Ljus Ek (38 Bilder): Färgen På Möbler I Inredningen, Vilken Väggskugga Kombineras Med Den, Var Används Den Annars

Innehållsförteckning:

Video: Ljus Ek (38 Bilder): Färgen På Möbler I Inredningen, Vilken Väggskugga Kombineras Med Den, Var Används Den Annars

Video: Ljus Ek (38 Bilder): Färgen På Möbler I Inredningen, Vilken Väggskugga Kombineras Med Den, Var Används Den Annars
Video: turkish home möbler 2024, April
Ljus Ek (38 Bilder): Färgen På Möbler I Inredningen, Vilken Väggskugga Kombineras Med Den, Var Används Den Annars
Ljus Ek (38 Bilder): Färgen På Möbler I Inredningen, Vilken Väggskugga Kombineras Med Den, Var Används Den Annars
Anonim

Ljus eller blekt ek tillhör kategorin nyanser som ger inredningen en speciell ädelhet och lite vintage. Denna färg på möbler i utformningen av rummet ser respektabel ut, men inte för tråkig, den är lämplig för funktionella områden, ett sovrum, ett barnrum eller en arbetsplats. Det är värt att prata mer detaljerat om var annars tonen i ljus ek används, vilka nyanser av väggar kombineras med det i dekoration.

Bild
Bild

Färgspektrum

Blekad eller ljus ek är en färg som erhålls genom bearbetning av naturligt trä. I sin naturliga form är den ganska mörk - från rikt gult savträ till djupbrunt. Ek har en tendens att få färgmättnad över tid. Allt detta, i kombination med unika indikatorer på densitet och styrka, gör det till ett utmärkt val för inredning och gör möbler i klassisk stil.

I moderna rum används klarad ek i en bred färgpalett - kall och varm, från ljusgrå och blå till sandig. Det låter dig uppdatera det klassiska träfärgschemat utan att förlora sina andra fördelar, inklusive det karaktäristiska ädelstrukturmönstret. Bland nyanser av ljus ek som används i modern inredning kan följande särskiljas:

"Dune" med en uttalad sandig ton

Bild
Bild

"Nevara" med en silverfärgad glans

Bild
Bild

grå

Bild
Bild

gul

Bild
Bild

beige

Bild
Bild

gråblå

Bild
Bild

med en lila underton

Bild
Bild

I varma versioner får ljus ek inte kalla fläckar, utan mer känsliga . Nyanserna här sträcker sig från blek persika till rosa, kakaotoner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombination med andra nyanser

Ljus ek är mycket lätt att kombinera med andra toner, i motsats till dess klassiska sort. I väggens dekoration kombineras det harmoniskt med nästan alla ljusa accenter; det är inte heller svårt att välja möbler för en sådan inredning.

Bland de mest presentabla kombinationerna finns följande tillägg till ljus ek

Bild
Bild

Bärtoner

Det kan vara hallon, vinbär, björnbär eller mogen och saftig jordgubbe. Det ädla naturmaterialet mjukar upp sina kumpaners kitschighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Turkos och havsvåg

Blågrönt och blues, i kombination med sandiga toner av naturligt trä, skapar både interiörer i Provence-stil och typiska medelhavsinspirerade interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lakonisk svart

I denna kombination används ljus ek i ett arktiskt, kallt antal nyanser, vilket ger en ädel kombination i modern stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordeaux

Fransk chic eller respektabel modern i denna utföringsform ser väldigt snygg ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Monokromt vitt eller grått

Här kan du använda mjölkiga och krämiga väggfärger med varma varianter av ljus ek eller lägga till silverstålsnoter till rymdets utformning i de skandinaviska ländernas anda, loft.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beige och brun

Varma och rika nyanser kombineras harmoniskt med blekt trä i möbelfasader eller golv. Här kan du få både ett minimalistiskt utrymme och en inredning fylld med kontraster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Wenge

Den rika nyansen av naturligt trä används ofta i kombination med ljus ek av tillverkare av köksapparater och skåpmöbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana kombinationer anses vara de mest komplimangerande, men ingenting hindrar dig från att prova mer vågade alternativ inom inredning.

Färgen på möbler i det inre av rummen

I vardagsrummet används ljus ek också så brett som möjligt. Ramarna på stoppade möbler är gjorda av massivt naturligt trä, och laminerad spånskiva, MDF, fanerad plywood med imitation av en sådan beläggning värderas högt för estetik och mångsidighet vid användning.

Bild
Bild

Kök

I köksutrymmet i ett hus eller en lägenhet används massivt trä endast i de fall där området är tillräckligt stort. Här kommer det att vara lämpligt att använda naturmaterial för att skapa skänk, headset i retrostil, med en artificiellt lagrad beläggning. Ljus ek ser också bra ut i matsalen - i form av ett bord med stolar.

Att använda denna färg som accent är också relevant. Ljus ek i köket används i kompositionen:

  • golvbeläggningar;
  • vägg- och takbeklädnad;
  • väggpaneler;
  • lister;
  • dekorelement.

Skuggan passar bra med den skandinaviska designestetiken. Det används ofta vid dekoration av köksfasader med laminerade eller fanerade material.

Ön ser intressant ut i denna design.

Bild
Bild

Sovrum

Inuti sovrummet kan du använda en ljus ek för att skapa en mysig atmosfär, skapa en god sömn och vila. Det är vanligt att använda en mängd naturligt trä här.

  1. Sängar . En ristad sänggavel i trä passar väl in i inredningen i klassisk stil. För lakonisk minimalism är alternativ för en serie med en rosa nyans, ädel och snygg, lämpliga. I estetiken i ett högteknologiskt sovrum ser en säng i ljus silver massivt trä bra ut, kompletterad med en liknande väggdekoration.
  2. Garderober och byråer . Imponerande strukturer kommer att hålla länge och ge inredningen soliditet.
  3. Stolar och fåtöljer . Om rummet har en sittgrupp kommer ljus ek att göra det mer bekvämt.

Skåpmöbler i nyanser av arktiskt vitt, mjölk, grått laminat eller faner kan också vara ganska lämpliga i sovrummet, särskilt om det har ett omklädningsområde.

Bild
Bild

Vardagsrum

I vardagsrummet passar ljus ek bra till golvet i samma färger, med massiva fönsterkarmar och dubbeldörrar. Möbler från den är oftast gjorda för en matplats eller en plats för avkoppling. Bland de intressanta designlösningarna finns:

  • lågt kaffe- eller soffbord;
  • lunchgrupp;
  • bufféer med tallrikar och figurer;
  • piedestaler och piedestaler;
  • ramar av stoppade möbler.

Ljus ek ser mest imponerande ut i vardagsrummen i rymliga hus på landet, men det kommer att vara ganska lämpligt i en stadslägenhet med en fri layout.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barn

Massiv ek är särskilt väl lämpad för ett barnrum i sina ljusa, lugna nyanser. När du väljer möbler bör du undvika kalla färger. Varma beige och rosa alternativ kommer att vara lämpliga här, lika lämpliga för både en pojke och en flicka . Robust ek är perfekt för att skapa våningssängar, eftersom det tål de mest intensiva belastningarna.

Bild
Bild

Golvanvändning

Tillverkare av naturliga och konstgjorda golv ägnar särskild uppmärksamhet åt nyanser av ljus ek. Ganska ofta används de vid tillverkning av material som imiterar träets naturliga struktur. Så, i nyanser av blekt eller ljus ek produceras det:

  • laminera;
  • terrassbräda;
  • linoleum;
  • keramikplatta;
  • porslin stengods.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Parkettgolv på konstgjord basis - i form av en storformat skiva, tillverkas också ofta i form av imitation av blekt ek . Grundläggande nyanser sträcker sig från cappuccino till silvergrå. Ett sådant golvbeläggning ser intressant ut mot bakgrunden av vita eller svarta möbler med en grafisk silhuett och passar bra in i minimalistiska interiörer.

Naturparkett eller ljus ekskiva är ett utmärkt val för ett lanthus, stadslägenhet . Med styling kan du skapa en full känsla av retroestetik. Det klassiska arrangemanget av element är lämpligt för ett kök eller vardagsrum. I sovrummet ser barnrummet, en tavla i stort format, lagd med en förskjutning, mer estetiskt tilltalande ut.

På grund av träets höga densitet är ett sådant golv inte rädd för förändringar i luftfuktighet och temperatur, det är inte rädd för slitage, det repareras enkelt om det behövs.

Rekommenderad: