Manteldörrar Med MDF -paneler: Alternativ För Efterbehandling Och Beklädnad Inifrån, Typer Av Klädsel, Hur Man Mantlar Korrekt

Innehållsförteckning:

Video: Manteldörrar Med MDF -paneler: Alternativ För Efterbehandling Och Beklädnad Inifrån, Typer Av Klädsel, Hur Man Mantlar Korrekt

Video: Manteldörrar Med MDF -paneler: Alternativ För Efterbehandling Och Beklädnad Inifrån, Typer Av Klädsel, Hur Man Mantlar Korrekt
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, Mars
Manteldörrar Med MDF -paneler: Alternativ För Efterbehandling Och Beklädnad Inifrån, Typer Av Klädsel, Hur Man Mantlar Korrekt
Manteldörrar Med MDF -paneler: Alternativ För Efterbehandling Och Beklädnad Inifrån, Typer Av Klädsel, Hur Man Mantlar Korrekt
Anonim

MDF -dörrbeklädnad används främst på entrédörrar så att de passar mer harmoniskt in i korridoren. Denna metod har vunnit stor popularitet på grund av de många fördelarna som finns i den, men denna lösning har också nackdelar.

Bild
Bild

Vad det är?

MDF -paneler är plattor av pressad sågspån limmade ihop med lignin, som frigörs under uppvärmningen av virket. Detta material är helt naturligt och till skillnad från liknande fiberboard är MDF -skivor helt hälsosäkra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avslutande funktioner

Att dekorera med MDF -paneler gör att du kan göra en vanlig och tråkig metalldörr till ett intressant träalternativ.

Detta gäller särskilt i de fall där korridoren är inredd i en av de traditionella eller klassiska stilarna.

Beroende på vilken typ av paneler som valdes för beklädnad erhålls denna eller den ovanliga effekten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädseln på ingångsdörren från insidan gör att den passar bättre in i interiören och bidrar också till isolering. Ett luftgap bildas mellan MDF-panelerna och metallstrukturen, vilket är tillräckligt för lägenheter i byggnader i flera våningar för högkvalitativ isolering. Om du behöver göra dörren varmare (till exempel när den leder till gatan) placeras ett isoleringsmaterial i springan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att återgå till den estetiska sidan av frågan om MDF -dörrbeklädnad, är det värt att säga att du kan få effekten av inte bara vanliga träpaneler. Numera är snidade träinsatser mycket populära, med vilka de trimmar insidan av dörrarna och därmed lägger till chica och höga kostnader för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du avslutar med MDF inte bara själva dörren, utan också öppningen under den, kommer det att visa sig göra den mer exakt och harmoniskt kombinerad med dörrstrukturen. Således kan ett annat plus vara effekten av integritet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Precis som vart och ett av de befintliga materialen som används för att täcka dörren utmärker sig MDF för ett antal fördelar:

Stort utbud av

Det finns flera typer av MDF -beläggningar, som var och en skiljer sig från alla andra i sina egenskaper, inklusive utseende. Således blir det möjligt att skapa en helt unik komposition genom att välja en naturlig beläggning, imitation för värdefullt trä och liknande alternativ.

Lång livslängd. Materialet är slitstarkt och kommer att tjäna sina ägare i mer än ett år.

MDF kännetecknas av sitt höga motståndskraft mot miljöpåverkan, såsom långvarig exponering för ultravioletta strålar, temperaturfluktuationer samt mekanisk stress.

Bild
Bild

Ofarlighet

Det finns inga skadliga föreningar i sammansättningen av MDF -paneler (till skillnad från spånskivor som innehåller formaldehydhartser). Sågspån limmas ihop på grund av ett ämne som naturligt utsöndras av materialet - lignin. Det är helt ofarligt och orsakar inga skador på människors och djurs hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lättskött

Till skillnad från naturligt trä, som liknar MDF, kan den pressade panelen helt enkelt torkas med en fuktig trasa för att ta bort damm eller allvarligare smuts.

Du behöver inte köpa ett speciellt polermedel eller lägga extra kraft på skonsam vård.

Enkel montering

Trots att alla åtgärder måste utföras noggrant och noggrant när man arbetar med MDF, så orsakar själva processen vanligtvis inga svårigheter. Dessutom behöver du verktyg som finns i nästan alla hem, vilket gör att du inte behöver köpa specialverktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelar med paneler

Trots de många fördelarna har MDF -paneler också ett antal brister, som för vissa kan vägra att vara skäl för att vägra använda detta material:

Låg slagmotstånd . Vad man än kan säga, men i så fall kan du enkelt bryta igenom MDF -panelen. Det handlar om träbrädans struktur: under högt tryck skiljer det sig, och som ett resultat bildas ett hålrum.

Var inte rädd för att skada panelen genom vårdslös pressning eller liknande oskyldigt inflytande. För att bryta det måste slaget vara tillräckligt starkt och riktat.

Brandfarlighet . MDF är samma trä, men i en annan design. Föga förvånande brinner det lätt. För att undvika en lätt brand, rekommenderas det att inte placera paneler av detta material i närheten av ledningarna (till exempel om dörren praktiskt taget "omsluts" med ledningar).

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Totalt finns det tre typer av paneler: fanerade, laminerade och vandaliserade:

Naturligt faner

MDF -panel täckt med naturfaner.

Trots den fullständiga yttre likheten med massivt trä är fanerade modeller mycket billigare.

Detta beror på det faktum att sågspånskivan i sig är täckt med ett tunt träsnitt, vilket resulterar i att en sådan naturalistisk imitation erhålls.

Trots att fanerade modeller är de mest effektiva och miljövänliga finns det också betydande risker. Så typen av paneler med faner är den mest nyckfulla av alla som presenteras, eftersom den inte tillåter rengöring med vanligt vatten, inte tål mekanisk påfrestning, lätt repas och inte tål solljus. Naturligtvis är det lättare att ta hand om fanerade MDF -paneler än trä, men inte mycket.

Bild
Bild

Laminerad

Laminerad MDF -panel. Laminering utförs genom limning av en speciell beläggning på panelen som imiterar färgen och i vissa fall texturen på det valda materialet. Detta alternativ är det billigaste på grund av att det är lätt att producera, och det kräver inga särskilt sällsynta material.

Lamination erbjuder det bredaste utbudet av designlösningar, ökar ljudisoleringsnivån och är dessutom mer slitstark än faner och kan hålla i flera decennier utan att förlora sitt ursprungliga utseende.

Filmen reagerar bra på ultraviolett ljus, men den tål inte hög luftfuktighet eller starka temperaturförändringar.

Bild
Bild

Vandalsäker

MDF-panel täckt med plast (anti-vandal). En anti-vandal yta erhålls genom att applicera flera lager av plast, vilket resulterar i att MDF-panelen förvärvar många ytterligare positiva egenskaper.

Bland dem - extremt motståndskraft mot mekaniska skador, bra eller fullständigt motståndskraft mot kemikalier, okänslighet för temperaturförändringar eller fuktighetsnivåer.

Det finns bara en nackdel med denna sort - detta är kostnaden. Inte varje person är redo att betala ut en snygg summa för MDF, även om den är täckt med så underbart material. Den givna typen har inga fler brister.

Bild
Bild

Interiör alternativ

Trots att själva öppningen var av metall, ser dörren med MDF -paneler harmonisk ut med den. Den vackra panelade ytan lockar uppmärksamhet med sin traditionella karaktär, beklädnadens färg väljs flera nyanser ljusare än färgen på själva metallplåten.

Bild
Bild

I avsaknad av en invändig (andra) dörr till lägenheten kan du avsluta ytterdörren med laminerade MDF -paneler. Detta kommer att ge komfort i rummet, samtidigt som det gör det möjligt att harmoniskt kombinera entréstrukturen, som ofta inte utmärks av sofistikering, med det inre av korridoren.

Bild
Bild

Dörrstrukturer, färdiga med komplexa mönster och sniderier, ser intressanta ut. För denna modell valdes en djup och rik färg, som inte distraherar uppmärksamheten från snidningen, utan tvärtom visar djupet och originaliteten hos den valda designen. Dörren ser solid, snygg och dyr ut.

Glöm inte att uppmärksamma omgivningen när du dekorerar dörren. Så alternativet ser vackert ut när hela dörren längs omkretsen också är omgiven av MDF -mantel, och det är inte alls nödvändigt att panelerna är desamma. Ibland räcker det bara att välja harmoniska färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

En enkel kontrastdörr kommer att bli ett intressant element i korridoren eller korridoren, och MDF -klädseln släpper ut skärpan något och ger rummet komfort. Färgen på panelerna matchas med färgen på vägglampskroppen, vilket är ett separat designdrag.

Rekommenderad: