Klickprofil: För Ramar Och Stativ, Aluminiumprofil Och Plast Med Klämma, 25 Mm Pelarsystem Och Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Klickprofil: För Ramar Och Stativ, Aluminiumprofil Och Plast Med Klämma, 25 Mm Pelarsystem Och Andra Alternativ

Video: Klickprofil: För Ramar Och Stativ, Aluminiumprofil Och Plast Med Klämma, 25 Mm Pelarsystem Och Andra Alternativ
Video: custom aluminum picture photo frame profile China manufacturer 2024, Maj
Klickprofil: För Ramar Och Stativ, Aluminiumprofil Och Plast Med Klämma, 25 Mm Pelarsystem Och Andra Alternativ
Klickprofil: För Ramar Och Stativ, Aluminiumprofil Och Plast Med Klämma, 25 Mm Pelarsystem Och Andra Alternativ
Anonim

Den här artikeln beskriver huvuddragen i klickprofiler för ramar och stativ. Beskriver aluminium snap-on och plast snap-on profiler, ett 25 mm pelarsystem och andra alternativ. Råd om val ges.

Bild
Bild

Vad är det och var används det?

Klickprofil är det traditionella namnet på aluminiumstrukturen, i vilken bilden är fixerad. För att infoga en bild där måste du öppna produktens omkrets. Vidare är ett foto eller annan bild fast fixerat på baksidan av ramen. Det är inte nödvändigt att ta bort den bakre väggen och pressa den mot glaset.

Allt händer väldigt snabbt: systemet är genomtänkt på ett sådant sätt att utbytet sker på högst 30 sekunder.

Bild
Bild

Denna metod är mycket värdefull för reklam- och utställningsprojekt. Där är den ständiga uppdateringen av information oerhört viktig. Sådana paneler placeras ofta på stativ och används i trottoarskyltar för affischer, för affischer och broschyrer, för andra liknande material . Men deras relativt höga pris hindrar deras utbredda användning. Det är också värt att notera att du måste skära produkten mycket noggrant och observera den regelbundna vinkeln så noggrant som möjligt.

Bild
Bild

Oftast skärs remsorna i ett slutet tillstånd . Tänk på hur de kommer att placeras på väggen. När snittet görs korrekt måste profilkåpan öppnas - och skärningen måste göras igen på detta lock. Annars är det nästan orealistiskt att öppna detta element i monterad form. Istället för en manuell bågfil är det mer korrekt att ta geringssågar eller fräsar för bearbetning av aluminiumlegeringar.

Bild
Bild

Hörnen hjälper till att montera ramen från klickprofilen. Affischernas bakre väggar erhålls med:

  1. plywood;
  2. polyvinylklorid;
  3. hardboard.
Bild
Bild

I vissa fall monteras profilen på färdiga underlag. Som standard är profilerna fästa vid varandra med hörn . De sätts in i spåren och fixeras med skruvar. Denna teknik hjälper också till att bilda en tunn ljuslåda, upplyst från insidan. På ett eller annat sätt, med rätt procedur, erhålls en elegant och snygg produkt.

Bild
Bild

Den applicerade bilden kan föras närmare personen, vilket gör att du kan locka maximal uppmärksamhet . På grund av mångfalden av dimensioner kan de installeras i en mängd olika rum. Tillförlitligt skydd mot nederbörd eller dammstoppning garanteras. Bilden är nästan omöjlig att repa. Det är en lätt men ändå pålitlig design.

Bild
Bild

Typöversikt

Nästan alla klickprofiler är gjorda av aluminiumlegeringar. Dessutom appliceras ett anodiseringsskikt. Resultatet är ett genomgående perfekt utseende. Dimensionerna på de flesta klickprofilerna är tydligt standardiserade. I vissa fall används specialtillverkade produkter.

Aluminiumprodukter med ramar överensstämmer med standarden:

  • 20 mm;
  • 25 mm;
  • 32 mm;
  • 45 mm.
Bild
Bild

Valet av klickprofilens färg och ram görs efter eget gottfinnande. En viktig skillnad gäller också typen av fixering. Känd:

  • vinkelkontakt;
  • dekorativ anslutning;
  • fästelement (med fjäder).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Aluminium snap-on profilblocket är tillgängligt från en mängd olika företag . Normalt ingår sådana komponenter omedelbart i leveransuppsättningen av informationstavlor och liknande produkter. Skillnaden mellan dem gäller strukturens storlek. Modeller med bevingad metall kan ha ett dubbelsidigt utseende. I vissa fall är det mer praktiskt och bekvämare att använda plastversionen med spärr.

Paneler och skyltar med ljuskomponenter skiljer sig åt i en separat grupp.

Bild
Bild

Urvalstips

Huvudpunkten är att ta hänsyn till de vinklar som är lämpliga för rummet och de optimala infästningarna. Både stumma och rundade hörn är tillåtna. Valet mellan dem är en fråga om personlig smak och teknisk ändamålsenlighet. Standardiserade mått sträcker sig från A0 till A5. Det är också möjligt att använda bilder av andra storlekar.

Andra rekommendationer:

  • ta hänsyn till färgen på profilen och ramen;
  • kom ihåg hur viktigt den fängslande bilden är;
  • kontrollera kvaliteten på det använda byggmaterialet;
  • ta reda på hur pålitliga fästelementen är;
  • försök inte köpa den billigaste produkten.

Rekommenderad: