Träbeklädnad (39 Bilder): Träliknande Alternativ För Exteriördekoration Av Huset, Vad är Funktionerna I Kanadensiskt Och Finskt Material, Hur Man Gör Rätt Val

Innehållsförteckning:

Video: Träbeklädnad (39 Bilder): Träliknande Alternativ För Exteriördekoration Av Huset, Vad är Funktionerna I Kanadensiskt Och Finskt Material, Hur Man Gör Rätt Val

Video: Träbeklädnad (39 Bilder): Träliknande Alternativ För Exteriördekoration Av Huset, Vad är Funktionerna I Kanadensiskt Och Finskt Material, Hur Man Gör Rätt Val
Video: Acne Treament Under The Skin #039 2024, Maj
Träbeklädnad (39 Bilder): Träliknande Alternativ För Exteriördekoration Av Huset, Vad är Funktionerna I Kanadensiskt Och Finskt Material, Hur Man Gör Rätt Val
Träbeklädnad (39 Bilder): Träliknande Alternativ För Exteriördekoration Av Huset, Vad är Funktionerna I Kanadensiskt Och Finskt Material, Hur Man Gör Rätt Val
Anonim

Bland det stora utbudet av efterbehandlingsalternativ utomhus är träbeklädnad särskilt populär. Det är ett praktiskt, snyggt och hållbart material som lockar andras uppmärksamhet. Denna produkt har ett antal funktioner och fördelar som har spelat en viktig roll vid fördelningen av finish.

Träet som används i produktionsprocessen skapar ett bekvämt mikroklimat. Dessutom är det ett naturligt och miljövänligt material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandlingsegenskaper

Fasader är en separat typ av beklädnadsmaterial. Den monteras på väggen med en speciell ram, som är förinstallerad på byggnaden. Denna finish är mycket populär i Kanada och i hela Nordamerika. En mängd olika material kan användas för att göra det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Träpaneler är idealiska för inredning av hus och andra liknande byggnader. Eftersom trä tillåter luftpartiklar att passera, ökar byggnadens livslängd och kondens och mögelbildning blir omöjlig. Det naturmaterial som används i produktionsområdet har individuella egenskaper som saknas från konstgjorda motsvarigheter. Vi kommer att överväga andra fördelar med efterbehandling senare i artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Vid tillverkning av träfasader läggs olika komponenter till basmaterialet. Tillsatser spelar en viktig roll för materialets hållfasthet och slitstyrka. Tack vare högteknologisk utrustning och speciella tekniker förvandlas vanliga naturliga råvaror till en pålitlig, praktisk och snygg finish. Tillverkningsföretag använder olika träslag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med efterbehandlingsmaterialet inkluderar flera punkter

  • Styrka. En kvalitetsprodukt är mycket hållbar. Träbeklädnad tål perfekt konstant belastning, behåller sin form och hårdhet.
  • Livstid. Denna typ av finish har en lång livslängd. Från år till år kommer träbeklädnad att glädja dig med sin skönhet och praktiska egenskaper. På grund av denna egenskap kan detta material kallas ett lönsamt och praktiskt förvärv.

Genom att använda träfasader kommer du att glömma att byta beklädnad av byggnadens yttre del under lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Uthållighet. Klädseln visar motståndskraft mot de otrevliga vädret: vind, regn, snö. Direkt solljus och plötsliga temperaturförändringar kommer inte att skada huden. Färg, form och hårdhet förblir oförändrad. Efterbehandlingsmaterialet tål frost ned till -50 grader Celsius. I detta fall kommer beläggningens struktur att bevaras.
  • Behandling. Materialet lämpar sig för bearbetningsprocessen utan problem. Om det behövs kan du enkelt justera storleken på tärningen själv.
  • Säkerhet. Det är ett naturligt, miljövänligt och säkert för hälsomaterial utan skadliga och farliga föroreningar. Trädet rekommenderas för klädhus där allergiker, små barn eller djur bor.
  • Vattenångpermeabilitet. Materialet "andas", så att syre kan passera igenom. Denna faktor förhindrar bildning av mögel och mögel. Luftcirkulationen är mycket viktig för att skapa ett bekvämt mikroklimat, oavsett vädret utanför fönstret. Experter påpekar att ånggenomsläpplighetsindexet för träfasader är mycket högt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Montering. Med hjälp av detta material kan du själv utföra installationsprocessen och spara pengar på tjänster från professionella hantverkare. Beklädnaden kräver inte speciell dyr utrustning och extra förbrukningsartiklar.
  • Estetik. Träet som används för att skapa efterbehandlingsmaterial har speciella estetiska egenskaper. Hon förknippas med naturlighet, mysighet och hemvärme. Materialet passar perfekt in i klassisk och etnisk inredning, liksom lantlig stil. Olika träslag har en originalfärg: vissa paneler är massiva och enhetligt färgade, andra kompletteras med linjer och mönster.
  • Uppvärmning. Beklädnad av denna typ kan fungera som ett extra skydd mot kallt väder. Materialet hjälper till att hålla den värdefulla värmen inne i huset, och utan det är en bekväm miljö omöjlig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Om du bestämmer dig för att använda träfasad för beklädnad av ett hem eller någon annan byggnad, måste du bekanta dig inte bara med fördelarna utan också med nackdelarna med efterbehandlingsmaterialet. Bara genom att känna till alla egenskaper kan du göra rätt val:

  • Refraktäritet … Produkten har en låg brandhärdighet. Om en hög grad av brandrisk kvarstår på regionens territorium rekommenderas att antingen helt överge sådan efterbehandling eller använda speciella lösningar för att skydda trä. Lågan kommer att orsaka irreparabel skada på beklädnaden, även om den behandlas med skyddande föreningar.
  • Exponering för fukt . Trots att materialet är ånggenomsläppligt och motståndskraftigt mot fukt, har fukt en negativ effekt på ytan. För att förhindra detta måste du lägga pengar på speciella formuleringar.

Murbrukarna ger skydd mot överflödig fukt, bevarar träets form och finishmaterialets skönhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vård . Efterbehandlingsmaterial av trä kräver noggrann vård och konstant inspektion, annars måste du helt eller delvis byta beklädnad. Använd inte aggressiva kemikalier för att rengöra träpaneler från damm och smuts.
  • Pris . Naturliga råvaror tenderar att vara dyrare än konstgjorda. Kostnaden för en sådan finish är inte tillgänglig för alla. Skillnaden mellan priset på träfasad och samma beklädnad av andra material är cirka fyrtio procent.
  • Extraarbete . Vid installationen av panelerna är det nödvändigt att bygga separata ventilationshål, som ligger mellan husets vägg och själva beklädnaden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Träbeklädnad är indelad i två huvudkategorier: murverk och blockhus. Dessa två täckningsalternativ liknar varandra, men har vissa funktioner. Låt oss överväga deras särdrag.

Blockera hus

Typ av plåtskiva för utomhusbruk. Externt imiterar hyvlat trä. Vid tillverkning av materialet används olika träslag. Varje individuell sort har vissa egenskaper som överförs till finishen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En mängd olika träslag används vid tillverkning av sidospår

  • Tall . De välkända barrträdet kan skryta med hög hållfasthet och tillförlitlighet. Materialet är resistent mot reproduktion av skadliga organismer. De är orsaken till många obehagliga konsekvenser.
  • Ceder . När du använder sidospår från denna träslag behöver du inte använda särskild skyddsutrustning mot fukt eller tätskikt. Cedar reglerar perfekt fuktnivån som är optimal för efterbehandling.
  • Lärkträd . Detta är det dyraste alternativet för sidoplatta. Det höga priset motiveras fullt ut av dess utmärkta styrka, hållbarhet och praktiska egenskaper. Rasen påverkas inte negativt av fukt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I sin tur är produkter från blockhusgruppen indelade i tre klasser som har vissa prestandaegenskaper

  • Klass A. Efterbehandlingsprodukter som tillhör denna klass är av högsta kvalitet. En planka kan innehålla högst två blindsprickor och högst en knut per en och en halv meter i längd. Förekomst av en liten mängd hartsfickor är tillåten.
  • B. Det näst högsta kvalitetsmaterialet. På en yta som är 1,5 meter lång får det inte vara mer än fyra små knop. Det maximala antalet sprickor (blinda) är 2. Högst två hartsfickor.
  • C. Tredje, sista betyget. Den maximala diametern på knutar på sådana paneler bör vara 25 millimeter. Förekomsten av högst två genomgående sprickor är tillåten. På en yta på fem meter är fickor med en maximal storlek på 50 millimeter tillåtna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Falsk stråle

Denna sort har dykt upp på hemmamarknaden relativt nyligen. Sådant sidospår har utmärkta fuktavvisande egenskaper, samtidigt som materialets höga tillförlitlighet bibehålls. Finishen ger en plan och perfekt plan yta. Falska balkar kan användas för invändig och extern beklädnad av lokaler.

I butiker av hushållsmaterial kan du hitta ett stort utbud av produkter av denna typ, som skiljer sig åt i färg och struktur.

Det stora sortimentet ger dig maximal valfrihet. För tillverkning av falska balkar använder tillverkningsföretag både vanliga och sällsynta trädslag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation funktioner

Experter identifierar tre alternativ för beklädnad av en byggnad med träfasad.

  • Törnspår. Den mest populära och mest använda typen. Denna teknik kan användas när man arbetar med ett blockhus eller falsk balk. Brädorna hålls samman av speciella skarvar i kanterna.
  • Överlappning. Tillförlitligheten hos den färdiga beläggningen säkerställs genom att paneler sammanfogas på olika nivåer.
  • Stånga. Efterbehandlingsmaterialet sitter tätt på väggen. Under installationen beaktas ventilationsavstånd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan installationen påbörjas är det nödvändigt att utrusta ramen som brädorna ska fästas på. För högkvalitativ och hållbar fastsättning används en låda (en träprodukt av starka och fuktbeständiga lameller). Om hög luftfuktighet kvarstår i regionen är det bättre att välja balkar. Den första sidoremsan fästs med en startlist.

Du behöver 50 mm spik för att säkra panelerna. De lägsta brädorna ska placeras minst 15 centimeter från marken.

Bild
Bild

Siding är ledande bland träbearbetningsmaterial för beklädnadshus och andra byggnader. Den moderna marknaden är rik på produkter från både inhemska och utländska märken. Finska och kanadensiska produkter är särskilt populära.

Rekommenderad: