Installationsfilm: En översikt över Den Transparenta Filmen För överföring Av Klistermärket, Val Av Applikationsfilm För Limning Av Stencilerna

Innehållsförteckning:

Video: Installationsfilm: En översikt över Den Transparenta Filmen För överföring Av Klistermärket, Val Av Applikationsfilm För Limning Av Stencilerna

Video: Installationsfilm: En översikt över Den Transparenta Filmen För överföring Av Klistermärket, Val Av Applikationsfilm För Limning Av Stencilerna
Video: M&B Enterprise Crystal UV Film Transfer (Translucent Background) Making Process Part 1 2024, April
Installationsfilm: En översikt över Den Transparenta Filmen För överföring Av Klistermärket, Val Av Applikationsfilm För Limning Av Stencilerna
Installationsfilm: En översikt över Den Transparenta Filmen För överföring Av Klistermärket, Val Av Applikationsfilm För Limning Av Stencilerna
Anonim

Trots utvecklingen av teknik inom reklam är användningen av självhäftande vinyl fortfarande efterfrågad. Det här alternativet att överföra en bild till huvudytan är omöjligt utan användning av en film av monteringstyp. Denna produkt kallas även transporttejp, monteringstejp, och du kan köpa den i en specialaffär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Monteringsfilm är den produkttyp som har ett lager av lim. Den används vid överföring av klippta bilder från ett underlag till en bas, till exempel på glas, montrar eller en bil . Denna produkt gör det mycket lättare att designa klistermärken med små detaljer för reklam. Med monteringstejp kan hantverkaren enkelt limma alla applikationer, även på en ojämn yta. Förutom alla ovanstående uppgifter kan transportfilmen distribuera bildelement korrekt, samt skydda dem från förskjutning och sträckning.

Monteringstejpen bör alltid ha vidhäftning så att separationen av PVC -lagret från underlaget är snygg och inte åtföljs av svårigheter . Jämfört med papper böjs inte denna produkt, så den är idealisk för grafik som kräver måttstabilitet.

Utan monteringstejp är det svårt att applicera en högkvalitativ bild som har producerats genom utskrift eller plotterskärning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Transportfilmer kan vara av flera typer

  • Disponibel . Denna transparenta applikationstejp har ingen baksida och kan endast användas en gång. Efter bildöverföringsproceduren anses den olämplig för vidare användning.
  • Återanvändbar kan användas minst tre gånger, medan filmen inte förlorar sina kvaliteter. Efter att du har använt dekalöverföringsfilmen ska den omedelbart fästas tillbaka på underlaget. Det är också värt att notera att det bör gå lite tid mellan procedurerna för överföring av bilden till ytan.

Ovanstående tejpvarianter för limning av stenciler har hittat sin tillämpning vid överföring av bilder, text och olika ikoner till glas, montrar, bilkarosser.

Ofta köper konsumenterna denna produkt för utomhusreklam.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Monteringsfilmen är i form av ett tunt polymermaterial utrustat med en vidhäftande bas. När du väljer en produkt rekommenderas det att ge företräde åt tillverkaren vars produkt är väl vidhäftande till den vinylklippta tejpen på ena sidan . Dessutom anses en film vara det bästa alternativet, som kan tas bort utan problem.

Transportfilmen med pappersunderlag är i form av en vinylfilm . Denna produkt kännetecknas av närvaron av en silikoniserad kartongkärna. Genomskinlig tejp är lätt att applicera och anses vara det bästa valet för projekt med små tecken och bilder. Om du har en begränsad budget kan du köpa monteringsfilm utan stöd, vilket är billigt.

Bild
Bild

De mest populära applikationsprodukterna för överföring av bilder inkluderar produkter från flera populära märken

  • Avery AF 831 . Filmen från den tyska tillverkaren kännetecknas av transparens, stabilitet och enkel prägling på basen. På grund av materialets styvhet skapar produkten inte svårigheter att använda. Samtidigt noterar konsumenterna att filmen vid låga temperaturer kan gå sönder.
  • Oratape MT-95 - detta är en av de bästa monteringsfilmerna som producerats i Tyskland. Produkten ser ut som ett nästan transparent giftfritt material med en gulaktig nyans.
  • TransferRite 1910 . Filmer som inte stöds av denna typ tillverkas i USA. God transparens och optimal styvhet är inneboende i produkten. Budgetmaterial är svårt att sträcka, men det kan inte återanvändas.
  • R-typ AT 75 Är ett transportband som inte har stöd. Materialet kännetecknas av bra yttre prägling och en vitaktig nyans. På grund av närvaron av limskiktet kan filmen användas upprepade gånger. Nackdelarna med produkten är hög elasticitet och förmågan att krypa ihop efter avlägsnande.
  • FiX 150TR och FiX 100TR - dessa produkter tillverkas i Ukraina. Filmen är i form av mjuk polyeten med en vidhäftande bas. På grund av dess höga förlängning bör tejpen inte återanvändas.

Eftersom för närvarande ett stort antal företag är engagerade i försäljning av monteringsfilm kan konsumenten ha svårt med valet av denna produkt.

Det är värt att välja en transporttejp beroende på dess vidare användning och arten av ytan som bilden ska appliceras på.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

För att få en klistermärke av hög kvalitet är det första steget att förbereda ytan genom att göra den ren, slät och fettfri. Initialt tvättas ytan med rent vatten, varefter den torkas. Därefter är det värt att hantera dess avfettning.

För limningsprocessen bör befälhavaren förbereda följande inventering:

  • skrapa;
  • en bit torr, ren trasa;
  • enkel penna;
  • byggnadsnivå;
  • brevpapper kniv;
  • sax;
  • Maskeringstejp;
  • en nål;
  • spruta fylld med varmt rent vatten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Verkets utförande består av flera steg

  • Klistermärket måste appliceras på en ren yta och sedan fixeras. Använd en enkel penna för att markera de korrekta kanterna på bilden. För att horisontellt och vertikalt justera dekalen, använd en enkel nivå.
  • Det är nödvändigt att separera cirka 70 mm av filmen med bilden från substratet. Produktens område måste appliceras på det markerade området och slätas från mitten till utkanten. Om storleken på klistermärket är liten kan den avskalas och limas helt.
  • Den använda filmen ska inte slängas omedelbart, eftersom den kan vara användbar för att limma små delar av klistermärket som inte fixade ordentligt.
  • Efter att ha utfört alla ovanstående aktiviteter är det nödvändigt att stryka om alla delar av bilden och därigenom kontrollera kvaliteten på det utförda arbetet.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att bibehålla en god bildkvalitet rekommenderar experter att inte tvätta klistermärket i flera dagar, och att inte heller glömma följande regler:

  • förhindra uppkomsten av bubblor;
  • sträck inte bilden;
  • Använd en vinylrulle för att släta ut ytan efter limning.

Monteringsfilm är ett oersättligt material för limning av bilder och schabloner på olika typer av ytor. Konsumenterna bör välja rätt produkt och inte snåla med kvaliteten.

För att bilden ska ligga kvar på basen under lång tid, samtidigt som den ser attraktiv ut, är det värt att korrekt och exakt utföra limningsproceduren.

Rekommenderad: