DIY Blomkrukor Från En Majonnäshink: Hur Man Gör En Vacker Blomkruka Av En Plasthink? Grytdekorationer

Innehållsförteckning:

Video: DIY Blomkrukor Från En Majonnäshink: Hur Man Gör En Vacker Blomkruka Av En Plasthink? Grytdekorationer

Video: DIY Blomkrukor Från En Majonnäshink: Hur Man Gör En Vacker Blomkruka Av En Plasthink? Grytdekorationer
Video: 3 DIY Beautiful Flower Pots | Recycling Plastic Bottles To Make Amazing Flower Pot for Lovely Garden 2024, Maj
DIY Blomkrukor Från En Majonnäshink: Hur Man Gör En Vacker Blomkruka Av En Plasthink? Grytdekorationer
DIY Blomkrukor Från En Majonnäshink: Hur Man Gör En Vacker Blomkruka Av En Plasthink? Grytdekorationer
Anonim

Det är svårt för en kreativ person att luta sig tillbaka. Och om det finns blommor i huset och du har en tom hink med majonnäs till hands kan du börja skapa en unik blomkruka. Låt oss titta på grundtekniken för att skapa ett sådant tillbehör från en majonnäshink och idéer för att dekorera det.

Vad behöver du?

För att göra en blomkruka måste du förbereda:

  • skopan själv;
  • gips;
  • akrylfärger;
  • rester av vävnad (valfritt);
  • Spackel;
  • akryllack;
  • sandpapper;
  • limpistol;
  • äggbricka av kartong.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkning

Processen att skapa en original kruka från en plasthink kommer att bestå av en serie sekventiella steg. Först görs dräneringshål på botten. Därefter rengörs hinken från majonnäsrester, tvättas, torkas torrt och slipas med sandpapper för att göra ytan grovare. Detta är nödvändigt för bättre fixering av gipset. Efter slipning är ytan dammfri.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gips späds ut med vatten till konsistensen av flytande gräddfil

Om krukan kommer att ha en tygdekoration, måste du utföra följande sekvens av åtgärder. Textil trasor, skurna i smala remsor, blötläggs i den resulterande lösningen. De pressas ut och lindas in i en hink i överkanten. I det här fallet kan du bilda veck, lägga dem efter eget gottfinnande. Gör samma sak underifrån, i botten av grytan. Grytan lindas över hela området, varefter gipset får torka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I mitten kan du göra en dekorativ gipsprydnad med förberedda utskurna stenciler. Därefter tar de sandpapper och trimmar produkten och tar bort defekter.

Bild
Bild

Dekorativa element är gjorda av en bricka för kycklingägg och bildar dem i form av blommor . Efter montering täcks de också med akrylfärg och limmas sedan på krukan. Om krukan är dekorerad med tyg är det viktigt att fixera elementen på tyget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det återstår att måla produkten, låt den torka och täck med akryllack. Blomkrukan är klar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer för kreativitet

Idag har en kreativ person till sitt förfogande en enorm lista över olika råvaror, genom vilka design av en kruka kan utföras. Vissa människor gillar att använda en dekorativ sladd, andra använder den vanligaste tidningen eller tidskrifterna, som arbetar med pappersteknik. Ytterligare andra föredrar decoupage -teknik. Oavsett val av mästare måste du ta hänsyn till nyanserna i driften av denna produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på att det kommer att utsättas för fukt, kan även cement användas för det . Förresten, att skapa ett sådant alternativ för en kruka är lika enkelt som att pilla päron: du behöver bara noggrant suga en onödig handduk i cementmurbruk och fixa den på en hink och bilda sidorna och övre kanterna. När det är torrt kan cementet målas över. Om du vill ha något annorlunda tillåter materialet dekoration efter inslaget.

Du kan komplettera det cementerade tyget med glas-, spegel- eller kakelmosaik, småsten, skal, mynt eller till och med flingor. Allt beror på mästarens önskan och arbetshastigheten, eftersom mönstret måste läggas ut snabbt, med hänsyn till cementens härdning.

Ett av de intressanta alternativen skulle vara att dekorera krukan med en prydnad gjord med spetsfläta. Detta kan göras genom att spruta färg från en sprayburk. Du kan dekorera en kruka med en liknande spets genom att blötlägga flätan med cementbruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Decoupage döljer inte skopans bas, och därför kombineras den ofta med andra metoder för att göra en kruka . Det är lättast att använda färg, men för att förfina hinkens utseende måste du först vara uppmärksam på den framtida krukkens övre kant. För detta kan du använda spets med öppet arbete. En sådan topp av produkten ser alltid vacker och ovanlig ut. För praktiska ändamål måste textilierna lackeras med akryllack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan dekorera produkten ovanpå med mynt, band, pärlor. Du kan göra en vanlig majonnäshink till en vacker och funktionell blomkruka genom att dekorera den med en stickad spetsservett. Samma alternativ som tidningsrör, även om de ser ovanliga ut, är inte lämpliga för design på grund av deras opraktikitet. Under påverkan av fukt kan en sådan kruka snabbt försämras. Denna inredning kan inte helt mättas med akryllack, som skyddar ytan från vatten.

Om krukan inte används till blommor, men säg för att förvara små hushållsartiklar, kan både tidningsrör och slöjtextil med broderi användas för dekoration. Detsamma kan sägas om strängen: den ser vacker och snygg ut, men utan fuktbeständig impregnering kan produkten endast användas för dekorativa ändamål (till exempel som inredningstillbehör). Om du till exempel vill skapa en kruka på detta sätt, är tekniker som kanzashi och vävning från tunna band lämpliga här.

Rekommenderad: