Lägga Smulgummi: Förbrukning Per 1 M2. Hur Gör Man En Sömlös Beläggning Själv? Pärmsmula Och Staplare

Innehållsförteckning:

Video: Lägga Smulgummi: Förbrukning Per 1 M2. Hur Gör Man En Sömlös Beläggning Själv? Pärmsmula Och Staplare

Video: Lägga Smulgummi: Förbrukning Per 1 M2. Hur Gör Man En Sömlös Beläggning Själv? Pärmsmula Och Staplare
Video: How to lay Pour-in-Place rubber wetpour surfacing 2024, Maj
Lägga Smulgummi: Förbrukning Per 1 M2. Hur Gör Man En Sömlös Beläggning Själv? Pärmsmula Och Staplare
Lägga Smulgummi: Förbrukning Per 1 M2. Hur Gör Man En Sömlös Beläggning Själv? Pärmsmula Och Staplare
Anonim

En sömlös smulgummibeläggning har blivit populärare på sistone. Efterfrågan på sådana golv har ökat på grund av dess skadorsäkerhet, motståndskraft mot UV -exponering och mekanisk nötning. Med förbehåll för läggningstekniken kommer beläggningen att hålla i tiotals år och behålla sina driftsegenskaper under hela driftstiden.

Bild
Bild

Läggningsmetoder

Det är möjligt att lägga en blandning av smulgummi och lim med hjälp av 4 tekniker. Detta är en manuell metod, en metod med specialanordningar, sprutning med pneumatisk utrustning. Och du kan också tillgripa den kombinerade tekniken. Valet av en eller annan installationsmetod beror direkt på mängden arbete, basens kvalitet och platsens syfte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Manuell

Denna metod används när du anordnar alla typer av lekplatser - sport, barn, bakgårdar. Det är lämpligt att lägga gummigranulat med denna metod i områden med liten yta, medan förekomst av tidigare installerade spel- eller sportkomplex är tillåtet på dem.

Manuell montering är bekväm för att förfina platser med oregelbundna former och ojämna kanter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spray

I detta fall sprutas blandningen med en enhet som innehåller en luftkompressor och en pistol. Vart i Läggföreningen bör bestå av smulgummi, vars storlek inte överstiger 1 mm . Högtryckssprutor används praktiskt taget inte för att skapa nya självutjämnande golv, men de är oumbärliga för reparation eller restaurering av tidigare installerade ytor. Med deras hjälp kan du "uppdatera" färgen eller helt ändra färgen på webbplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Staplare

Användning av specialutrustning är tillrådligt när man anordnar stora områden - arenor, gym, tvärvetenskapliga komplex för sport, löpband. Det finns 2 typer av staplare:

  • mekanisk;
  • automatiserad.

De första har en vagn och en justerbar skena för att ändra tjockleken på det golv som läggs. Automatisk är utrustad med en motor - enheten rör sig oberoende. De flesta modeller stöder följande funktioner:

  • uppvärmning av granulatet för att påskynda härdningen av golvet;
  • pressning av blandningen;
  • ytförsegling;
  • automatisk justering av golvets tjocklek.

Fördelarna med att använda automatiserad utrustning inkluderar hög läggningshastighet, erhållande av en helt slät yta, enhetlig packning av blandningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad

Denna teknik innefattar användning av 2 eller 3 av ovanstående läggningsmetoder. Den kombinerade metoden används på rymliga ytor för att skapa en monolitisk beläggning med linjer, böjningar eller olika dekorativa skär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur beräknar man materialet?

Cirka 700 gram gummigranulat krävs per kvadratmeter 1 mm tjock beläggning. Samtidigt bör 7 kg smulor tas för att skapa en beläggning med standardtjocklek. För en sådan massa av huvudkomponenten behöver du 1,5 kg bindemedel och 0,3 kg färgämne.

Det är inte svårt att beräkna hur mycket blandning som behövs för att fylla 10 m2 med en tjocklek på 1 cm:

  • 10 x 7 = 70 kg gummimulor;
  • 10 x 1,5 = 15 kg lim;
  • 10 x 0,3 = 3 kg pigment.

Vid blandning av komponenterna är det viktigt att observera noggrannheten i färgdosen vid varje beredning.

Om denna rekommendation ignoreras kan färgen på den färdiga beläggningen variera.

Bild
Bild

Verktyg och material

Monolitisk gummibeläggning skapas oftast för hand med olika verktyg till hands eller med delvis mekanisering av processen. Vid läggning behöver du specialiserade arbetare, verktyg och utrustning.

Bild
Bild

Material (redigera)

Oavsett typ av läggningsteknik och tillverkning av arbetsblandningen, när du skapar beläggningen, behöver du smulgummi, limkomposition och färgpigment. För uppläggning av golv i pooler, på idrottsplatser och löpband används granulat upp till 2 mm i storlek . För lekplatser och lekplatser - medelbråksmulor 2-5 mm.

Ett enkomponentslim, polyuretan, används oftast som bindemedel . Det ger beläggningen vattenbeständighet, nötningsbeständighet, motståndskraft och hållbarhet. Mindre vanligt används tvåkomponentsbindemedel, inklusive epoxipolyuretanlim och härdare. En sådan komposition är obekväm att använda, eftersom den måste användas inom en halvtimme efter beredning.

Du måste också vara uppmärksam på färgämnen . Pigmentet ger färg till den framtida beläggningen. Sammansättningen av högkvalitativa färgämnen bör innehålla olika komponenter av oorganiskt ursprung och järnoxyler. För högkvalitativ installation krävs en primer. Basen bearbetas med den för att säkerställa god penetration av den lagda massan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och redskap

Utrustningen som används i arbetet kommer att påverka tillförlitligheten och hållbarheten hos den skapade beläggningen. Följande utrustning krävs vid läggning av trottoaren.

vågar

För att få en blandning av hög kvalitet vid beredningen är det viktigt att observera noggrannheten i doseringen av alla komponenter. Avvikelse från den föreskrivna hastigheten även med 5% kan leda till en minskning av egenskaperna hos den färdiga beläggningen.

Bild
Bild

Vält

Detta är en tung manuell enhet som är utformad för att komprimera arbetssammansättningen på basen. Det är bäst att vägra användning av lätt utrustning - det kommer inte att effektivt kunna komprimera blandningen, på grund av vilken beläggningen snart kan kollapsa. I arbetet kan en termisk rulle användas för rullande sömmar och skarvar, samt små rullar för hörn.

Bild
Bild

Mixer

Tack vare denna utrustning utförs högkvalitativ blandning av alla komponenter i arbetsblandningen. D För blandning av komponenterna är skruvutrustning eller en enhet med topplastning och sidoutkastöppning lämplig.

Bild
Bild

Auto staplare

Detta är en anordning, vars arbetskroppar är en justerbar skrapa och en tung pressplatta. Utrustningens bakre del är utrustad med värmeelement för uppvärmning av arbetsblandningen till en förutbestämd temperatur.

Bild
Bild

Spray

Denna utrustning låter dig jämnt applicera kompositionen på ytan genom att spruta en finfördelad komposition över ytan. Den är avsedd att applicera en topplack och maskera små "brister" som gjorts under installationen.

Bild
Bild

Och du behöver också skopor, bassänger eller skottkärror för att transportera lösningen till arbetsområdet. Efter att ha förberett verktygssatsen kan du börja lägga.

Arbetstrinn

Det är inte svårt att göra din egen gummibeläggning på platsen, men i denna fråga är det viktigt att följa instruktionerna steg för steg. Allt arbete är uppdelat i flera steg.

Bild
Bild

Förberedelse av basen

Den första etappen är förberedande. Det är nödvändigt för högkvalitativ beredning av basen för efterföljande applicering av blandningen. Smulgummi fäster bra på asfalt, trä eller betong . För att förbättra vidhäftningsegenskaperna måste ytan rengöras från föroreningar (oljefläckar och smuts från kemikalier är oacceptabla). Först och främst måste betongområdet fuktas och sedan slipas med en kvarn. Använd en konstruktionsdammsugare för att rengöra basen från smuts och damm. Ett idealiskt förberett underlag ska vara rent och torrt med en liten grovhet på ytan.

Ofta utförs installationen av beläggningen på marken eller sand och krossat golv . I det här fallet rekommenderar experter att använda en rullad gummibaksida. Det kommer att bidra till att minska förbrukningen av kompositionen och öka den färdiga ytans dämpningskvaliteter. För att förstärka undergraden rekommenderas att du applicerar ett lager av geotextiltyg på den. Det kommer att skydda basen från erosion av grundvatten.

För att öka vidhäftningen måste den förberedda underbasen grundas . För dessa ändamål kan du ta en butikssammansättning eller göra den själv. För att förbereda primern måste du blanda terpentin och polyuretanlim i förhållandet 1: 1. Den resulterande lösningen appliceras med en rulle på platsen. Den ungefärliga förbrukningen av primern är 300 g per 1 m2.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beredning av blandningen

För att bilda en dekorativ beläggning med en tjocklek på 1 cm och en yta på 5 m2 måste du ta 40 kg gummigranulat, 8,5 kg polyuretanbaserat lim och minst 2,5 kg pigment. Lägg först smulan i lastningstanken, slå på utrustningen och blanda i 2-3 minuter. Under lagring tår granulatet ofta, och om du försummar blandningen kan klumpar kvarstå.

Efter blandning av smulorna, ladda färgämnet och blanda det med smulorna i 3 minuter för att fördela jämnt . Limkompositionen hälls i den roterande utrustningen i en ström - det är omöjligt att stoppa utrustningens funktion under blandning. Annars kan det bildas klumpar. Efter applicering av limmet blandas alla komponenter i 15 minuter. Massan ska vara tät och homogen.

Klumpar och ojämn färg är oacceptabelt.

Bild
Bild

Beläggning och rullning

Det rekommenderas att lägga murbruk i segment med en yta på 1 m2. För varje sådan kvadrat måste du fördela 10, 2 kg lösning . Arbetssammansättningen måste utjämnas med spatlar omväxlande på alla segment och sedan komprimeras med en rulle. Med en stor mängd arbete måste det praktiska verktyget bytas ut mot automatiska staplare.

Läggning av gummiluckan kan också göras med hjälp av en tvåskiktsteknik . I det här fallet är det möjligt att spara pengar på att måla arbetsblandningen i den nedre delen. För att uppnå större elasticitet hos beläggningen för att förbereda lösningen för att lägga det första lagret, rekommenderas att ta granulat upp till 2,5 mm.

Efter läggning och härdning läggs ett glasfibernät på det grova skiktet . I framtiden bildas en efterbehandlingsfärgbeläggning på den. Det kommer att ta från 8 till 12 timmar att sintra kompositionen.

Härdningstiden beror direkt på väderförhållandena.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Komponenterna i arbetslösningen för att lägga en monolitisk gummibeläggning innehåller inte giftiga eller andra ämnen som är skadliga för människors hälsa. Men om fukt kommer in i polyuretanlimet kommer en kemisk reaktion att inträffa och den aktiva frisättningen av koldioxid börjar. Inandas den kommer arbetaren att känna svaghet, förlust av styrka och dåsighet. För att förhindra riskerna med dessa konsekvenser, vid arbete i slutna rum, säkerställa god luftventilation.

Du måste lägga beläggningen i speciella kostymer. Alla anställda måste ha en uppsättning personlig skyddsutrustning:

  • skoöverdrag;
  • handskar;
  • glasögon;
  • andningsskydd vid användning av torra färgämnen.

Om polyuretanlim kommer i kontakt med exponerad hud, skölj omedelbart av under varmt rinnande vatten med tvål.

Om bindemedlet kommer i kontakt med slemhinnorna i ögonen, näsan eller munnen, skölj de drabbade områdena och kontakta läkare vid behov.

Rekommenderad: