Planter (51 Bilder): Funktioner I Korgblommönster. Funktioner Av Lysande Blomkrukor. Hur Väljer Man En Hög Trelagerad Och Andra Modeller?

Innehållsförteckning:

Video: Planter (51 Bilder): Funktioner I Korgblommönster. Funktioner Av Lysande Blomkrukor. Hur Väljer Man En Hög Trelagerad Och Andra Modeller?

Video: Planter (51 Bilder): Funktioner I Korgblommönster. Funktioner Av Lysande Blomkrukor. Hur Väljer Man En Hög Trelagerad Och Andra Modeller?
Video: AMAZING Idea. Making Flower Pots And Coffee Table From Sticks And Twigs And Rope - Cement 2024, Maj
Planter (51 Bilder): Funktioner I Korgblommönster. Funktioner Av Lysande Blomkrukor. Hur Väljer Man En Hög Trelagerad Och Andra Modeller?
Planter (51 Bilder): Funktioner I Korgblommönster. Funktioner Av Lysande Blomkrukor. Hur Väljer Man En Hög Trelagerad Och Andra Modeller?
Anonim

Hemblommor är en av de bästa inredningarna, eftersom de är både naturliga och hälsosamma för atmosfären och verkligen glädjande för ögat. En annan sak är att blomman oftast är vackrare än medföljande följe i form av en gammal kruka eller fuktig jord. En produkt som säljs i nästan alla blomsterbutiker - krukor - är utformad för att lösa detta problem.

Bild
Bild

Vad är det för?

En blomkruka förväxlas ofta med en kruka, men syftet med dessa två trädgårdsanordningar är helt annorlunda. Egentligen översätts "krukor" från franska (nämligen från Frankrike som de kom till oss) som "dold kruka", som mest exakt förmedlar sin huvudfunktion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Faktum är att typiska blomkrukor inte alltid ser bra ut - de används ofta i decennier, de är ofta täckta med damm, smutsränder eller till och med sprickor.

Med en god designsmak kan alla dessa funktioner också användas för att dekorera rummet, men det är en sak att plocka upp förment gamla krukor för dekoration, och en helt annan att skriva i det anspråkslösa gamla skräpet som har blivit delvis oanvändbart under påverkan av tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visuellt kan en blomkruka likna en viss kruka, men det är faktiskt inte så - de häller inte jord i den och planterar inte en blomma. Det vore mer korrekt att kalla det ett slags grytomslag, som helt döljer det ursprungliga kärlet från ögonen.

En cache-kruka är aldrig utrustad med hål i botten för att fukt ska släppa ut, så det finns ingen anledning att vara rädd för att möblerna eller golven under anläggningen kommer att översvämmas med vatten. Det är den sista faktorn som ofta blir anledningen till köpet av sådana enheter, eftersom det utan tvekan gör det möjligt att lägga gröna dekorationer på ett dyrt sängbord, men du kommer fortfarande att behöva hantera växterna noggrant, för ibland du måste tömma vattnet från krukorna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av allt ovanstående kan vi dra slutsatsen att en krukor, till skillnad från en kruka, bara har en funktion - en estetisk och inte utför några andra uppgifter. Med detta i åtanke producerar tillverkare liknande produkter i olika former, färger och mönster.

I många fall kan krukorna betona de specifika egenskaperna hos växten som omger (det finns modeller för succulenter, bonsai eller kaktusar som förmedlar detaljerna i det område där de växer i naturen). I andra fall görs valet snarare enligt korrespondensprincipen inte så mycket för anläggningen som för rummet där krukan ligger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Former och storlekar

Det finns två huvudfaktorer som påverkar bestämningen av krukornas form och storlek. Den första av dessa är naturligtvis själva växtens form och storlek, närmare bestämt krukan där den växer.

Eftersom enhetens huvudsakliga uppgift är att helt dölja det ursprungliga kärlet från nyfikna ögon, väljs ett sådant köp med tanke på krukans dimensioner, även om det inte krävs perfekt sammanträffande av former och storlekar - det viktigaste är att planteringen är större och låter krukan passa.

Bild
Bild

En annan viktig faktor är ett rent designmoment, vars värde enbart ligger i förmågan att dekorera interiören.

En person som i princip tänkte på att köpa en krukor, förmodligen ägnar mycket uppmärksamhet åt detaljerna i rummets design, så han kanske inte begränsar sig till det banala gömstället för obeskrivliga krukor, och då kan ytteromslaget vara underordnad uppgifterna att skapa komfort. Samtidigt förblir huvudregeln att krukorna ska kunna placera en kruka i sig själv relevant, men formerna kan vara oväntade och väldigt bisarra, medan det yttre skalets dimensioner ibland överstiger vad som faktiskt behövs.

Bild
Bild

Baserat på det föregående är det lätt att anta att de flesta krukor har en helt typisk form för krukor - runda när det gäller botten, medan det finns höga och låga modeller.

Ett anständigt alternativ kan vara valet av en fyrkantig produkt, även om det kan tyckas mer skrymmande jämfört med en rund för en kruka med samma diameter.

Om blommans ägare älskar sina grönområden mycket och planterar dem i stora mängder kan han tycka om långa och rektangulära krukor - du kan lägga flera krukor i rad där och bygga en improviserad rabatt.

Dessutom behöver designen inte ens vara på en nivå-till exempel är trelagerade modeller ganska populära i offentliga institutioner. Denna lösning kan användas på olika sätt - du kan placera enskilda växter på varje separat nivå (även inte nödvändigtvis samma), eller så kan du utnyttja funktionerna i en sådan design för att plantera små klätterväxter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av material

En av de främsta fördelarna med krukor är att de kan tillverkas av många olika material, vilket återigen gör det möjligt för designerns fantasi att vandra. Oftast används plast och metall som råvaror, liksom olika naturmaterial (till exempel blomkrukor vävda av en vinstock), men dessa material är främst lämpliga för inomhusbruk.

Med tanke på att på olika offentliga platser kan växter i krukor också hittas precis på gatan, där väderförhållandena är benägna att regelbundet förändras, används mer allvarliga material som fajans eller till och med chamottelera.

Bild
Bild

Intressant nog är en av ledarna bland materialen för tillverkning av krukor samma material som används ofta för tillverkning av krukor - keramik … Detta material anses mycket ofarligt eftersom det är naturligt, giftfritt och allergivänligt. Dess andra betydande fördel är möjligheten att tillämpa alla färgfärgade ritningar, och när det är skräddarsytt är inte ens att ge en specifik form uteslutet.

Keramiska produkter produceras i alla större städer, och de säljs överallt, och även om de inte är de billigaste, är de fortfarande tillgängliga för alla.

Bild
Bild

Och här plastkrukor är populära i många avseenden just på grund av deras extremt låga kostnad … Samtidigt kvarstår nästan alla de huvudsakliga fördelarna som beskrivs ovan - plastmodeller är ljusa och säljs vid varje steg och väger till och med väldigt lite och är extremt enkla att rengöra från föroreningar.

Kanske är det detta material som framgångsrikt kunde ersätta alla andra, men i sofistikerade interiörer ser det lite olämpligt och billigt ut. Dessutom är plast ett syntetiskt material, och med låg produktionskvalitet bör man inte bli förvånad över giftiga ångor eller andra negativa fenomen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om blomman kräver konstant vård eller mängden vatten som används för bevattning kan nå imponerande doser, är det vettigt att välja klarglasplanter.

Det är inte värt att oroa sig för den påstått otillräckliga estetiken - det tomma utrymmet mellan krukans yttervägg och de inre krukorna kan fyllas med skal från nötter, kottar och andra dekorativa naturmaterial.

En sådan lösning hjälper till att effektivt övervaka vattennivån i kärlet, och samtidigt kommer det att dölja bristerna i den inre krukan, men du bör inte spara på ett sådant förvärv - vanligt glas blir för ömtåligt och inte bara kommer det inte att vara länge, så också dess fragment kan orsaka skada.

Bild
Bild

Som för krukor av naturmaterial , då är de inte ens alltid värda att köpa - om du har skickliga händer och vissa färdigheter i att arbeta med råvaror kan du försöka bygga en sådan struktur själv.

För dessa ändamål främst använt trä och olika typer av vinstockar eller flexibla grenar … Sådant material kommer perfekt att harmonisera med vardagsrummet i rummet, med sina egna handgjorda kan det vara helt gratis och det är mycket enkelt att ta hand om - om det behövs kan det när som helst bytas ut mot ett nytt. Det enda du bör tänka på är materialets förmåga att motstå regelbunden kontakt med vatten.

Förresten kan de flesta krukvarianter av skrotmaterial inte skryta med strukturens integritet (ett levande exempel är modeller vävda av en vinstock), därför kan de inte alltid placeras ovanpå värdefulla möbler.

Bild
Bild

Modellbetyg

Det är inte möjligt att göra något begripligt betyg på krukorna. Valet av denna ovanliga dekoration beror till stor del på egenskaperna hos den plats där den ska användas, eftersom den måste motsvara klimatförhållandena för dess permanenta plats, krukans och växtens parametrar, för att inte tala om överensstämmelse med smakens smak ägare och accenter i miljön.

Vi får inte glömma att modelllinjerna för alla större tillverkare ständigt uppdateras, nya modeller släpps, därför finns det inga eviga värden i denna bransch och kan inte vara det.

Bild
Bild

Men efter att ha studerat orderstatistiken under de senaste åren kan man dra uppenbara slutsatser om vilka modeller som är mest populära idag. Vi kommer inte att argumentera för att krukorna som beskrivs nedan definitivt kommer att passa i ditt fall - kanske i morgon kommer de att gå ur mode. Men på exemplet med dessa kopior kan du visa olika moderna modeller och, som tillval, ge en potentiell köpare en uppfattning om vad han letar efter.

Konsumenter av sådana produkter skiljer inte alltid mellan konceptet med en modell, en serie eller en tillverkare som helhet, därför kommer vi att överväga alla huvudnamn som är populära på specialiserade forum och berätta vad de är.

" Dyn " … Denna lösning är mycket populär bland älskare av stora inomhusväxter. Ett litet träd kan placeras fritt i en sådan blomkruka, och skaparna förstår att det, även om det växer i en kruka, kan placeras på gatan, därför gjorde de produkten av hållbar frostbeständig polyeten.

Förresten, "Dune" är ingen modell - det är snarare en serie modeller för vilka stora storlekar och karakteristisk vågig relief är vanliga drag.

Bild
Bild

Lamela Är en av de mest kända tillverkarna av krukor från Ukraina, vars produkter finns långt bortom detta lands gränser. Varumärket är långt ifrån specialiserat på krukor ensam, i större utsträckning positionerar det sig som tillverkare av olika hembehållare, inklusive de med samma krukor för inomhusväxter. Det finns inte många blomkrukor i modellserien, men det var det här företaget som gjorde ett stort bidrag till populariseringen av trelagiga modeller i det post-sovjetiska rummet.

Bild
Bild

Capi natur , till skillnad från ovanstående märke, ägnar den stor uppmärksamhet åt mångfalden i sitt modellutbud av krukor. Detta nederländska företag, som namnet antyder, älskar i allmänhet naturen väldigt mycket - så mycket att en stor del av dess produkter är tillverkade av naturmaterial, det är här du kan köpa en mängd olika korgkrukor. Sortimentets djup sprider helt enkelt ögonen, alla väljer något efter eget tycke, men det kommer att kosta mycket på grund av europeisk produktion och komplex logistik.

Bild
Bild

Prosperplast följaktligen, tvärtom, förlitar sig på plast, vilket också återspeglas i företagets namn. Valet här är också mycket imponerande, även om det fortfarande är långt från det tidigare företaget. Mångfalden av former och storlekar i det här fallet är inte så stor, och det faktum att du kan välja en färg (från flera föreslagna) för varje modell du gillar är mer tilltalande. I motsats till förväntningarna kommer sådana plastplanter inte att slå rekord för billighet.

Bild
Bild

Grönt äpple - ett mycket ovanligt kinesiskt koncept med krukor, vars innebörd är att många modeller är utrustade med en automatisk vattningsfunktion. Plastprodukten är utrustad med en speciell sensor för mängden vatten och en behållare för lagring av den, vilket är mycket användbart för dem som glömmer att vattna blommorna i tid eller lämnar länge.

Vissa modeller kan leverera vatten i 12 veckor! Samtidigt är kostnaden för många modeller jämförbar med europeiska krukor, som trots sin kvalitet inte är så smarta.

Bild
Bild

InGreen Fiji - det här är en lite ovanlig produktionslösning, när planteringen omedelbart säljs med en kruka, men när du köper kan du vara hundra procent säker på att den ena passar den andra. Frisläppandet av två trädgårdsmästares tillbehör i form av ett kit är logiskt motiverat - designen har också funktionen automatisk bevattning, varför den exakta matchningen av alla detaljer är vettig. Sortimentet av linjen presenteras i olika volymer av rätter och låter dig välja mellan flera nyanser.

Bild
Bild

" Lux " - en ovanlig, ganska kreativ modell för dem som uppriktigt tror att ett grönt hörn inte bara ska vara snyggt, utan ett riktigt konstverk. Modellen som erbjuds på World Wide Web ser ut som ett litet område omgivet av ett staket och kompletterat med ett handtag utskjutet långt upp. Hela strukturen ser ut som om den består av träplankor, och detta är inte ett visuellt bedrag - krukorna är verkligen gjorda av naturlig tall och lind.

Trots att varje smycke är tillverkat för hand visar det sig att kostnaden är lägre än de flesta modeller som visas i denna lista.

Bild
Bild

Scheurich Är ett tyskt märke för de trädgårdsmästare som är redo att inte spara pengar, om bara deras hemväxter och det omgivande området orsakar äkta glädje. Företagets motto är "Kopiera inte", vilket indikerar en stabil och kreativ inställning till design och tillverkning av bordsartiklar för inhemska växter. I sortimentet hittar du både typiska plast- och keramikmodeller, och mycket mer ovanliga - till exempel spegelmodeller.

Trots sin höga kostnad anses dessa krukor vara en av marknadsledarna i Västeuropa.

Bild
Bild

Designalternativ

En vanlig blomkruka är så lik en enkel blomkruka att de till och med ofta är förvirrade, men på grund av att dess syfte är skönhet och design är en helt annan inställning till utformningen av sådana rätter möjlig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på några av de mest populära designlösningarna som fortfarande går långt utöver det vanliga

Den första ovanliga lösningen, som vi redan har nämnt i förbigående, är transparent planter … Du kommer definitivt aldrig att träffa en kruka i denna design, för få människor gillar att titta på jordens tjocklek, men meningen med en sådan design är inte bara att spåra vattennivån i disken.

Det säregna ligger i det faktum att tomrummet mellan grytan och krukorna kan fyllas med vad som helst, och till och med ständigt byta fyllmedel, på grund av vilket samma möbel, beroende på humör eller säsong, kan förvärva helt olika mönster, överraskande besökare och glädjer ägaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan originaldel - krukor på benen … Om du vill att inomhusblomman ska placeras högre, men du inte kan hänga den på väggen eller lägga den på sängbordet, kan du helt enkelt välja en planter som i sig blir som ett sängbord.

För de flesta modellerna är benen rent symboliska och skiljer sig inte åt i stor höjd, men du kan också hitta krukor av betydande höjd.

I en sådan design är det mycket bekvämt att plantera klätterväxter, och under själva potten kan du rengöra utan problem och omorganisationer.

Bild
Bild

Slutligen är en av de mest imponerande designerna glödande krukor Lysdioder är inbyggda i dem. En bakgrundsbelyst modell kan organiseras på fundamentalt olika sätt - den kan imitera en krans, skapa ett nyårsstämning, belysa bilden på ytterväggen med små ständigt brinnande glödlampor och till och med spela rollen som nattlampa.

Det är värt att hantera sådan utrustning mycket noggrant, eftersom vatten och elektricitet i ett fall alltid är en potentiell risk, men för ett anständigt pris kan du köpa ett prov av hög kvalitet med pålitlig vattentätning, vilket kommer att göra rummet inre verkligen magiskt.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av krukor utförs endast enligt fyra kriterier: dimensioner, material, egna estetiska preferenser och funktioner i den omgivande designen. Vi kommer att prata om det sista kriteriet separat i nästa avsnitt, men du kommer inte att ge några vettiga råd alls med det näst sista kriteriet, men de två första egenskaperna förtjänar en mer detaljerad studie.

Bild
Bild

Storleken vid valet av krukor spelar definitivt roll, eftersom potten måste passa inuti. Det betyder att om du inte köper båda samtidigt är det absolut nödvändigt att göra exakta mätningar av krukan innan du lämnar huset: höjden, diametern för runda modeller och längden på sidorna för rektangulära.

Krukornas exakta storlek bestäms genom att lägga till minst ett par centimeter till var och en av parametrarna. Observera att krukornas volym ska mätas på insidan och inte på utsidan, eftersom samma keramiska modeller kan ha mycket tjocka väggar.

Glöm inte att efter vattning har vattnet ingenstans att gå från krukorna, förutom att torka ut vid höga temperaturförhållanden, eftersom ju mer ledigt utrymme som finns kvar mellan de två kärlen, desto mindre ofta behöver du hälla överflödigt vatten från utsidan.

Bild
Bild

När det gäller materialet, då måste du fokusera på förhållandena där själva potten ligger. Det är osannolikt att du stöter på en cache-potta av råvaror som inte alls är lämplig för tillverkning av sådana föremål, men det är en sak att förvara en behållare inomhus och en annan att lägga den utanför, i regnet och vind, eller till och med snö.

De flesta material som finns tillgängliga är speciellt utformade för användning i isolerade rum ., där temperaturen aldrig sjunker under det villkorade "rummet", och nederbörd, förutom bevattning, händer inte alls.

När det gäller utomhusbruk, här bör du välja inte bara en frostbeständig och hållbar version av krukorna, utan också fokusera i alla fall på modeller med tjockare väggar-detta kommer inte att skada i en situation när fyrbenta eller till och med tvåbeniga inkräktare försöker bryta fartyget.

Bild
Bild

Slutligen notera att vissa material helt enkelt inte är särskilt lämpliga för hemmabruk. Så för billig plast kan tyvärr vara giftigt, så kontrollera det när du köper. För att göra detta räcker det bara att lukta på produkten, eftersom giftiga ångor vanligtvis har en extremt obehaglig "kemisk" lukt.

Dessutom bör valet till förmån för naturmaterial vara avsiktligt - om du är allergisk mot de råvaror som kärlet är tillverkat av, kommer det senare, även om det är helt säkert för alla andra, aldrig att vara detsamma för dig.

Bild
Bild

Blomkrukor i inredningen

En cache-kruka i interiören ska antingen harmoniskt passa in i rummets design, utan att motsäga resten av miljön, eller också vara en stilistisk accent. För att passa in i inställningen bör du välja inte de mest iögonfallande modellerna - det vackra kan vara enkelt, eftersom något invecklat präglat mönster inte längre är nödvändigt. För att behålla färgschemat måste krukornas nyans nödvändigtvis överlappa med andra möbler ., som den inte kommer i direkt kontakt med - detta är särskilt lämpligt om det bara finns ett sådant kärl i rummet.

Krukorna kan ha sin egen nyans om det finns många av dem i rummet - då är det rimligt att ordna dem i form av en viss korrekt figur eller linje och behålla dem i en färg.

Bild
Bild

Tvärtom innebär betoning ett stort antal egenskaper som visuellt skiljer ett objekt mitt i en miljö. I sig är accentkrukor ganska sällsynta ., för detta måste det vara ganska stort eller kompletteras med andra krukor eller någon inredning i samma nyans. Här kommer präglad dekoration att bli mycket lämplig, och färgen framhäver accenten mycket bra - till exempel kommer vita krukor att vara en ljus dekoration för ett rum med nästan alla andra färger, och röda för svarta, träiga, vita eller blåa rum. D

Dessutom kommer betoningen på krukorna att betonas av en viss designfunktion-en ovanlig form, en inbyggd lampa, applicerad fullfärgsteckning.

Rekommenderad: