Inredning "Block House" (36 Bilder): Gör-det-själv-design Inuti Huset, Funktioner Inomhusinstallation

Innehållsförteckning:

Video: Inredning "Block House" (36 Bilder): Gör-det-själv-design Inuti Huset, Funktioner Inomhusinstallation

Video: Inredning
Video: Minecraft: How to Build a Large Modern House Tutorial (Easy) #30 +Interior In Desc 2024, Maj
Inredning "Block House" (36 Bilder): Gör-det-själv-design Inuti Huset, Funktioner Inomhusinstallation
Inredning "Block House" (36 Bilder): Gör-det-själv-design Inuti Huset, Funktioner Inomhusinstallation
Anonim

Block house är ett modernt efterbehandlingsmaterial av trä. Efterbehandling med sådant material ger inte bara rummet ett estetiskt utseende, utan låter dig också skapa ett gynnsamt mikroklimat. Denna artikel kommer att berätta om funktionerna i att avsluta utrymmet inuti huset med ett blockhus, designidéer och installationsmetoder.

Bild
Bild

Särdrag

Blockhuset är en typ av foder. Å ena sidan har panelernas yta en konvex form, som visuellt liknar ett timmerhus eller en rundad balk. Det finns speciella spikar och spår för fastsättning på materialet.

Blockhuset används för inredning och exteriör. Byggmaterial kan användas för att täcka små ytor, eftersom tjockleken på panelerna inte är särskilt stor.

Produkterna har ett antal fördelar

  • Säkerhet för människors hälsa. Eftersom panelerna är gjorda av naturligt trä är blockhuset ett helt miljövänligt material.
  • Panelerna skapar inte stor belastning på väggarna på grund av att de har en låg massa.
  • Materialet ger en bra ljudisolering.
  • Beläggningen har värmeisoleringsegenskaper. Självklart ger panelerna inte absolut värmeretention, men de minimerar påverkan av kalla ytor på mikroklimatet.
Bild
Bild
  • Materialet fästs enkelt på ytan av väggar och tak. Arbetet är inte svårt även för nybörjare.
  • Blockhuset av värdefulla trädslag fyller rummet med en behaglig doft, vilket skapar en speciell stämning och har en gynnsam effekt på hushållens hälsa.
  • Träpaneler behöver inte användas för att dekorera hela rummet. Blockhuset går bra med andra material; det kan bara dekorera en vägg eller en del av det.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av material

På den moderna byggmarknaden kan du hitta många sorter av blockhus, som skiljer sig åt i vissa parametrar och egenskaper. Huvudklassificeringen innebär val av flera typer av material, beroende på dess kvalitet.

  • " Extra ". "Extra-class" paneler har inga betydande defekter, är av utmärkt kvalitet och höga kostnader.
  • Kategori "A ". Paneler i denna kategori är av god kvalitet. En liten närvaro av friska knutar, hartsfickor och spår av skadedjur (maskhål) med en bredd av högst tre millimeter är tillåtet.
  • Kategori "B ". Materialet kan ha mer betydande ytdefekter. Brister bör dock inte förstöra panelernas prestanda och dekorativa egenskaper.
  • Kategori "C ". Produkter i denna klass kännetecknas av låg kostnad och sämsta kvalitet. Materialet har ett oöverträffat utseende och behöver ytterligare bearbetning. Paneler av denna klass kan användas för att dekorera väggarna i tvättstugor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett blockhuss driftsegenskaper påverkas av den träslag som materialet tillverkades av

  • Tall . På en sådan yta finns vanligtvis spår av knutar, vilket skapar ett intressant mönster. Materialet kan användas för både inre och yttre dekoration av hus.
  • Sibirisk gran . Detta material sticker ut bland andra barrträd med den minsta vikten. Gran innehåller lite harts, så sådant trä är benäget att förfalla och kräver ytterligare behandling med ett antiseptiskt medel.
  • Gran . Detta material har en fin konsistens. Till skillnad från tall har gran en ljusare nyans.
  • Ceder . Sådant trä har en behaglig doft och har en bra effekt på inomhusmikroklimatet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lärkträd . Detta material är mycket hållbart. Lärk innehåller en stor mängd harts, som skyddar materialet från sönderfall.
  • Al . Denna träslag anses vara en av de mest hållbara och fuktbeständiga. Alpanelernas prestanda förbättras bara med tiden.
  • Lind . En sådan beläggning utsätts praktiskt taget inte för höga temperaturer. Oftast används ett lindhus för att klä badrum.
  • Björk . Träet har en homogen struktur och är lätt att bearbeta med färger och lacker. Med hjälp av björkpaneler kan du skapa en imitation av nästan alla dyra träslag.
  • Asp . Sådana paneler utsätts inte för förfall, de tolererar fukt väl och är mycket hållbara.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Träpaneler kan ha olika längder, bredder och tjocklekar. Standardmåttjocklekar är 20, 30 och 36 millimeter. Bredden kan variera från 90 till 190 millimeter. De mellanliggande värdena för det frigjorda materialets bredd är vanligtvis 120, 140 och 160 millimeter. Panelerna är vanligtvis två eller sex meter långa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av lämpligt blockhus beror på flera parametrar samtidigt.

Vid köp av material bör följande faktorer beaktas:

  • område i rummet;
  • inredningsstil;
  • syftet med rummet;
  • typ av yta som ska klippas.

För små lägenheter eller små rum är det bättre att använda paneler med en minsta tjocklek. Detta material tar inte mycket plats. För stora rum kan du använda breda paneler, vilket gör att du kan skapa en imitation av en rundad balk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blockhuset ser bra ut i inredningsstilar som country, rustik, provence, shabby chic. Panelerna fungerar bra med andra material som dekorativt gips, natursten eller lackering. Endast en del av väggen kan avslutas med ett blockhus, vilket skapar en intressant inre lösning.

Panelerna är ganska enkla att montera på en mängd olika underlag . Oftast används materialet för beklädnad av tegel, betong, trä eller metallytor.

Syftet med rummet där beklädnaden är planerad påverkar valet av träslag som panelerna är gjorda av. I rum med hög luftfuktighet är fuktbeständiga trädslag det bästa alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett blockhus är det också viktigt att uppmärksamma dess kvalitet. Det ska inte finnas några skador eller betydande defekter på materialets yta.

Hur man täcker: steg för steg instruktioner

Blockhus väggbeklädnad kan enkelt göras för hand. Installationsarbete kräver inte grundlig rengöring och utjämning av basen, eftersom panelerna är fästa vid svarven. Innan du fortsätter med huvudarbetet rekommenderas att behandla blockhusets lameller utifrån och inifrån med en antiseptisk komposition och torka vid rumstemperatur.

Bild
Bild

Ytförberedelse

För att skydda basen från de negativa effekterna av yttre faktorer och mikroorganismer är det nödvändigt att rengöra den från kontaminering och behandla den med en antiseptisk impregnering. Om det finns betydande oegentligheter på ytan måste väggen jämnas med gips eller kitt.

Det huvudsakliga förberedelsesteget innan klädsel av ett blockhus med paneler är installationen av ramen . För svarven används en balk, vars tjocklek kan vara från tre till fyra centimeter. Lamellerna fästs vertikalt på ytan med ett intervall på 50-65 centimeter med hjälp av pluggar och självgängande skruvar.

Först måste du fästa lamellerna i motsatta hörn av rummet. Vid installation av virket i hörnen fixeras dess övre del först. Den korrekta positionen för den nedre delen bestäms med hjälp av byggnadsnivån.

Ett rep dras mellan de installerade lamellerna, sedan fästs resten av strukturen från mitten av väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bekvämare att fästa timret från början. Efter fullständig installation av strukturen kan du börja möta arbetet.

Montering

Det rekommenderas att börja fixa blockhuspaneler från botten av väggen och flytta mot taket. Ett litet mellanrum (högst en centimeter) måste lämnas mellan den första panelen och golvet för att säkerställa god ventilation. Materialet fästs på ramen med självgängande skruvar.

Självgängande skruvar skruvas in i spåret med en skruvmejsel i en vinkel på 30-45 grader . Specialklämmor kan användas som ett alternativt fästelement. Fördelen med en sådan infästning är att den kommer att döljas bakom panelerna.

Varje efterföljande panel placeras med en tapp i spåret på föregående remsa och slås ner för bättre fixering med en snickarhammare. Om väggbeklädnaden utförs i ett rum med hög luftfuktighet, rekommenderas det att lämna ett gap på ett par millimeter mellan panelerna. Detta undviker deformation av blockhuset.

Bild
Bild

Det är inte nödvändigt att fixa materialet nära taket, det rekommenderas att lämna ett litet gap (fem millimeter). Plankarnas leder maskeras av dekorativa hörn.

Efterbehandling

Efter att alla remsorna är ordentligt fästa vid listerna rekommenderas att jämna ut ytan med en slipmaskin. För att förbättra prestanda måste trä också behandlas med antiseptisk och brandsäker impregnering.

De luckor som bildades under installationen mellan plankorna och golvet, liksom plankorna och taket, måste täckas med golvlister. För att ge beklädnaden mer estetik kan blockhuset behandlas med färg, lack eller fläck.

För ytmålning är det bättre att använda vattendispersionskompositioner för att bevara träets naturliga struktur. Tekniken för applicering av färg- och lackkomposition skiljer sig inte från liknande behandling av andra träkonstruktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En naturlig vaxbeläggning kan användas för att skydda och dekorera panelerna. Vaxade ytor är mindre krävande att underhålla. Det räcker med att ta bort damm från det då och då med en torr trasa eller dammsugare.

Exempel på rumsdesign

Trä ser bra ut i det inre av köket. Ljuspaneler fyller atmosfären med värme och komfort.

Bild
Bild

Ett blockhus av fuktresistent trä kan användas i rum med hög luftfuktighet. Vitmålade träpaneler ser bra ut i ett badrum i Provence -stil.

Bild
Bild

Träpaneler används ganska ofta för efterbehandling av vindsgolv. Materialet skapar inte en stor belastning på väggarna, förbättrar värme- och ljudisoleringsnivån.

Bild
Bild

Blockhuset används för att dekorera inte bara väggar utan även tak. Breda paneler med en ljus naturlig textur skapar en imitation av ett lanthus från ett timmerhus.

Bild
Bild

Träbeklädnad kan inte bara skapa en hemtrevlig atmosfär. Blockhuset i mörka toner understryker perfekt studiens strikta inre.

Bild
Bild

Att dekorera sovrummet med träpaneler ser återhållsamt och lugnt ut, vilket bidrar till vila och avkoppling.

Rekommenderad: