Anslutningsremsor För Bordsskivor (27 Bilder): Anslutning Med Dockningsprofiler 26-38 Mm, Hörn Och T-formade Remsor

Innehållsförteckning:

Video: Anslutningsremsor För Bordsskivor (27 Bilder): Anslutning Med Dockningsprofiler 26-38 Mm, Hörn Och T-formade Remsor

Video: Anslutningsremsor För Bordsskivor (27 Bilder): Anslutning Med Dockningsprofiler 26-38 Mm, Hörn Och T-formade Remsor
Video: Slipning, Oljning och polering av ek 2024, Maj
Anslutningsremsor För Bordsskivor (27 Bilder): Anslutning Med Dockningsprofiler 26-38 Mm, Hörn Och T-formade Remsor
Anslutningsremsor För Bordsskivor (27 Bilder): Anslutning Med Dockningsprofiler 26-38 Mm, Hörn Och T-formade Remsor
Anonim

Artikeln beskriver de grundläggande funktionerna i sammanfogningslister för bänkskivor. Anslutningen kännetecknas av dockningsprofiler 26-38 mm, hörn och T-formade remsor. Huvudtyperna av sådana enheter återspeglas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning och syfte

Då och då, när man ordnar bostäder och vid större reparationer, försöker folk uppdatera möblerna. Samtidigt måste det ofta ändras. Detta gäller även köksuppsättningar och deras komponenter. Du kan utföra detta arbete med dina egna händer utan problem. Naturligtvis behöver du bara anslutningsremsorna för bänkskivorna.

Sådana produkter är utformade, enligt deras namn, för att ansluta de heterogena delarna av strukturen med varandra . Det bör noteras att dockningsassistenten, tillsammans med en rent praktisk funktion, också är ansvarig för den estetiska fyllningen av utrymmet, inte mindre. Där de är installerade smulas eller sväller inte kanterna av vattendroppar och ångor. Liknande produkter placeras vid lederna; de brukar också dekorera hörnen på möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plankor ska köpas på samma plats som själva möblerna köptes. Detta minskar avsevärt risken för fel och teknisk övervakning. Det rekommenderas inte bara att bekanta sig med katalogerna, utan också att rådgöra med specialister. Till förmån för speciella anslutande produkter säger de:

  • attraktivt utseende;
  • utmärkt motståndskraft mot korrosion och mekaniska skador;
  • lång driftstid;
  • lämplighet även för våta förhållanden, för kontakt med vassa föremål och med frätande, aggressiva ämnen;
  • kompatibilitet med efterformande bänkskivor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Hörnprofiler spelar en viktig roll i sortimentet av moderna tillverkare. Naturligtvis används de för att knyta delar av bordsskivan mekaniskt med en viss vinkel. Namnet "dockning" är vanligtvis tilldelat ett element monterat i rät vinkel och utför en ökad dekorativ roll . Slutprodukten täcker den ursprungligen oisolerade änden och förhindrar den negativa påverkan på den från den yttre miljön. Tjockleken och radien för en viss variant är alltid av största vikt vid valet.

Men det är alltid nödvändigt att klargöra vad tillverkaren eller leverantören exakt menar under en viss position i katalogen / kontraktet, check eller prislapp (etikett). Så, slitsade remsor är helt enkelt ett alternativt namn för anslutning av profiler . Det är bara att terminologin på detta område ännu inte är väl etablerad, och det är inte nödvändigt att förlita sig på namns enhetlighet. Ett annat exempel är att begreppen breda och smala stänger har lite att säga till konsumenten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör alltid vara intresserad av vad specifik storlek menas, annars är problem när du försöker använda den köpta produkten oundvikliga.

Den T -formade modellen har en viktig specifik egenskap - den ger den mest exakta och noggranna anslutningen av bordsskivans delar. Även om dessa delar är mycket heterogena när det gäller geometri och mekaniska kvaliteter, garanteras skapandet av en sammanhängande komposition. Oftast är profiler gjorda av aluminiumlegeringar, eftersom det är just ett sådant ämne - inte järnmetall, inte plast eller rostfritt stål - som har ett antal viktiga fördelar:

  • kemisk tröghet;
  • lätthet;
  • styrka;
  • pålitlighet;
  • trevligt utseende;
  • motståndskraft mot höga och låga temperaturer, vattenånga, fetter och organiska syror;
  • allergivänliga.
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt: allt detta är ännu mer kännetecknande för produkter tillverkade av eloxerat aluminium. Sant, det kommer att kosta lite mer.

En mycket relevant egenskap är storleken på en viss bar. Du kan ofta hitta strukturer med en tjocklek av 26 eller 38 mm . I många fall har sådana produkter en längd på 600 mm - och ett liknande måttförhållande valdes av ingenjörer på grundval av förtrogenhet med användningen, med recensioner.

Men många företag är redo att erbjuda profiler av andra storlekar. Så, regelbundet i katalogerna över möbelföretag finns det remsor med en tjocklek på 28 mm . Det kan vara enkla anslutnings- och änd- och hörnstrukturer. Men modeller med en storlek på 42 mm måste vanligtvis beställas dessutom - de är sällsynta i tillverkarkataloger. Men med den moderna variationen av möbelverkstäder är detta naturligtvis inte ett problem.

Viktigare är att en rundad bar, oavsett storlek, är den säkraste . Den här fastigheten kommer att uppskattas mest av dem som har små barn hemma. Men även bland de mest brutala vuxna är det osannolikt att en extra kollision med skarp vinkel orsakar positiva känslor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfattningsvis är det värt att överväga ämnet färgning av anslutningsremsorna. Som bänkskivorna själva är de i de flesta fall svarta eller vita. Men valet av användare stannar inte naturligtvis där.

Så, i spritneutrala interiörer anser många användare att beige är den bästa lösningen . Det passar optimalt "köks" -stämningen och exciterar inte nerverna för mycket. Sandfärgen passar för rum med ljusa träfasader. Det är också bra där dekorationen är annorlunda, men det är mycket ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra huvudalternativ:

  • metalliskt - för praktiska människor som älskar att laga mat i sitt kök;
  • mörkbrun färg - uttrycksfull saftig kontrast i en mycket ljus inredning;
  • grönt (inklusive både gräsbevuxet och ljusgrönt) är ett utmärkt val för romantiker, för familjer med barn, för dem som inte är vana vid att bli avskräckta och upprörda;
  • röd - en ljus accent mot bakgrunden av ett vitt eller måttligt mörkt headset;
  • orange - en utmärkt kombination med bruna eller andra måttligt mättade möbler;
  • rosa - skapar en spektakulär och på samma gång saknar aggressionsstämning;
  • ek - uttrycker tradition, soliditet och respektabilitet;
  • en mjölkvit nyans är lämplig för att späda ut ett mycket mörkt kök.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bänkskivanslutning

Nödvändiga verktyg

Oavsett typ och färg på stången för bänkskivan och bänkskivan själv, måste den monteras noggrant. Anslutning av ett par spånskivor är det enda alternativet för att erhålla en vinkelstruktur. För arbete behöver du, förutom själva baren:

  • ett par klämmor (band) för bänkskivan;
  • silikonbaserat tätningsmedel (färglös komposition rekommenderas);
  • hushållsborrmaskin;
  • såg för metall;
  • borrar för metall;
  • Forstner borrar i olika sektioner;
  • Phillips skruvmejsel eller skruvmejsel;
  • 10 mm skiftnyckel;
  • tång;
  • brevpapper (blyets hårdhet är inte viktig);
  • en mjuk trasa för att torka bort överflödigt tätningsmedel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Teknologi

Låt oss säga att du vill gå med ett par spånskivdukar i en vinkel. I detta fall kan en "inget segment" -anslutning utföras. Bara 2 tomter är placerade på köksskåpet i rät vinkel . Men dockning kan också göras "via segment". Denna lösning är mer besvärlig. De tillgriper det så att du kan sätta ett hörnskåp.

Fogen ska i alla fall vara så tät som möjligt . Ju mindre gapet som skiljer ändarna, desto bättre. Naturligtvis är det svårt att uppnå detta resultat på ovala eller rundade bänkskivor. Men även i det här fallet är det inte nödvändigt att ringa installatörerna. Du kan helt enkelt installera en speciell hörnkontakt - kostnaden är mycket lägre än kostnaden för tjänster från en specialist (som dessutom sannolikt kommer att ta en liknande produkt).

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett mer estetiskt alternativ för installation av prefabricerade bänkskivor är att fixa dem med den så kallade eurosågmetoden . Detta tillvägagångssätt är lämpligt för produkter oavsett kantform. I detta fall kommer plankan snarare att ha en hjälp- och dekorativ roll. Det kommer bara att ge ytterligare tillförlitlighet för bunten med element. Huvudfixeringen tas av tätningsmedlet och trälimet.

Men Eurozapil används sällan på grund av dess höga kostnad. I de flesta fall används fortfarande funktionella anliggande profiler . Innan du markerar klämmornas position måste du se till att fästet inte stör installationen av utrustningen i bordsskivan. Och inte bara teknik, utan också en inbyggd diskbänk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland är sömmen belägen nära hällarna, och sedan på botten av dem finns det fästen för bottenmontering; Det är också användbart att komma ihåg hur man fixar dem.

Ytterligare en omständighet - även i närvaro av flera golv, kommer den prefabricerade produkten definitivt att ge efter för monoliten vad gäller styvhet. Därför måste bordsskivan vara ordentligt stödd. När du har markerat knytpunkterna måste du fästa anslutningsremsan i bordsskivans ände . Därefter markeras framtida nya platser med en penna. Skärningar längs linjerna hjälper dig att göra en såg för metall.

Vidare bryts det inre överskottet av med en tång. Såg av stången med en bågfil till önskad storlek och lämna bara en marginal på 1-2 mm. Sist men inte minst bryr de sig om tillförlitlig nedsänkning av de självgängande huvuden. De borde gå in i baren; om detta inte tillhandahålls automatiskt används ytterligare försänkning. Nästa steg:

  • med en 35 mm Forstner -borr inklämd i en borr, slås blindhål ut till ett förutbestämt djup, vilket garanterar placeringen av spännstiftet exakt i mitten i tjocklek;
  • ha förberett blinda hål, gör hål i bordsskivan för dubbar med 8 mm;
  • För ökad noggrannhet passeras detta hål sekventiellt med ett par borrar;
  • öppna längsgående spår förbereds i bänkskivan;
  • dra åt anslutningsremsan på bordsskivan med självgängande skruvar;
  • täck stången med tätningsmedel;
  • sätt in tappen i spåret och i hålet på den matchande delen;
  • dra åt (i sin tur) delar av bordsskivan med en skiftnyckel;
  • så snart tätningsmedlet börjar svälla stoppas uppdragningen och fläcken torkas bort med en trasa.

Rekommenderad: