Smart Film (18 Bilder): Elektrokrom Med Justerbar Transparens På Glas Och Andra Filmer-PDLC

Innehållsförteckning:

Video: Smart Film (18 Bilder): Elektrokrom Med Justerbar Transparens På Glas Och Andra Filmer-PDLC

Video: Smart Film (18 Bilder): Elektrokrom Med Justerbar Transparens På Glas Och Andra Filmer-PDLC
Video: ТАКОЙ ФИЛЬМ НИКТО НЕ ВИДЕЛ! ПЛАТИТЬ УНИЗИТЕЛЬНУЮ ДАНЬ! Орда! Русский фильм 2024, Maj
Smart Film (18 Bilder): Elektrokrom Med Justerbar Transparens På Glas Och Andra Filmer-PDLC
Smart Film (18 Bilder): Elektrokrom Med Justerbar Transparens På Glas Och Andra Filmer-PDLC
Anonim

En modern människas liv är fullt av smart teknik, tack vare vilken det blir enklare, bekvämare och bekvämare. Varje dag dyker det upp nya produkter och utrustning som blir oumbärliga i vardagen. En av dessa är smartfilm, som idag används flitigt inom olika verksamhetsområden. Du bör vara medveten om denna produkt och dess egenskaper.

Bild
Bild

Vad det är?

Först och främst måste du förstå vad som menas med smart teknik. Detta är hur de definierar förvärv av speciella kvaliteter av en produkt som tidigare saknades. Smart film (eller glas) avser polymermaterial . Det kännetecknas av transparens, ljusöverföring och värmeabsorption. Det är tack vare dessa egenskaper som produkten används inom verksamhetsområden som reklam, arkitektur och inredning.

Tekniken för tillverkning är ganska komplicerad och kräver viss kunskap, färdigheter och utrustning . Den är tillverkad av smarta polymerer: kemiska kompositer belagda på en vanlig transparent film. Kärnan i produktionen är processen att placera flytande kristaller (PDLC) mellan två lager av film som är ledande. Och även i processen att göra smarta filmer använder tillverkare olika polymerer och kemikalier.

Bild
Bild

Produkten, på grund av sin ovanliga struktur, kan ändra koefficienten för transparens, opacitet, ljusabsorption under vissa förhållanden. På kanterna på vissa typer av film placeras elektroder, med hjälp av vilka produktens transparens justeras. Smartfilm har följande specifikationer:

  • låg energiförbrukningsförhållande;
  • hög blockeringshastighet för solljus och infraröda strålar - behåller upp till 87% av ultraviolett strålning;
  • lång livslängd;
  • hög ljudisoleringskoefficient.

Den är hållbar, lätt att använda, bra kvalitet, billig och fjärrstyrd.

Bild
Bild

Olika sorter

För närvarande är smart film med variabel och justerbar transparens en mycket populär och efterfrågad produkt. Det är därför det finns ett brett utbud av produkter från olika tillverkare på marknaden. Det finns olika typer av film.

Bild
Bild

Elektrokrom . Dess särdrag är att den kan ändra transparens beroende på spänningsnivån. Ju lägre stressfaktor desto mörkare är den och vice versa. SPD -filmproduktionsteknik utvecklades och patenterades i USA. Och idag är bara detta land engagerat i produktionen av denna typ av "smart" film. Sortimentet av färger av elektrokromiskt material presenteras i 4 färger: vit, brons, grå, mörkblå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svartvit . Denna typ av produkt är utvecklad med PDLC -teknik. Produkten tillverkas av det koreanska företaget DM DISPLAY. Monokrom film är enkel och vidhäftande. Den limbaserade produkten används för färgning av bilrutor. Filmens transparens beror på spänningsnivån som appliceras på den och påverkar flytande kristallmolekylerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fotokromisk . För produktion av produkten används ett fotokromt pigment. Filmen kännetecknas av vattentäthet, vidhäftningsmotstånd och en unik färgeffekt. På grund av att produkten innehåller ett fotokromt pigment ändrar filmen färgintensiteten under påverkan av ljus. Denna typ av produkt är universell. Den kan användas för beklädnad av väggar, skiljeväggar, fönster- och dörröppningar, bilfönster. Det är mycket hög kvalitet och pålitligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Termokrom . Det används ofta som termiska indikatorer. Färg, ogenomskinlighet och transparens beror på temperaturen på de flytande kristallerna. Flytande kristaller, som är en beståndsdel i en termokrom enhet, kan förändra egenskaperna hos ljusöverföring under påverkan av temperatur.

Bild
Bild

Bland alla ovanstående typer av produkter är den mest populära den elektrokroma filmen, som anses vara den mest mångsidiga. Den kan användas på olika områden. Naturligtvis är det oftast placerat på fönsterrutor. Det hindrar perfekt solljus från att komma in i rummet, skyddar mot UV -strålning. Arbetet med elektrokromt "smart" glas är omöjligt utan närvaro av:

  • en växelriktare med en ingångsspänning på 240 V och en utspänning på 110 V;
  • kontrollpanel för att styra produktens funktion.
Bild
Bild

En smart produkt av absolut vilket slag som helst kan appliceras på glasytan själv. Men experter rekommenderar fortfarande att endast en professionell engagerar sig i denna process. Saken är att du måste ansluta kontakterna korrekt, isolera dem, applicera produkten i en viss vinkel och ta bort den och se till att det inte bildas bubblor. Och produkten måste också väljas korrekt med hänsyn till:

  • storleken;
  • tillämpningsområde;
  • fysiska och tekniska egenskaper och parametrar;
  • produktionsteknik;
  • tillverkare och kostnad.

Eftersom de flesta typer av produkter tillverkas utomlands måste du vid köp se till att dessa är originalprodukter. Företaget som säljer produkten måste vara en officiell distributör.

Bild
Bild

Var används den?

På grund av dess utmärkta fysiska och tekniska egenskaper används smart film i stor utsträckning i olika branscher. Eftersom produktens huvudsakliga uppgift är att kontrollera glasets transparens (opacitet) används det överallt där sekretess och sekretess behöver säkerställas. Den används för att ordna och dekorera olika strukturer.

Filmen låter dig skapa ovanliga LED -partitioner i interiören. Den är installerad i en annan rambas: aluminium och stål, utan ram. Oftast installeras smarta filmer på partitioner:

  • i ett kontorsutrymme;
  • i konferensrummet;
  • på kontoret;
  • i badrummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

"Smart" film kan perfekt ersätta persienner eller gardiner på fönster. Det ger ingen mörkare effekt. Installationen utförs mellan glasenheten på glaset som ligger på sidan av rummet.

Produkten är lämplig för alla dörrar: sväng, sväng, skjut eller vik. Mycket ofta väljs en produkt matt eller med en mörkare effekt. Allt beror på var dörrarna är och vilken integritetsnivå de vill uppnå. Produkten används för säkerhetssystem för att ordna ett kontrollområde, till exempel en vestibyl eller en bankomat.

Och även denna produkt är ett oumbärligt attribut i processen att visa bilder. I det här fallet är smartglas en skärm där projektorn visar både bilder och videoklipp. Anmärkningsvärda exempel på användning är:

  • utomhus utomhus skärm;
  • skyltfönster;
  • mötesrum stängsel;
  • hemmabio;
  • informativ eller interaktiv utomhusställning.

Bilentusiaster använder ofta smart stretchfilm för att färga fönstren på sin "järnhäst". De gillar särskilt att de kan göra det med egna händer, även om några av dem fortfarande vänder sig till mästarnas salonger.

Rekommenderad: