LED -strålkastare (40 Bilder): Hur Väljer Man En Diodstrålkastare? Industriella LED -strålkastare 150 W Och Andra Modeller, Matris För Dem. Topptillverkare

Innehållsförteckning:

Video: LED -strålkastare (40 Bilder): Hur Väljer Man En Diodstrålkastare? Industriella LED -strålkastare 150 W Och Andra Modeller, Matris För Dem. Topptillverkare

Video: LED -strålkastare (40 Bilder): Hur Väljer Man En Diodstrålkastare? Industriella LED -strålkastare 150 W Och Andra Modeller, Matris För Dem. Topptillverkare
Video: DIY: 15-18 Dodge Challenger LED Fog Light Install step by step 2024, April
LED -strålkastare (40 Bilder): Hur Väljer Man En Diodstrålkastare? Industriella LED -strålkastare 150 W Och Andra Modeller, Matris För Dem. Topptillverkare
LED -strålkastare (40 Bilder): Hur Väljer Man En Diodstrålkastare? Industriella LED -strålkastare 150 W Och Andra Modeller, Matris För Dem. Topptillverkare
Anonim

Strålkastarljuset är belysningsanordning, vars huvudsakliga syfte är att avge ljus över ett visst område … Sådana modeller är efterfrågade när man anordnar idrottsplatser, parkeringsplatser, fabriks- och lagerkomplex.

Bild
Bild

Vad det är?

Enligt deras funktioner är alla typer av strålkastare uppdelade i flera grupper:

  • lång räckvidd - används för att belysa föremål som ligger på ett betydande avstånd;
  • översvämningsljus - utformad för att belysa teatrar, arenor, parkeringsplatser och andra stora områden.
  • signal - - används för dataöverföring;
  • accent - används för lokal markering av enskilda områden.

Under lång tid har kvicksilver- och xenonlampor använts som den grundläggande ljuskällan i utomhusstrålkastare. Dessa dagar viker de för LED- och LED -matrisarmaturer.

När det gäller deras tekniska och operativa parametrar är de många gånger överlägsna alla andra typer av lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Deras främsta fördelar beaktas ekonomi, minskad effekt, lång livslängd och låga underhållskostnader … Därför, trots de höga kostnaderna för sådana belysningsarmaturer, på lång sikt, visar de sig vara ett mer lönsamt köp.

Nyligen har halogenstrålkastare dykt upp på marknaden, så frågan uppstod om vilka lampor att föredra. Halogener betraktas av många som ett alternativ till LED. Den låga kostnaden talar till deras fördel - sådana produkter är en tredjedel billigare. Halogener förbrukar emellertid 5 gånger mer energi och deras drifttid är 10-15 gånger kortare. Således, för ett år med regelbunden användning kommer kostnaden för en halogenlampa många gånger att överstiga kostnaden för underhåll av LED -lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av designfunktionerna hos alla lysdioder visar sådana installationer en minskad emissionsvinkel för ljusflödet - det är cirka 120 grader, därför är det svårt att ge en entydig klassificering av sådana ljusinstallationer .… I detta avseende kombinerar begreppet "LED-spotlight" alla enheter med lysdioder, där belysningselementen är fixerade på ett enda plan.

Sådana enheter är små i storlek. De är efterfrågade både i vardagen och inom industriell produktion. Fördelarna inkluderar:

  • lång livslängd - upp till 50 tusen timmar;
  • prestanda vid temperaturer från - 35 till +45;
  • lägre strömförbrukning jämfört med traditionella lampor - för att ge ett kontinuerligt ljusflöde på 80–90 lumen räcker det bara med 1 W effekt;
  • brist på känslighet för kraftöverskott;
  • låg uppvärmningstemperatur;
  • motståndskraft mot mekaniska skador och starka vibrationer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns många olika typer av LED -strålkastare. Beroende på arbetsordning finns det fyra huvudtyper av installationer.

Linjär

Utformningen av sådana anordningar är en linjär matris där lysdioderna placeras i en rad. Detta alternativ är optimalt för dekorativ belysning av fönsteröppningar, samt utställnings- och kultur- och nöjescentra.

De ger en kraftfull och enhetlig glöd över hela strålkastarlinjen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Matris

Denna LED -mekanism kännetecknas av det täta arrangemanget av enskilda lampor på ett aluminiumsubstrat . Detta säkerställer effektiv värmeavledning. Denna teknik kallas COB, med andra ord - Chip ombord. Det hjälper till att avsevärt minska storleken på LED -modulen och öka livslängden för kristallerna. Dessa strålkastare ger en ljus och jämn glöd längs hela längden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svartvit

Enfärgsinstallationer som avger strålning uteslutande i en spektral nyans: gul, vit, samt blå, röd eller grön. De utmärks av sin strukturella enkelhet och låga energiförbrukning.

En riktigt stor operativ resurs blir en trevlig bonus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Komplett

Baserat på användningen av grundläggande nyanser: rött, blått och grönt (tillsammans med regulatorn). Detta schema låter dig få en mängd olika färgkombinationer. Kontrollenheten kan ställa in med vilken hastighet färgerna ändras och ger också en mängd olika ljuseffekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa tillverkarna

Listan över de mest populära tillverkarna av LED -strålkastare inkluderar följande företag:

  • D-energi;
  • Novosvet;
  • EPOK;
  • Orbis;
  • Globo;
  • Falcon Eye;
  • Feron;
  • Wolta.

De erbjuder de mest praktiska och effektiva armaturerna i ett brett sortiment: diod, explosionssäker, handhållen mini-armatur och många andra. De är efterfrågade på grund av deras fördelaktiga kostnad / kvalitetsförhållande. Toppen av de mest populära lamporna innehåller modeller som kan installeras på gården, på landet eller i produktionshallar under hela året, oavsett väder. Vi erbjuder en översikt över de bästa modellerna enligt användarnas åsikt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Falcon Eye FE

Medium ljusstyrka, ger kallt vitt ljus … Effekten motsvarar 30 W. Har en lång användningstid, tål frost ner till -35-40 grader.

Enheten är inte rädd för exponering för vatten och dammpartiklar.

Bild
Bild

Feron 32088 LL

Högkvalitativ mini -strålkastare, effekt - 20 W, efterfrågas för organisering av belysning för sommarstugor och lokalområdet . Spektrumet är kallvitt. Det kännetecknas av motståndskraft mot ogynnsamma väderpåverkan. Den aktiveras både från elströmnätet och från batteriet.

Bild
Bild

Denna LED -ficklampa avger vitt neutralt ljus . Den tillhör gruppen av de mest kraftfulla LED -strålkastarna: dess effekt är 40 watt. Designen ger sidoelement, tack vare vilka armaturen är fäst på en mängd olika ytor.

Tjänar i många år även i ogynnsamma väderförhållanden.

Bild
Bild

Wolta WFL-10W

Effekten hos denna mycket riktade armatur är relativt låg - bara 10 watt . Det är dock tillräckligt för att markera lusthuset eller området nära verandan. Färgtemperaturen är kall, spektrumet är vitt. Enheten kännetecknas av låg strömförbrukning, därför är driften ganska ekonomisk.

Bild
Bild

Navigator NFL-M-50

En neutral vit enhet, ganska ljus, med en effekt på 50 W, optimal för att organisera belysning av en rymlig innergård och trädgård.

Det är efterfrågat att lyfta fram husfasader, reklamskyltar och lager.

Bild
Bild

Gauss 613100350

Kraftfull 50 W belysningsarmatur, ljus vit belysning . Den erbjuds i ett stålfodral och är resistent mot rost. Denna strålkastare är resistent mot vatten, UV -strålar och temperaturfluktuationer. Den kan installeras på alla delar av gatan eller industrikomplexet där det finns behov av att belysa stora ytor. Livslängden för en sådan modell är 35 tusen timmar.

Bild
Bild

Globo Solar AL 3715S

Effekten hos en sådan strålkastare är bara 8 watt . Sådana lampor placeras alldeles intill huset. Drift från ett solbatteri tillhandahålls. Det finns en sensor som kan ta upp rörelser från 5-6 m.

Bild
Bild

Novotech 357345

LED -enhet med neutral glöd, lämplig för installation nära entréområdet eller nära verktygsblock … Effekten motsvarar 6 W. Fördelarna med sådana strålkastare inkluderar ökat motståndskraft mot eventuella naturliga påverkan.

Utrustad med en inbyggd rörelsessensor som detekterar en fotgängare på ett avstånd av upp till 8 m.

Bild
Bild

REV Ultra Slim

En av de ljusaste 100W LED -armaturerna . Finns i ett mörkt hållbart metallfodral. Den klarar alla tilldelade uppgifter i regn och i förorenade miljöer. Fungerar vid temperaturer upp till +40 gr.

Bild
Bild

Reservdelar och komponenter

Sådana anordningar är tillverkade av duraluminium eller aluminium. Detta säkerställer högkvalitativ värmeavledning av modulen och pålitligt skydd. Det interna systemet föreskriver följande:

  • nätaggregat - tjänar till att omvandla inkommande nätspänning på 220 V till en konstant;
  • LED -matris;
  • reflektor;
  • robust glas för skydd;
  • en uppsättning tätningar för att förhindra att vatten tränger in i huset;
  • terminaler för strömförsörjning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

När du väljer en LED -armatur för gatubelysning bör ett antal fundamentalt viktiga faktorer beaktas: denna lykta måste ge ett starkt ljus, vara motståndskraftigt mot negativa påverkan och också vara ekonomiskt.

Kraft

Armaturens kraft påverkar direkt glödets ljusstyrka. De optimala parametrarna väljs individuellt, med hänsyn till de uppgifter som ställts in för strålkastaren, det vill säga vilket område som planeras att belysas och var det exakt ska installeras … I genomsnitt räcker det med en 24-36 W-enhet för att belysa entréområdet, och om du behöver belysa ett betydande område bör effekten vara 50-70 W. För arbete på arenor är modeller för 150, 300, 400, 500 och till och med 1000 watt relevanta.

Bild
Bild
Bild
Bild

skyddsklass

Alla utomhusbelysningsarmaturer måste vara mycket motståndskraftiga mot damm och nederbörd. Modeller anses vara optimala om deras indikator inte är mindre än IP64, och helst ännu högre.

Till och med högsta kvalitet, praktiska och mycket skyddade belysningsarmaturer installeras bäst under ett litet lock i form av en baldakin eller baldakin.

Bild
Bild

Kroppsmaterial

För att belysa territoriet är den bästa lösningen lampor, vars kropp är gjord av aluminium. Plasten är sämre på att klara de tilldelade uppgifterna, de är mer benägna att gå sönder. Legeringar baserade på aluminium med någon annan metall har visat sig bra. Det bör dock komma ihåg att i detta fall kan korrosionsprocesser börja i fogzonerna.

Med konstant användning kommer även de mest ekonomiska lamporna att konsumera mycket elektrisk energi, så när du köper en LED-baserad strålkastare är det bättre att föredra enheter med en rörelsesensor . I det här fallet tänds ljuset bara när en fotgängare närmar sig.

Vissa strålkastare drivs av ett batteri, andra drivs uteslutande av 220 volt AC. Om du tänker belysa förortsområden där det ofta finns strömavbrott, är fristående modeller en praktisk lösning.

Bild
Bild

Precis som alla andra enheter har LED -strålkastare ytterligare alternativ. De ger maximala möjligheter för belysningsutrustning.

Färgåtergivningsparameter - när du väljer en strålkastare är det mycket viktigt att ljuset inte irriterar synorganen. I det här fallet måste du vara uppmärksam på egenskaperna hos CRI:

  • A1 - shopping- och lagerkomplex;
  • 2A - bostadslägenheter och hus;
  • 1B - skolor och universitet;
  • 3 - industrilokaler;
  • 4 - olämplig för inomhusbruk.
Bild
Bild

Färgtemperatur är en annan grundläggande parameter som är ansvarig för skuggan av glöd:

  • ljusgul - för gatuområden;
  • varm vit - för ett bostadshus, cateringföretag eller hotell;
  • neutralt vitt - för bostadshus och lägenheter;
  • kall vit - för industrier, sjukhus och lagerkomplex;
  • kritvit - för butiker och konststudior.

Om du tänker installera en LED -strålkastare i ditt hus eller närområde måste valet göras med beaktande av skyddsklassen. Den optimala indikatorn är IP65. I alla andra fall kommer enheten att gå sönder mycket snabbt under påverkan av vind, dammpartiklar, regn och snö.

Bild
Bild

När du köper gatumodeller bör du vara uppmärksam på deras form . Runda bakgrundsbelysningar är idealiska för att belysa ett specifikt område med riktningsbelysning. Om du behöver upplysa ett stort utrymme enhetligt är det bättre att föredra enheter i ett fyrkantigt fall: de kommer att ge diffus belysning.

Om du vill köpa en strålkastare för garaget är rektangulära eller fyrkantiga modeller den bästa lösningen. De kommer att belysa alla delar av rummet jämnt. Färgtemperaturen ska vara neutral, i extrema fall ljusvit: sådana nyanser ökar aktiviteten och stärker.

Skydd för armaturer i garage är inte så grundläggande, eftersom enheten här inte utsätts för nederbörd och vind

Garagen är dock ofta fuktiga. Därför är det mest korrekt att ge företräde åt enheter vars skyddsklass motsvarar IPx54.

Bild
Bild

Ansökningar

Enligt användningsfallet finns det flera typer av strålkastare:

  • för arkitektoniska strukturer och sköldar;
  • för inre belysning i interiören;
  • för undervattensbelysning;
  • jord;
  • skede;
  • bil.

LED -installationer efterfrågas för att organisera belysning av reklamskyltar och alla typer av byggnader. Dessa armaturer kan använda en mängd olika LED -nyanser, så att även de mest invecklade designidéerna kan förverkligas. De grundläggande kriterierna för att välja sådana lampor är ljusstrålens vinkel, liksom fukt- och dammbeständighet (den måste vara minst IP 65).

Bild
Bild

Installationer för gatubelysning används för att belysa små trädgårdar och stigar. Huvudfaktorerna för dem kommer att vara ljusflödets lutning, dess effektdata samt skydd.

Undervattensstrålkastare göra det möjligt att organisera belysningen av pooler, konstgjorda dammar och andra reservoarer. Huvudkriteriet för dem är fuktmotståndet (det måste vara minst IPx8).

En viktig roll spelas av kraften i lysdioderna, liksom ett visst djup på vilket en sådan strålkastare kan fungera.

Bild
Bild

Jordinstallationer monterad i marken och fixerad i vägytor. Förutom effekt är de viktiga faktorerna för dem säkerhetsindikatorn (minst IPx6), skyddsglasets styrka och dess motståndskraft mot mekanisk påfrestning.

För design av specialeffekter används lysdioder med grundläggande nyanser (blått, rött och grönt). De hjälper till att organisera de mest komplexa färgscheman.

Armaturer pekas ut separat för växter.

Rekommenderad: