Fanerad MDF: Plattor Med Ek- Och Askfaner, Fanerade Köksfasader Och Andra Produkter, Tillverkning Av Paneler Och Deras Mått

Innehållsförteckning:

Video: Fanerad MDF: Plattor Med Ek- Och Askfaner, Fanerade Köksfasader Och Andra Produkter, Tillverkning Av Paneler Och Deras Mått

Video: Fanerad MDF: Plattor Med Ek- Och Askfaner, Fanerade Köksfasader Och Andra Produkter, Tillverkning Av Paneler Och Deras Mått
Video: Обновление CNC 6060, столик Tortion Box Table Bed & Dust Shoe. Sainsmart Genmitu PROVerXL Cnc 2024, Mars
Fanerad MDF: Plattor Med Ek- Och Askfaner, Fanerade Köksfasader Och Andra Produkter, Tillverkning Av Paneler Och Deras Mått
Fanerad MDF: Plattor Med Ek- Och Askfaner, Fanerade Köksfasader Och Andra Produkter, Tillverkning Av Paneler Och Deras Mått
Anonim

Idag används olika material för tillverkning av möbler. MDF -skivor är mycket efterfrågade, som erbjuds i ett brett sortiment. Detta är en fiberplatta av medeltäthet som är utmärkt för tillverkning av möbelfasader, inredning och har ett antal positiva egenskaper. Under tillverkningen av MDF -skivor används modern teknik - fanering, avsedd för efterbehandling av möbler.

Bild
Bild

Särdrag

Trä med ett tunt snitt kallas faner. För att erhålla fanerat material för vidare produktion används modern utrustning, med vilken råvaran sågas eller skalas. Elite träslag väljs ofta för detta. Utseendet på MDF skiljer sig inte från vanliga brädor . Den största fördelen med detta material är dess kostnad, vilket är mycket mer överkomligt än priserna på naturligt massivt trä. Faner är täckt med en speciell lack, som skapar skydd mot mekaniska skador och fukt. Möbler av sådant material kommer att se snygga och ädla ut och passa in i vilken inredning som helst.

Det är värt att notera att geometriska mönster ofta appliceras på fanerade MDF -paneler för att diversifiera materialutbudet. Vid skada används ofta lackering och defekten kan snabbt avlägsnas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett utmärkande drag hos faner från andra typer av efterbehandlingsmaterial är dess höga miljövänlighet . Även när det utsätts för höga temperaturer producerar träet giftfritt och helt ofarligt lignin, vilket bekräftar materialets naturlighet.

Med tanke på fanerns fördelar är det viktigt att lyfta fram hur lätt det är att ta hand om sådana produkter, eftersom det är tillräckligt att använda en servett för att ta bort smuts och damm. Låg vikt gör att du självständigt kan montera möbelprodukter från MDF -brädor . Dessutom förbrukas mycket mindre råvaror vid tillverkningen, vilket har en positiv effekt på bevarandet av skogar. Applicering av faner låter dig få ett vackert texturerat material från vilket snygga möbler skapas. En fasad täckt med färg och lack kommer att hålla mycket längre, samtidigt som det bibehåller ett presentabelt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

För tillverkning av fanerade MDF -paneler används olika träslag. Valnöt, ek, ask, bok och tall är mycket efterfrågade i tillverkningen av materialet. När det gäller sorterna utmärker de sig genom deras bearbetning.

Naturligt faner skapad genom att efterbehandla tunna ark utan att förfina. Därför ser sådana paneler ut så naturliga och präglade som möjligt. Massivets naturlighet bevaras, vilket uppskattas mycket av designers.

Bild
Bild
Bild
Bild

Finlinjeteknik uteslutande mjuka stenar används, som kännetecknas av en lös struktur. Snittet görs ganska tunt, och för att ge önskad nyans använder experter färgämnen. Efter det staplas plattorna och pressas sedan med tillsats av bindemedel. Ett mönster kan appliceras ovanpå som simulerar ett virke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fanerat eller färgat faner målade, färgade eller patinerade, så materialutbudet är ganska omfattande, du kan också välja vilken nyans som helst att harmoniskt kombinera med den övergripande interiören. Sådana möbelfronter är lätta och ser estetiskt tilltalande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Multi-faner skapas genom att rekonstruera ett naturligt fanerark, under vilket mönstret, strukturen och färgen ändras. Därför erhålls som ett resultat geometriska former och möblerna kommer att se original ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

MDF -paneler erbjuds i olika parametrar, som alltid anges i beskrivningen av de tekniska egenskaperna. Ensidig faner kan tillverkas från 0,6 till 16 mm tjock . Standardlängden på plattorna är 2800 mm. När det gäller den dubbelsidiga faner, tjockleken når 22 mm, men paneler på 6 mm, 16 mm och 10 mm kan hittas, allt beror på personliga krav och panelernas omfattning.

Bild
Bild

Färger

Färgerna på plattorna erbjuds i ett brett sortiment, så att alla kan hitta det som uppfyller designbehoven. Du kan välja genomskinliga och genomskinliga plattor, på vilka ett spetsmönster appliceras . Dessa plattor imiterar glas och målat glas; denna ovanliga inredning används ofta som en separat komponent som kompletterar interiören. Den täta monokroma beläggningen av fanerade MDF -skivor presenteras i pastellfärgade och ljusa färger. Om du behöver en lätt fasad kan du säkert välja paneler med denna design. Utbudet av lösningar kan nå 200 alternativ, medan utförandet kan vara både smidigt och texturerat.

Det ska noteras att plattor i vitt presenteras i flera nyanser, vilket gör att du kan uppnå den perfekta designlösningen och inredningen … Naturligtvis efterfrågas plattor för massivt trä, metall eller natursten. Denna effekt skapas med hjälp av filmer, patinering, borstning och prägling.

Strukturen kan vara annorlunda, tack vare modern teknik kan du få en imitation av alla material, vilket är ett stort plus.

Bild
Bild

Populära tillverkare

Det finns många fabriker på marknaden som erbjuder sina produkter på olika villkor. Detta gör att konsumenterna inte bara kan välja önskad version av fanerat material, utan också studera prisklass, tekniska egenskaper och hitta något som uppfyller alla krav och höga krav.

Ryska företaget "EuroShpon "erbjuder MDF -brädor i ett brett sortiment, vilket är en värdig analog av värdefullt trä. Materialet produceras i Holland och levereras till Ryska federationens territorium i en mängd olika storlekar, nyanser och texturer.

Bild
Bild

" Fanerfabrik " har arbetat inom detta område i många år, så det kan erbjuda anständiga produktalternativ till sina kunder. Sortimentet innehåller naturfaner, finlinje och till och med designer.

Bild
Bild

Orchid är en populär tillverkare av fanerad MDF ., i katalogen där du kan hitta en mängd olika material för fasader, möbeltillverkning och dekoration. Under produktionen används arter som ek, bok, ask och till och med mahogny. Om du är intresserad av exotiska alternativ, till exempel björk, wenge, valnöt, lönn, innehåller katalogen en fullständig beskrivning av materialet.

Bild
Bild

Venezia fanerfabrik har redan fått erkännande av sina kunder, bland vilka det finns många möbelföretag. Produktionen av fanerade paneler organiseras på högsta nivå, i sortimentet hittar du allt som köparen kan önska.

Bild
Bild

Var tillämpas det?

Det mest efterfrågade användningsområdet för fanerad MDF är tillverkning av möbelfasader. Efterfrågan på köksapparater med detta material är stor efterfrågan, men allt beror på vilken typ av trä som togs som grund . Till exempel är valnöt, som har en ljus och behaglig gråaktig nyans, idealisk för tillverkning av dörrar. När det gäller furu -MDF -skivor, används de ofta vid tillverkning av dyra och exklusiva möbler.

Ek kännetecknas av sin hållbarhet, så denna typ av faner används ofta för att avsluta dörrkonstruktioner . En lönnprodukt är idealisk för inredning i ljusa färger. Produkter tillverkade av MDF -brädor kommer att tjäna länge och bibehålla ett presentabelt utseende om du tar hand om ytan och initialt väljer en tillverkare som garanterar kvalitet. Fanerade fasader lockar mycket uppmärksamhet inte bara på grund av deras utmärkta egenskaper, utan också estetik, val av textur och texturerade mönster och andra fördelar.

Ett kök av sådant material kommer att vara en utmärkt lösning som förädlar interiören och fräschar upp atmosfären.

Rekommenderad: