Philodendron Sello (15 Bilder): Funktioner I Reproduktionen Av Den "mexikanska Ormen" Med Frön Hemma. Blomvård

Innehållsförteckning:

Philodendron Sello (15 Bilder): Funktioner I Reproduktionen Av Den "mexikanska Ormen" Med Frön Hemma. Blomvård
Philodendron Sello (15 Bilder): Funktioner I Reproduktionen Av Den "mexikanska Ormen" Med Frön Hemma. Blomvård
Anonim

Philodendron Sello är en mycket intressant växt med vackra blad, som helst kommer att dekorera ett stort ljust rum. Det rengör också luften perfekt genom att absorbera giftiga ämnen och förstöra skadliga mikrober.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Philodendron tillhör släktet med vintergröna blommande perenner och tillhör familjen Aroid. I naturen är dessa växter vanligast i de fuktiga tropiska klimaten i Mexiko och Amerika. De växer både i skogar och i sumpiga områden, vid flodstränder, längs vägar . Philodendron kan klättra andra växter och träd med sina rötter från luften. För detta fick de sitt namn, som översätts från det antika grekiska språket som en kombination av orden "kärlek" och "träd".

Philodendron har antenn- och underjordiska rötter . De förstnämnda behövs för att de ska fästa på träd och växter, samt för att transportera vatten och näringsämnen. Blad i olika nyanser av grönt ligger omväxlande, är stora (upp till 2 m) och varierade i form, som i ung ålder kan skilja sig från formen på bladen på en vuxen växt. Blomställningen är ett vitt öra med en tjock tvåfärgad filt.

Frukten av philodendron är ett vitt bär med en grönaktig nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Philodendron Sello har ett annat namn: dubbelfjäder. I naturen bor han i skogstroperna i Bolivia, i södra Brasilien, i norra delen av Argentina. Den har en rak, kort träig stam, på vilken spår av fallna löv bildar vackra mönster. Pilformade läderartade blad, dubbelnålade dissekerade upp till 90 cm i längd. De är gröna med en grå nyans och med långa kronblad. Numera odlas Sello philodendron ofta som ett pråligt växthus och en krukväxt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Råd om vård

Philodendron selloum är en inte särskilt svår krukväxt att odla. Men du bör veta att han behöver stora utrymmen för god tillväxt. Dessutom är saften giftig, så skär bara växten med handskar och skydda barn och husdjur från kontakt med den. För att odla en frisk, vacker växt, studera noggrant vårdreglerna ..

Belysning

Växten älskar starkt, diffust ljus. Vid överbelastning blir bladplattorna bleka. Utsätt inte bladen för direkt solljus, annars är brännskador oundvikliga. Med otillräckligt ljus bleknar bladen och förlorar sin dekorativa effekt.

Temperatur

Philodendron Sello känns bra vid en temperatur på + 17– + 25 ° С. På vintern är den ideala temperaturregimen inte lägre än + 14 °. Han behöver regelbunden ventilation av rummet, men drag är destruktiva för denna växt.

Bild
Bild

Luftfuktighet

Denna representant för tropikerna älskar hög luftfuktighet (cirka 70%). Spraya philodendron dagligen med en fin spray för att hålla bladen strimmelfria. För att öka luftfuktigheten kan du placera växten på en bricka med fuktade stenar eller placera ett akvarium bredvid.

Vattning

Riklig och frekvent vattning med mjukt, sedimenterat vatten vid rumstemperatur rekommenderas. Marken ska alltid vara något fuktig. Se till att tömma överflödigt vatten från pannan för att förhindra rotrötning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppdressing

Under vår-sommarperioden är det nödvändigt att applicera speciellt gödningsmedel för växter med dekorativt lövverk 2 gånger i månaden.

Beskärning

På våren skärs filodendronen under zonen i den övre delen vid luftrötterna och lämnar en liten stjälk. Det rekommenderas att nypa skotten ovanför de övre internoderna så att växten inte växer mycket. Antirötterna kan förkortas något, men kan inte klippas. De ska riktas nedåt och begravas.

Överföra

Aktivt växande unga filodendroner behöver en årlig transplantation, vuxna växter måste transplanteras med några års mellanrum. Du kan köpa en speciell primer för dessa växter, eller blanda lika stora mängder orkidé och torvprimer. Om du vill förbereda blandningen själv, ta sedan:

  • 1 bit gräs;
  • 3 bitar av lövmark;
  • 1 del sand.

Glöm inte att tömma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fortplantning

Denna art är svår att föröka genom sticklingar, eftersom den praktiskt taget inte har någon stam. Därför odlas philodendron Sello "mexikansk orm" från frö. De kan köpas i specialaffärer. Försök att odla en filodendron från frön hemma med hjälp av följande algoritm:

  • blötlägg fröna en dag i en lösning med tillväxtstimulerande medel (till exempel med kaliumhumat, HB-101);
  • repa fröna med en skarp nål för att skada skalet;
  • i en behållare med lös jord, tidigare kalcinerad och spilld med kokande vatten, lägg fröna på ytan;
  • strö dem lätt med en jordblandning och strö över en sprayflaska;
  • täck toppen med en genomskinlig påse eller glas;
  • Placera ditt minidrivhus på en varm plats med bra belysning.
  • ventilera växthuset varje dag, lämna det öppet i några minuter och fukta jorden så att den inte torkar ut;
  • när fröna gror (efter cirka 1, 5–2 månader), ta bort förpackningen och fortsätt lämna;
  • dyka plantor bara när ett par riktiga löv dyker upp på växterna.

Rekommenderad: