Rökbomb Från Vägglöss: Hjälper De I Lägenheten? Typer Av Svavelsyra Mot Säng Och Andra Vägglöss, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Rökbomb Från Vägglöss: Hjälper De I Lägenheten? Typer Av Svavelsyra Mot Säng Och Andra Vägglöss, Recensioner

Video: Rökbomb Från Vägglöss: Hjälper De I Lägenheten? Typer Av Svavelsyra Mot Säng Och Andra Vägglöss, Recensioner
Video: Make The 3+ Minute Smoke Bomb | How To 2024, Maj
Rökbomb Från Vägglöss: Hjälper De I Lägenheten? Typer Av Svavelsyra Mot Säng Och Andra Vägglöss, Recensioner
Rökbomb Från Vägglöss: Hjälper De I Lägenheten? Typer Av Svavelsyra Mot Säng Och Andra Vägglöss, Recensioner
Anonim

Utseendet på vägglöss är en riktig katastrof. Situationen kompliceras av att "blodsugare" bara kommer upp till ytan i mörkret och förökar sig mycket snabbt. Förutom smärtsamma bett kan vägglöss bära en mängd olika sjukdomar. Ett sätt att bli av med skadedjur är att använda en rökbomb. Läs mer om vad den här metoden är, hur du använder sådana brickor korrekt - i artikeln.

Bild
Bild

Vad det är?

Rökbomber är ett effektivt sätt att hantera vägglöss. Effektiviteten av denna metod beror på enhetens funktionsprincip - flyktiga ämnen som sprids genom luften, som tränger in i alla rum . Metoden jämförs i sin effektivitet med varm och kall dimma, men det är nödvändigt att komma ihåg några funktioner i användningen av rökbomber för desinfektion. Många av dem hjälper till i kampen mot andra insekter.

Externt är enheten en cylinder med en veke . Inuti cylindern finns en torr substans, som vid bränning släpper ut giftig rök i luften. Den tränger, som redan nämnts, överallt genom luften, in i avlägsna områden i rummet, under möbler och andra beläggningar, i sprickor. Giftet kommer snabbt in i kroppen av vägglöss genom huden och luftvägarna, vilket påverkar nervcellerna. Parasitens muskler får en ton, på grund av vilken den inte kan röra sig, bita och para sig och sedan dö.

Bild
Bild
Bild
Bild

När man kommer på olika ytor behåller insekticiden sin aktivitet under lång tid, vilket beror på att rökbombens verkan förlängs. Det är därför även nya avkommor från ägg dör omedelbart på samma sätt som individer som kryper från grannar. Bland fördelarna med en rökbomb är således:

  • brett utbud av distribution;
  • hög effektivitet och långvarig verkan;
  • enkel användning.

Rökbomben har dock också nackdelar. Först och främst är detta den höga toxiciteten hos medlet, vilket ofta blir anledningen till att begränsa omfattningen av dess användning. Och läkemedlet fungerar inte på ägg från vägglöss, bara på vuxna.

Slutligen svämmar marknaden över med förfalskningar, som i bästa fall inte kommer att ha någon effekt, i värsta fall kommer de att framkalla den allvarligaste förgiftningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av arter

Det finns flera typer av checkers, beroende på applikationsplatsen och sättet för aktivering.

Efter tillämpningsområde

När vi pratar om tillämpningsområdet för en rökbomb är det mer korrekt att klassificera produkter beroende på vilket insektsmedel som används. Ur denna synvinkel utmärks flera produkter.

  • Hexakloranbaserade produkter . Ett effektivt läkemedel inte bara mot vägglöss, utan också mot de flesta skadedjur. Det är dock ett cancerframkallande ämne som orsakar irreversibla processer i celler och provocerar neoplasmer. På grund av att sådana kontroller är osäkra för människor och miljö används de endast för bearbetning av fält. Hittills vägrar eller begränsar utvecklade länder användningen av detta verktyg.
  • Rökbomb med grått . Effektiviteten av detta alternativ beror på att svavelsyraanhydriden frigörs under förbränningen. Det är ett mycket giftigt gift som också uppvisar antimikrobiella och desinficerande effekter. Svavelrökbomber används för att behandla källare och lager, produkten klarar sig också bra med mögel. Men det är bättre att vägra att använda det i bostadslokaler på grund av dess höga toxicitet. Samtidigt kan du i nätverket hitta många recensioner av nöjda användare som har använt svavelkontrollen i bostadslokaler. Men det som är viktigt är att tillverkaren själv begränsar användningen av sin produkt - han rekommenderar att man använder den i uthus.
  • Checker med permetrin . En ny generation insekticid som är skadlig för parasiter och säker för människor och djur. Det är därför produkten anses lämplig för hushållsbruk. Rökbomber med permetrin används dock också i öppna områden. En enhet med medel räcker för att bearbeta 1000 kvm. Den kvarvarande effekten (om en grundlig våtrengöring inte utförs) varar upp till 14 dagar.

Således är rökbomber indelade i de som används i bostadslokaler (i en lägenhet, privat hus) och i icke-bostadsföremål (fält, lager, växthus).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom aktiveringsmetod

Enligt aktiveringsmetoden är "rökkrukor" uppdelade i vattenkonditioneringsapparater och vanliga brickor. De förstnämnda aktiveras när de placeras i en behållare med vatten. Vanliga pjäser har en veke som måste eldas upp. Rök från vattenavfuktare kännetecknas av en lägre penetrationseffekt än rök i klassiska modeller.

Fördelen med vattenavfuktare är frånvaron av brandrisker . Många rökbomber som måste sättas i brand blir mycket heta under bearbetning, vilket oroar anläggningens ägare. I regel är kostnaden för en vattenavfuktare högre än för en vanlig bricka. Även om priset naturligtvis beror på märket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Metoden att använda en rökbomb kom från Kina och Japan, så det är inte förvånande att botemedlet Japanska märket "Samuro " har hög effektivitet. En tablett räcker för att behandla ett rum upp till 26 kvadratmeter. Tillverkaren själv tillåter användning av pjäser i en bostadsmiljö. Bland nackdelarna är den höga kostnaden och den höga risken att köpa en falsk. En annan vattenavfuktare som har fått kundigenkänning är " Raptor " … Det är ett kraftfullt läkemedel som förlamar insekter. I hjärtat av den nya generationens insekticid cyfenotrin och ett speciellt ånggenererande medel. Externt ser brickan ut som en liten behållare, för aktivering av vilken den placeras i en plastbehållare som delvis är fylld med vatten. Tillverkaren lovar att förstöra inte bara vuxna, utan också ägg. När det gäller dess effektivitet är det jämförbart med det japanska botemedlet, men det kostar mindre.

De två nästa brickorna är inte lämpliga för bostäder. Den första är en svavelkontroll " Pant B " den används för bearbetning av fält, inklusive från gnagare. Nedslagsområdet är upp till 300 km. Det andra botemedlet också svavelkontroll "Fas ", lämplig för bostäder. Framkallar allvarlig förgiftning hos husdjur. Läkemedlet "Fas" har en mindre giftig effekt sort "Super Fas " … Lämplig för förstörelse av små kolonier av insekter, men en person får mindre skada. För lager och källare, vars yta är upp till 1000 kvadratmeter, rekommenderas det checker "Tyst kväll " … Gör att du kan bearbeta upp till 250 kvm, och giltighetstiden varar upp till 3 dagar. Insekticiden fyller rummet, vilket inträffar 5 minuter efter aktivering.

Checker "City " avsedd för behandling av bostadslokaler, eftersom den är baserad på permetrin. Men på grund av den starka röken under bearbetningen måste dess användning överges i flerbostadshus. Det vill säga produkten är lämplig för privata hus. Brickan ser ut som ett litet block, som måste placeras i en metallbehållare. Brickan är mycket varm, vilket kan framkalla en brand. Om det är nödvändigt att bearbeta industrilokaler är det nödvändigt att välja medel som inte framkallar korrosion på utrustningen. Detta är checker "Virvelvind ", som förstör upp till 30 arter av insekter. Rökbomber baserade på svavelinsekticid används främst för antiseptisk behandling av källare och lager. Preparatet innehåller upp till 75% svavel, så det är ganska giftigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur använder man det korrekt?

Trots insektsmedlets höga penetrerande kraft bör du fortfarande förbereda dig för dess användning. Först och främst bör "flyktvägarna" för vägglöss stängas - ventilationskanaler, sprickor på golvet, nära rör, dörröppningar och så vidare . Och du bör också hermetiskt packa saker som inte ska bearbetas. Det rekommenderas att ta bort rätter och mat från det bearbetade föremålet. Det är tillåtet att lämna textilier, som efter bearbetning kommer att behöva tvättas vid höga temperaturer.

Vissa experter rekommenderar att sängkläder och textilier hängs inomhus . Madrassen ska placeras på golvet och luta den snett mot väggen så att så mycket av madrassen som möjligt är fritt tillgängligt för bearbetning. Du kan också flytta möbler bort från väggarna. Även om detta inte är nödvändigt kommer gasen att omsluta hela rummet. Genom att flytta möblerna åt sidan gör du det enkelt att städa efter bearbetning. Om du vet var parasitboet finns kan de förstöras. Först efter det, använd en bricka. Om det finns ett brandskyddssystem på anläggningen måste det också stängas av.

Eftersom insekter också kan gömma sig i utloppen bör tillgången till dem öppnas genom att först stänga av strömförsörjningen . Ytorna ska tvättas före bearbetning - detta kommer att förlänga effekten av insekticiden. Hela rummet ska vara som mothballed - de minsta sprickorna, fönstren, dörrarna är stängda. Behandlingsprocessen tar i genomsnitt 4-5 timmar, du måste tänka på var du och ditt hushåll kommer att tillbringa den här tiden. Som regel varar en obehaglig lukt även efter skörd upp till 5-7 dagar. Om det finns allergiker, barn och husdjur hemma, är det bättre att leta efter tillfälligt boende för denna period. Speciellt katter tolererar inte insekticidens verkan.

Aktiveringen av en bricka beror vanligtvis på dess typ. Vissa modeller kräver att veken tänds, andra aktiveras med vatten . Det rekommenderas att aktivera rutan i en metallhink - på så sätt kommer det att vara möjligt att skydda golvet vid en kraftig spridning av reagensen. En hink med en bricka placeras i mitten av rummet och aktiveras enligt instruktionerna. Därefter måste du omedelbart lämna objektet som bearbetas. Du kan återvända först efter 4-5 timmar. Ventilera rummet omedelbart och lämna fönstren öppna i flera timmar; det är också nödvändigt att utföra våtrengöring med en alkalisk lösning - tillsätt läsk eller tvål i vattnet. Det är lämpligt att inte tvätta de bortre hörnen och sprickorna för att förlänga effekten av insekticiden. Behandlingen upprepas efter 7-10 dagar för att döda insekterna som kommer från äggen.

Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

I det ögonblick då dammen aktiveras kan du göra utan skydd, eftersom insektsmedlet inte börjar släppas omedelbart. Men när du kommer hem måste du ta på dig en skyddsdräkt. Om inte, använd andningsskydd eller gasbind som doppats i en läsklösning, låt inte öppna områden på kroppen, använd en halsduk för att skydda huvudet.

Ta hand om skyddet av dina ögon och händer . Kassera handskar efter användning. Behandlingen ska endast utföras av friska människor, det är oacceptabelt att behandlingen utförs av personer med försvagad immunitet, astma, andnings- och virussjukdomar.

Bild
Bild

Granska översikt

I de flesta fall kan du på Internet hitta positiva recensioner från användning av rökbomber. De klarar uppgiften - de tar ut vägglöss. Vissa användare anser dock att priset är för högt - det blir helt enkelt omöjligt att vara i rummet. Tyvärr är det ofta inte indikerat vilken typ av bricka som användes. Det är möjligt att de använde dem som inte borde användas i hemmiljö.

De bästsäljare kallas vanligtvis "Quiet Evening", "Raptor", "Mukhoyar" checkers . Några av användarna rekommenderar att noggrant läsa instruktionerna för läkemedlet, inklusive vilka insekter som förstörs av insekticiden. Du måste vara säker på att vägglöss finns på den här listan, eftersom det finns rökbomber från kackerlackor, trädgårdsskadedjur och andra skadedjur. Många noterar effektiviteten av medlen, särskilt jämfört med kritor, sprayer och geler, som inte ger resultat.

Användare pratar ofta om bekvämligheten med att använda pjäser - i genomsnitt tar förberedelserna för bearbetning 3-4 timmar. Men samtidigt är detta den typen av arbete som inte kräver fysisk ansträngning - du behöver inte flytta möbler.

Rekommenderad: