Duschbricka I Mosaik (36 Bilder): Mosaik På Golvet I Duschkabin, Halkskyddsyta På Sätet, Som Kan Sättas Under Fötterna Och Hur Man Väljer För Väggarna

Innehållsförteckning:

Video: Duschbricka I Mosaik (36 Bilder): Mosaik På Golvet I Duschkabin, Halkskyddsyta På Sätet, Som Kan Sättas Under Fötterna Och Hur Man Väljer För Väggarna

Video: Duschbricka I Mosaik (36 Bilder): Mosaik På Golvet I Duschkabin, Halkskyddsyta På Sätet, Som Kan Sättas Under Fötterna Och Hur Man Väljer För Väggarna
Video: Mosaic tile installation in shower by tile man mike 2024, Maj
Duschbricka I Mosaik (36 Bilder): Mosaik På Golvet I Duschkabin, Halkskyddsyta På Sätet, Som Kan Sättas Under Fötterna Och Hur Man Väljer För Väggarna
Duschbricka I Mosaik (36 Bilder): Mosaik På Golvet I Duschkabin, Halkskyddsyta På Sätet, Som Kan Sättas Under Fötterna Och Hur Man Väljer För Väggarna
Anonim

När du väljer en duschkabin bör du inte bara uppmärksamma dess yttre paneler, tillräcklig yta och varumärket för VVS -utrustning. Av stor praktisk betydelse är vilken typ av bricka som installeras i duschen. Mosaik kan vara en mycket attraktiv lösning, men för att välja den korrekt och genomföra idén måste du noggrant förstå de viktigaste estetiska kriterierna och praktiska egenskaperna hos plattorna. Dessutom måste du ta reda på exakt hur den dekorativa kompositionen är monterad och vad som föregår dess skapande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Mosaiken på golvet i duschen låter dig lösa den viktigaste uppgiften - inte bara att dekorera utrymmet så vackert som möjligt, utan också att utesluta vätskans penetration och dess negativa inverkan. Vid tillverkning av pallar används följande:

  • cement;
  • tegel;
  • lim;
  • tätskikt;
  • puts.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Några av dessa komponenter är ansvariga för strukturens hållfasthet, andra för att förhindra infiltrering av vatten, och ytterligare andra ökar tätheten. På marknaden presenteras pallar av metall (gjutjärn) och akryl i överflöd. Det finns en mängd olika geometriska former, men samtidigt ytan (botten) ska vara så plan och slät som möjligt … Arrangemang av en pall med mosaikbeklädnad kan göras för hand när alla nödvändiga material är förberedda. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt att dekorera ytan, eftersom det är i detta skede som många problem uppstår.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förberedelse för arbete

För att lägga mosaiken behöver du:

  • metallnät;
  • murslev;
  • borrar och blandningsfästen för dem;
  • fyrar för att lägga gips;
  • nivåer och spatlar;
  • självutjämnande blandningar;
  • plommon;
  • vattentätningsblandningar;
  • roulett.
Bild
Bild

Varje steg i arbetet måste studeras i förväg för att förhindra att problem uppstår. Det är mycket viktigt att hitta en lämplig plats för installation av en duschvägg, eftersom fel i installationen kan vara mycket dyra. Den valda platsen är noggrant förberedd och omhändertagen för vattentätning, inklusive på de närmaste ytorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utförande av arbeten

I ett litet badrum, som i en stor version av rummet, är det lämpligt att designa den avsedda pallen baserad på färdiga mallar. I slutet av det inledande skedet bör pallen vara helt torr. Tegelbaser med ramar är gjorda enligt interna och externa mönster. Två lager vattentätning appliceras efter att produkten har torkat och väggarna putsats. När den är monterad är det dags för efterbehandling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativa föremål skapas på grundval av ett brett utbud av byggmaterial - krossad sten, sand, betong. Murbruk läggs i en speciell skumformning. Pallen är alltid förstärkt och bunden till väggen, det rekommenderas att gnugga sömmarna med specialiserade föreningar. Tekniken gör det möjligt att placera varma golv under ett slutgolv, när golvet läggs runt pallen och under det samtidigt. En tegelkontur skapas ovanför vattentätningsskiktet (baserat på enkla eller silikatstenar).

Bild
Bild
Bild
Bild

Basen på pallen är lagd med stålnät, vilket ger den högsta strukturella hållfastheten. Sedan väljer de en plats för dränering och väljer noggrant själva avtappningsanordningen så att den inte misslyckas i ett kritiskt ögonblick. Att hälla en grov screed görs på ett litet område när du använder en murslev, men med en spatel kan du jämna ut vilken yta som helst. För att komprimera blandningen sänks spackelkanten i den, vilket gör de mest exakta och verifierade rörelserna.

Bild
Bild

Beklädnad

Alla dessa steg är nödvändiga. Först efter färdigställandet kan du lägga ut kakel eller skapa en mosaikkomposition. Mosaiken är placerad från det bortre hörnet, för att justera placeringen av ett separat block används gummihammare. För arbete, använd en konstruktionskniv och en gummispatel (de läggs med vattenavvisande blandningar). Fogmassa för fogar väljs också med vattenavvisande egenskaper, och som ytterligare enheter behöver du:

  • hackad murslev;
  • Vinkelslipmaskin eller kakelskärare;
  • plastkors.
Bild
Bild

Basytan för att lägga mosaiken måste vara helt plan, detta krav är mycket viktigare i detta förfarande än när man målar eller limar tapeter på väggarna. Så erfarenheten av att utföra annat reparationsarbete hjälper inte mycket. För att avgöra om väggen verkligen är tillräckligt platt hjälper en skena täckt med krita på ena sidan. Resterande rena områden efter kontakt med läkten måste jämnas med ytterligare en portion cement.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att uppnå det mest trevliga och stabila resultatet är det mycket viktigt att ta hänsyn till proportionerna som beskrivs i instruktionerna för märkeslim. Du måste välja en glas- eller plastmosaik på egen hand, designrekommendationer i detta avseende är ganska generella. Skopa upp limmet med en hackad murslev, belägg ytan med det. Plattorna appliceras försiktigt med den oljade sidan nedåt och pressas ner på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Överskott av limblandning som har kommit ut tas försiktigt bort. Genom att placera plastkors i mellanrummen mellan plattorna kan du garantera ett strikt identiskt avstånd mellan dem och fullständigt sammanfall av sömmarna. När en mosaik med ett specifikt mönster ska läggas måste en skiss formas. Fyllning av lederna krävs i små portioner av blandningen, eftersom ett överskott av det snabbt kan försämras. Den fodrade pallen tvättas noggrant och torkas torrt.

Bild
Bild

Urvalstips

Naturligtvis ska endast antislipmosaiken matchas. En halkfri yta är ett mycket viktigt säkerhetskrav. När det gäller utseende bör valet av pastell eller ljusa färger vara underordnat den dominerande stilen i rummet. De estetiska kvaliteterna hos tillgängliga och elitbeläggningar skiljer sig inte alls åt, skillnaden är bara i styrka och hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett mycket viktigt krav är kompatibiliteten mellan beläggningar och allt material som används. Så, baser av betong eller tegel, träinsatser måste lugnt överföra lasten från mosaiken, deras förstörelse under påverkan av lim och injektering är oacceptabelt. Naturmaterial är belagda med speciella blandningar som hindrar destruktiva miljöfaktorer från att verka på mosaiken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även om recensionerna för vissa kakel- eller beläggningsalternativ är mycket gynnsamma, tar detta inte bort ansvaret för noggrann förberedelse för arbete. Det spelar ingen roll om du bestämmer dig för att göra ett originalmönster eller en enkel texturerad mosaik - det minsta misstag eller brådska kan visa sig vara oåterkalleligt. Naturmaterial tål mekaniskt slitage mycket bra, men glasbeläggningar är mycket billigare och hjälper till att uppnå ett originellt utseende.

Bild
Bild

Mosaikplattor med olika kornstorlekar och färger kan användas för att dekorera sätet och andra ytor. När du köper bör du noggrant välja arken, var och en av dem måste ses i ljuset.

Bild
Bild

När man formar ett mosaikbrickor måste man lägga ett duschavlopp så att vattnet kan rinna fritt. Halsen bör stiga över inträngningspunkten för vatten i stigaren med 10 mm per 1 löpande meter av dräneringskanalen mellan stegen och stigaren. Brädorna lyfts i sin tur över stegen med 40 - 50 mm. För deras bildning används tegel eller armerad betong med formning.

För vattentätning används tvåkomponentblandningar som appliceras i minst två lager. Det täcker både golvet i kabinen och dess sidor och väggarna intill dem. I en klassisk duschkabin är det lämpligt att använda pastellfärger och något brunaktiga nyanser, eller produkter med en liten förgyllning. Det är lämpligt att dekorera hela utrymmet med dyra originaltillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologiska möbler innebär ett överflöd av metall, särskilt krom. Fusionsstilen är väldigt flexibel, men samtidigt extremt lynnig. Det erbjuder oöverträffad duschkomfort. Detta innebär att endast ett samråd med kvalificerade designers hjälper till att välja en bra lösning.

Rekommenderad: