Reflekterande Film: Självhäftande Reflekterande Svart Och Rött, Transparent Och Vitt, Spegel Och Andra Filmer

Innehållsförteckning:

Video: Reflekterande Film: Självhäftande Reflekterande Svart Och Rött, Transparent Och Vitt, Spegel Och Andra Filmer

Video: Reflekterande Film: Självhäftande Reflekterande Svart Och Rött, Transparent Och Vitt, Spegel Och Andra Filmer
Video: Bildkonstruktion i spegel och lins 2024, Maj
Reflekterande Film: Självhäftande Reflekterande Svart Och Rött, Transparent Och Vitt, Spegel Och Andra Filmer
Reflekterande Film: Självhäftande Reflekterande Svart Och Rött, Transparent Och Vitt, Spegel Och Andra Filmer
Anonim

Reflekterande filmer: självhäftande reflekterande, transparenta och speglade, svart, rött, vitt och i andra versioner blir mer och mer populärt. Om detta material från början huvudsakligen användes vid produktion av reklam- och informationsstrukturer, blir det idag alltmer en inredningsdetalj som hjälper till att skydda bostäder och lokaler från det aktiva solljuset. Det är värt att prata mer detaljerat om vad slags reflekterande film är, om dess användningsområden och monteringsfunktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Filmmaterial är mycket populärt inom reklamområdet, vilket gör det möjligt att skriva ut bilder av vilken komplexitet som helst. Men i vissa fall kan de användas för andra ändamål. Reflekterande film är en högteknologisk produkt som har ett självhäftande lager som gör det enkelt att applicera på vilken transparent och fast yta som helst . En sådan beläggning distribueras lätt över metall, glas, plast, håller fast, är inte rädd för exponering för fukt och hushållskemikalier.

Den retroreflekterande effekten uppnås genom användning av ett mellanlager av inkapslat glas, presenterat i form av små bollar . De skapar en katadioptrisk effekt, vilket gör det möjligt att inte överföra strålar i UV -spektrum, utan att reflektera dem. Denna beläggning, när den appliceras korrekt, har en lång livslängd och imponerande prestanda. Även när den placeras utomhus i året-runt-läge behåller filmen sina egenskaper i upp till 5 år i rad.

Dess metalliserade vyer är mer liknande strukturen till en spegel med en amalgam applicerad på den . Det ljussäkra skiktet på fönstret, balkongglas, skyltfönster ser ogenomskinligt ut från utsidan, men stör inte utsikten från insidan av rummet.

Förutom integritet hjälper sådana element till att ge ökad säkerhet, fungera som inredning och kompletterar byggnadens fasad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Reflekterande film används ofta inom olika områden. Med dess hjälp skapas bilder på vägskyltar, vilket ger dem bättre synlighet för enskilda områden på alla synpunkter. Dessutom är en sådan film efterfrågad inom flera verksamhetsområden.

Automatisk inställning . Reflekterande glaselement hjälper till att minska uppvärmningen av kupén under varma dagar och ökar personbilarnas integritet. Ljusöverföringsnivån regleras idag av regleringsdokument, men i vissa fall är det fortfarande möjligt att använda ett sådant inställningselement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skapande av applikationer . Filmen lämpar sig bra för skärning och eftertryck, den används för att göra applikationer för kläder och skor, inredningsartiklar. Mängden färglösningar gör att du kan få ett riktigt intressant resultat.

Bild
Bild
Bild
Bild

UV -skydd av glaset . I bostäder, kontor, kommersiella byggnader, applicering av film på fönster kan du justera ljusöverföringsnivån, vilket ger betydande besparingar på luftkonditionering på sommaren. Med hjälp av sådana klistermärken kan du skydda utrymmet med panoramaglas från nyfikna ögon och göra det mer privat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Reklam . Här används speciella filmer vid tillverkning av inskriptioner på skyltar och andra storformatstrukturer. Eftersom materialet lämpar sig bra för utskrift kan du få en tydlig bild, logotyp eller bokstäver oavsett bildens storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa är de viktigaste användningsområdena för reflekterande film. Men dess popularitet växer, nya områden växer fram där detta material kan vara efterfrågat.

Olika sorter

I reflekterande film är klassificeringen i stor utsträckning relaterad till dimningsnivån och mängden ljusöverföring. Varje typ har sina egna egenskaper, den prismatiska strukturen skiljer sig också från olika tillverkare. Basen för den reflekterande filmen är oftast vinyl- eller alkydpolymerer. De mest populära alternativen är värda att överväga mer detaljerat.

Spegel . En beläggning speciellt utformad för byggnader och andra föremål med ett stort glasområde. Det är ogenomskinligt endast från ena sidan - utsidan. Från insidan av byggnaden förblir sikten komplett. Detta är ett populärt alternativ för att dekorera balkongglas, "franska fönster", terrasser i lanthus, butiker, lobbyer på hotell.

Bild
Bild

Athermal . En tät vinylbaserad transparent film utformad för att förbättra glasens energibesparande egenskaper. Det appliceras på fönster för att minska värmeförlust, utesluta överdriven uppvärmning av luften inuti huset eller lägenheten. Beläggningen är osynlig, överför ljus väl, men fungerar som en barriär för olika termiska effekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Självhäftande färgning . Den finns i en mängd olika tjocklekar och densiteter, ger mörkare i rummet och hjälper till att minska intaget av farlig UV -strålning. Skyddsnivån är hög - upp till 99% filtrerad, nyansering skapas både utifrån och inifrån.

Bild
Bild

Dekorativ . Skiljer sig i ljusa färger - förutom det vanliga svarta och transparenta kan det vara vitt, rött, orange, gult, blått. En sådan beläggning ger ingen mörkare effekt - ljusöverföringen förblir densamma. Bland de ovanliga färgerna kan man peka ut silver, gyllene - sådana element används för att dekorera skyltfönster och interiörer när man dekorerar dekorationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stötsäker . En sådan film har inte bara reflekterande egenskaper. När man försöker krossa glas fungerar det som ett fästelement, vilket gör det svårt för inkräktare att komma åt. Detta är en bra lösning för hus och lägenheter som skyddas av fönsterlarmsystem.

Bild
Bild

Fluorescerande . En specialiserad film som inte bara reflekterar ljuset bra, utan också avger det på natten. Det bästa alternativet för att säkerställa god sikt dygnet runt på väg- och informationsskyltar, skyltar.

Bild
Bild

Transportreklam . Detta alternativ används för att dekorera karosserna för bilar och stadstransporter, har en självhäftande bas. Detta material är väderbeständigt, inte rädd för kontakt med petroleumprodukter och oljor, det passar bra inte bara på plana och släta ytor, utan också på korrugerade områden, utskott, nitar.

Bild
Bild

Teknik . Denna lösning är avsedd för att skapa väg- och informationsskyltar. Detta material har en mycket elastisk struktur, hållbar, stark, inte rädd för stötar och repor. Dess livslängd är längre än för hushåll och kommersiella motsvarigheter. Det finns en smalare gradering när det gäller nivån av retroreflektivitet - från standard till mycket hög.

Bild
Bild

Dessa är huvudtyperna av reflekterande filmer. Dessutom görs åtskillnad mellan kommersiellt material och hushållsmaterial. De första är mer motståndskraftiga mot yttre påverkan, har en slät estetisk yta, är inte rädda för kontakt med lösningsmedel och andra typer av aggressiva kemikalier.

Hur man limar?

Det är möjligt att applicera reflekterande film på ytan av glas, plast, metall utan lång och komplicerad förberedelse. Oftast arbetar de självständigt med det när de installeras på fönster och andra fasader, inre strukturer. Vid limning är det viktigt att följa vissa regler, handlingsordning, annars är det stor risk att materialet kommer att ligga ojämnt. Dessutom måste du ta ett ansvarsfullt tillvägagångssätt för valet av material - en mörkning på mer än 40% rekommenderas inte för bostadsutrymmen. Låt oss titta på denna process steg för steg.

  1. Urval av optimala förhållanden . Reflekterande beläggning får inte appliceras på vått eller kallt glas vid extremt låg eller hög luftfuktighet. Bästa tiden är en torr och ganska varm vindstilla dag med medeltemperaturer över +5 grader.
  2. Ytförberedelse . Den måste vara ren - fri från smuts, damm, färgrester, tätningsmedel och lim. Optimalt, om det visar sig att ytterligare avfetta materialet på vilket filmen appliceras, kommer detta att öka vidhäftningen (vidhäftning).
  3. Förberedelse av arbetsverktyg och material . Du behöver en sprayflaska med en icke-skummande tvålösning, en gummi- eller plastspatel, en skrivarkniv för att skära och trimma materialet.
  4. Mått . Filmen appliceras på ytan, skärarbete utförs, överskottet skärs av.
  5. Ansökan . Tvålösning sprutas från sprayflaskan på fönsterytan. Du måste limma filmen från det övre hörnet, helst till vänster, gradvis flytta nedåt. Alla uppkomna rynkor och bubblor måste omedelbart elimineras med en spatel, som "driver ut" luften utanför.
  6. Nivellering . Efter att beläggningen har applicerats på hela glasytan eller annan yta måste den noggrant utjämnas och flyttas från mitten till kanterna. Så det kommer att vara möjligt att eliminera mindre defekter som inte märks vid första anblicken.
Bild
Bild

Genom att noggrant följa alla steg kan du enkelt hantera appliceringen av reflekterande beläggning på fönster eller andra ytor på egen hand, utan hjälp utifrån.

Det är viktigt att ta hänsyn till att en sådan skyddande beläggning inte kan avlägsnas lika lätt som vanliga klistermärken - den fäster mycket fast och bildar en tät vidhäftning till ytan. En långvarig exponering för hög temperatur kommer att krävas för att ta bort det tidigare använda skyddande och dekorativa skiktet.

Rekommenderad: