Stenull "TechnoNICOL": Typer Och Tekniska Egenskaper Hos Basaltvärmare, Materialets Dimensioner Master "Technoblock" Och Recensioner Av Användning

Innehållsförteckning:

Video: Stenull "TechnoNICOL": Typer Och Tekniska Egenskaper Hos Basaltvärmare, Materialets Dimensioner Master "Technoblock" Och Recensioner Av Användning

Video: Stenull
Video: Where does stone wool come from? 2024, Maj
Stenull "TechnoNICOL": Typer Och Tekniska Egenskaper Hos Basaltvärmare, Materialets Dimensioner Master "Technoblock" Och Recensioner Av Användning
Stenull "TechnoNICOL": Typer Och Tekniska Egenskaper Hos Basaltvärmare, Materialets Dimensioner Master "Technoblock" Och Recensioner Av Användning
Anonim

Under byggandet av bostadshus och offentliga byggnader i megalopoliser, där ljudnivån är mycket hög, liksom på platser där vintern är en lång säsong med temperaturer under noll, blir frågan om ljud och värmeisolering mycket akut.

Stenull fungerar bra med dessa problem. En av de bästa tillverkarna är TechnoNIKOL -företaget.

Bild
Bild

Hur produceras det?

Varumärket TechnoNIKOL är allmänt känt för kvaliteten på sina produkter för byggsegmentet, särskilt för mineralisolering. Det har länge varit en av marknadsledarna. Stenull är mycket efterfrågad eftersom produkten tack vare moderna produktionsmetoder har många anmärkningsvärda egenskaper.

I det befintliga egna vetenskapliga och tekniska centret genomför de en djup analys av råvarans egenskaper, studerar tekniska processer och färdiga produkters möjligheter, introducerar den senaste tekniken, effektiva produktionsmetoder.

Bild
Bild
Bild
Bild

För produktionen användes sten, främst basaltstenar. Eftersom kvaliteten på slutprodukten är viktig för sådana indikatorer som bergets sammansättning, föroreningar, fukt, övervakar företaget noggrant råvaran.

Tillverkningen av bomull sker i flera steg.

Bild
Bild

Först placeras råvaran i en speciell enhet - en ugn, där den smälts vid temperaturer som når 1500 ° C. Automation övervakar smältprocessen, och när massan når önskad konsistens och viskositet, leder den den till en annan enhet - en centrifug.

I den verkar starka centrifugalkrafter på massan, och den sönderfaller i enskilda fibrer. I detta skede tillsätts hartser till centrifugen, som fungerar som syntetiska bindemedel.

Bild
Bild

Efter luftflödet överförs fibrerna till en speciell kammare för kylning. En mängd olika föroreningar läggs till i kammaren, vars uppgift är att förbättra den tekniska data för den resulterande produkten. En sorts matta bildas av fibrerna, som matas till transportören.

Det finns flera lager av fibrer i en matta, som är arrangerade i ingen särskild ordning i förhållande till varandra.

Ett sådant arrangemang kommer att bidra till att öka styrkan och elasticiteten hos det material som produceras.

Bild
Bild

Mattan pressas in i en duk. Den matas in i värmebehandlingskammaren. Vid upphettning till 300 ° C polymeriseras de tillsatta ämnena. Observera hög temperatur är viktigt, eftersom materialets styrka beror på det.

I slutskedet skärs plattor av önskad form och storlek från duken.

Bild
Bild

Var tillämpas det?

Stenull har ett ganska brett användningsområde. Ett brett utbud av produkter gör att du kan välja rätt material. Genom att fungera som värme- och ljudisolering kan isolering skydda strukturer från destruktiva påverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bomull produceras i rullar och plattor, det kan ha olika densitet, därför kan det användas både på yttre och inre områden av föremål. Materialvalet beror på:

  • platser där det kommer att installeras;
  • klimatdrag i området;
  • värmeförluster för objektet.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att ge yttre värmeisolering används bomull med högre densitet. Det skyddar fasader, tak, socklar.

I andra områden används basaltull med lägre densitet.

Skiljer mellan teknisk och industriell isolering. Det första behövs när det finns risk för mycket höga temperaturer - över 900 ° C.

Bild
Bild

Basaltisolering används för:

  • isolering på vilken struktur eller byggnad som helst - den kan installeras horisontellt, vertikalt, snett;
  • isolering på gips;
  • värmeisolering av den gångjärniga ventilerade fasaden;
  • intern isolering av skyddskonstruktioner;
  • i sandwichpanelsystem, betongpaneler;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • värmeisolering av det nedre lagret av takkonstruktioner;
  • isolering av vindar, vindsgolv, ramväggar;
  • värmeisolering i tak på väggar och tak i bad och bastur;
  • isolering i VVS- och skorstenskonstruktioner, ång- och ventilationsanordningar, i ugnar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Isolering används ofta i olika branscher: metallurgisk, kemisk och andra.

Typer och egenskaper

Märket producerar olika typer av bomull, lämplig för olika förhållanden. Varje art har sina egna specifikationer. Eftersom bomull varierar i hårdhet och densitet och följaktligen inom tillämpningsområden kan egenskaperna skilja sig avsevärt för olika typer.

Mjuk bomullsull , tillverkad av tunna fibrer, mellan vilka det finns mycket luftutrymme, används den för att isolera ramväggar, ventilerade fasader och andra ytor som inte kommer att utsättas för tung belastning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bomull av medelhårdhet har en högre densitet än mjuk. Dess användning är lämpligt att isolera ventilerade fasader, ventilationskanaler, där det kan finnas höghastighetsflöden. Den kan användas i samma fall som mjuk. Men eftersom priset är högre kommer det att göra arbetet dyrare.

Hård används för ytor som utsätts för tung belastning. Det behövs till exempel att isolera väggen före armering, för att isolera golvet när det fylls med en varm avjämning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressant folie alternativ … Under installationen vetter sidan med folien inuti rummet och reflekterar värme, så att den inte kan fly ut till utsidan, vilket ger effekten av dubbel värmeisolering. Foliebeläggning kan vara antingen ensidig eller dubbelsidig. Folieull är ett nästan universellt material, det kan användas för en mängd olika arbeten.

Det finns också cylindriska värmare specialdesignade för rör. Deras användning är motiverad för rör med en diameter på mer än 5 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bomull produceras i rullar, tallrikar, i form av en formlös massa. För att applicera denna massa krävs pneumatisk utrustning.

Bland de många materialen är isolering välförtjänt populär. " Master Technoblock "eftersom den har anmärkningsvärda egenskaper. Den tillverkas i plattor, vars dimensioner kan vara 1200x600x30 mm eller 1200x600x100 mm; det finns andra konfigurationer också. Detta material är ganska dyrt, men dess kvalitet motiverar priset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dess fördelar:

  • har fuktbeständighet;
  • andas;
  • den har en lång livslängd;
  • inte utsatt för antändning;
  • har tillräcklig densitet;
  • den är lätt att montera;
  • den klarar väl värme- och ljudisoleringens funktioner;
  • gnagare och insekter startar inte i den.
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet finns i tre typer som skiljer sig åt i densitet.

Ha " Technobloka Standard " det är 40-50 kg / m3. Den krymper med 10% under belastning.

Optima - tätare material - 60 kg / m3. Dess komprimering är 8%. Den har en anmärkningsvärd egenskap: dess form återställs helt efter träning.

Den tätaste - " Technoblok Prof " med en kompression av 5% och en densitet på 65-79 kg / m3.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I hushållsbyggande används ofta "Technoblok Standard". När man bygger bostäder används det som ett centralt skikt i skiktade murverk, ramväggar, fasader, källare, vindar, garage är isolerade med det. Den kan enkelt klippas med en sax eller med en kniv och är lätt att installera.

Den har en bra isoleringseffekt, absorberar buller, reagerar inte med kemikalier, absorberar inte fukt. Han är inte rädd för effekterna av mikroorganismer och gnagare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna isolering är inte brandfarlig, men de optimala temperaturerna för den är från -60 till + 200 ° C. Den har en mycket lång livslängd, vilket avsevärt överstiger 50 år. Tekniska egenskaper behålls under hela driftstiden.

Innan isoleringen läggs måste ytan rengöras och en ram monteras på den för att lägga värmeisoleringen. Limkompositionen ska appliceras både på väggen och på isoleringen. Vattentätning appliceras vanligtvis ovanpå isoleringen, och gips appliceras redan på den.

Bild
Bild

Används också ofta Technolight … Linjalen finns också i tre varianter beroende på densitet, och tillverkas också i plattor med olika storlekar.

"Technolight" används för strukturer som inte upplever stora yttre belastningar, eftersom densiteten för dessa värmare är mindre än "Technoblock". Till exempel har Technolight Extra en densitet på 30-36 kg / m3. Kvaliteten drabbas dock inte, isoleringen har anmärkningsvärda egenskaper och är billig.

Ett bord där tillverkaren anger alla nödvändiga egenskaper hos material hjälper vanligtvis att välja rätt alternativ.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Isolering från "TechnoNIKOL" är en mycket populär produkt, eftersom den är enkel att använda och har unika tekniska egenskaper:

  • ger en hög värme- och ljudisolering;
  • har låg värmeledningsförmåga, vilket hjälper till att hålla värmen i rummet på vintern och förhindrar att den överhettas på sommaren;
  • hindrar inte luftens passage, kommer "andnings" -strukturen att ge ett optimalt inomhusklimat;
  • har hydrofoba egenskaper, skyddar väggar mot fukt och uppkomsten av mögel och mögel;
Bild
Bild
  • motståndskraftig mot deformation (stenull har en specifik egenskap: återgå till sin ursprungliga form efter kortvarig kompression);
  • krymper inte;
  • mycket hållbar;
  • kemiskt neutral, interagerar inte med andra ämnen;
  • ger en hög brandsäkerhet, eftersom smältpunkten för basaltfibrer är mer än 1000 ° C;
  • tolererar inte bara höga, utan också mycket låga temperaturer;
Bild
Bild
  • har en lätt vikt, lämpar sig för att skära med en vanlig kniv, så installationen kan göras med dina egna händer;
  • det är inte utsatt för ruttning och sönderfall, gnagare och andra skadedjur kommer inte att börja i det;
  • har en lång livslängd - tillverkaren garanterar 50 års service;
  • minskar förbrukning och kostnader för el och värme för uppvärmning under den kalla årstiden;
  • har ett mycket rimligt pris.
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet finns i hård, mjuk, medelhårdhet, olika i trådtjocklek och densitet. Styva typer kan användas för konstruktioner där isoleringen utsätts för tung belastning.

Modern teknik gör det möjligt att tillverka en produkt utan att använda fenol.

Detta faktum gör att bomull kan betraktas som en miljövänlig produkt som inte avger giftiga föreningar och inte skadar människors hälsa.

Därför är materialet lämpligt för inomhusapplikationer.

Bild
Bild

För att isoleringen ska vara pålitlig och tjäna länge är det nödvändigt att komma ihåg och observera några nyanser:

  • välj typ av isolering med lämpliga egenskaper för det kommande arbetet (till exempel är hård isolering inte lämplig för ljuskonstruktioner);
  • följ installationsreglerna;
  • arbetet måste utföras i en andningsapparat, eftersom bomullsullarna sönderfaller och damm bildas när du skär
Bild
Bild
  • plattorna måste sys, men om det finns många sömmar kommer detta att försämra värmeisoleringsegenskaperna hos beläggningen;
  • plattorna kan inte böjas, annars går de sönder;
  • vid uppvärmning över 600 ° C kan materialet avge ämnen som är skadliga för människokroppen i miljön (även om det i verkligheten är osannolikt att du stöter på sådana temperaturer när vi pratar om användning av isolering för bostäder eller hus).
Bild
Bild

Produktrecensioner

Folk lämnar många recensioner om TechnoNICOL stenull. De är mest positiva.

Först och främst noterar köpare närvaron av ett brett urval av material från tillverkaren, möjligheten att välja önskat alternativ, med hänsyn till byggnadens egenskaper och driftsförhållanden. Alla material uppfyller deklarerade egenskaperna och gör ett utmärkt jobb med sina funktioner.

Bild
Bild

Oftast köper konsumenterna Tehnoblok Standard för isolering av fasader, garage, vindar och Technoflor för isolering av golv i olika strukturer. De säger att isolering är lätt att installera och kan justeras till storlek med en vanlig kniv.

Konsumenterna rapporterar också att materialet skyddar perfekt mot buller, inte deformeras med tiden, inte tappar sina egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bomull skyddar pålitligt från frost på vintern och från värme på sommaren. Många uppskattar hög kvalitet på stenull som hög brandsäkerhet. Det anses också vara en positiv egenskap att gnagare och insekter inte startar i isoleringen.

Som en nackdel noterar de den ganska höga kostnaden för vissa material och behovet av att arbeta i andningsskydd och skyddsdräkter, eftersom damm bildas under skärning.

Bild
Bild

Många tycker att isolering från TechnoNICOL är ett bra val och rekommenderar att du använder detta material.

Rekommenderad: