Brädor 25x150x6000: Hur Många Bitar Finns I En Kub? Kantade Och Ej Kantade Brädor, Tyngden På Brädorna 150 X 25 Mm Naturlig Fuktighet, Deras Yta

Innehållsförteckning:

Video: Brädor 25x150x6000: Hur Många Bitar Finns I En Kub? Kantade Och Ej Kantade Brädor, Tyngden På Brädorna 150 X 25 Mm Naturlig Fuktighet, Deras Yta

Video: Brädor 25x150x6000: Hur Många Bitar Finns I En Kub? Kantade Och Ej Kantade Brädor, Tyngden På Brädorna 150 X 25 Mm Naturlig Fuktighet, Deras Yta
Video: volym av en kub och ett rätblock 2024, April
Brädor 25x150x6000: Hur Många Bitar Finns I En Kub? Kantade Och Ej Kantade Brädor, Tyngden På Brädorna 150 X 25 Mm Naturlig Fuktighet, Deras Yta
Brädor 25x150x6000: Hur Många Bitar Finns I En Kub? Kantade Och Ej Kantade Brädor, Tyngden På Brädorna 150 X 25 Mm Naturlig Fuktighet, Deras Yta
Anonim

Vid utförande av olika efterbehandlingar, konstruktion av nya strukturer, används alla typer av trämaterial ofta. Ofta används en bräda för dessa ändamål. För närvarande kan dessa trästrukturer tillverkas i olika storlekar. Idag kommer vi att prata om funktionerna och typerna av träskivor 25x150x6000 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Brädor kallas speciellt virke, där bredden är mer än 2 gånger tjockleken . I detta fall kallas den breda delen för ansiktet. Det kan vara både externt och internt (beroende på platsen relativt den centrala delen av loggen). Brädornas smala kanter kallas kanter. Och även sådana strukturer inkluderar ändelement.

All grundinformation om dessa kort, liksom kraven på deras kvalitet, finns i GOST 8486-86.

Idag kan du i specialaffärer hitta naturligt eller kammartorkande virke . Det andra alternativet anses vara att föredra, eftersom det har högre hållfasthet och tillförlitlighet samt mindre vikt.

Bild
Bild

Brädor som mäter 25x150x6000 mm, som har passerat kammartorkningen, kan väga olika beroende på vilken träslag de är gjorda av . Så massan av ekmodeller blir 16,2 kg, tall - 11,2 kg.

Dessa träprodukter har en relativt låg vikt, vilket förenklar installationen. De är ett miljövänligt byggmaterial … Deras lätta och behagliga träiga doft kommer att skapa ett gynnsamt inomhusklimat.

För tillverkning av sådana brädor används olika träslag och sorter. Detta måste beaktas när du väljer detta virke.

Bild
Bild

Alla dessa brädor måste bearbetas och torkas ordentligt under tillverkningen . Oftast används en speciell kammartorkning, vilket avsevärt minskar luftfuktigheten. Ibland torkas dessa material naturligt, men detta alternativ anses inte vara att föredra, i så fall kommer brädan inte att ha maximal styrka och hållbarhet. Och de måste också impregneras med speciella skyddande ämnen och antiseptika.

Översikt av arter

Sådana material kan delas in i flera separata grupper beroende på vilken träslag de är gjorda av. De vanligaste är modeller gjorda av flera träslag.

Lärkträd … Denna ras är särskilt hård, den tål lätt tung belastning. Lärken har en hög hållbarhet, så föremål tillverkade av det kan tjäna i många år. Sådant trä är lätt att bearbeta, på dess yta kan du sällan hitta oegentligheter och även de minsta knop. Lärketrä avger en stor mängd harts, den här egenskapen låter dig skydda den från de negativa effekterna av insekter, gnagare samt från olika mekaniska skador.

Bild
Bild

Men det bör komma ihåg att lärkbrädor är dyra. Detta virke kännetecknas av det vackraste utseendet. De har en behaglig enhetlig ljus färg och mjuk struktur, därför används dessa brädor ofta när du skapar möbler och när du inreder rum.

Tall … Det är ett ganska starkt, hållbart och motståndskraftigt naturmaterial. Samtidigt har den en låg kostnad, den är enkel att bearbeta, vilket gör processen att forma brädor mycket snabbare och billigare. Tallprodukter kan ha en mängd olika naturliga färger. Dessutom har rasen en uttalad mjuk struktur. Det bör noteras att sådant trä också kan ge bra värmeisolering och ljudisolering i ett rum. Detta material lämpar sig bra för djup kammartorkning. Tallskivor används ofta inte bara vid konstruktion av strukturer, utan också för efterbehandling, för att skapa vackra och ovanliga möbler, dekorativa detaljer.

Bild
Bild
  • Ek … Denna träslag anses vara den mest resistenta mot yttre påverkan, hållbar, pålitlig. Produkter av ek kan hålla så länge som möjligt. Ett sådant träd lämpar sig bra för speciell torkning, även om det efter en lång tid inte kommer att deformeras, kommer det inte sprickor och repor på det. Ekämnen tål enkelt hög luftfuktighet och betydande viktbelastningar.

Bild
Bild

Björk … Björkplankor är ett budgetalternativ. De tål stress, hög luftfuktighet, chock. Det kan enkelt bearbetas och torkas med specialutrustning. Men samtidigt, i jämförelse med de tidigare alternativen, kan sådant sågat virke inte kallas tillräckligt starkt och hållbart. Björk har en enhetlig ljus färg; vackra dekorativa kompositioner kan skapas av den.

Bild
Bild

Lönn … Denna träslag är ganska hållbar och motståndskraftig mot mekaniska, stötar och höga fuktnivåer. Men samtidigt används detta trä sällan för inredning, det används främst för dekorativa produkter, efterbehandling och möbelkonstruktioner.

Bild
Bild

Gran … Denna typ av nålar har en hög hållfasthet och hållbarhet. Det frigör en stor mängd harts, som har en skyddande funktion. Granbrädor har en mjuk konsistens och en vacker trevlig färg, medan de jämförs med andra arter har en låg kostnad.

Bild
Bild

Asp … Denna ras har en ovanlig grå eller vit färg. Det utmärks av sin speciella densitet. Aspenämnen kan enkelt skäras, torkas och bearbetas, men samtidigt kommer de inte alls att vara resistenta mot mekaniska stötbelastningar och hög luftfuktighet - de kommer att börja absorbera vatten, svälla och deformeras starkt.

Bild
Bild

Gran … Denna ras används extremt sällan, eftersom den inte har tillräcklig styrka och hållbarhet. Ofta tillverkas mer pålitligt limmat sågat trä av sådant trä. Granen har en vacker naturlig färg och ett naturligt tvärsnittsmönster.

Bild
Bild

Ceder … Detta trä används också sällan för att göra brädor. Modeller gjorda av det har ett betydande värde. Denna träslag har utmärkt motståndskraft mot stötar och mekanisk belastning, mot höga fuktnivåer. Men styrkan i denna sten är mycket lägre jämfört med tidigare alternativ.

Bild
Bild

Dessutom kan träskivor av denna storlek delas in i flera andra grupper, beroende på den bearbetningsteknik som de genomgår under produktionsprocessen.

Oskadad

Dessa typer av virke har två kanter som inte skärs under tillverkningen . De är delar av hela stockar från vilka brädor bildas. Oftast används grova obandade prover för att skapa läktar, golv och de kan också mantla tak. Ibland används de också för byggandet av badrum och staket.

Bild
Bild

Trim

Brädorna 150 x 25 mm kan vara antingen vassa eller trubbiga . Du kan också markera det rena utseendet. Alla sidor av sådana brädor skärs smidigt och noggrant. Detta alternativ kommer att vara optimalt för efterbehandling, för att skapa olika möbler.

Kantat timmer används för att skapa alla typer av byggnadsstrukturer, inklusive för bostadssäkra konstruktioner. Ibland köps det för bildande av tak och tillverkning av stora behållare som tål betydande belastning.

Bild
Bild

Hyvlad

Detta sågade virke produceras på ett sådant sätt att en noggrant slipad yta är absolut slät och väl torkad. Jämfört med andra typer skiljer de sig åt i ett mycket mer estetiskt utseende, därför används dessa material främst för inredning av lokaler . Ibland skapas olika dekorativa föremål av polerade hyvlade material.

Fantastiska bilder skapas av sådana brädor, gjorda av olika träslag. Snidade ritningar kommer att vara en intressant inredning.

Bild
Bild

Och även den limmade typen kan särskiljas. Sådana träskivor erhålls genom noggrann torkning, bearbetning och impregnering med speciella lim av flera enskilda brädor med liten tjocklek.

Sådana delar är vidare fast och pålitligt limmade på varandra. Allt detta sker under särskilt tryck. Limmaterial kan innehålla tre till fem lager.

Bild
Bild

Virke har en högre styrka . De kommer att kunna tjäna så länge som möjligt. Genom sprickor bildas inte på deras yta även efter många år. Kostnaden för limmade brädor blir högre jämfört med konventionella material.

Brädorna kan också tillskrivas olika grupper beroende på vilken träslag de är gjorda av. Den djupaste och grundligaste torkningen och bearbetningen är modellerna 1 och 2. Det är de som används vid olika efterbehandlingsarbeten. Prover av 3, 4, 5 kvaliteter används bäst för tillverkning av containrar eller tillfälliga uthus.

Uteslutande från första klass bör dörr- och fönsteröppningar göras, rum ska vara färdiga. Den andra klassen kan vara utmärkt för bildandet av en stödjande byggnadskonstruktion.

Bild
Bild

Hur många bitar är det i en kub?

För att avgöra hur många skivor 150x25 mm långa 6 m i en kub, kan du använd ett speciellt bord anger storleken och kvantiteten på sådana material.

Bild
Bild

Du kan själv beräkna detta värde. Så volymen på ett kort kommer att vara 0,0225 m3. Följaktligen blir det 44 stycken på en kubikmeter.

Dessa värden måste beräknas exakt i de fall timmer senare kommer att användas för att avsluta lokalernas inre, du måste också veta exakt deras yta i kvadratmeter.

Ansökningar

Sådana brädor kan användas i en mängd olika konstruktions- och efterbehandlingsarbeten. De mest hållbara och resistenta modellerna (av ek, tall, lönn) används ofta för att bilda pålitliga och hållbara bostadskonstruktioner, bruksstrukturer, stabila trappor, markiser, takläggning.

Bild
Bild

Och även sådana brädor, gjorda av de vackraste och dekorativa träslag, köps för tillverkning av ovanliga möbeldesigner (soffbord, stolar, hyllor).

Bild
Bild

Limmade brädor används oftast för att bilda hållbara väggbeklädnader . Väggar gjorda av detta virke har god värme- och ljudisoleringsprestanda. Dessutom, efter installation, är limmade material praktiskt taget inte utsatta för krympning och olika deformationer. Sådana bearbetade produkter är lämpliga för konstruktion av golvbeläggningar, som har särskilda krav när det gäller tillförlitlighet och hållbarhet.

Bild
Bild

Torra räfflade brädor av denna storlek köps ofta för golvdekoration .… I det här fallet kan modeller från en mängd olika träslag användas, men det vanligaste alternativet är barrträd.

Bild
Bild

Sådant golvmaterial måste bearbetas djupt under tillverkningen. Detta sågade virke måste tillverkas av trä av första klass.

Skivat och limmat material kan användas för konstruktion av landliga verandor och terrasser, trappor . Ibland görs andra strukturer för sommarstugor av dem - lusthus, små bord i trädgården, bänkar.

Rekommenderad: