Storlekar På Fjäderplattor: Vilken Tjocklek är Fjäderblock För Skiljeväggar? Gips GWP 80 Mm Och Andra Tillval

Innehållsförteckning:

Video: Storlekar På Fjäderplattor: Vilken Tjocklek är Fjäderblock För Skiljeväggar? Gips GWP 80 Mm Och Andra Tillval

Video: Storlekar På Fjäderplattor: Vilken Tjocklek är Fjäderblock För Skiljeväggar? Gips GWP 80 Mm Och Andra Tillval
Video: Tommy's Trade Secrets - How To Build A Stud Wall 2024, Maj
Storlekar På Fjäderplattor: Vilken Tjocklek är Fjäderblock För Skiljeväggar? Gips GWP 80 Mm Och Andra Tillval
Storlekar På Fjäderplattor: Vilken Tjocklek är Fjäderblock För Skiljeväggar? Gips GWP 80 Mm Och Andra Tillval
Anonim

Dimensionerna på tungor ska vara kända för alla människor som bestämmer sig för att använda detta avancerade material för konstruktion. Efter att ha räknat ut exakt vilken tjocklek tung-och-spårblocken för skiljeväggar och kapitalstrukturer är, kan många misstag elimineras. Gips GWP 80 mm och andra varianter av sådana element spelar en viktig roll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad beror måtten på?

Användningen av plåtar är efterfrågade på grund av sådana produkters naturliga kemiska sammansättning och tillförlitlighet. Men innan du köper en specifik produkt måste du noggrant studera dess funktioner. Som med alla styva byggmaterial är storleksintervallet viktigt . Och han är i sin tur beroende av olika punkter och nyanser. Den viktigaste övervägningen för att bestämma storleken på blocken är det optimala förhållandet mellan arbetsintensitet, komfort, tillförlitlighet och kostnader för byggnadsarbete.

Väggblock av gipsämnen kan skilja sig väsentligt från silikatmodifieringar . En gipsstruktur med dimensioner på 0,667 m lång och 0,5 m hög ersätter framgångsrikt 20 enstaka röda tegelstenar. Silikatmodeller ersätter bara 7 tegelstenar, men detta kommer också att påskynda arbetet betydligt och minska kostnaderna.

Bild
Bild

För GWP skiljer sig inte alltid måtten åt beroende på graden av fuktmotstånd. Så, konventionella strukturer har oftast ett värde på 0, 665x0, 5x0, 08 m, men denna indikator kan vara densamma för block som motstår fukt.

Gipsplattor med tungor är något större än liknande produkter på silikatbasis . Detta är direkt relaterat till deras minskade specifika gravitation. Mått kan variera beroende på vilken teknik som används av en viss tillverkare. Viktigt: förekomsten av inre hålrum påverkar inte produktens linjära dimensioner. Det är mycket viktigare att tunnare block används för invändiga skiljeväggar än för huvudväggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det är viktigt att förstå att plattor med tunga kan vara externa eller interna. Utsidan är endast gjord av luftbetong. Även med en strikt slumpmässig storlek är de inte utbytbara med silikat- och gipsprodukter . Men de sparar stadigt värme, är brandsäkra, behöver inte förstärkt förstärkning och utmärks av utmärkt ljudisolering. Interna fjäderblock rekommenderas för inre skiljeväggar - om de är ihåliga och för allvarliga väggar - om de är gjorda på ett monolitiskt sätt.

Fuktresistenta produkter är avsedda för platser med ökad ansamling av fukt . De låter dig behålla optimala temperaturparametrar i rummet. Huvuddelen av sådana plattor har dimensioner på 50x25, 66, 7x50 cm. Bredden i olika versioner kommer att vara 8 eller 10 cm.

Bild
Bild

Det är också nödvändigt att uppmärksamma skillnaden mellan gips- och silikatskivor, som formellt är lika stora.

Gips möjliggör ett attraktivt utseende . Det behöver inte ens klippas. Om du vill kan du limma tapeten, applicera dekorativt gips eller måla direkt efter installationen. GWP -gips monteras ganska enkelt och snabbt - de är bara limmade ihop. Vid behov kan du enkelt såga och planera arbetsstyckena, dessutom är de helt säkra för naturen och människor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Silikatmodifieringar har sina fördelar:

  • absolut jämnhet;
  • minska kostnaden för att bygga skiljeväggar och väggar;
  • styrka;
  • ökad tillförlitlighet;
  • förbättrad ljudisolering;
  • mycket mindre risk för deformation;
  • behöver inte putsas ytan.

Ju tjockare materialet, desto större, allt annat lika, dess ljudisolering. Så till exempel ger en vägg av 667x500x100 element mycket mer konfidentialitet om vad som händer i huset än 667x500x80. Hålkärnplattor ska användas så mycket som möjligt. Deras installation är mycket billigare och snabbare än för fullföljande motsvarigheter. Slutligen är det värt att överväga belastningen på fundamentet - för ihåliga versioner kommer det att vara 25% mindre än för produkter med full vikt med samma dimensioner.

Bild
Bild

Vanliga storlekar

Ofta påträffade linjära parametrar för GWP-blocket är 50x25x7 cm. Höjden på både huvudväggar och skiljeväggar kan inte överstiga 4 m. När det gäller tjockleken på 8 cm (ett antal tillverkare betecknar det som 80 mm), användes denna dimension i stor utsträckning redan före 1991 . Fram till nu försöker en stor del av inhemska företag tillämpa samma vanliga värde. Även utländska tillverkare följer ibland deras exempel.

Tjockleken på 100 mm är typisk främst för isolerade produkter avsedda för de norra delarna av landet. Produktionen av tungor i vårt land regleras av statliga standarder (GOST 6428-2018 gäller 2020). Viktigt: standarden gäller inte gipskonstruktioner med en tjocklek på mindre än 5 cm, liksom väggplattor till hela golvets höjd. De nominella måtten enligt standarden ska vara följande:

  • 90x30x10 (8);
  • 80x40x10 (8);
  • 66,7 cm lång, 50 cm bred och 10 (8) cm tjock;
  • 60x30x10 (8) cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den maximala avvikelsenivån (i båda riktningarna) kan vara lika för en längd av 0,5 cm, för en bredd av 0,2 cm, för en tjocklek av 0,02 cm. Av konsumenten. I detta fall måste alla andra tekniska parametrar också räknas om. Knauf är redo att leverera gipsplattor i följande storlekar:

  • 0,667x0,5x0,08 m;
  • 0,667x0,5x0,1 m;
  • 0, 9x0, 3x0.08 m.

Volma -företaget implementerar ihåliga strukturer med en storlek på 667x500x80 mm. Dess fullviktsprover kan ha samma tjocklek, men det finns också 10 centimeter versioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver köpa silikat -GWP kan du hänvisa till KZSM -sortimentet. Den innehåller plattor:

  • 0, 495x0, 07x0, 248 m (fyllig fuktbeständig version);
  • 0, 495x0, 08x0, 248 m (enkel tunga och spår);
  • 0, 495x0, 088x0, 248 m (förstärkt fuktresistent prov av fullviktstyp).

Det finns erbjudanden från andra företag:

  • 498x249x70;
  • 498x249x80;
  • 498x249x115;
  • 248x250x248 mm.

Rekommenderad: