Dichlorvos Från Vägglöss: Hjälper Det? Dichlorvos "Varan" Luktfri Och Andra Från Vägglöss. Hur Förgiftar Man? Granska översikt

Innehållsförteckning:

Video: Dichlorvos Från Vägglöss: Hjälper Det? Dichlorvos "Varan" Luktfri Och Andra Från Vägglöss. Hur Förgiftar Man? Granska översikt

Video: Dichlorvos Från Vägglöss: Hjälper Det? Dichlorvos
Video: How To Get Rid of Bed Bugs Guaranteed- 4 Easy Steps 2024, Maj
Dichlorvos Från Vägglöss: Hjälper Det? Dichlorvos "Varan" Luktfri Och Andra Från Vägglöss. Hur Förgiftar Man? Granska översikt
Dichlorvos Från Vägglöss: Hjälper Det? Dichlorvos "Varan" Luktfri Och Andra Från Vägglöss. Hur Förgiftar Man? Granska översikt
Anonim

Många hemmafruar står inför behovet av att förstöra vägglöss i lägenheten. Lyckligtvis är det idag tillräckligt att köpa diklorvos och använda det i enlighet med instruktionerna.

Sammansättning och handlingsprincip

Dichlorvos från vägglöss började aktivt användas tillbaka i Sovjetunionen. Den moderna versionen av läkemedlet har en mindre aktiv sammansättning, så det anses inte längre vara potent, men hjälper ändå att bli av med ett antal insekter . Det är sant att moderna diklorvos är mest effektiva endast vid regelbundna behandlingar som varar nästan en månad.

Bild
Bild

Förresten, i jämförelse med tidigare motsvarigheter har det nuvarande läkemedlet en mindre stickande lukt på grund av förekomsten av smaker.

Läkemedlet fungerar på grund av närvaron av växtalkaloider i kompositionen: permetrin och cypermetrin, vilket förstärker varandras verkan . Dessa ämnen är relativt säkra för människor, men insekter dör på grund av dem. Detta beror på att den viktigaste ingrediensen i diklorvos leder till en blockering av skadedjurets nervsystem, vilket innebär ytterligare förlamning och död. Koncentrationen av detta ämne kan variera beroende på tillverkaren av produkten. Bäst av allt manifesterar sig diklorvos när ett skadedjur kommer in i kroppen och giftet börjar påverka efter 20 minuter.

Bild
Bild

Den kvarvarande effekten av läkemedlet kvarstår i ett par veckor efter behandlingen. Det bör nämnas att när du förstör vägglöss, till skillnad från samma kackerlackor, måste du bearbeta hela rummet, inklusive föremålen i det. Denna insekticid finns oftast i form av sprayer, även om det finns ett alternativ i form av speciella plastremsor impregnerade med kemikalier . En standardbehållare är vanligtvis tillräckligt för att täcka en yta på 30 kvadratmeter - därför kräver varje kvadratmeter cirka 20 gram produkt. Dichlorvos är lämplig för förebyggande behandling av lokaler, det är billigt och lämnar inga spår efter sig. Fördelen är att insekten inte vänjer sig vid insekticiden, vilket innebär att varje sprutning kommer att ge det nödvändiga resultatet.

Bild
Bild

Det bör nämnas att de komponenter som insekter är rädda för i princip är ofarliga för människor och husdjur, men om säkerhetsregler inte följs kan åtminstone giftigt förgiftning förväntas. För det För att undvika att hälsan försämras måste du använda personlig skyddsutrustning, andningsskydd och handskar.

Granskning av populära aerosoler

Vägglus i en lägenhet kan tas bort med flera typer av diklorvos.

Luktfri Neo

"Neo" mot bedbugs används bäst för de husägare som vill undvika en specifik lukt. Denna kraftfulla produkt från Arnest är mycket giftig för insekter . Att ta sig på skadedjurets kropp, det dödar det omedelbart och skrämmer också bort andra oönskade invånare i lägenheten. Preparatet innehåller komponenter som förbättrar penetrationen av giftet i bugens kropp.

Bild
Bild

Trots att "Odorless Neo" har vunnit stor popularitet kan diklorvos av detta märke också köpas med citron- och myntasmaker.

Varan

Mycket effektiv spray "Varan" blir inte bara snabbt av med insekter, utan ger också efterföljande skydd mot deras utseende . Den kvarvarande effekten av denna diklorvos varar cirka tre veckor, vilket möjliggör snabb förstörelse av de kläckta larverna.

Bild
Bild

Eco med lavendeldoft

Dichlorvos "Eco" från "Arnest" -företaget har en behaglig lavendeldom på grund av närvaron av aromatiska ämnen i kompositionen. Denna lukt gör inte bara användningen av läkemedlet trevligare, utan skrämmer också bort buggarna själva. Produkten försvinner snabbt, vilket gör det möjligt att vara i lägenheten direkt efter behandlingen. Förutom pyretroidkomplexet innehåller de aktiva substanserna även kamomilextrakt. Dichlorvos "Eco" anses inte vara särskilt effektiv, så det är bättre att kombinera det med andra läkemedel.

Bild
Bild

Luktlös kraft

Dichlorvos "Force" klarar effektivt inte bara beten av vägglöss, utan också med förstörelsen av andra skadedjur: från myggor till kackerlackor. Produkten är luktfri och ganska kraftfull tack vare användningen av en modern formel med tre aktiva ingredienser, förstärkt med en speciell synergistämne . Den kvarvarande effekten varar i ett par veckor.

Bild
Bild

Luktfri Terminator Universal

Aerosol Novomoskovsk ansvarar för produktionen av diklorvos med namnet "Terminator". Produktens effektivitet säkerställs genom närvaron av tetrametrin och cypermetrin, kompletterat med synergister. Läkemedlets effekt på en hård yta varar i en hel månad.

Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Det är viktigt att förgifta vägglöss med diklorvos i enlighet med instruktionerna på förpackningen. Först och främst är det viktigt att använda alla möjliga medel för att skydda din egen hälsa: tjocka gummihandskar, andningsskydd, skyddsglasögon och en mask . En respirator förhindrar att giftiga ämnen kommer in i luftvägarna, och skyddsglasögon skyddar slemhinnor från insekticider som släpps ut i luften. Kläder ska ha långa ärmar och ben för att täcka huden så mycket som möjligt. Innan behandlingen påbörjas måste du ta bort personliga hygienprodukter, fat, kläder, mat och vatten på flaska från rummet. Sedan stängs fönster och dörrar i rummet.

Bild
Bild

För att etsa ut vägglöss bör läkemedlet sprutas tydligt på insamlingsområdena för insekter, samt deras möjliga livsmiljöer . Vi får inte glömma att den aktiva substansen bara dödar insekten med en direkt träff på kroppen. När du har genomfört skadedjursbekämpningen måste du lämna rummet i minst 30 minuter och sedan, när du kommer tillbaka, lufta det. För bästa resultat får du inte öppna rummet på 2–4 timmar.

Bild
Bild

Du bör gå tillbaka först efter att en uttalad lukt försvunnit. Dessutom torkas alla tillgängliga ytor med en fuktig trasa från lösningen och fullständig rengöring utförs efter 3-4 dagar. Det är bättre att upprepa proceduren ett par gånger till med ett tio dagars intervall.

Det är nödvändigt att förstå att vägglöss vanligtvis gömmer sig inte bara i möbler, utan också i kläder och sängkläder . I det här fallet blir det mycket svårare att bli av med dem. Först och främst ska du inte spraya kläder som har direktkontakt med huden. För det andra, om det ändå är nödvändigt att bearbeta sängkläder, måste det göras med ett specialfodral. För att eliminera skadedjur måste lakan och påslakan först tas bort i en hermetiskt försluten plastpåse för att förvara saker. Därefter sprayas produkten på tvätten, fästelementet stängs och allt lämnas ensamt i flera timmar. Efter bearbetning måste sakerna tvättas och strykas noggrant.

Bild
Bild

I allmänhet måste du behandla lägenheten maximalt när du möter vägglöss, eftersom dessa skadedjur föredrar att skapa murverk i alla typer av sprickor och avlägsna platser. Om det finns en säng i rummet, tas madrassen bort från den och installeras nära väggen i en vinkel . Alla möbler flyttas till mitten av rummet för att öppna åtkomsten till deras bakväggar. Det är bättre att flytta blommorna och akvariet till nästa rum, men om fiskens bostad är för stor kan du helt enkelt stänga den med glas och tillfälligt stänga av syretillförseln. Under proceduren ska du inte röka eller konsumera mat i området där insekticiden sprutas. Husdjur och hushåll som inte är involverade i bearbetning är inte tillåtna där. Katter och hundar kan dessutom skyddas med speciella halsband.

Bild
Bild

Vid sprutning av diklorvos bör ett mellanrum på 20-30 centimeter upprätthållas mellan cylinderöppningen och ytan som ska behandlas. Det är dessa förhållanden som kommer att säkerställa den optimala konsumtionen av läkemedlet.

Förresten, de föremål som finns kvar i rummet, men som inte kräver bearbetning, täcks bäst med plastfolie. Som regel är det nödvändigt att spruta golvet, möbler från alla sidor, nischer, golvlister (inklusive under dem), sprickor samt tyg och fleecy föremål. För att initialt köpa det nödvändiga antalet cylindrar är det vettigt att först känna till rummets yta . Det är också vettigt att blöta rummet innan arbetet påbörjas, dammsuga golven för att samla loppor och ägg och torka av de tillgängliga ytorna med desinfektionsmedel.

Bild
Bild

Om diklorvos finns på huden, tvättas den omedelbart med rinnande vatten . Du bör också göra detsamma när du stänker på ögats slemhinna. Utseendet på en allergisk reaktion, illamående eller andra biverkningar kräver omedelbart samråd med en specialist. Under drift ska läkemedlet aldrig sprutas nära öppen låga. Det bör förvaras på avstånd från värmeutrustning, liksom på platser som inte är tillgängliga för djur och små barn. Vid allvarlig infektion är det bättre att först behandla lägenheten med kraftfulla geler och avsluta allt med diklorvos.

Bild
Bild

Granska översikt

I allmänhet bekräftas effektiviteten av diklorvos av de flesta recensioner, men bara om det finns en initialt liten population av vägglöss i lägenheten. Om skadedjur redan är aktiva måste du antingen utföra behandlingen flera gånger eller komplettera denna insekticid med några potenta medel . Negativa recensioner visas antingen på grund av felaktig sprutning av diklorvos, eller på grund av att vägglöss återkommer efter en tid, vilket dock tillverkaren varnar för. Om äggen inte förstördes under behandlingen ska du inte bli förvånad när insekterna dyker upp igen. Av alla varianter av läkemedlet på marknaden är de svar som oftast nämns "Neo" och "Varan".

Användare noterar att de snabbt klarar uppgiften, men ibland måste de upprepa proceduren.

Rekommenderad: