Lacomat: Skillnader Från Lacobelglas. Vad är Bättre? Skjutbara Garderober Och Dörrar Med Lack, Glasfunktioner

Innehållsförteckning:

Video: Lacomat: Skillnader Från Lacobelglas. Vad är Bättre? Skjutbara Garderober Och Dörrar Med Lack, Glasfunktioner

Video: Lacomat: Skillnader Från Lacobelglas. Vad är Bättre? Skjutbara Garderober Och Dörrar Med Lack, Glasfunktioner
Video: Sliding wardrobe doors- fitting 2024, Maj
Lacomat: Skillnader Från Lacobelglas. Vad är Bättre? Skjutbara Garderober Och Dörrar Med Lack, Glasfunktioner
Lacomat: Skillnader Från Lacobelglas. Vad är Bättre? Skjutbara Garderober Och Dörrar Med Lack, Glasfunktioner
Anonim

För närvarande, när du utför efterbehandlingsarbete, liksom när du skapar olika möbler, används lacomat. Det är en speciell glasyta, som tillverkas med en speciell teknik . Idag kommer vi att prata om dessa produkters särdrag och hur de skiljer sig från andra liknande material.

Bild
Bild

Särdrag

Lacomat är tonat glas, som ofta används i skapandet av olika designinteriörer . En sådan produkt kännetecknas av den mest intressanta och vackra yttre designen.

Lacomat kan ha en mängd olika färger, så du kan enkelt välja rätt modell för vilken inredning som helst.

Men ändå används enkla vita alternativ oftare. Detta glas har en matt yta, som uppnås genom en speciell förbehandling med syra.

Sådant material har hållbarhet, det är resistent mot olika mekaniska påverkan. Repor och andra defekter bildas praktiskt taget inte på dess yta under drift.

Bild
Bild

På grund av den matta finishen är handavtryck på sådant glas praktiskt taget osynliga, varför det oftast används för att skapa köksmöbler, som blir smutsigare mycket snabbare än konventionella strukturer. Lacken är lätt att rengöra. Produkten är inte rädd för tvättmedel.

Förutom ovanstående egenskaper och egenskaper har lacomat ett antal andra viktiga parametrar:

  • hög korrosionsbeständighet;
  • exakt kalibrerade egenskaper hos ljusflödet;
  • styrka.
Bild
Bild

Detta glas kan antingen ha en helt matt eller genomskinlig yta. I det här fallet beror allt på lacken som produkten täcks med. Under alla omständigheter fördelas den skyddande beläggningen omedelbart över hela glasskivans yta. Samtidigt är möjligheten till fläckar nästan helt uteslutet, lackskiktet har alltid en strikt definierad tjocklek.

Färgkompositionen appliceras alltid endast på en av sidorna av strukturen, vilket gör att ljusstrålarna lätt kan tränga in i den till ett avsevärt djup och brytas i enlighet därmed.

Under mekanisk påfrestning kommer färgskiktet att verka starkt skyddsfilm , som kommer att hålla glasfragmenten ihop, och om en stor mängd vatten eller "aggressiva" kemikalier kommer in kommer det att bli en pålitlig korrosionsskydd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med lacobel

När man skapar möbler används det också ofta lacobel, som är en slitstark plåtliknande flottörglasyta … Detta material tillverkas genom termisk formning på en smält metall.

Dessutom har lacobel, till skillnad från lacoma och andra liknande produkter, utmärkta optiska egenskaper, vilket gör att du helt kan eliminera bildförvrängning.

Och skillnaden ligger också i det faktum att lacobel erhålls genom färgning med en speciell ljusaste emalj. Det kommer att vara det bästa alternativet i fall där produkten kommer att utsättas för konstant exponering för solljus, eftersom materialet har ökat motståndskraft mot blekning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men en sådan glasbas, som lacomaten, är målad med en speciell färgkomposition. Färgning sker under påverkan av höga temperaturvärden, vilket gör att pigmentet kan fixeras på ytan så tillförlitligt som möjligt. Samtidigt kommer den inte att genomgå syrabehandling under tillverkningsprocessen, som är fallet med lacomata.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Lacomat används ofta i skapandet av möbelprodukter .… Han kom för att byta ut de gamla glasmålningarna. Sådana mönster kan vara lämpliga för att skapa möbler i sovrummet, vardagsrummet, köket, korridoren, ibland finns det också barnmöbler med insatser från detta dekorativa material. Höga garderober ser ovanliga ut i interiörer, vars dörrar är helt gjorda av detta material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och även lacomaten kommer att bli ett utmärkt alternativ för bildandet av vackra partitioner i lokalerna . Visuellt kommer de att kunna göra rummet större, dessutom blir sådana mönster ofta en intressant accent mot bakgrunden av den övergripande designen. Ibland köps glas för att skapa innerdörrar - både vanliga matta och genomskinliga alternativ kan vara lämpliga för detta. Den används för intressanta bardisplayer eller dekorativa väggpaneler.

Rekommenderad: