Crassula "Buddhas Tempel" (18 Bilder): Beskrivning Av Den Tjocka Kvinnan Och Vård Av Henne Hemma, Markval Och Crassula -transplantation

Innehållsförteckning:

Video: Crassula "Buddhas Tempel" (18 Bilder): Beskrivning Av Den Tjocka Kvinnan Och Vård Av Henne Hemma, Markval Och Crassula -transplantation

Video: Crassula
Video: Crassula sp. 'Buddhas's Temple' Houseplant Care – 357 of 365 2024, Maj
Crassula "Buddhas Tempel" (18 Bilder): Beskrivning Av Den Tjocka Kvinnan Och Vård Av Henne Hemma, Markval Och Crassula -transplantation
Crassula "Buddhas Tempel" (18 Bilder): Beskrivning Av Den Tjocka Kvinnan Och Vård Av Henne Hemma, Markval Och Crassula -transplantation
Anonim

Crassula är det latinska namnet på den tjocka kvinnan, som också ofta kallas "pengaträdet" för likheten mellan bladens form och mynt. Denna växt är en saftig, det vill säga den har speciella vävnader för att lagra vatten och tillhör familjen jumbo. Den har 350 arter, varav de flesta finns i tropikerna i Afrika och på ön Madagaskar. Några av dem kan ackumulera arsenik i sina löv och är giftiga, men detta gäller inte för inomhusarter av feta kvinnor, eftersom de växer på jordar som saknar denna giftiga substans.

Bild
Bild

Beskrivning

Växter som tillhör släktet Crassula kan ha ett annat utseende. De flesta är perenner, som mäter både några centimeter och flera meter i höjd . Feta kvinnor har enkla motsatta löv, som samlas i en basal rosett.

Dessa växter blommar med små vitgula (mindre ofta röda eller blåa) panikulära umbellate eller racemose blomställningar. Den äggrunda (Crassula ovate), som är mycket populär inom inomhusodling, har en brunkulad stam upp till en och en halv meter hög och grågröna köttiga runda blad med en blå vaxaktig beläggning.

Bild
Bild

Crassula Buddhas tempel är en hybrid som erhölls 1959 genom att korsa Crassula perfoliate och pyramidala arter av uppfödare Miron Kimnach . Ursprungligen hade växten namnet Crassula Kimnach, men senare tilldelades namnet Crassula "Buddhas tempel" på grund av bladens böjda form, som påminde om taken på buddhistiska tempel.

Denna hybrid ser ut som upprättstående, ribbade kolumner som växer starkt med tiden. I processen med snabb tillväxt, från svårighetsgraden av sin egen vikt, kollapsar kolumnerna, som liknar krypande ormar i denna position. Bladen är blanka och ljusgröna, nya skott växer fram från stjälkarna. Denna feta kvinna blommar med små rosa-röda blommor.

Bild
Bild

Växtvård

Suckulenter är inomhusväxter som är lätta att ta hand om. Men för att Crassula "Buddhas tempel" ska känna sig bekväm och glädja dig och dina nära och kära under lång tid med sin ovanliga skönhet, är det absolut nödvändigt att studera nyanserna av dess odling.

Markval . För denna feta kvinna, liksom för andra succulenter, behövs en lätt jord bestående av torv och grov sand. Det är bättre att inte använda färdiga jordblandningar på grund av förekomsten av torv, vilket är ohälsosamt för växten. Tillsatsen av kol och vermikulit till jorden förbättrar luftningsprocessen (luftmättnad) av jorden.

Före användning måste den resulterande jordblandningen kalcineras i ugnen eller behandlas med ånga och fixa den över den.

Bild
Bild

Landning . Grytan för den tjocka kvinnan ska inte vara stor. Trasigt tegel eller grus bör placeras på botten. Rötterna till en butiksväxt måste rengöras väl från gammal jord, som ofta innehåller torv. Inspektera Crassula noggrant för sjukdomar och skadedjur, och landa först då.

Bild
Bild

Belysning … Crassula "Buddhas tempel" älskar bra belysning, men med begränsat direkt solljus. Det är lämpligt att placera kruka på västra eller östra fönstret. Det är starkt avskräckt att placera en växt på en fönsterbräda mot norr, dess blad blir deformerade och svaga. Men om det inte finns något annat val, belys sedan växten med en fytolamp.

Bild
Bild

Bevattningssystem . I naturen tolererar alla succulenter torka mycket bra, så det är ofta inte nödvändigt att vattna växten. Gör detta när jorden torkar. Övervattning kan döda växten. Det är bättre att vattna den feta kvinnan på kvällen med sedimenterat vatten vid rumstemperatur. På vintern bör vattningen reduceras till en gång var 10-14 dag.

Bild
Bild

Temperaturförhållanden . Denna blomma älskar värme och frisk luft, men intensiv värme är kontraindicerad för det. Den idealiska sommartemperaturen är +23,26 grader Celsius under dagen med ett kraftigt fall till +10 grader på natten. Detta läge är nära de naturliga tillväxtförhållandena för denna växt. Under de varmare månaderna av året kan du placera gelékrukan på din balkong eller terrass. På vintern, håll temperaturen på +12,16 grader Celsius, så att varmluftsströmmar från uppvärmning inte faller på fönsterbrädan.

Bild
Bild

Luftfuktighet … Luftfuktighet är inte särskilt viktigt för succulenter. Men växten ska ibland sprutas och bladen ska torkas.

Bild
Bild

Gödsling … Under perioden med aktiv tillväxt (från vår till sen sommar), en gång i månaden, rekommenderas att mata Crassula med färdigt gödningsmedel för kaktusar och succulenter. De bör appliceras på fuktig mark omedelbart efter vattningsprocessen för att undvika skållning av rötterna. Under höst-vinterperioden är det inte nödvändigt att mata växten.

Bild
Bild

Överföra . Det är nödvändigt att transplantera en fet kvinna högst en gång vartannat år. Den nya krukan ska vara bara ett par centimeter bredare än den gamla. En grund planteringskapacitet rekommenderas, eftersom rotprocesserna i Crassula ligger ytligt. Marken är gjord enligt samma schema som när man planterar en växt, med ett obligatoriskt förfarande för desinfektion av jorden. Omedelbart efter transplantationen placeras krukan på en skuggig plats, vattna inte bastarden i 3-4 dagar. Sedan återförs växten till sin ursprungliga plats, sedan sköts den som vanligt.

Bild
Bild

Reproduktionsmetoder

Crassula kan förökas med sidoskott och blad. I den första metoden skärs skotten med en slipad kniv och torkas i 7-10 dagar och placeras dem vertikalt. Därefter ska sticklingarna placeras i jorden på ett mycket grunt djup och fixeras med stenar för stabilitet. I den andra metoden är det nödvändigt att skära av toppen av alla skott och separera bladplattorna från den, sedan bör de torkas i 1-2 dagar och planteras i beredd jord.

Se till att jorden inte torkar ut, du kan spraya rotbladen med en sprayflaska.

Bild
Bild

Potentiella sjukdomar och skadedjur

Mjöldagg påverkar succulenter oftast. Sjukdomen kan uppstå på grund av hög luftfuktighet eller i avsaknad av ventilation. Om du märker att bladen har deformerats och täckts med en vit blomning, behandla omedelbart crassula med en fungicid.

I framtiden, observera alla krångligheterna med att odla denna växt .… Använd inte insekticider för att bekämpa spindelkvalster, bladlöss och mjölkfiskar.

Växtens löv bör torkas dagligen med en pinne doppad i tvålvatten tills alla tecken på skadedjur har försvunnit.

Bild
Bild
Bild
Bild

Crassula "Buddhas tempel" är en idealisk växt för hemmet: det har ett unikt dekorativt utseende, växer snabbt, är opretentiöst mot levnadsförhållandena, förökar sig lätt och med rätt vård kan det leva i mer än 15 år . Dessutom tros att succulenter som växer bra och blommar hemma lockar lycka och familjelycka till ditt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I videon nedan kan du se en översikt över denna växt.

Rekommenderad: