Aluminium H-formad Profil: Applicering Av I-balkens Anslutningsprofil. 6, 10, 16 Mm Och Andra Storlekar

Innehållsförteckning:

Video: Aluminium H-formad Profil: Applicering Av I-balkens Anslutningsprofil. 6, 10, 16 Mm Och Andra Storlekar

Video: Aluminium H-formad Profil: Applicering Av I-balkens Anslutningsprofil. 6, 10, 16 Mm Och Andra Storlekar
Video: Connections of Steel Structures 2024, Maj
Aluminium H-formad Profil: Applicering Av I-balkens Anslutningsprofil. 6, 10, 16 Mm Och Andra Storlekar
Aluminium H-formad Profil: Applicering Av I-balkens Anslutningsprofil. 6, 10, 16 Mm Och Andra Storlekar
Anonim

Den H-formade profilen är huvudkomponenten i fönster, dörrar, skärmväggar av metall och plast. Med en H-formad struktur är det enkelt att organisera ett visningsfönster, en skjut- eller skjutdörr och många liknande strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det främsta kännetecknet är tvärsnittet av metallprofilen i form av bokstaven H. De vertikala sidorna av denna "bokstav" kan skilja sig åt eller vara desamma. Ju tjockare väggarna i en sådan profil (längsgående och tvärgående) desto starkare blir produkten. Ju större belastning från glas, plastpanel, kompositinsats eller till och med en bräda, tål den.

H -struktur - i sin frånvaro - kan monteras:

  • från två U-formade segment, lika breda som den övre delen;
  • av två C-formade, med krökta flänsar längs kanterna på sidoytorna;
  • av två enkla T-bitar (T-formade bitar).
Bild
Bild
Bild
Bild

I det senare fallet är svetsning oumbärlig. Om de U- och C-formade profilerna kan anslutas med bultade fästelement (åtminstone i ändarna), utförs svetsningen av T-delarna av en professionell svetsare med erfarenhet av att lägga "liggande" (horisontellt, "golv") sömmar . Svetsning av T-profiler utförs enligt "halvmånen" -metoden, sicksack eller cirkulära (rotations) rörelser vid kontaktpunkten för elektroden med ytorna som ska fogas. Den resulterande anslutande "I-balk" måste ha strikt parallella kanter och kanter. Den böjer sig inte och behåller sin form och struktur under tillräcklig belastning i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också H-sektioner med en rundad, inåt krökt vertikal sida . Tjockleken på en sådan vägg kan vara varierande - förtjockning mot kanten och gallring närmare tvärkanten, eller vice versa. Detta ger strukturen mjukhet, förbättrar utseendet, gör strukturen eller möblerna, inredningen mer presentabel.

Dimensioner

Stålprofilen är gjord med väggar upp till 2-3 mm tjocka, aluminium-2-3 gånger tjockare på grund av den betydligt lägre aluminiummassan. Tjockleken på profilväggarna är från en till flera millimeter.

Storleken på gapet på den H-formade profilen varierar beroende på den uppgift som tilldelats produkten . Så organisationen av en "flera våningar" hylla eller rack med ett slutet fack, uppdelat på olika nivåer, kommer att kräva glidglas. De nedre, sido- och övre profilerna har formen av W- eller U-formade strukturer, och de "mellangolv" är H-formade, placerade sida vid sida och vertikalt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Villkoret här är detta: horisontella tak ska inte gå ut - de är infällda inuti utrymmet som avgränsas av väggarna i en hylla eller sängbord och skjutglas. De är parallella med varandra och till produktens horisontella väggar.

En H-formad profil produceras med en spaltbredd från enheter till tiotals millimeter . Typiska värden är 6-, 8-, 10-, 12-, 14- och 16 mm mellanrum. Längden på profilen som säljs i sektioner sträcker sig från en till flera meter. 6 mm används ofta som dockning - på platser där segmenten inte bara ska fästas på varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var tillämpas det?

H-strukturen är främst en dockningsstation. Den rymmer ett ark av annat material (glas, skiva eller plywood, spånskivelement, stålplåt eller kompositskikt i form av en kvadrat / rektangel). Först och främst är H-profilen en beklädnadskomponent. Ett exempel är ett hängande tak av armstrong -typ i ett kök eller matsal i en viss anläggning, med stål- eller aluminiumrutor.

Bild
Bild
Bild
Bild

H-profilen är huvudkomponenten i beklädnad av byggnader (till exempel är den en del av soffits), taket (om det inte finns tillgång till det profilerade taket). I -balkens stödstruktur är mångsidig - den kan monteras horisontellt eller vertikalt.

I -balk i stål - tunnväggig och med väggar under genomsnittlig tjocklek - grunden för gipsskivor och träpartier . De låter ägaren av bostadsutrymmet planera om ett hus eller en lägenhet - till exempel att dela ett stort rum i två.

En tjockväggad I -balk - med en ståltjocklek på 10 millimeter eller mer - är en assistent för att organisera nya dörr- och fönsteröppningar . Det tar lätt på flera ton av tegel och delar av golv mellan golv och håller delen av väggen ovanför själva öppningen. En sådan produkt används inte i en, utan i två eller flera element - bokstaven H i snittet placeras "liggande", en dubbel (trippel och så vidare) H -formad profil bildas som har inre slutna utrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Branscherna inom vilka H-balk eller H-balk används är följande:

  • skeppsbyggnad, flygplanskonstruktion, maskinteknik;
  • konstruktion av järnvägsvagnar;
  • installation och drift av ventilerade fasader;
  • dekorativ efterbehandling av hus, byggnader från insidan och utsidan;
  • produktion av kommersiell utrustning, hem- och kontorsmöbler;
  • reklamfält (skyltar, hängen med bildskärmar etc.).

Den mest mångsidiga industrin är konstruktion. H-profilen kan placeras nästan var som helst-när det inte finns tillgång till L-, S-, P-, S-, F-formade element och det finns mycket av H-profilen hotar planen att misslyckas. H -baren används istället för några andra - utan en märkbar överutgift för riktade medel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Fokusera på belastningen på de specifika dimensionerna på den H-formade stången. Stödkonstruktionerna i byggnader, byggnader och konstruktioner kräver minst några millimeter massivt stål. Beräkningar enligt SNiP och GOST visar att med väggtjockleken ökar lastens tonnage olinjärt, för detta är det tillräckligt att kontrollera data i tabellen över värden för tillåten belastning av olika tjocklek . Om 5 mm stål tål, till exempel, 350 kg, betyder det inte att 10 mm stål rymmer exakt 700: värdet kommer att ligga på ungefär ett ton.

Bild
Bild

Snåla inte med väggarnas tjocklek och materialet som de är gjorda av: huvudstrukturen kommer att skeva och spricka med tiden - upp till en fullständig kollaps på ditt huvud (och dina grannar).

För tillverkning av möbler används främst tunnväggigt (1-3 mm) stål och 1-6 mm aluminium. En för tunn H-stång böjer sig under en person (eller flera personer) med en tät eller full konstruktion, därför tas stålets tjocklek med en liten marginal.

Glas i fönstret är osannolikt att skapa en belastning på fönsterbrädan som väger mer än flera tiotals kilo . Fönster- och dörrkonstruktioner (förutom lagerstödet i öppningens övre del) kräver inte högre än genomsnittlig metall- eller legeringstjocklek.

Bild
Bild

Gardiner och gardiner - även de tyngsta som väger mer än 10 kg när de är vikta - kommer inte att märkbart förvränga aluminium- eller ståltaket . Faktum är att gardinen, tillsammans med den C-formade profilen och hängen, installerade på H- eller P-strukturen, vägs jämnt. Även om du flyttar hela gardinen till ena kanten måste bara de L- eller U-formade hängarna eller en konsol som håller allt detta på väggen i horisontellt läge laddas. Väggtjockleken på H-profilen är inte kritisk här- både 1- och 3-mm gesimser kan användas. Mellanrummen måste vara tillräckligt breda för att säkert kunna hålla de hängande fästena och gardinhängarna.

Rekommenderad: