Drag För Tätning: Hur Man Hamrar Det Mellan Stockarna Med Egna Händer? Vad är Släp För Sömmar Hemma Gjorda Av? Körverktyg

Innehållsförteckning:

Video: Drag För Tätning: Hur Man Hamrar Det Mellan Stockarna Med Egna Händer? Vad är Släp För Sömmar Hemma Gjorda Av? Körverktyg

Video: Drag För Tätning: Hur Man Hamrar Det Mellan Stockarna Med Egna Händer? Vad är Släp För Sömmar Hemma Gjorda Av? Körverktyg
Video: Weins släp, Hur man lagar fjädringe på en släpkärra 2024, Maj
Drag För Tätning: Hur Man Hamrar Det Mellan Stockarna Med Egna Händer? Vad är Släp För Sömmar Hemma Gjorda Av? Körverktyg
Drag För Tätning: Hur Man Hamrar Det Mellan Stockarna Med Egna Händer? Vad är Släp För Sömmar Hemma Gjorda Av? Körverktyg
Anonim

Tätning av släp och verktyg för att slå det kan tyckas arkaiskt för moderna byggare, men de är absolut nödvändiga vid montering och konstruktion av timmerstugor . För att täta luckorna som bildas mellan de enskilda strukturelementen använder erfarna hantverkare naturmaterial som är så miljövänliga och säkra som möjligt. Vår detaljerade granskning hjälper dig att förstå vad dragan för husets sömmar är gjord av, hur man korrekt hamrar den mellan stockarna i ett timmerhus med egna händer.

Bild
Bild

Särdrag

Tätningsdrag är naturligt eller syntetiskt fibermaterial som kan täta fogar … Det används inom VVS och andra verksamhetsområden. Men huvudsyftet med bogsering är att fylla skarvarna mellan timmerhusets kronor. Sprickbildning i utrymmet mellan stockarna sker under deras naturliga torkning. I själva verket krymper blockhuset helt enkelt, och de resulterande luckorna måste fyllas, täta dem, förhindra drag. Tow är ett grovt fibermaterial från naturliga råvaror.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland dess funktioner finns följande

  1. Hög styrka … Materialet är motståndskraftigt mot att bryta laster, tål långvarig kontinuerlig drift.
  2. Bekväm utgivningsform … För tätning produceras bogsering i band - i form av långa smala remsor, lätt instoppade i mezhventsovye -luckorna.
  3. Andningsbar struktur . Oakum genomsyrar perfekt luft, säkerställer bevarandet av naturlig ventilation inuti timmerhuset.
  4. Resistent mot svampar och mögel . Materialet anses vara bakteriedödande, bidrar inte till bildandet av röta och mögel på ytan av intilliggande trä.
  5. Hypoallergen … Till skillnad från konstgjord isolering orsakar bogsering inga negativa reaktioner, det är helt säkert för hälsan.
  6. Estetiskt utseende . Mezhventsovye -leder med ett sådant isolerande material ser släta och snygga ut.
  7. Enkel användning . Oakum är mycket bekvämare att använda än mossa eller andra material.
Bild
Bild

Bland de negativa punkterna kan man notera dragets attraktivitet för insekter och fåglar, vilket skadar dess fibrer. Dessutom behöver materialet ytterligare tätning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

För att täta klyftorna mellan timmerstugornas kronor används endast banddrag . Det går lätt in i de bildade sprickorna, det skärs helt enkelt ut. Uppdelningen i typer i detta fall utförs baserat på råvarorna, på grundval av vilka bogseringen görs.

Bild
Bild

Linfrö

Naturligt lin är den huvudsakliga råvaran vid tillverkningen av denna typ av släp. Efter bearbetning har fibrerna en grå nyans, en lös struktur och genomsnittlig värmeisolerande förmåga. Linfrö måste dessutom skyddas mot fukt , men den är resistent mot vittring, smulning, insektsskador, mögel och svamp.

Bild
Bild

Jute

Ljusbrun eller beige, den är gjord av växtfibrer. Materialet har utmärkt andningsförmåga, är miljövänligt och ger ytterligare ljudisolering. Jutesleep lockar oftast uppmärksamhet hos fåglar och insekter. I det här fallet är det definitivt inte värt att försumma ytterligare bearbetning av fibrer.

Bild
Bild

När du väljer en bogseringsform är det värt att komma ihåg det tejpalternativet används oftast för initial isolering … För att eliminera en liten sekundär krympning är det vanligaste materialet i balar, lättare och lösare, tillräckligt.

Bild
Bild

Populära märken

Idag producerar många företag drag för tätning. Till salu hittar du erbjudanden från ryska och utländska märken.

Bild
Bild

Marknadsledarna inkluderar följande företag

  1. StroyPak … Tillverkaren i Moskva tillverkar högkvalitativt och rent tejpslip. Materialet levereras i rullar, du kan välja bredd baserat på dimensionerna på timmerhusets väggar.
  2. " RNV -resurs ". Företaget från Novosibirsk levererar produkter i balar och rullar, huvudfokus ligger på material av linne. Paketets lägsta vikt är 10 kg.
  3. " PMK Stroy " … Perm -företaget erbjuder ett brett utbud av drag, inklusive material i tätningslister. Produkterna säljs i förpackningar om 60 kg.
  4. EcoService … Företaget från Novgorod -regionen är specialiserat på tillverkning av bogser i balar och band. Produkten är helt klar att använda och håller hög kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att föredra produkter från betrodda företag, det råder ingen tvekan om att processen med att täta sömmarna kommer att bli riktigt framgångsrik.

Hur täcker man rätt?

Processen att täta sprickorna i timmerhuset börjar med val av material. Befälhavaren behöver ett specialverktyg för att slå släp. Det kallas en caulk och ser ut som en träspatel med en platt, smal spets.

En klubba är också användbar - en speciell hammare med en gummibelagd arbetsyta.

Bild
Bild

Du kan göra allt arbete med dina egna händer ganska enkelt och snabbt om du följer instruktionerna

  1. Förbered material . Det är möjligt att beräkna förbrukningen, med hänsyn till väggarnas längd och slitsarna mellan lederna. För att stänga dem behöver du en mängd material som överstiger lumenens totala längd. Tejpen ska tas med en marginal på 1-2 m.
  2. Välj rätt tid . Arbetet inne i ett timmerhus eller timmerhus kan utföras även på vintern. Det fungerar inte bara att applicera ett tätningsmedel - det kräver positiva atmosfärstemperaturer.
  3. Definiera en metod . Tätning i uppsättningen hjälper till att stänga stora luckor. I det här fallet rullar materialet ner till en boll gradvis, samtidigt som det täpps till i slitsarna, det kan vridas, öka volymen och användas platt. Tätningsmetoden är bra i fall där det är omöjligt att helt enkelt sätta tejpen i spåret. En dragremsa är uppdelad i trådar, sedan måste den hamras mellan stockarna över fibrerna.
  4. Bearbeta materialet . Detta är nödvändigt för att skydda släpet från insektsattacker. Ett tag blötläggs fibrerna i en lösning av vatten med formalin.
  5. Börja jobba … Släpet måste stickas igenom och fördjupa det med en tätning och en klubba inuti sprickorna. Arbetet börjar från väggens nedre hörn, från vänster till höger, rör sig i rader längs hela strukturens omkrets. Särskild uppmärksamhet ägnas åt hörnområden.
  6. Applicera en skyddande beläggning , gör att den yttre delen av isoleringen blir grövre, motståndskraftig mot påverkan av atmosfäriska faktorer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter avslutat arbete kan du använda blockhuset för sitt avsedda ändamål. Det är också ganska tillåtet att sätta drag på timret när det är monterat på ramen. I detta fall utförs efterisolering efter 6-12 månader.

Bild
Bild

Hur skyddar man mot fåglar?

Oakum är ett material som kan locka fåglarnas uppmärksamhet … De drar ut fibrer och använder dem för att bygga bo. För att de fjädrade gästerna inte ska vara för irriterande är det värt att ta hand om ytskyddet i förväg. Det enklaste sättet skulle vara att täcka släpet med lack eller andra liknande material. De täcker utsidan av de mjuka fibrerna, vilket gör dem styvare, oattraktiva för fåglar.

Högt utspätt PVA -lim hjälper också till att ge önskad effekt. Det anses vara ett mer hållbart alternativ till färger och lacker. Dessutom, med högkvalitativ tätning av sprickorna, kan fåglarna helt enkelt inte komma till dragens fibrer. Materialet måste komprimeras mycket bra, då kommer det att vara utom räckhåll för skadedjur.

Rekommenderad: