GOLA-profil (35 Bilder): Handtagsprofil För Köksfasader, Mått På En Vertikal Och Annan Profil, Dess Installation

Innehållsförteckning:

Video: GOLA-profil (35 Bilder): Handtagsprofil För Köksfasader, Mått På En Vertikal Och Annan Profil, Dess Installation

Video: GOLA-profil (35 Bilder): Handtagsprofil För Köksfasader, Mått På En Vertikal Och Annan Profil, Dess Installation
Video: GOLA VERTICAL | Grupo Euro S.A. 2024, Maj
GOLA-profil (35 Bilder): Handtagsprofil För Köksfasader, Mått På En Vertikal Och Annan Profil, Dess Installation
GOLA-profil (35 Bilder): Handtagsprofil För Köksfasader, Mått På En Vertikal Och Annan Profil, Dess Installation
Anonim

Det handlösa köket har en mycket original och snygg design. Sådana lösningar har länge upphört att vara en gimmick, så nuförtiden är de ganska vanliga. Spektakulära släta fasader erbjuds av det moderna italienska systemet Gola. Vi kommer att förstå alla egenskaper och egenskaper hos profilerna hos denna tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Proceduren för att öppna och stänga möbelmoduler av vilken typ som helst (gångjärn, glidning, lyft) vid användning av moderna Gola -system utförs med hjälp av speciella profiler. Dessa viktiga komponenter fästs direkt på fasadernas främre ände . Typerna av sektioner av dessa element är olika, men de är alla idealiska för tillverkning av moderna möbler av hög kvalitet. Först och främst gäller detta högteknologiska möbler.

Intressanta Gola -profiler väcker stor uppmärksamhet från heminredningsarkitekter. Tack vare användningen av sådana detaljer får möblerna ett helt annat utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom har de övervägda elementen andra positiva egenskaper

  • Tack vare profilerna i den italienska designen är det möjligt att betona minimalismen i heminredningen. Det är värt att notera att minimalism är på modet idag, så detaljerna i fråga är efterfrågade.
  • Sådana profilelement visar sig vara mycket användbara och nödvändiga när de installeras i ett litet rum. Till exempel, i ett litet kök, kommer frånvaron av konventionella handtag på möbelfasader att ha en fördelaktig effekt både på designen och på tillgängligheten av ledigt utrymme för handling.
  • Om Gola -profiler installeras i ett hörnkök, förhindrar detta eventuella skador på fasaderna mot varandra. Sådana problem uppstår ofta när möbler är utrustade med standardhandtag.
  • När utrymmet är mycket trångt tillåter Gola -profilerna dig att röra dig bekvämt - hushållen klamrar sig inte fast vid kläderna på handtagen på fasaderna.
  • Moderna italienskdesignade profiler är också attraktiva eftersom de avsevärt förenklar rengöringsprocessen. När det inte finns några vanliga handtag på fasaderna, utan bara profilelement, behöver ägarna inte skrubba svåråtkomliga områden tillsammans med beslagen.
  • Användningen av Gola -profiler hjälper till att skydda små barn från skador från möbelhandtag.
  • Gola profilsystem presenteras i olika varianter. Du kan hitta det perfekta alternativet för möbler i alla nyanser och former.
  • Gola-profiler är tillverkade av högkvalitativa, pålitliga och hållbara material som är konstruerade för många års problemfri service. Sådana element behöver inte repareras eller bytas ut regelbundet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De listade positiva egenskaperna hos moderna Gola -profiler gör dem till en av de mest populära på marknaden. Innan du köper sådana komponenter är det dock lämpligt att ta reda på deras brister.

  • Om profiler används för att komplettera möbelfasader börjar deras ytor snart bli mycket smutsiga. Detta beror på för ofta beröring. Fingeravtryck märks särskilt på ytor med en blank konsistens.
  • Det är inte tillrådligt att använda Gola -profiler i alla fall. Man bör komma ihåg att de inte harmoniskt passar in i alla inredningsstilar.
  • Onödig öppning av dörrar på möbelfrontar är möjlig vid oavsiktliga beröringar. Denna nackdel möter många människor som bestämmer sig för att använda detaljerna i fråga.
  • Högkvalitativa beslag blir dyra. Dessutom kommer det att kräva lämplig vård som inte kan försummas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med Gola -profiler är inte så betydande, men de måste fortfarande övervägas om du vill köpa ett liknande alternativ.

Typer och storlekar

Det har redan sagts ovan att moderna profilelement i europeisk design presenteras i ett brett sortiment. Moderna tillverkare producerar flera modifieringar av profiler. Var och en av dem är lämplig för installation vid vissa baser . Låt oss titta närmare på egenskaperna hos de mest populära Gola -produkterna.

Horisontell

Horisontella profiler av välkända tillverkare är mycket populära idag. L-formade och C-formade typer av profilelement är klassiska . Dessa komponenter är idealiska för fronter som ligger direkt under bänkskivor och arbetsytor. L-formade horisontella profiler är särskilt populära i detta fall.

När det gäller fasadbaserna för den andra och alla efterföljande rader, så här kan du redan använda den C-formade typen av profildel . Med hjälp av detta element är det möjligt att effektivt "gripa" både de nedre och övre fasaderna. Horisontella sorter produceras i olika material och kan ha olika färger. Alla förenas bara av högsta kvalitet och attraktiv design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vertikal

Gola -profilhandtaget kan inte bara vara horisontellt utan också vertikalt. Dessa sorter är också mestadels tillverkade av aluminium och är av god kvalitet. Typiskt är profilerna i fråga installerade på översta möbelkonstruktioner, till exempel skåp eller lådor.

Dolda vertikala profiler säljs ofta tillsammans med vacker belysning. Tack vare detta tillägg börjar inredningen leka med helt nya färger.

Profiler med ljus ser särskilt imponerande ut i trendiga, moderna miljöer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högkvalitativa Gola-profiler tillverkas i olika dimensioner. Köpare kan välja mellan olika höjder, längder och bredder. Oftast till salu finns det profilintegrerade strukturer med följande dimensioner:

  • 27 (bredd) x56 (höjd) x4100 (djup);
  • 20x20x4000;
  • 27x19x4000;
  • 27x56x4050;
  • 26x73x4050;
  • 26x73x4100.

Naturligtvis kan du på rea hitta Gola -profiler med helt andra parametrar. Att hitta de perfekta alternativen kommer inte att vara svårt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Falska handtag i form av Gola -profilelement bör väljas så noggrant och noggrant som möjligt. Dessa detaljer måste inte bara vara tillförlitliga och av hög kvalitet, utan också lämpliga i nyans och design till basen som de kompletteras med.

Idag producerar en välkänd tillverkare profiler av hög kvalitet i följande färger:

  • svart;
  • Vit;
  • aluminium.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också träffa sådana exemplar, vars nyans är nära guld . Profiler finns med olika texturer. De mest utbredda är glansiga föremål, men även matta element kan hittas.

Det är mycket viktigt att se till att Gola -profilerna ser harmoniskt ut tillsammans med möbelstrukturerna. Endast om du följer denna enkla regel kan du uppnå en verkligt rik, attraktiv inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var används den?

Numera är de populära Gola -systemen efterfrågade mer än någonsin. Deras popularitet växer från år till år. Heminredare och tillverkare av moderna köksmöbler är främst intresserade av dessa element . Nyligen har liknande profildelar börjat användas vid tillverkning av möbelkonstruktioner som är lämpliga för vardagsrum eller sovrum. Även kommersiell utrustning började kompletteras med sådana moderna system.

Gola -profilerna kan användas för att effektivt komplettera köksfasaden . De installeras på lådor, används för överskåp. Du kan vackert komplettera ett inbyggt kylskåp eller en diskmaskin med en profil. Som ett resultat av tillämpningen av de aktuella elementen blir köksuppsättningen mycket mer moderiktig och praktisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Idag produceras högkvalitativa och estetiska Gola-profilsystem av flera välkända tillverkare. Låt oss bekanta oss med de mest populära av dem.

Sclim . Detta är namnet på en europeisk tillverkare som sedan 1974 har specialiserat sig på tillverkning av köksaccessoarer av hög kvalitet. Företaget har blivit känt för sina innovativa lösningar. Vid tillverkningen av Sclim -produkter används endast den senaste tekniken, liksom material av oklanderlig kvalitet.

Bild
Bild

Firmax . Detta är en annan välkänd tillverkare som specialiserat sig på tillverkning av möbler av hög kvalitet. Firmax erbjuder också konsumenter en mängd olika fästelement och profiler för Gola -system. Företagets produkter tillverkas på de ledande fabrikerna i Europa, Sydostasien, Ryssland och OSS -länderna.

Bild
Bild

Alphalux . Detta företag tillverkar komponenter för Gola -system i Ryssland. Hela Alphalux produktlinje består av premiumprodukter.

Bild
Bild

En blandning . Detta stora företag erbjuder också Gola -system. Amix -sortimentet innehåller kvalitetsmöbler. Företaget erbjuder många positioner till ganska överkomliga priser, varför det är väldigt populärt bland konsumenter.

Bild
Bild

Hur man installerar?

Att installera Gola -profiler är inte särskilt svårt. Många användare föredrar att inte kontakta specialister och ta installationsarbetet på egen hand. Låt oss överväga några av funktionerna i installationen av Gola -profilelement.

  • Den enklaste installationsmetoden är att klippa ett lämpligt snitt i fasaden på den möbel du vill lägga till profiler.
  • Många sorter av Gola -profiler produceras med en speciell urtagning, i vilken fasaden på basen kommer att anligga. Följaktligen, för att öppna en låda eller skåp senare, behöver du bara dra i den övre eller nedre delen av den främre delen.

Gola -märkta system utgör ofta ett komplett monteringssats. Tillsammans med det kommer detaljerade instruktioner för installation av profiler. Om användaren stöter på sådana verk för första gången är det bättre att använda guiden. Som regel åtföljs det av detaljerade diagram. Genom att lita på dem kan du enkelt lägga till snygga profildetaljer i headsetet.

Om du inte kan installera profiler på egen hand eller om risken för allvarliga misstag är stor är det vettigt att kontakta specialister som snabbt och enkelt kan utföra allt installationsarbete.

Bild
Bild

Exempel i interiören

Gola -profiler gör möbelstrukturer inte bara mer praktiska, utan också mycket mer attraktiva. Många vänder sig till installationen av dessa detaljer för att uppdatera interiören, för att betona dess speciella moderna stil. Om profilelementen har installerats korrekt kan resultatet bli riktigt vackert.

Låt oss ta en titt på några attraktiva interiörer med möbler kompletterade med kvalitetsgolasystem

Ljust kök - en vinn-vinn-lösning, även när det gäller att inreda ett mycket litet rum. Så ett vackert snövitt headset med inbyggda apparater och blanka snövit ytor kommer att se modernt och modernt ut om det kompletteras med Gola-profiler. Skåpens vithet kan spädas subtilt med headsetets svarta komponenter. Sådana mönster kommer att se attraktiva ut mot bakgrund av väggar och golv i lugna pastellfärger.

Bild
Bild

Fantastisk lösning - vitt hörnset med Gola -profiler och spotlights inbyggda i de övre skåpen. Det kommer att vara möjligt att ge möbelsammansättningen en speciell chic genom att installera ett glänsande förkläde (svarta färger är idealiska), där ljuset från strålkastarna kommer att reflekteras. Med denna lösning blir köksinredningen supermodern och snygg.

Bild
Bild

Headsetet ser originellt och vackert ut, där färgerna i naturligt trä och matt grafitton kombineras . Samtidigt kan arbetsytorna och factuk göras snövit. Närvaron av Gola -profiler i en sådan komposition kommer att vara mycket effektiv och framgångsrik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gola -profiler kan kompletteras med ett stort hörnset , där de undre skåpen är i glanssvarta och de övre i glansbeige. Mot bakgrund av sådana möbelstrukturer kommer ett kylskåp med blanka ytor av metalliska nyanser att se underbart ut. Interiören kommer att visa sig vara mycket modern.

Rekommenderad: