Sandwichpanel I PVC (38 Bilder): 10 Mm Plastpanel För Fönsterlutningar Och Skiljeväggar Av Sandwichpaneler, Parametrar Och Produktionsteknik

Innehållsförteckning:

Video: Sandwichpanel I PVC (38 Bilder): 10 Mm Plastpanel För Fönsterlutningar Och Skiljeväggar Av Sandwichpaneler, Parametrar Och Produktionsteknik

Video: Sandwichpanel I PVC (38 Bilder): 10 Mm Plastpanel För Fönsterlutningar Och Skiljeväggar Av Sandwichpaneler, Parametrar Och Produktionsteknik
Video: Sandwichpaneler från Isolamin Sweden AB 2024, Maj
Sandwichpanel I PVC (38 Bilder): 10 Mm Plastpanel För Fönsterlutningar Och Skiljeväggar Av Sandwichpaneler, Parametrar Och Produktionsteknik
Sandwichpanel I PVC (38 Bilder): 10 Mm Plastpanel För Fönsterlutningar Och Skiljeväggar Av Sandwichpaneler, Parametrar Och Produktionsteknik
Anonim

Sandwichpaneler av PVC är mycket populära i byggnadsarbeten. Det engelska ordet sandwich, översatt till ryska, betyder flerskikt. Som ett resultat visar det sig att vi talar om ett byggmaterial i flera lager. Innan du köper en sådan produkt måste du bekanta dig med dess funktioner och syfte.

Bild
Bild

Funktioner och syfte

PVC -sandwichpanel är ett material som består av två yttre lager (polyvinylkloridark) och ett inre lager (isolering). Det inre skiktet kan vara tillverkat av polyuretanskum, expanderad polystyren. PVC-paneler av polyuretanskum har utmärkta värmebesparande egenskaper. Och även polyuretanskum är en miljövänlig produkt.

Isolering av polystyrenskum har låg värmeledningsförmåga och låg vikt på strukturen . Expanderad polystyren skiljer sig från polyuretanskum på grund av följande egenskaper: styrka, motståndskraft mot kemisk attack. De yttre plastskikten har följande egenskaper: slagfasthet, hård beläggning, materialets utsökta utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Expanderad polystyren produceras i två versioner

  • Extruderad. Sådan polystyren produceras i ark, vilket förenklar installationstekniken. Men sådant material är dyrare än skummat.
  • Expanderad polystyren produceras i ark eller block (tjocklek upp till 100 cm). Under installationsarbetet måste blocken klippas till önskad storlek.

Sandwichpaneler av plast används för installation av industri- och jordbruksstrukturer, liksom för att skapa skiljeväggar i andrahandsbyggnader.

Flerlagers PVC -paneler är de mest populära i användning, de används ofta i dekoration och isolering av dörr- och fönsterlutningar. Polyvinylklorid är mycket resistent mot alkali och temperaturfluktuationer.

Fördelen med detta material är att PVC är listat som ett brandhämmande material. Tål temperaturer upp till +480 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av PVC -paneler kan utföras oberoende omedelbart efter installationen av plastfönster. På grund av isoleringens värmeisoleringsegenskaper säkerställs maximal isolering av byggnaden. Fönster av förstärkt plast med PVC-paneler kommer att hålla ganska länge utan att behöva bytas ut i cirka 20 år.

Konstruktion sandwichpaneler används också:

  • i efterbehandling av fönster och dörrar;
  • i fyllning av fönstersystem;
  • vid tillverkning av skiljeväggar;
  • används framgångsrikt för dekorativ efterbehandling av headset.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterfrågan på PVC -sandwichpaneler ligger i det faktum att de kan användas när som helst på året och under alla väderförhållanden. Alla byggmaterial kan inte skryta med sådana kvaliteter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper och struktur: finns det några nackdelar?

Det yttre lagret av strukturen kan tillverkas av olika material.

  • Tillverkad av styv PVC -skiva . För tillverkning av flerskiktsmaterial används vitt arkmaterial. Tjockleken varierar från 0,8 till 2 mm. Beläggningen på ett sådant ark är glansigt och matt. Arkets densitet är 1,4 g / cm3.
  • Tillverkad av skummad PVC -skiva . Den inre delen av strukturen har en porös struktur. Skummade ark har en låg materialtäthet (0,6 g / cm3) och god värmeisolering.
  • Laminerad plast , som skapas genom impregnering av ett paket dekorativt, överlägg eller kraftpapper med hartser, följt av pressning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Flerlagerspaneler kan levereras som färdiga system som inte kräver förberedande arbete för montering av materialet. De färdiga strukturerna fästs på det motstående materialet med lim. Den andra designvarianten - sådana paneler monteras med självgängande skruvar före installationstekniken.

Bild
Bild

Egenskaper och parametrar

Sandwichpaneler av PVC har vissa tekniska egenskaper.

  • Låg värmeledningsförmåga, vilket är 0,041 W / kV.
  • Hög motståndskraft mot yttre faktorer (nederbörd, temperaturfluktuationer, UV -strålar) och mot bildning av mögel och mögel.
  • Utmärkta ljudisoleringsegenskaper hos materialet.
  • Styrka. Tryckhållfastheten hos sandwichpaneler är 0,27 MPa, böjhållfastheten är 0,96 MPa.
  • Lätt och praktiskt att använda. Det finns möjlighet till självinstallation utan hjälp av specialister.
  • Ett hundra procent fuktbeständighet hos byggmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett brett utbud av färger. Det finns en möjlighet att välja för alla interiörer i ett hus eller lägenhet.
  • Hög brandmotstånd.
  • Materialets låga vikt. Flerlagers PVC -paneler, till skillnad från betong och tegel, har 80 gånger mindre belastning på fundamentet.
  • Enkelhet och enkelt underhåll av sandwichpaneler. Det räcker att regelbundet torka av PVC-ytan med en fuktig trasa; det är också möjligt att tillsätta icke-slipande tvättmedel.
  • Frånvaron av utsläpp av skadliga och giftiga ämnen skadar därmed inte människokroppen under drift.
Bild
Bild

De standardiserade parametrarna för sandwichpaneler i plast för fönster är mellan 1500 mm och 3000 mm . Standard sandwichpaneler tillverkas i tjocklekar: 10 mm, 24 mm, 32 mm och 40 mm. Vissa tillverkare tillverkar paneler i tunnare tjocklekar: 6 mm, 8 mm och 16 mm. Experter rekommenderar att du använder paneler med en tjocklek på 24 mm.

Vikten av PVC -laminerad skiva beror på det inre fyllmedlet. Vid användning av polyuretanisolering kommer materialets vikt inte att överstiga 15 kg per 1 kvadratmeter.

I vissa fall används mineralvärmeisolering, sedan ökar massan med 2 gånger i förhållande till den tidigare versionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sandwichpaneler kan tillverkas på ena eller två sidor . Ensidig tillverkning av paneler innebär att ena sidan är grov, och den andra sidan är klar, som har en större tjocklek än groven. Bilateral produktion är när båda sidorna av materialet är färdiga.

Den mest populära färgen på plastpanelen är vit, men PVC -ark tillverkas också, målade för att matcha texturen (trä, sten). För att skydda PVC -plåten mot olika föroreningar och mekaniska skador är panelens främre del täckt med en speciell film som tas bort innan materialet installeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en flerlagers PVC -panel är det nödvändigt att ta hänsyn till några av nackdelarna med ett sådant material

  • För att skära materialet till önskad storlek måste du agera mycket noggrant, en cirkelsåg med små tänder är bättre för detta ändamål, annars är treskiktsplattorna flisade och delaminerade. Men du måste också ta hänsyn till att trimning av panelerna endast är möjlig vid temperaturer över +5 grader, vid låga temperaturförhållanden blir materialet sprött.
  • För att installera sandwichpanelen behöver du den nödvändiga ytan. Om avståndet från gångjärnet till väggen är litet, fungerar det inte att installera panelen, kaminen kommer att "gå".
  • Installationen utförs endast på en förberedd yta. Rummets värmeisolering och materialets livslängd beror på installationens kvalitet.
  • Hög materialkostnad.
  • Efter en viss tid kan gula fläckar dyka upp på sluttningarna.
  • Sandwichpaneler är självbärande material, det vill säga ingen extra tung belastning på panelerna är tillåten, de kan deformeras.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper sandwichmaterial måste du ta hand om den medföljande plastprofilen, som är gjorda i U-formade och L-formade former.

Profilform P är avsedd för installation av PVC -paneler i passagen i området för mönstret mellan det motstående materialet och fönsterkarmen. Den L-formade skenan behövs för att stänga de yttre hörnen av sammanfogningen av sluttningarna till väggen.

Lutningen på lutningen lindas under profilens korta fjäder och den långa fjädern fästs på väggen.

Bild
Bild

Subtiliteter i installationen

Installation av flerskiktade PVC -paneler kan utföras oberoende, det viktigaste är att följa alla regler och instruktioner för installation av sådant material. Med hjälp av exemplet med fönsterlutningar kommer vi att överväga tekniken för att montera plastpaneler hemma.

Nödvändiga verktyg för installation:

  • självgängande skruvar, flytande spik, tätningsmedel;
  • monteringsprofiler;
  • polyuretanskum;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • sandwichpaneler;
  • monteringsnivå;
  • skärkniv, elektrisk sticksåg, sax för skärning av metallmaterial;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • elektrisk borr;
  • i vissa fall använder erfarna hantverkare en kvarn för att skära paneler.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nybörjare måste använda ett sådant verktyg med försiktighet, för att överdriva det med tryck kommer materialet att gå sönder.

Innan du fortsätter med installationen av ark är det nödvändigt att bli av med smuts (damm, färg, skum). Sandwichmaterial läggs endast på en ren bas. Om det finns mögel måste det tas bort och ytan måste behandlas med en speciell impregnering.

Befintliga sprickor och sprickor tätas med polyuretanskum. Och du måste också ha en byggnadsnivå till hands, med hjälp av vilka hörnen kontrolleras och arbetsstyckena skärs korrekt.

Bild
Bild
  1. Förberedelse och mätning av backar. Med hjälp av ett måttband mäts längden och bredden på backarna för att kapa panelerna till sluttningens storlek.
  2. Installation av profiler. De första U-formade profilerna (startprofilerna) skärs och fästs med självgängande skruvar som installeras längs profilerna och lämnar ett mellanrum på 15 cm mellan dem.
  3. Sidosektionerna och den övre PVC -panelen installeras i plastprofilen. Sektionerna fästs på väggen med flytande naglar eller polyuretanskum.
  4. Områden med anliggning mot väggarna är täckta med motstående material från den L-formade profilen. Kantprofilen installeras med flytande spikar.
  5. Slutligen förseglas kontaktytorna med vit silikontätning.
Bild
Bild

Använd polyuretanskum med största försiktighet ., eftersom den fördubblas i volym vid utgång. Annars kommer stora luckor att bildas mellan de laminerade plåtarna och väggen, och allt arbete måste göras om.

Lutningar på balkonger och loggier gjorda av smörgåsplattor är gjorda på samma sätt som fönstren i metall-plastfönster i en lägenhet.

För bättre värmeisolering i sådana rum rekommenderar experter att installera ytterligare isoleringsmaterial.

Bild
Bild

Produktionsteknik

Modern produktionsteknik bygger på att limma isoleringsmaterialet med täckplåtarna med hjälp av smältlim av polyuretan och komprimering, som utförs med hjälp av en värmepress.

Nödvändig specialutrustning:

  • ge bort drivtransportör med variabel automatisk matningshastighet;
  • mottagande transportör med variabel automatisk matningshastighet;
  • enhet för distribution av självhäftande material;
  • bilmonteringsbord;
  • värmepress.
Bild
Bild

Denna teknik är en serie sekventiella operationer

  • Användning 1. En skyddande film appliceras på PVC -arket. Den placeras på utmatningstransportören, varifrån den när systemet slås på överförs till den mottagande transportören. Under arkets rörelse längs transportören under enheten appliceras limmet likformigt på PVC -ytan. Efter hundraprocentig fördelning av limblandningen på arket stängs systemet av automatiskt.
  • Handhavande 2. PVC -arket placeras manuellt på monteringsbordet och fästs på byggstoppen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Användning 3. Ett lager av expanderad polystyren (polyuretanskum) placeras ovanpå arket och fixeras på speciella monteringsstopp.
  • Återuppta operation 1.
  • Upprepa operation 2.
  • Den halvfärdiga panelen placeras i en värmepress, som förvärms till önskad temperatur.
  • PVC -plattan dras ur pressen.

Rekommenderad: