Brädor 25x100x6000: Hur Många Skivor 25 X 100 Mm I En Kub? Kantade Och Hyvlade Brädor, Vikt Av Brädor Av Naturlig Fukt

Innehållsförteckning:

Video: Brädor 25x100x6000: Hur Många Skivor 25 X 100 Mm I En Kub? Kantade Och Hyvlade Brädor, Vikt Av Brädor Av Naturlig Fukt

Video: Brädor 25x100x6000: Hur Många Skivor 25 X 100 Mm I En Kub? Kantade Och Hyvlade Brädor, Vikt Av Brädor Av Naturlig Fukt
Video: Counting vertices on a 3D shape 2024, April
Brädor 25x100x6000: Hur Många Skivor 25 X 100 Mm I En Kub? Kantade Och Hyvlade Brädor, Vikt Av Brädor Av Naturlig Fukt
Brädor 25x100x6000: Hur Många Skivor 25 X 100 Mm I En Kub? Kantade Och Hyvlade Brädor, Vikt Av Brädor Av Naturlig Fukt
Anonim

Träskivor kan användas i en mängd olika områden, de används ofta i konstruktion. Dessa timmer kan tillverkas av olika träslag, de kan också ha en mängd olika dimensioner, som måste beaktas när du väljer dem. Idag kommer vi att prata om brädor med måtten 25x100x6000 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper och egenskaper

Brädor 25x100x6000 mm har betydande dimensioner. Alla nyckelkrav för deras kvalitet och implementering finns i GOST 8486-86.

Dessa timmer tål lätt betydande belastningar, medan de inte kommer att deformeras och kollapsa. De kan väga på olika sätt.

Vikten beror i stor utsträckning på vilken träslag de tillverkades och på vilken typ av bearbetning och torkning de genomgick under tillverkningsprocessen.

Bild
Bild

Dessa brädor kan ugnstorkas. Sådana torra material är de mest hållbara och hållbara, och det är de som används under installationsarbetet . Men samtidigt kommer den naturliga låga luftfuktigheten fortfarande att förbli.

Och det finns också modeller som bara klarar naturlig torkning. Sådana exemplar har mindre styrka och hårdhet jämfört med föregående version. De används mycket mindre ofta vid konstruktion av bostadshus.

Bild
Bild

Olika sorter

Virke 25 x 100 mm kan tillverkas i olika versioner. Låt oss markera de mest populära sorterna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trim

Dessa typer av brädor erhålls genom att riva en solid stock. Den trimmade sorten genomgår nödvändigtvis en djupare bearbetning av alla dess delar i bildningsprocessen . Det bör inte finnas några betydande oegentligheter och flis på ytan av sådana brädor.

Bild
Bild

Kanterna på sådant virke bör placeras vinkelrätt mot varandra . Detta gör det möjligt att göra en universell byggnadsbas av en sådan bräda, med hjälp av den mest pålitliga fogen.

Huvudskillnaden mellan kantade modeller och okantade är att de inte har avtagna (enligt standarden är liten avtagning tillåten, men detta värde är minimalt, det är strikt normaliserat).

Bild
Bild
Bild
Bild

Oskadad

En okantad timmerform bildas genom att såga stockar i längdriktningen, som i den tidigare versionen. Men samtidigt kommer avmattningen att förbli på kanterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyvlad

Sådana trämaterial genomgår också nödvändigtvis en speciell bearbetning av alla deras ansikten. Som ett resultat bildas geometriskt korrekta brädor med en perfekt slät yta. Skivade alternativ utmärks av en ökad indikator på motståndskraft mot överdriven fuktighet, mot extrema temperaturer . Den största skillnaden mellan sådant material och kantad bräda är att det bearbetas med hjälp av en fogutrustning. Kantade brädor skapas med en konventionell cirkelsåg.

Bild
Bild

Hyvlade produkter används oftast för en mängd olika efterbehandlingsarbeten, inklusive golv . Deras bearbetning utförs med specialutrustning av hög kvalitet.

I regel genomgår sådana konstruktioner kammartorkning. De är de mest hållbara.

Virke av denna typ är praktiskt taget inte utsatt för bildning av ruttning och mögel, även under förhållanden med hög fuktighet . Det kallas ofta en multifunktionell skiva eftersom den kan användas i en mängd olika efterbehandlings- och konstruktionsarbeten.

Bild
Bild

Limmad

Dessa brädor anses vara de mest hållbara och starka, solida. Limmat virke är en struktur som består av flera träsläta element som är fast limmade ihop.

Torrskivor av denna typ är ett miljövänligt material, det lämpar sig väl för all bearbetning och torkning.

Limmade baser uppfyller alla grundläggande brandsäkerhetskrav . De har utmärkt brandmotstånd. Material kan klassificeras som obrännbart. Dessa brädor behandlas som regel med antiseptiska lösningar och andra skyddskomponenter under tillverkningen, vilket avsevärt förlänger deras livslängd.

Bild
Bild

Brädor av denna storlek kan tillverkas av en mängd olika träslag

Tall . Det är denna bas som oftast används för tillverkning av byggnadsskivor. I den bearbetade versionen har sådant trä ökat hållfastheten. Tallskivor ger utmärkt ljudisolering och värmeisolering, därför används de ofta vid konstruktion av bostadshus. Rasen kännetecknas av en vacker design, den har en intressant och uttalad struktur, olika sorter av ett sådant träd kan ha en mängd olika färger, vilket gör det möjligt att använda dem också när man skapar möbler, dekorativa strukturer. Tall passar bra till och med den djupaste kammartorkningen och bearbetningen. I det här fallet tillhör rasen budgetkategorin.

Bild
Bild

Lärkträd . Sådant hårt, tätt, hållbart och slitstarkt trä är perfekt för konstruktion av hållbara och pålitliga byggnader, inklusive bostäder. Strukturer gjorda av lärk utsätts praktiskt taget inte för skador från insekter och gnagare. Hartset som frigörs av trädet skyddar det också mot mekaniska skador. Men brädor av denna ras har en hög kostnad, de kommer inte att vara överkomliga för varje köpare.

Bild
Bild

Ek . Ekplankor är starka och hållbara timmer. Massiv ek har en hög densitet. Sådana råvaror är praktiskt taget inte utsatta för ruttning och mögelbildning, även om de är i förhållanden med hög luftfuktighet. Dessutom är det lätt att torka och bearbeta. Men ekbotten har en hög kostnad, vilket motsvarar kvalitetsnivån.

Bild
Bild

Ceder . Cedertavlor har utmärkt motståndskraft mot fukt och låga temperaturer. Strukturer gjorda av dem kommer att kunna fungera så länge som möjligt. Cederbaser förtorkas och bearbetas enkelt. De släpper ut en stor mängd harts, som har viktiga skyddande funktioner. Brädan av cederträ har en ljusbrun färg med en gul nyans; den används ibland för efterbehandling och för att skapa möbler.

Bild
Bild

Björk . Björkplankor tål lätt betydande belastning utan att deformeras eller gå sönder. Träet är väl utsatt för en mängd olika behandlingar. Plankor från den tål överdriven fukt och mekaniska skador. Trots detta kan de inte kallas slitstarka och starka material, därför används de praktiskt taget inte för konstruktion av bostadskonstruktioner.

Bild
Bild

Plankor kan indelas i flera olika kategorier beroende på vilken träslag de är tillverkade av

" A" (valt betyg) . Denna sort anses vara av högsta kvalitet; under produktionen genomgår denna sort den mest noggranna torkningen och bearbetningen. På ytan av sådant sågat virke är det nästan omöjligt att hitta oegentligheter och andra defekter. Produkter av denna träslag är de dyraste.

Bild
Bild

" B" (1: a klass) . Denna typ av träd anses vara ganska pålitlig och av hög kvalitet. På dess yta kan det bara finnas mindre defekter, det ska inte finnas några ruttna områden och mögel på ytan, och förekomst av genomgående sprickor är inte tillåtet.

Bild
Bild

" C" (2: a klass) . Detta virke är inte föremål för samma strikta krav som i de två tidigare versionerna; det kan finnas ruttna områden och oegentligheter på ytan. Sådana brädor används för att skapa ramkonstruktioner för möbler.

Bild
Bild

" D" (3: e klass) . Detta träd har betydande nackdelar på ytan, det kan finnas skador på träskiktet, ruttna platser, men stora sammanväxta knutar och sprickor på änddelarna är inte tillåtna.

Bild
Bild

" E" (klass 4) . Material från denna kategori kan endast användas vid skapande av behållare eller tillfälliga strukturer som inte är föremål för särskilda krav på hållfasthet och hållbarhet. Sprickor, oegentligheter, ruttna fläckar och andra defekter är tillåtna på ytan, men samtidigt är priset för sådana brädor minimalt.

Bild
Bild

Hur många bitar finns i en kub?

Innan du köper brädor med måtten 100x25 mm och en längd på 6 meter bör du bestämma vilken mängd som krävs. Beräkna först den totala arean som kommer att täckas av detta virke.

Därefter bestämmer du volymen på brädorna i en kubikmeter. Det finns 44 brädor med dessa dimensioner i 1 m3. Volymen för ett stycke kommer att vara 0,0225 m3.

Bild
Bild

Användningsområde

Brädor 25x100x6000 millimeter kan användas inom olika områden. Hyvlade och kantade modeller används främst för att skapa motståndskraftiga och hållbara byggnadsstrukturer ., trappor, verandor, terrasser, ramkonstruktioner, samt tak- och sommarstugor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa typer av sådana brädor köps för tillverkning av möbler och baser för dem.

Bild
Bild

Virke av dekorativa träslag kan tas för inredning av rum, skapa partitioner.

Bild
Bild

För konstruktion av tillfälliga bruksstrukturer, liksom för tillverkning av behållare, kan du använda sådana material av oförsedd eller icke-hyvlad typ.

Rekommenderad: