Mosaik I Stil Med Antoni Gaudi (25 Bilder): Hexagoner Och Andra Former, Exempel På Att Lägga Sexkantiga Plattor I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Mosaik I Stil Med Antoni Gaudi (25 Bilder): Hexagoner Och Andra Former, Exempel På Att Lägga Sexkantiga Plattor I Inredningen

Video: Mosaik I Stil Med Antoni Gaudi (25 Bilder): Hexagoner Och Andra Former, Exempel På Att Lägga Sexkantiga Plattor I Inredningen
Video: A little knowledge: Gaudí's Ceramic Mosaics 2024, Maj
Mosaik I Stil Med Antoni Gaudi (25 Bilder): Hexagoner Och Andra Former, Exempel På Att Lägga Sexkantiga Plattor I Inredningen
Mosaik I Stil Med Antoni Gaudi (25 Bilder): Hexagoner Och Andra Former, Exempel På Att Lägga Sexkantiga Plattor I Inredningen
Anonim

Inredning är en viktig uppgift som kräver särskild uppmärksamhet. Idag erbjuds konsumenter och designers ett brett utbud av efterbehandlingsmaterial, som alla har sina egna egenskaper, funktioner och fördelar. Mosaiktema är lämpligt för en mängd olika interiörer, denna stil kan kallas ganska ovanlig. Tack vare den ursprungliga dekorationen kan rummet gnistra med ljusa färger, du kommer att skapa en speciell atmosfär i rummet. Mosaik i stil med Antoni Gaudí är mycket populära: denna lösning för inredningen är mycket effektiv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan om registrering

Sanna fans av designkonst kommer verkligen att uppskatta interiören i denna stil. Mosaik kan användas inte bara för väggar, tak eller golvdekorationer. Den är lämplig för en mängd olika ytor - inklusive bänkskivor, liksom föremål som skulpturer, vaser och mer.

Mosaikinredning är en sfär där alla kan visa sin fantasi och få idéer att gå i uppfyllelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spansk arkitekt och hans stil

Art Nouveau intar en viktig plats inom mosaikkonst. Det är viktigt här att använda en speciell typ av murverk för att uppnå önskat resultat. En slående representant för den modernistiska stilen kan kallas en välkänd arkitekt från Spanien, vars namn är Antoni Gaudi. Han skapade många produkter som anses vara något specifika, men inte på något sätt sämre än andra stora mästares skapelser.

Det är säkert att säga att produkterna gjorda av mosaikelement, skapade i Gaudí -stil, passar in i olika interiörer . Tack vare dem kan du markera intressanta former, betona rummets värdighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du letat efter något ovanligt länge och inte kan bestämma valet av efterbehandlingsmaterial för väggarna för att skapa en lyxig inredning, bör du vara uppmärksam på sexkantar eller mosaik av andra former. Allt beror på personlig preferens.

Att lägga sådana föremål kan göras inte bara i badrum eller kök. Ett sådant överdrag kan idealiskt passa in i ett plantskola, sovrum, elegant vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Sexkantiga mosaikplattor skapades för över ett sekel sedan (av samma Gaudí). Dess främsta egenskap är mångfalden av färger och former. Arkitekten kunde använda fragmenten av trasiga vaser, fat, keramik: med deras hjälp skapade han fantastiska mästerverk.

Porslin av stengods mosaik tar en speciell plats i listan , eftersom det har många positiva egenskaper. Det är ett hållbart, miljövänligt material. Sådana beläggningar kan användas i och utanför byggnader: de kommer att se estetiskt tilltalande ut när som helst på året och hålla i många år.

Glasplattor är lämpliga för badrum och kök. Det bryter ljuset vackert, vilket skapar en speciell effekt i rummet. Det glaserade materialet är lämpligt för kombinerade ytbehandlingar, oftast används det för eldstäder och spisar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur är interiören gjord?

Till att börja med måste du tänka på dekorationsstilen, bestämma hur allt ska se ut - och därefter kan du börja arbeta. Du behöver en hammare för att bryta brickorna, för det här är det enda sättet att få skärvor. Använd en kakelskärare för att få den form du vill ha. I ett litet område kan du lägga ut mosaiken för att se hur ritningen kommer att se ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktiga nyanser av efterbehandling

Ytförberedelse spelar en mycket viktig roll. Varje skärva måste avfettas, samma sak gäller basen. För att limma mosaiken måste du köpa specialmaterial i förväg. Detta är PVA -lim (om du bestämmer dig för att täcka bänkskivan), samt en gipsblandning.

För att lägga ut en uppfunnen prydnad måste du utgå från mitten men allt beror på vilken stil som valdes. Det rekommenderas att du i förväg konsulterar efterbehandlingsspecialisterna samt studerar detaljerad information om installation av mosaikelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Om du vill skapa en intressant, ovanlig interiör är det ett bra alternativ att använda en mosaik. Sådana produkter har ett antal positiva egenskaper, inklusive hållbarhet och skönhet. De är hållbara. Från sådana element kan du skapa vilken bild eller prydnad som det finns tillräckligt med fantasi för. …

Produkter behöver inte vara lika varandra: att kombinera olika element gör designen unik, oändlig

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Sådant material tål betydande extrema temperaturer och hög luftfuktighet, så det kan användas inte bara för inredning, utan också när du skapar landskapsdesign. En sådan beläggning kan ge designen en viss karaktär: både inuti och utvändigt.

Efter att ha tittat på Antoni Gaudis verk kan vi med säkerhet säga att detta är en manifestation av verklig fantasi , extraordinärt tänkande, kreativt förhållningssätt. Spanierns exempel följs inte bara av professionella designers, utan också av vanliga konsumenter som vill andas in något speciellt i interiören. Med keramiska element och mosaikelement kan du uppnå fantastiska resultat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur uppnår man önskad effekt?

Detta är inte så svårt som det kan tyckas vid första anblicken. Först måste du köpa olika typer av plattor och komma med en prydnad, som följer en viss stil. Men fri kreativitet är möjlig, eftersom mästerverk skiljer sig från detta.

För att uppnå önskat resultat måste du använda fragment av mosaik och trasiga plattor .placera dem i originalpanelen. Så du kan skapa en inredning i stil med Gaudi själv: du kan följa hans exempel om du vill att en del av ditt hem ska likna den berömda Park Guell, som lockar ett stort antal turister till Barcelona.

Rekommenderad: