Skogsbuggar (20 Bilder): Vad äter De Och Var Bor De? Hur Bli Av Med Lägenheten Och Området? Typer Av Vägglöss Och Deras Beskrivning

Innehållsförteckning:

Video: Skogsbuggar (20 Bilder): Vad äter De Och Var Bor De? Hur Bli Av Med Lägenheten Och Området? Typer Av Vägglöss Och Deras Beskrivning

Video: Skogsbuggar (20 Bilder): Vad äter De Och Var Bor De? Hur Bli Av Med Lägenheten Och Området? Typer Av Vägglöss Och Deras Beskrivning
Video: Problem med vägglöss på äldreboenden - Nyheterna (TV4) 2024, Maj
Skogsbuggar (20 Bilder): Vad äter De Och Var Bor De? Hur Bli Av Med Lägenheten Och Området? Typer Av Vägglöss Och Deras Beskrivning
Skogsbuggar (20 Bilder): Vad äter De Och Var Bor De? Hur Bli Av Med Lägenheten Och Området? Typer Av Vägglöss Och Deras Beskrivning
Anonim

För närvarande finns det cirka 40 000 arter av vägglöss på vår planet. Dessa hemiptera är korsblommiga, sötvatten, träd och parasiter. En av representanterna för dessa insekter är skogsbuggen, som inte skadar människor.

Bild
Bild

Beskrivning

Skogsbuggar, liksom andra medlemmar av hemiptera, har en obehaglig lukt och ett avskyvärt utseende. Dessa insekter lever i träd där de äter och förökar sig . Skogar och plantager är vanliga platser där du kan träffa en liten varelse. Dessutom lever ibland skogsmugg i hushållstomter och tränger också in i bostadslokaler. När den kalla årstiden sätter sig i viloläge, ofta vilar de under fallna löv eller barken på ett gammalt träd.

Hemiptera vaknar efter vintern och fokuserar på att leta efter mat . När de är fulla kan de börja para sig. Under denna period samlas insekter i kolonier, tack vare vilka varje representant kommer att kunna hitta ett par för sig själv. Honorna lägger ägg på samma plats där de matar.

Vanligtvis är kopplingarnas placering koncentrerad på den nedre delen av bladen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En individ utvecklas i ett ägg i 10 dagar . När tiden går, kommer en larv ur den, vars kroppsstruktur liknar en vuxenrepresentant. Under månaden skjuter buggen upprepade gånger och blir en fullfjädrad imago. Denna insekt har en långsträckt, spetsig stam, tack vare vilken du enkelt kan genomborra barken på ett träd eller huden på en växt. Representanter för denna levande värld livnär sig på växter och träiga individer. Skogsbuggens kropp skyddas av ett chitinöst skal som helt omsluter den. Tunna vävd väv kan ses under ryggskölden.

På insekthuvudet finns en lång mustasch, och på bröstet finns ett antal luktande körtlar . Alla skogsbuggar ger en stark obehaglig lukt. Hos vuxna representanter överstiger kroppslängden inte 1,5 cm. Till skillnad från vägglössen, som livnär sig på blod från människor och djur, anses skogens representant vara säker.

Det enda sättet han kan skada en person är att förstöra bären och lämna deras skarpa lukt på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som känt, den obehagliga lukten av vägglöss kan gynna människor . Vodka -tinktur på dessa insekter används för att behandla alkoholberoende. Dessutom kan lukten av Hemiptera skrämma bort andra insekter som är farliga för människor. Många förvirrar en bugg med en fästing och är rädda för att den biter. Men dessa rädslor är ogrundade, eftersom bugens svaga stam inte kan genomborra människors hud.

Bild
Bild

Översikt över arter

Liksom alla andra insekter finns skogsbuggen i flera sorter. Var och en av arterna av denna hemiptera har sina egna egenskaper hos beteende, kroppsstruktur och beteende.

Bild
Bild

Rovdjur

Rovdjur anses vara en av de största buggarna, de kallas också "mördarbaggar". Denna insekt har en avlång eller päronformad kropp. Den största representanten kan bli upp till 2 cm lång. Färgen på skalet på en Hemiptera kan ha olika färg beroende på miljöförhållanden. Rovdjur kännetecknas av en liten stam, liksom små utbuktande ögon.

Honan och hanen i skogsbuggen av denna art är mycket lika i utseende . Kvinnor kan sakna vingar. Denna insekt fastnar i byten med långa ben. En sådan varelse lever på en mörk och torr plats, vanligtvis träd, stenar, gräs. En sådan Hemiptera lever inte bara av växtfoder, utan också av larver, myror och getingar.

Bild
Bild

Blindflies

Hästfågelbuggen är ett skadedjur av jordbruksprodukter. Denna Hemiptera har mjuka integrationer i jämförelse med andra arter i familjen. Dess päls är mörkbrun i färgen, dessutom har den små vita fläckar på vingarna. Insektens huvud liknar mycket en myra.

Hästflugor kan kamouflera bra, så de förväxlas ofta med andra i familjen . Dessa buggar är ganska selektiva i maten, de anses vara fans av prydnadsväxter. Vanligtvis angriper detta skadedjur en trädgårdsros, salvia, krysantemum, kamomill.

Hemiptera -aktivitet orsakar irreparabel skada för trädgårdsmästare.

Bild
Bild

Lacemakers

Snöret är en växtätande insekt. Den lever på lövverk av träd, buskar, gräs och mossa. Ofta skapar denna insekt kolonier med vilka den angriper poplar, päron, ekar, platanträd. De angriper fruktträd och är särskilt aktiva under torra årstider. Lacemakern klassificeras som en karantänpest, så många forskare letar för närvarande efter effektiva läkemedel för att bekämpa det.

Bild
Bild

Sköldar

Insekten anses vara en vanlig insekt, den kännetecknas av närvaron av ett chitinous skal med en sköldkörtelform. Insekten kan vara ljusgrön till brun. På grund av sitt lilla vingspann och brist på styrka är flygningen ganska svår för denna hemiptera. Vissa individer matar på unga grässkott, vilket skadar ekonomin . De delar av kulturen som påverkas av skadedjuret börjar vissna och vissna, så anfallet av sköldbuggen anses vara en verklig skada för bönderna.

Bild
Bild

Gurka

Gurkbuggen är en liten parasit som sätter sig på baksidan av bladen av aubergine, gurka, peppar och tomat. Insekten har ett aktivt liv i närvaro av växthusförhållanden. Skadan av denna Hemiptera är att den suger saften från lövverk av växter, som sedan lockar och torkar. Om ett stort antal skadedjur bosätter sig på platsen kan de förstöra hela grödan på kort tid.

Buggen av denna art tillhör den aggressiva sorten av gurksparasiten . Den sugande varelsen är svart i färgen, så det är inte så lätt för en person att märka det.

För människor är gurkbuggen säker och ofarlig, det enda undantaget kan vara individuell intolerans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bär

Bärbugsinsekten har en liten platt kropp. I längden når buggen vanligtvis 10 till 20 mm. Den mogna individen kan ständigt ändra sin färg och anpassa sig till lövverkets färg. På sommaren är insekten vinröd och på hösten blir den brun. Det finns långa villi över hela kroppen av bärbusken.

Denna typ av buggar, liksom andra släktingar, avger en obehaglig lukt som kommer från hålet i magen . Bärskitbuggen sätter sig i trädgården, grönsaksgården, ängen, skogar, barrträd, buskar och gräs. Ganska ofta kan denna insekt hittas på frukterna av hallon och vinbär. Denna skadedjur livnär sig på bär, trädgård, oljeväxter, spannmålsgrödor samt örter och delikat saftigt lövverk.

Bild
Bild

Grön

Du kan möta en grön trädbugg i ett område med rik vegetation. Han bor praktiskt taget inte i mänskliga bostäder. Denna Hemiptera kännetecknas av närvaron av en karakteristisk obehaglig lukt, som frigörs om insekten berörs.

Stinkbuggen är färgad ljusgrön, i buken med en gul nyans . Närmare hösten visas bruna fläckar på skadedjurets kropp, som är nödvändiga för dess anpassning till miljön. På grund av sina korta vingar flyger den bara en kort sträcka. På vintern är denna scutellum inte aktiv; med värmen börjar den bosätta sig i områden med frodig vegetation under lång tid.

Bild
Bild

Hur ska man slåss?

Om du vill bli av med vägglöss på webbplatsen rekommenderar experter att du inte använder starka kemikalier eller dödar insekter. För att undvika en hel koloni hemiptera i lägenheten eller på balkongen är det bättre att vidta förebyggande åtgärder. För att eliminera skadedjuret rekommenderas det att samla dem i din handflata och kasta ut dem på gatan.

För att skydda trädgårdsbären från insekten kan du behandla dem med tvålvatten. Dessutom kan klorofos, diklorvos eller fosfamid användas på platsen för att bli av med skadedjur. Om du använder de listade medlen rekommenderar experter starkt att du använder slutna kläder, andningsskydd och handskar.

Folkmedicin anses inte vara mindre effektiva sätt att hantera skogsbuggar

  1. Gör en tinktur av lökskal eller senapspulver. Med ett sådant verktyg är det värt att spruta grödor flera gånger om dagen.
  2. Planterar en sådan representant för floran som en cimicifug på platsen - denna staude har länge vunnit titeln på en effektiv svart cohosh.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förebyggande åtgärder

För att eliminera skogsfelet bör du inte döda det. När den är rädd eller fruktar för döden utstrålar insekten sin feta doft. För att förhindra uppkomsten av dessa Hemiptera rekommenderas att inte försumma följande förebyggande åtgärder:

  • sätta myggnät på fönster och dörrar;
  • på sommaren, lämna inte dörrar och fönster öppna;
  • på kvällen, luft inte ut med ljuset på, eftersom vägglöss lockas av ljusa lampor;
  • fallna löv på platsen ska alltid samlas upp och brännas så att insekten inte använder den för övervintring;
  • regelbundet inspektera bladen i trädgården för närvaro av Hemiptera eller deras ägg;
  • det är oönskat att använda insekticider för att eliminera vägglöss; manuell fångst av skadedjur anses vara det mest effektiva alternativet.
Bild
Bild

Av allt ovanstående kan vi dra slutsatsen att det är helt ofarligt att hitta en skogsmugg nära en person . Men för örtväxter, trädgård, spannmål, trädgårdsgrödor slutar ett sådant grannskap tyvärr. Om hemiptera uppträdde i lägenheten är det bättre att ta bort dem mekaniskt och släppa dem utan att döda dem. När skogsmuggar attackerar odlade växter är det bättre att använda folkmedicin, och om de inte hjälper, då kemiska preparat.

Enligt experter är det värt att observera förebyggande åtgärder - och då kommer insekten aldrig att störa sin närvaro.

Rekommenderad: