Touch -omkopplare För LED -remsor: Knappar För Remsor I En Aluminiumprofil I Köket, Anslutning Av En Dimmer Och En översikt över Sensorer

Innehållsförteckning:

Video: Touch -omkopplare För LED -remsor: Knappar För Remsor I En Aluminiumprofil I Köket, Anslutning Av En Dimmer Och En översikt över Sensorer

Video: Touch -omkopplare För LED -remsor: Knappar För Remsor I En Aluminiumprofil I Köket, Anslutning Av En Dimmer Och En översikt över Sensorer
Video: How to Wire LED Strips to a Switch 2024, April
Touch -omkopplare För LED -remsor: Knappar För Remsor I En Aluminiumprofil I Köket, Anslutning Av En Dimmer Och En översikt över Sensorer
Touch -omkopplare För LED -remsor: Knappar För Remsor I En Aluminiumprofil I Köket, Anslutning Av En Dimmer Och En översikt över Sensorer
Anonim

LED -band används aktivt för att belysa alla typer av ytor. Användningen av ett sådant element gör det möjligt att skapa en unik atmosfär i alla rum, samt att uppnå en optimal belysningsnivå. För det För att styra sådana system så bekvämt och säkert som möjligt används en peksknapp för LED -remsan, som har stora möjligheter och överkomliga kostnader.

Bild
Bild

Särdrag

Det finns ett stort antal beröringsbrytare på den moderna marknaden som skiljer sig åt i funktionalitet, design och andra egenskaper. Oavsett modellens funktioner innehåller systemet flera grundläggande element.

Frontpanel . För maximal bekvämlighet är det på den som bakgrundsbelysningen finns. Det kan ha en annan form av utförande. Under processen med att välja en sådan enhet uppmärksammar många designen och inte de tekniska och funktionella parametrarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Touch -sensor som styr enhetens signaler.

Bild
Bild
  • Växlingsschema , vilket är nödvändigt för att omvandla signalen till elektrisk ström och säkerställa en stabil drift av LED -remsan.

Bild
Bild

Ram . Det är i det som alla detaljer om enheten finns. Det bör noteras att när det gäller deras designfunktioner kan beröringsbrytare skilja sig åt, vilket avgör funktionerna i installationsarbetet.

Bild
Bild

Beröringsbrytare för LED -remsor är mycket populära och efterfrågade på grund av ett antal fördelar

  • Enkel användning . Sådana enheter är ganska enkla att slå på och av. För att göra detta behöver du bara trycka på den känsliga ytan.
  • Användare kan styra ljusstyrkan över ett stort område , som positivt skiljer sådana växlar mot andras bakgrund.
  • Hög komfort . Inga ljudeffekter uppstår vid byte av driftläge.
  • Utmärkt säkerhet . Sådana brytare är inte rädda för fukt, därför kan de installeras inte bara i köket, utan också i badrummet, som kännetecknas av en hög luftfuktighet.
  • Attraktivt utseende . Moderna modeller kan lätt bli en verklig höjdpunkt i interiören, harmoniskt passa in i vilken design som helst.
  • Kompakta mått . Pekskärmarna har en liten storlek, så att de kan installeras även i trånga utrymmen.
  • Tillgänglighet av speciell ljusindikering tack vare vilken omkopplaren kan hittas även i mörkret.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Behovet av att ansluta en LED -lampa eller remsa kan uppstå i ett stort antal situationer. Vanligtvis används sådana belysningsanordningar om du behöver tillhandahålla belysning för arbetsområdet i köket, ansluta flera enheter samtidigt eller organisera belysning på trappan. Förutom, sådana element är en oumbärlig del av systemet "smarta hem", som nyligen har blivit mycket populärt.

Sådana indikatorer är dock mest efterfrågade i köket, där de måste väljas med hänsyn till ägarens behov och rumets egenskaper.

Bild
Bild

Om det är nödvändigt att organisera belysningen av arbetsområdet, är det bäst att föredra en kraftfull ljuskälla, som kommer att placeras under skåpen. Detta alternativ anses vara det mest effektiva, eftersom det eliminerar de negativa effekterna av starkt ljus på ögonen och förenklar arbetet i köket.

Du kan välja nästan vilken modell som helst för köket, eftersom de utmärks av deras motståndskraft mot fukt, ångor och andra ångor, vilket gör dem till en säker lösning för ett sådant rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Det finns ett stort antal modeller av pekbrytare för LED -remsor på den moderna marknaden, som huvudsakligen skiljer sig åt i utseende och funktionalitet. I urvalsprocessen måste du vara uppmärksam på installationsfunktionerna för en viss enhet, dess form, struktur och färg.

Efter installationstyp

Detta kriterium är viktigt eftersom det avgör hur exakt strömbrytaren kommer att installeras. Vissa modeller är monterade i belysningsenhetens aluminiumprofil, medan andra skiljer sig åt i egenskaper hos luftenheter. Dessutom är det nödvändigt att ta hänsyn till typen av anslutning, som kan vara loop-through och non-loop-through. Det är bäst att ge företräde åt de första alternativen, som låter dig styra belysningen från många ställen samtidigt.

Bild
Bild

Efter färg, form och textur

Alla touchkontakter för LED -remsor på marknaden skiljer sig åt i form, färgschema och struktur på huvudpanelen.

Tack vare detta kan varje person välja den optimala lösningen för sitt rum, med hänsyn till särdragen i dess layout och design.

Moderna pekbrytare kan också variera beroende på de ytterligare funktioner som finns, bland vilka flera alternativ kan urskiljas

  • Fjärrkontroll med infraröd sensor , på grund av vilket processen att forma belysning är mycket förenklad. Dessutom tillåter det användaren att välja den bakgrundsbelysning som passar honom bäst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Timer . Tack vare den här funktionen kan du avsevärt optimera energikostnaderna samt justera tidsintervallen där systemet kommer att fungera. Timern är extremt viktig när du organiserar ett smart hemsystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beröringsfritt system , som låter dig reagera på eventuella förändringar i den yttre miljön, genom att tända eller stänga av belysningen i rummet. Tack vare detta kan du dessutom installera ett system för att automatiskt tända ljuset när rörelse detekteras.

Bild
Bild

Mini dimmer . Det är ett unikt element som du kan ändra ljusstyrkan på LED -remsan med. Det är på grund av den här funktionen som många användare föredrar touch -switchar, eftersom vanliga inte tillåter dig att ändra ljusstyrkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns modeller som kan slås på när du kommer nära sensorn eller under kontakt med den . Det andra alternativet är det mest föredragna, eftersom det förutsätter maximal bekvämlighet och utesluter möjligheten till falska larm.

Förbindelse

För att beröringsomkopplaren fullt ut ska klara av de uppgifter som tilldelas den, ägnas stor uppmärksamhet åt installationen. Det ska noteras att detta är en ganska enkel uppgift som alla kan hantera. LED-remsor kan fungera på spänningar i intervallet 12-24 V, inte 220 volt , som måste beaktas vid montering av ett sådant system. För att uppnå de nödvändiga spänningsvärdena måste anslutningen utföras med en speciell strömförsörjningsenhet.

Under installationsprocessen behöver du speciella kontakter eller ett lödkolv med låg effekt.

Bild
Bild

I detta fall bör lödkolvens effekt inte överstiga 40 W, annars skadar det ledningarna och gör dem olämpliga för vidare användning. Alla installationsarbeten bör utföras med en kabel vars tvärsnittsarea inte överstiger en och en halv millimeter . Om bandet är för långt måste ytterligare beräkningar göras för att bestämma den lämpligaste tråddiametern.

För att ansluta beröringsomkopplaren så exakt som möjligt, under installationsprocessen, måste du vara uppmärksam på markeringarna som anges på enhetsfodralet

Bild
Bild

Experter rekommenderar att man använder ett värmekrympbart rör som isolering, som har lyckats etablera sig som det mest effektiva och säkra sättet . Alla arbetsdelar måste vara på samma sida så att enheten kan fungera så länge som möjligt och utan avbrott. Du kan fixa beröringsbrytarna endast med dubbelsidig tejp, eftersom andra medel inte kan användas i det här fallet. Själva skyddspanelen kan dessutom förstärkas med en plugg.

En särdrag hos pekskärmar är att de kan utlösas även med minimal beröring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta skapar vissa olägenheter i installationsprocessen. För det För att göra installationen så bekväm som möjligt kan du inaktivera panelen i förväg så att det inte blir några oavsiktliga klick och påslag.

När du väljer en sådan enhet bör du definitivt uppmärksamma materialen som användes vid tillverkningen, liksom tillverkaren. Kinesiska motsvarigheter kännetecknas vanligtvis av frekventa falska larm och fel, så det är bäst att välja inhemska eller europeiska alternativ.

Bild
Bild

Således, pekbrytare för LED -paneler är det mest effektiva och avancerade sättet att styra belysning i alla rum . Ett stort antal modeller av sådana omkopplare presenteras på den moderna marknaden, tack vare vilken alla kan hitta den idealiska lösningen för sitt rum, med hänsyn tagen till layoutens och interiörens särdrag. Under installationsprocessen måste du noggrant välja panelerna och noggrant följa installationsinstruktionerna. En korrekt installerad pekskärm kommer att förenkla belysningskontrollprocessen och göra den mer effektiv än att använda en diodpanel med en knapp.

Rekommenderad: