkaren ständigt uppdaterar sortimentet blir det ganska svårt att välja delar till produkter som släpptes för flera år sedan.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Enligt användarna är verktygen för detta märke mycket populära. Och detta är inte förvånande, eftersom de har ett antal fördelar som skiljer Zubr -borrar från liknande enheter. Först och främst kan man inte låta bli att notera ett brett utbud av modeller . Detta gör att du kan välja ett verktyg baserat på dina personliga behov och preferenser. Enheterna är ganska kompakta, vilket är mycket bekvämt att arbeta med dem, medan de har hög effekt, vilket gör att en minimal tid läggs på att borra hål.

Vissa modeller är speciellt utrustade med en metallväxellåda. Det gör att maskinen klarar högre belastningar. Närvaron av en chuck låter dig arbeta med ytor med hög densitet. Borrar tolererar perfekt fall och mekanisk påfrestning. De flesta användare noterar användarvänligheten med dessa borrar.

Knappen för att slå på verktyget och ändra hastigheter är ofta densamma eller ligger i omedelbar närhet . Alla modeller är utrustade med en omvänd funktion. De kan arbeta även i ganska svår frost, vid temperaturer ner till -25 grader. Närvaron av ett extra handtag gör enheten bekvämare att använda. När det gäller bristerna är en av dem svårigheten att välja reservdelar till föråldrade modeller. Under drift är det också nödvändigt att ta hänsyn till det ögonblick då metallväxellådan svalnar snabbare. Därför, när det gäller ett icke-metalliskt element, måste du tåla en längre tid för att det ska svalna helt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning och instruktioner

Förutom själva borren innehåller paketet element som ett extra handtag (för slagverksmodeller), en chucknyckel som används för att installera och säkra borren, en djupmätare som låter dig ställa in önskat håldjup. Varje sats innehåller en bruksanvisning som gör det möjligt för konsumenten att använda den vid behov. Vissa modeller har också ett fodral.

Instruktionerna beskriver funktionerna i ett visst verktyg, finesser i anslutning och drift, information om alla funktioner i borrmaskinen. Den innehåller också grunderna för säkerhet vid arbete med olika material, lagringsregler. Tillverkaren ger fem års garanti på sina modeller. Tjänsten utförs i Zubr -nätverket.

Rekommenderad: