Polyuretandekor: Baguetter, Valv Och Andra Dekorativa Element För Inredningen, Möbelinredning, Installation Av Dekorationer För Speglar Och Väggar

Innehållsförteckning:

Video: Polyuretandekor: Baguetter, Valv Och Andra Dekorativa Element För Inredningen, Möbelinredning, Installation Av Dekorationer För Speglar Och Väggar

Video: Polyuretandekor: Baguetter, Valv Och Andra Dekorativa Element För Inredningen, Möbelinredning, Installation Av Dekorationer För Speglar Och Väggar
Video: Beautiful mirror glass wall panel ideas 2024, Maj
Polyuretandekor: Baguetter, Valv Och Andra Dekorativa Element För Inredningen, Möbelinredning, Installation Av Dekorationer För Speglar Och Väggar
Polyuretandekor: Baguetter, Valv Och Andra Dekorativa Element För Inredningen, Möbelinredning, Installation Av Dekorationer För Speglar Och Väggar
Anonim

För att dekorera interiören har rika människor använt stuckaturer i många århundraden, men även idag är relevansen av sådan inredning efterfrågad. Modern vetenskap har gjort det möjligt att imitera stuckaturer med hjälp av polyuretanprodukter, vilket gör detta dekorativa element överkomligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Tack vare modern industriell teknik har formning av polyuretan blivit en budgetersättning för dyra gipslister. Inredningen av polymermaterial har många fördelar, inte bara när det gäller estetik, utan också när det gäller driftsegenskaper.

Låt oss överväga mer detaljerat de viktigaste egenskaperna hos gjutformning av polyuretan

  • Om vi jämför kostnaden för gipslistar blir polyuretanprodukter billigare. Men det betyder inte att polyuretanfiléer är helt billiga - materialet tillhör premiumsegmentet, så det är dyrare än skum- eller plastprodukter.
  • I utseende är polyuretanprodukter svåra att skilja från gips- eller träprodukter. Polymer stuckatur imiterar naturmaterial med hög kvalitet.
  • Den färdiga polyuretanproduktens totala vikt är betydligt mindre än liknande dekorativa element av trä eller alabaster. Materialets lätthet gör det enkelt att installera.
  • Under drift är polyuretanmaterialet inte benäget att gulna, skala eller delaminera. Produkter förblir i sin ursprungliga form även efter många års användning.
  • Förutom den estetiska funktionen har dekorativa polyuretanprodukter också funktionalitet. Kabelkanaler kan tillhandahållas inuti filéerna, och takkonstruktionens konvexa form innebär installation av dold belysning i dess nisch. Dessutom hjälper plastpolyuretan till att dölja små ojämnheter i väggarna.
  • Polyuretan är motståndskraftigt mot en fuktig miljö, därför är inredning av detta material installerat inte bara i bostäder eller kontorslokaler, utan också i köket, badrummet eller korridoren.
  • Polymerprodukter av polyuretan är resistenta mot extrema temperaturer. De kan användas i ouppvärmda rum, samt placeras nära spisar och eldstäder. Materialet tål ett temperaturintervall på -50 till + 200 ° C.
  • Polyuretanprodukter tenderar inte att bygga upp statisk elektricitet, så de drar inte till sig damm eller skräp. Materialet absorberar inte lukt, mögel eller mögel bildas inte på ytan, produktvård innebär våtbearbetning med tvättmedel.
  • Polyuretan dekor är motståndskraftig mot fysisk och mekanisk påfrestning, har slagfasthet.
  • Produkterna kännetecknas av en mängd olika mönster och former. Dekorets yta kan målas med akrylfärger eller en vattenhaltig emulsionskomposition.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom fördelarna har materialet också nackdelar:

  • polymermaterial är inte resistent mot nitrobaserade färger och lacker;
  • produkterna är inte brandbeständiga och har en genomsnittlig grad av brandmotstånd;
  • när du köper lister från olika tillverkningssatser kan du möta en mönsterinkonsistens;
  • produkter av låg kvalitet kan ha en kornig yta.

I allmänhet är fördelarna med ett polyuretanmaterial mycket mer än nackdelar. När du väljer ett material för dold takbelysning är denna polymer, som ingen annan, den mest fördelaktiga lösningen. Materialets struktur är sådan att ljusflödet inte passerar genom det, utan reflekteras från taket och försiktigt sprids.

Denna effekt eliminerar ljusets bländning och uppnås med en taksockel i polyuretan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsfall

Interiörelement av polyuretan produceras i ett brett sortiment. Dekorativa element i stuckaturer är takrosetter för en ljuskrona, låter dig utse inre valv och öppningar , från enskilda produkter, kan du montera en eldstad portal, göra ramar för en bild från gjutning eller ram in en spegel. Du kan också dekorera fasaderna på en möbeluppsättning, göra ramar för paneler, använda ett dekorativt överlägg för att dekorera ett dörrblad, väggar, skapa en antik arkitektonisk stil med hjälp av huvudstäder, caissons, kransar, pilastrar och så vidare.

Tillämpningsområdet för polyuretandekor är varierat, det kan användas inom olika områden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För väggar

Traditionellt används vägglister för att skapa en vacker övergång från väggyta till tak. Olika typer av polyuretanprodukter kan användas för att dekorera ett rum.

Fris - utåt ser det ut som en sockel med olika bredder, på vilken en mängd olika ornament från figurerade eller blommiga kompositioner är placerade som dekoration. Frisen används för att dekorera väggar för att skapa en elegant och attraktiv inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kolumner - det är en hel del, men ett dekorativt element ihåligt inuti. De används för att skapa en antik interiör och spelar rollen som inte bara dekoration, utan också en rymddelare i rummet. Kolumner används i rymliga rum med högt i tak. Dessa produkter har en mängd olika stillösningar - från form till färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pilasters - representerar en halv del av mätkolonnen. Denna overhead används för väggdekoration, vill betona dörröppningar, valv och även för zonindelning av utrymmet. Pilasters rör inte upp utrymmet utan lockar uppmärksamhet med sin soliditet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Små bokstäver - den används som en stöddel för andra dekorativa element. Eftersom dessa strukturer är en imitation kan de inte tåla tunga belastningar. Huvudstaden används som ett separat dekorativt element eller i kombination med andra element. Dessutom används de som ett podium för vaser, statyetter, lampor. Huvudstaden används i olika inredningsstilar - klassiker, imperium, barock, antik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golvlister - elementet är utformat för att maskera fogen mellan väggen och taket eller mellan väggen och golvet. Sockeln kan fungera som en taklist, i vilken bakgrundsbelysningen är installerad eller den elektriska ledningen tas bort från nyfikna ögon. Dessa produkter kan tillverkas med imitation av stuckaturer eller vara helt släta. Med hjälp av taklisten i taket görs flera nivåer som dekorerar rummet i en eller annan stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att dekorera väggar med polyuretanprodukter låter dig betona rummets designstil och göra det särskilt unikt.

För möbler

På grund av det stora utbudet av volymetriska element används polyuretandekor ofta för att dekorera möbelfasader, vilket avsevärt ökar produktens estetiska utseende, samtidigt som priset bibehålls. Polyuretanmöbeldekor är en dekorativ remsa som är limmad på ytan av produkter . Sänggavlar av sängar, stolar, armstöd vid fåtöljer, främre delar av skåp, bordslådor, skänk eller byrå är lämpliga för sådana dekorationer. Oftast målas sådana överlägg i bronsfärg eller tonas i färgen på huvudmöblerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För speglar

Med hjälp av polyuretanremsor kan du vackert dekorera speglar, och inte bara de som finns i ett vanligt rum, utan också de som ligger i badrummet. Polymermaterialet är motståndskraftigt mot fukt, så denna dekoration kan bli en höjdpunkt i inredningen. För efterbehandling av speglarna används raka lister - släta eller med en texturerad yta i form av en prydnad.

Med hjälp av dekorativa remsor är speglar inramade runt omkretsen eller individuella områden dekoreras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För tak

Vissa designkoncept när du dekorerar väggar och tak med polyuretanfiléer inkluderar användning av takrosetter samt dekorativa balkar

  • Takros används för att maskera fästelementen i en takkrona eller andra lampor. Rosetternas utformning innehåller som regel samma konstnärliga element som i detaljerna i inredningen av väggar, tak eller möbler. Således skapas ett enda koncept som skapar en sofistikerad och sofistikerad inredning. Rosettens form för taket kan varieras - oval, cirkel, polygon, rhombus, trapetsformad, fyrkantig.
  • Dekorativ balk - ett takdekorationselement som imiterar träskivor i privata byggnader. Normalt används takbjälkar för inredning i Provence, loft eller lantlig stil. Polyuretanbalkar efterliknar massiva delar, men är lätta. Eftersom dessa produkter har ett hålrum inuti kan de kopplas eller installeras med bakgrundsbelysning.

Takdekoration skapar en känsla av fullständighet och soliditet i rummet. Användningen av takdekor används oftast i rum där takhöjden inte är lägre än 3-metersgränsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För dörrar

För att dekorera dörrbladen använder de volymetriska basreliefer eller små element som ligger i symmetrisk riktning mot varandra. Med hjälp av polyuretanelement är det möjligt att uppnå en imitation av dyra träsniderier . Polyuretanfoder minskar dock kostnaden för dörrbladet avsevärt, samtidigt som det skapar ett ovanligt utseende för den vanligaste dörren.

Med en mängd olika polymerdekor kan du göra de mest vågade designprojekten till verklighet och skapa nästan vilken stilriktning som helst när du inreder lokaler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Valet av dekorativa polyuretanprodukter på den ryska marknaden representeras av produkter från både inhemska och utländska tillverkare

  • Europlast företag . Produkterna distribueras i alla regioner i landet och har ett ganska stort marknadssegment. Flera nya kollektioner släpps årligen, som inte finns kvar i lager på grund av den stora efterfrågan på dessa produkter från konsumenterna. Företaget "Europlast" tillverkar produkter som i kvalitet enkelt kan konkurrera med produkter från utländska tillverkare. Priserna på gjutgips i polyuretan från Europlast -företaget är lägre än för liknande importerade varor.
  • Varumärke "Harmony ". Produkterna är av hög kvalitet och låg kostnad. Sedan 2007 har detta varumärke erövrat den ryska marknaden för polyuretanprodukter. Sortimentet är mångsidigt, alla produkter genomgår kvalitetskontroll direkt på produktionsplatsen, liksom på företagets lager.
  • Orac Decor Är ett världsberömt belgiskt företag. Producerar stuckaturlister av elitklassen. Kostnaden för produkterna är hög, men det motiveras av den höga kvaliteten och originaldesignen. Inredningen av detta märke är känd för europeisk sofistikerad sofistikering.
  • Gaudi Decor Är ett malaysiskt varumärke som var ett av de första som kom in på den ryska marknaden. Kvaliteten på produkterna är hög, men priset är ganska överkomligt. Sortimentet består av minst 900 produktnamn.
  • NMC Är ett belgiskt märke som tillverkar högkvalitativa lister av polyuretan stuckaturer. Företagets sortiment innehåller produkter med klassiska mönster och prydnader som imiterar traditionella gipslister. Inredningen av varumärket NMC är lätt även med stora produktdimensioner.
  • Solind - Det här är produkterna från en kinesisk tillverkare som producerar ett brett utbud av inredning till en låg kostnad. Produkterna håller hög kvalitet och är avsedda för masskonsumenten. Solind -produkter kan vara kontrakterade av andra märken, även om alla dessa produkter tillverkas i samma anläggning.
  • Perfekt Är ett kinesiskt varumärke som helt kopierar produkter från Solid -märket. De är av liknande kvalitet och låg kostnad.

Prisnivån på gjutgips i polyuretan beror på tillverkarens märke och kvaliteten på produkterna. Det finns lågkvalitativa imitationer på marknaden som imiterar samlingar av kända märken och säljer dem till ett lågt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteter i installationen

Installation av polyuretan stuckaturgjutning är inte särskilt svårt, men innan du limmar inredningen är det nödvändigt att utföra vissa förberedande arbeten

  • För att inte betala för mycket för köp av en för hög mängd dyrt material, innan du köper produkter, är det nödvändigt att beräkna det erforderliga beloppet. För att göra detta måste du mäta rummet och bestämma måtten på de dekorativa elementen. Efter att ha bestämt köpvolymen måste du lägga till 5% av volymen till den totala mängden material för oförutsedda situationer.
  • Ett bra lim krävs för att polyuretanen ska fästa ordentligt. Vanligtvis används flytande naglar för dessa ändamål.
  • Du behöver en geringslåda, en vass kniv eller en geringssåg för att skära materialet.
  • Du kan limma polyuretanlister på en yta jämn med ett kitt. Klistra in väggarna med tapeter utförs efter installationen av dekorativa element.
  • För att skära materialet är det bekvämt att använda en geringslåda, som gör att du kan klippa baguetten i en vinkel på 45 °. När två sådana delar sammanfogas uppstår en tät anslutning utan mellanrum. Om väggarna är böjda och ett gap har bildats, ta bort det med akryltätningsmedel eller kitt.
Bild
Bild
Bild
Bild

För snabb och högkvalitativ installation av gjutlister i polyuretan följs vissa regler

  • Installationen börjar från det yttersta hörnet av rummet. En limkomposition appliceras på gjutformen, den fördelas jämnt över arbetsstyckets yta, sedan bringas produkten till väggen och pressas mot den med sidan behandlad med lim. Under pressning kommer överflödigt lim ut, de måste omedelbart tas bort med en fuktig trasa.
  • Genom att trycka på baguetten mot ytan som ska dekoreras måste du agera försiktigt för att inte lämna djupa bucklor på arbetsstycket.

Efter limmning av listerna behandlas platserna för sina leder med väggen och med varandra med akryltätningsmedel, och sedan slipas dessa platser med sandpapper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Polyuretanprodukter ser spektakulära ut i designprojekt:

dörröppning dekoration

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

användning av takuttag

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

dekorera inre valv

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

användningen av dekorativa pelare i inredningen

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

inramning av en väggspegel

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare olika polyuretanprodukter kan du dekorera väggar, tak eller golv med element som imiterar gips eller massiva träprodukter. Med hjälp av lister eller antika pelare och basreliefer kan du skapa interiörer i vilken stil som helst - från lakonisk jugend till konstnärlig barock.

Rekommenderad: