Myggljus: För Gatan Och För Huset. Myggljus Med Gran-doft, Telys Och Andra. Hur Man Använder?

Innehållsförteckning:

Video: Myggljus: För Gatan Och För Huset. Myggljus Med Gran-doft, Telys Och Andra. Hur Man Använder?

Video: Myggljus: För Gatan Och För Huset. Myggljus Med Gran-doft, Telys Och Andra. Hur Man Använder?
Video: Myggjävlar - så får du en myggfri sommar! - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, Maj
Myggljus: För Gatan Och För Huset. Myggljus Med Gran-doft, Telys Och Andra. Hur Man Använder?
Myggljus: För Gatan Och För Huset. Myggljus Med Gran-doft, Telys Och Andra. Hur Man Använder?
Anonim

För att förhindra angrepp av blodsugande insekter används olika typer av avstötande medel. Ett av dem är myggljus. Låt oss prata om principen för denna produkt, om de huvudsakliga aktiva ingredienserna i dess sammansättning och funktionerna i dess applikation.

Bild
Bild

Driftsprincip

Ljus för mygg och mygg inkluderar komponenter som har ett avstötande medel, det vill säga avvisande insekter, verkan. När ett myggljus brinner frigörs dessa ämnen och släpps ut i luften.

Insekter, mot vilka ljusets verkan riktas, närmar sig inte luktens källa. Följaktligen lider personer inom avstötningens område inte av mygg-, mygg- och muggbett.

Komponenterna som stöter bort flygande insekter är naturliga eteriska oljor från vissa växter

En av de vanligaste repellenterna är citronellaolja, som har använts som sådan länge. Citronellas hemland är Sydostasien.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Myggpillar (även myggpillar) skiljer sig på flera sätt:

  • avstötande typ;
  • brinnande tid;
  • verkningsradie;
  • användningsvillkor - inomhus eller utomhus;
  • design och volym av en behållare för ett ljus (en burk med lock, en hylsa, en kruka, en hink med eller utan handtag, en "vattenkanna", ett glas).
Bild
Bild
Bild
Bild

Eteriska oljor används oftast som avstötningsmedel:

  • citronella,
  • gran,
  • kryddnejlika träd.

Små citronelladoftande telys ger myggskydd i upp till tre timmar. Stora ljus i en metallburk med lock har en brinntid på upp till 15-20 eller till och med upp till 35-40 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa avstötande produkter är av två typer. Vissa av dem är endast avsedda för utomhusbruk, andra kan användas i ett välventilerat rum i ett visst område, som anges av tillverkaren i produktens instruktioner.

Verkningsradien för det avstötande utomhus, i ett öppet utrymme, kan vara upp till 3 meter . Produkter smaksatta med naturliga eteriska oljor bör användas med försiktighet av personer som är benägna att allergiska reaktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkares översikt

Aromljus från myggor presenteras i butiker i ett ganska brett sortiment. Vi listar några märken av dessa produkter.

Gardex

Gardex Family -avstötande ljus kan användas både för att belysa utrymmet på kvällen och för att avvisa insekter - denna produkt innehåller citronellaolja.

Avstötningsmedlet kan appliceras både utomhus och i ett välventilerat område på 25 cm3. m . Handlingsradie - 3 m. Brinntid - upp till 20 timmar. Ljuset placeras i en metallburk med lock.

Bild
Bild

Argus trädgård

Argus Garden Citronella Repellent Tea Candles säljs i en uppsättning av 9 och ger skydd mot mygg i upp till tre timmar. Kan användas både utomhus och inomhus.

Argus Garden -ljuset i en metallburk är avsett att bränna upp till 15 timmar.

Bild
Bild

Nadzor Botanic

Nadzor Botanic Citronella Myggljus är utformat för utomhusbruk, inklusive belysning . Verkningsradie är upp till 2 m. Den tid det tar för ljuset att brinna ut är upp till 3 timmar. Ljuset placeras i en metallform.

Bild
Bild

Superfladdermus

Super Bat Candle Scented with Citronella Oil kommer i en metallburk med lock. Brinntiden för produkten är 35 timmar. Utomhus myggskydd - upp till 3 kvm m och inomhus - 25 kvm. m.

Under varumärket Super Bat säljs också uppsättningar med tre ljus, var och en avsedd för 12 timmars bränning. Setet kompletteras med ett stativ.

Bild
Bild

Kameleont

Paraffinljuset tillverkas i en metallburk, produkten är konstruerad för 40 timmars bränning och innehåller citronellaolja. Också tillgängliga är kameleontuppsättningar med sex citronellardoftande telys.

Bild
Bild

Boyscout Hjälp

Boyscout Help säljer utomhusljus i metallformer, utformade för 4 och 7 timmars bränning, liksom uppsättningar med sex små telys och uppsättningar gatljus på en käpp.

Alla produkter har citronella doft.

Bild
Bild

RoyalGrill

Denna produkt har en granarom. Designad för utomhusbruk, kan användas för gatubelysning. En blandning av paraffiner med parfym hälls i en cylindrisk plåtburk.

Bild
Bild

Spaas

Det belgiska märket Spaas producerar också trädgårdsdoftande ljus med citronellaolja, vilket ger en avstötande effekt. Brinntiden för produkten är 9 timmar. Paraffinet läggs i en stor keramisk skål med en diameter på 17,5 cm.

Bild
Bild

Mi & ko

Doftljuset "Citronella" från det ryska märket Mi & ko är tillverkat på basis av sojavax med tillsats av citronella och pelargonoljor.

Bild
Bild

Siberina

Citronella -ljuset från det ryska märket Siberina är tillverkat av vegetabiliskt vax och innehåller essentiell citronellaolja.

Dessutom producerar Siberina avstötande ljus med eteriska oljor av lavendel och rosmarin. Vaxet hälls i en glasburk med lock.

Bild
Bild

Aromatisk harmoni

Flera typer av avstötande doftljus säljs under varumärket Aroma Harmony:

  • "Lavendel";
  • Rose och Frankincense;
  • Kalk och ingefära.

Avstötningsmedel kommer i burkar eller glaskoppar.

Bild
Bild

NPO "Garant"

NPO "Garant" producerar aromatiska avstötande ljus med naturliga eteriska oljor:

  • enbär,
  • nejlikor,
  • citronella.

Aromljusets verkningsradie är 1-2 m, brinntiden är från 4 till 12 timmar.

Designad för utomhusbruk. Hittade i en tennljusstake.

Bild
Bild

Val

När du väljer denna avvisande produkt bör du vägledas av användningsvillkoren, som anges i produktens instruktioner. Om ljuset endast är avsett för gatubelysning, bör det användas i ett öppet utrymme .detta avstötande medel bör inte köpas för inomhusbruk. Utomhusljus är vanligtvis stora i volym. För att skrämma bort insekter inomhus måste du välja ljus som är speciellt utformade för dessa ändamål.

Valet av dofter i sådana insektsmedel är litet, mestadels innehåller de alla citronellaolja .men du kan hitta produkter med tillägg av pelargonolja eller med doften av gran och till och med lavendel och rosmarin.

Bild
Bild

Applikationsfunktioner

Användningen av sådana avstötande medel bör göras med försiktighet, med tanke på att du i det här fallet måste hantera öppen eld. Det är nödvändigt att följa alla regler som vanligtvis måste följas vid hantering av vanliga hushållsljus:

  • aromljuset ska placeras på en stabil, plan yta av obrännbart material;
  • ljuset ska vara strikt vertikalt;
  • du måste se till att det inte finns några föremål av brandfarliga och brännbara material i närheten;
  • När du använder ett sådant avvisande medel inomhus, se till att ventilationen i rummet är god;
  • använd inte ett ljus i ett drag, placera det inte nära ett öppet fönster eller nära en fläkt;
  • produkten ska inte användas vid intolerans mot eteriska oljor;
  • ett tänt ljus får inte lämnas utan uppsikt.

Rekommenderad: