Källarsidor Under En Sten (55 Foton): Importerat Metallmaterial För Källaren, Storlekar På Kanadensiska Och Inhemska Sidospår

Innehållsförteckning:

Video: Källarsidor Under En Sten (55 Foton): Importerat Metallmaterial För Källaren, Storlekar På Kanadensiska Och Inhemska Sidospår

Video: Källarsidor Under En Sten (55 Foton): Importerat Metallmaterial För Källaren, Storlekar På Kanadensiska Och Inhemska Sidospår
Video: Vattenskärning i Göteborg, Önnereds Svets 2024, Maj
Källarsidor Under En Sten (55 Foton): Importerat Metallmaterial För Källaren, Storlekar På Kanadensiska Och Inhemska Sidospår
Källarsidor Under En Sten (55 Foton): Importerat Metallmaterial För Källaren, Storlekar På Kanadensiska Och Inhemska Sidospår
Anonim

Fasader är en modern teknik för att täcka byggnader med specialpaneler. De skyddar effektivt väggar från de skadliga effekterna av miljön. Oftast är paneler gjorda av hållbar vinyl, som klarar sig bra med påverkan av hög luftfuktighet och extrema temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Det speciella med vinyl är att det framgångsrikt imiterar strukturen hos olika material:

  • natursten;
  • betongblock;
  • Röd tegelsten;
  • klinkerplattor.

Källarkanten ser särskilt bra ut, vilket perfekt imiterar alla efterbehandlingsmaterial. Till skillnad från vanliga PVC -paneler är källarsidans material tjockare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dess fördelar är följande:

  • ändrar inte dess egenskaper under påverkan av ultraviolett strålning;
  • har god densitet och samtidigt låg vikt;
  • lätt att montera;
  • har en mängd olika former;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • påverkas inte av miljön;
  • växer inte mögligt och rostar inte;
  • är billigt;
  • tillverkaren garanterar en livslängd på upp till 70 år.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Paneler för källarsidor har grundparametrar 1x0, 5 m, medan olika tillverkare tillåter vissa avvikelser. Till exempel kan "basaltsten" ha parametrar 1169x449 mm och "röda tegelstenar" 1160x470 mm.

Innan du köper material bör du vara uppmärksam på sådana detaljer och noggrant beräkna den erforderliga mängden vändmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sårbarheter

Den mest sårbara platsen i sidospår är lederna, därför rekommenderas det att vara noga med dessa specifika noder när du väljer ett material och installerar det. Fogen är där fukt sipprar ut. Om den är av dålig kvalitet, kommer den skyddande beläggningen att deformeras under påverkan av temperaturskillnader, och efter en kort tid blir den oanvändbar. Ju mindre mellanrummen vid lederna, desto bättre och mer solidt betraktas panelerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Sten eller tegel

De mest populära är socklar trimmade med "sten" eller "tegel". Imitationen kan vara så realistisk att bara en specialist kan märka skillnaderna; i detta avseende har källarsidor ingen motsvarighet. Det är vanligt att mantelbyggnader med paneler "som en sten" eller "som en tegelsten", där det finns många fönster och dörröppningar på grund av att sådant material kan monteras på de mest otillgängliga platserna.

Brända källarsidor i tegel är också efterfrågade . Människor med raffinerad smak gillar att köpa sådant material. Sådana paneler är gjorda av högkvalitativ plast, panelerna påverkas inte av höga temperaturer, mekaniska impulser.

Alpine Granite -kollektionen är tillverkad av speciell PVC, vilket garanterar en livslängd på upp till tre decennier. Samtidigt bleknar eller bleknar inte färgerna. Det finns dussintals nyanser och färger, det är alltid realistiskt att välja något original, som motsvarar byggnadens design och bild.

Bild
Bild
Bild
Bild

Importerade källarsidor med isolering har ännu inte blivit utbredd i Ryssland. Sprutning sker inifrån med en polyuretanförening, som effektivt skyddar fasaden från effekterna av låga eller höga temperaturer. Denna nyhet används redan i stor utsträckning i husbyggnader i norra Europa. Kalla vintrar i Ryssland är en objektiv förutsättning för att denna typ av klädsel ska vara märkbart efterfrågad. För priset kostar det lite mer än standard källarsidor.

Samlingen "Rocky Stone" ser fördelaktig ut , eftersom det kombinerar naturlig skönhet, ger ett originellt utseende till vilken struktur som helst. Siding imitera malakit är också en intressant lösning. Mängden olika gröna färger skapar ett unikt mönster. Storleken på dessa stenar kan vara väldigt olika.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Metallbeklädnad är också mycket populär, även om det kostar mycket mer. Panelerna är gjorda av galvaniserat stål, på insidan är detta material dessutom belagt med en skyddande primer. Metallkällarsidor är konstant efterfrågade i olika länder. Den är tillverkad av galvaniserat stål, som inte påverkas av miljön. Byggnadens källare, inför ett sådant material, ser utsökt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Novik

Kanadensiska sidospår från Novik är mycket populärt, det finns flera typer beroende på den simulerande ytan:

  • tegel;
  • vild sten;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • spillror;
  • cederträ;
  • brädor.

Företaget lovar livstidsgaranti på alla artiklar . Panelernas mått är 1152x522 mm. De har ett individuellt mönster, vilket ger dem ett originellt utseende. Priset varierar från 700 till 800 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Handskuren stenpanel

Naturmaterial är mycket efterfrågat. Ett annat kanadensiskt företag är Hand-Cut Stone Panel. Företaget är specialiserat på tillverkning av paneler som imiterar vild sten av olika typer och storlekar. För källarsidor är denna beklädnad idealisk.

Produkter från Kanada är kända över hela världen, de kännetecknas av ett brett utbud av produkter och utmärkt kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alta profil

Det ryska företaget "Alta-Profile" presenterar flera typer av källarsidor.

  • Under stenen . I hög efterfrågan. Dess dimensioner är 1134x475 mm och tjockleken är 20 mm. Minimalt avfall genereras under installationen.
  • Under tegelstenen . Det finns ett stort utbud av texturer och färger. Dess dimensioner är 1132x468 mm, tjocklek - 18 mm.
  • Under brickorna . Panelerna har speciella revben som ger ännu mer styvhet. Mått kan vara 1160x445 mm, tjocklek - 22 mm. Det finns texturer som imiterar olika material.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Siding "Antique Brick" representeras av paneler som imiterar tegelstenen i det antika Grekland, det ser imponerande ut. Mått är 1167x447 mm, tjocklek - 18 mm.

Siding "Canyon" ser utsökt ut, lockar uppmärksamhet med ett ädelt utseende. Måtten är 1115x446 mm, tjockleken är 22 mm. Den senaste samlingen beställs ofta för att klä hela fasaden på en byggnad. Kostnaden är cirka 500 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Profil Vox

Det tyska företaget Profile Vox har ett stort antal olika modeller i alla färger och texturer. Paneler som imiterar sten eller tegel är mycket efterfrågade. Den mest kända samlingen är Solid Mur. Måtten på källarsidan är 1111x462 mm, tjockleken är 2,5 mm.

En egenskap hos sidospår är att panelerna är mycket tunna och samtidigt extremt hållbara, de tål betydande mekaniska belastningar.

Ofta används panelerna i detta företag för att klä hela objektets fasad. Priset varierar från 500 till 600 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Docke

Det tyska företaget Docke erbjuder starka och hållbara produkter. Varje år överraskar företaget sina kunder med ny utveckling. Bergkollektionen innehåller paneler som är gjorda för att se ut som tegel. Sådant material kan användas för att täcka inte bara källare i byggnader, utan också privata förortshushåll. Sidodimensioner är 1128x460 mm.

Stern -kollektionen innehåller paneler som imiterar natursten . Produkterna från detta företag är särskilt förtjusta i invånarna i de norra länderna i Europa. Sidospårets dimensioner är 1195x425 mm, och priset varierar från 400 till 500 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Wandstein

Det tyska företaget Wandstein erbjuder paneler som harmoniskt kombinerar idealisk kvalitet och ett brett urval. Panelernas mått är 796x596 mm. Detta material är idealiskt för efterbehandling av förortshem. Efter arbetet finns det en minimal mängd avfall. Priset varierar från 400 till 800 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

Installation av källarsidor börjar från botten av källaren. Beklädnaden ska göras först från ena delen av väggen, sedan fortsätta till den andra sidan. Under installationen bör små luckor göras så att plattorna kan "andas".

Panelerna, som värms upp från exponering för solljus, ökar i storlek, om det inte finns några luckor mellan dem är deras deformation möjlig.

Kraftiga fästelement krävs för att fixera panelerna på sockeln . Det är nödvändigt att skapa en låda på vilken huvudelementen kommer att fästas. Svarven upplever påtagliga belastningar, så dess material måste vara starkt. Den består av suspensioner och profiler. Det måste också finnas ventilationsgaller. Utan ordentlig ventilation ackumuleras fukt under panelerna, vilket påverkar väggytan negativt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Basement Siding Corner Block är tillbehör för efterbehandling av fönster och dörrar. J-profil är ett element som tjänar många syften, det hjälper till att fästa materialet på väggen. Genom att montera källarpanelerna under stenen kan till och med ett trähus förvandlas till ett minislott. Valet av hundratals olika texturer och färger gör att du kan välja det idealiska materialet för förkroppsligandet av originalidéer.

Redigeringen görs endast från vänster till höger . Om panelerna installeras under den kalla årstiden måste gapet mellan blocken vara minst 3 mm. Panelerna innehåller speciella hål som de är fästa med. Pilarna på förpackningen kommer alltid att berätta hur panelerna ska förvaras bäst. Det är bäst att förvara dem upprätt och fästa materialet med förzinkade naglar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg som krävs för montering av sidospår:

  • gummiklubba;
  • en hammare;
  • skruvmejsel;
  • borra;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • nivå 2 m lång;
  • måttband 3 m;
  • kvarnen är liten;
  • självgängande skruvar.

Gummipressbrickor krävs för installation av metallmanteln . För trähus fungerar trälöpare och svarv bäst. För att beräkna hur mycket material som krävs är det absolut nödvändigt att mäta storleken på det behandlade området noggrant. Den resulterande mängden ska divideras med en faktor 0, 9. Detta gör att du kan beräkna hur många föremål som ska lagas i en rad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också viktigt att överväga hörnbitarna som konvergerar högst upp. För att förstå hur många liknande element som behövs, bör du multiplicera antalet rader med antalet hörn. Lattorna i läktarna är på 80 cm avstånd. De horisontella läktarna är på ett avstånd av cirka 50 cm från marken. En omvänd J-profilkanal bör fästas på överkanten. Det kommer också att vara lämpligt att använda en finishremsa.

Nästa steg är installationen av paneler . Det är viktigt i början att sätta "start" -skenan korrekt, sedan de inre och yttre hörnstyckena. Profilen monteras vanligtvis från hörnet på ett kort avstånd, högst 10 cm. Den fästs med intervaller på var 25 cm. Profilstången är placerad strikt längs horisonten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan installationen påbörjas bör antalet paneler räknas. De kan monteras från vänster till höger. Först fixeras ett hörn, sedan görs ett inslag från startprofilen med 4 mm. Efter det kan du flytta den första panelen, som är monterad på stödlisten och inte når hörnet med 3 cm.

Alla efterföljande rader kommer att spåras . Vid inställning av självgängande skruvar rekommenderas det inte att fixa dem hela vägen. Den näst sista panelen skruvas fast på en självgängande skruv från vänster kant. Efter det kommer det att vara möjligt att böja panelen och docka den med den senare. Efter avslutat arbete kommer det att vara möjligt att fixa panelerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig hur du installerar en källarsida under en sten i följande video.

Rekommenderad: