Japanska Generatorer: Att Välja Bensin, Diesel Och Andra Elektriska Generatorer För Hemmet

Innehållsförteckning:

Video: Japanska Generatorer: Att Välja Bensin, Diesel Och Andra Elektriska Generatorer För Hemmet

Video: Japanska Generatorer: Att Välja Bensin, Diesel Och Andra Elektriska Generatorer För Hemmet
Video: Så här funkar en generator 2024, Maj
Japanska Generatorer: Att Välja Bensin, Diesel Och Andra Elektriska Generatorer För Hemmet
Japanska Generatorer: Att Välja Bensin, Diesel Och Andra Elektriska Generatorer För Hemmet
Anonim

Moderna hushållsapparater är mycket olika och nödvändiga, så konsumenterna köper dem gärna. Men för sin normala och långsiktiga drift krävs regelbunden elförsörjning. Tyvärr byggdes våra kraftledningar tillbaka i den avlägsna sovjettiden, så de är inte konstruerade för kraftfull utrustning och tål ibland inte belastningen, och detta framkallar spänningsfall och släcker ljuset. För leverans av reservelektricitet köper många människor generatorer av olika slag.

Generatorer från japanska tillverkare är mycket populära, eftersom de har många positiva egenskaper.

Bild
Bild

Särdrag

Japanerna har alltid kännetecknats av sin uppfinningsrikedom, så produktionen av generatorer var också på högsta nivå. Generatorerna är enkla att använda, pålitliga och ekonomiska. De skiljer sig åt i energieffektivitet och stabilitet hos utströmmen, de kan arbeta under alla klimatförhållanden . De har en minsta ljudnivå, så den här enheten kan installeras även på en balkong. Ett brett utbud av modeller gör att du kan använda dem både för byggbehov och för hemmabruk, fiske.

Bild
Bild
Bild
Bild

Topptillverkare

En av tillverkarna av japanska generatorer är Honda, som går tillbaka till 1946 .… Dess grundare var den japanska ingenjören Soichiro Honda. Det var ursprungligen en verkstad i Japan. Med tiden kom idén att ersätta trästickor med metallnålar, vilket förde uppfinnaren till den första berömmelsen. Trots att företaget 1945 redan var något utvecklat, skadades det hårt under kriget och jordbävningen. Soichiro Honda ger inte upp och hittar på den första mopeden. Så under åren har företaget utvecklats och introducerat olika typer av utrustning i produktionen. Redan i vår tid är varumärket engagerat i produktion av både bilar och olika typer av generatorer.

Dessa enheter är pålitliga och bärbara strömkällor. Det finns många modeller av bensin- och invertergeneratorer i sortimentet, som skiljer sig åt i konfiguration och effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den dyraste modellen av detta märke är en bensingenerator. Honda EP2500CX som kostar 17 400 dollar. Modellen är utrustad med en professionell motor. Enkelt och pålitligt, opretentiöst, utformat för att leverera reservelektricitet för både hemmabruk och industriella behov. Ramen är tillverkad av starkt stål, utrustad med en bränsletank med en kapacitet på 15 liter. Den ekonomiska resursen för bränsleförbrukning är 0,6 liter per timme. Detta räcker för kontinuerligt arbete upp till 13 timmar.

Processen är väldigt tyst och har en ljudnivå på 65 dB. Enheten startas manuellt. Vågformen är ren sinusformad. Utgångsspänningen är 230 volt per fas. Kraftverkets märkeffekt är 2,2 W. Strukturen är öppen. Modellen är utrustad med en fyrtaktsmotor med en volym på 163 cm3.

Bild
Bild
Bild
Bild

Yamaha började sin historia med tillverkning av motorcyklar och grundades 1955 … År efter år expanderade företaget och lanserade båtar och utombordsmotorer. Förbättringar i motorteknik, sedan motorcyklar, skotrar och snöskotrar och generatorer gjorde företaget känt över hela världen. Tillverkarens sortiment innehåller olika elektriska generatorer som går på diesel och bensin, har en annan typ av prestanda (både stängd och öppen). Designad för användning både hemma och i andra industri- och byggnadsinstitutioner.

Alla modeller har en motor för långsiktig drift med god strömkälla, med ekonomisk bränsleförbrukning.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av de dyraste modellerna är en dieselgenerator. Yamaha EDL16000E , som kostar 12 375 dollar. Modellen är konstruerad för långsiktig drift, fungerar på en fas med en utspänning på 220 V. Dess maximala effekt är 12 kW. Professionell tretaktsmotor med vertikalt läge och tvångsvattenkylning. Startade med hjälp av en elektrisk startmotor. En hel 80 liters tank ger 17 timmars oavbruten drift.

Överspänningsskydd finns, det finns en bränslenivåindikator och ett oljenivåkontrollsystem, det finns en timmätare och en indikatorlampa. Modellen har måtten 1380/700/930 cm. För bekvämare transport är den utrustad med hjul. Enheten väger 350 kg.

Bild
Bild

Vad ska jag välja?

För att välja rätt generatormodell måste du först och främst bestämma dess makt . Det beror på strömmen på enheterna som du kommer att slå på under backup -strömförsörjningen. För att göra detta måste du lägga till effektparametrarna för all elektrisk utrustning och lägga till 30 procent för lagret till det totala beloppet. Detta bestämmer kapaciteten för din generatormodell.

Eftersom modellerna är olika efter typ av bränsle (det kan vara gas, diesel och bensin), då är det också nödvändigt att fastställa detta kriterium. Bensinmodeller billigare, men deras bränsleförbrukning är dyrare än andra alternativ. Bensindrivna enheter fungerar ganska tyst, vilket har ett stort plus i bekväm och bekväm användning.

Bland bensinkraftgeneratorer finns det växelriktarmodeller som producerar högkvalitativ ström. Under reservströmförsörjningen kan särskilt "känslig" utrustning anslutas till sådana generatorer. Det här är datorer och medicinsk utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Diesel alternativ anses vara ekonomiska på grund av priset på deras bränsle, även om själva enheterna, i jämförelse med bensin, är mycket dyra. Dessutom är alla dieselmodeller ganska bullriga i drift.

Rörande gasmodeller , då är de de dyraste och mest ekonomiska alternativen.

Av design finns det också enheter öppet utförande och i ett hölje . De förra kyls av luftkylning och ger ett högre ljud. De senare är ganska tysta, men de är dyrare.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller märken kan vi säga det Japanska tillverkare är en av de bästa, de erbjuder produkter av hög kvalitet, värderar sitt rykte, introducerar ständigt ny teknik … Deras komponenter och tillbehör är mycket hållbara, därför används de även i europeiska märken.

Rekommenderad: