Asbestband: Asbolanter För Skorstenar, Bromsar Och Elektriska Isoleringsmodeller, Värmeisolerande LAT- Och LAE-band För Ugnar

Innehållsförteckning:

Video: Asbestband: Asbolanter För Skorstenar, Bromsar Och Elektriska Isoleringsmodeller, Värmeisolerande LAT- Och LAE-band För Ugnar

Video: Asbestband: Asbolanter För Skorstenar, Bromsar Och Elektriska Isoleringsmodeller, Värmeisolerande LAT- Och LAE-band För Ugnar
Video: Top 30 Amazing Workers That Are On Another Level, Creative Tools Work, Fastest Construction Worker 2024, Maj
Asbestband: Asbolanter För Skorstenar, Bromsar Och Elektriska Isoleringsmodeller, Värmeisolerande LAT- Och LAE-band För Ugnar
Asbestband: Asbolanter För Skorstenar, Bromsar Och Elektriska Isoleringsmodeller, Värmeisolerande LAT- Och LAE-band För Ugnar
Anonim

Under byggnadsarbetet används ofta olika typer av asbestband. Asbestfibrer har ett stort antal användbara egenskaper, inklusive ökad brandmotstånd, hög styrka, flexibilitet och motståndskraft mot töjning. Idag kommer vi att analysera huvudtyperna av dessa band, och också prata om vad deras huvudsakliga egenskaper är.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Dessa isoleringstejp tillverkas av krysotil asbest. Dess fibrer är idealiska för tillverkning av sådana byggmaterial, eftersom de har ökad elasticitet . Sådana produkter har strikt fastställda dimensioner. Samtidigt fastställs för varje enskild sort dess egna specifika dimensionsvärden. Isoleringsmaterial säljs i stora rullar, där tyget kan delas upp i mindre bitar.

I detta fall bör antalet enskilda bitar inte överstiga 5.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Asbestband kan vara av många olika typer. Låt oss markera några av de vanligaste modellerna.

LAE-1

Detta asbolant anses vara ett ganska tillförlitligt isoleringsmaterial. Den kan behålla alla sina ursprungliga fördelaktiga egenskaper vid temperaturer upp till +400 grader . Denna elektriska isolerande variant används ofta för att på ett tillförlitligt sätt isolera kablar, en mängd olika elektriska apparater. LAE-1 säljs som regel i rullar om 50 meter. Materialets bredd kan vara 2,5, 3 eller 3,5 centimeter. Produktens tjocklek varierar från 0,35 till 0,5 millimeter.

Bild
Bild

LALE

Denna typ av asbesttejp kallas också asbolavsanovy. Den är tillverkad av asbest med hjälp av ett speciellt bindemedel, som är polyester lavsan. Bandet presenteras i form av vanliga vävprodukter . Den tål enkelt temperaturer upp till +200 grader.

Modellen har ökat motståndskraft mot överdriven fukt. Även med konstant exponering för vatten kommer det inte att förlora alla sina fördelaktiga egenskaper.

Bild
Bild

LAT

Denna tejp tillhör värmeisoleringsmaterial. Den har en flätad struktur. Vid tillverkningen av denna sort används både kemiska och naturliga ingredienser. Ofta är det LAT som används för att isolera rörledningar och kablar.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer, kom ihåg att olika typer av asbestband bara kan användas för vissa ändamål. Så, om det är nödvändigt att göra tillförlitlig elektrisk isolering, bör företräde ges till modellerna LAE-1 och LALE . Om du behöver producera högkvalitativ värmeisolering av olika strukturer, bör du köpa LAT asbestcementtejp.

Och även innan du köper ett sådant isolerande material, bör du vara särskilt uppmärksam på dimensionerna. Valet i detta fall beror på typen och ytan av strukturen som bearbetas . Du bör först packa upp rullen och kontrollera att bandet inte är skadat. Allvarliga defekter inkluderar först och främst metallinneslutningar. De bör dock inte förväxlas med de vanliga mörka fläckarna som är karakteristiska för själva asbest.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Dessa konstruktionstejp används ofta som regel för att säkerställa korrekt termisk och elektrisk isolering av apparater. De kommer att vara ett bra alternativ för konstruktion av skorstenar och för bearbetning av spisar . Dessa produkter förhindrar att rök tränger in i rummet och ger också god isolering av alla kameldelar från eventuell penetration av luftmassor. I detta fall kommer kärnan att ligga till grund, det är det som är stoppat med asbestband.

De tas ganska ofta för att isolera olika kablar . Vissa sorter används som bromsbelägg, som ligger i friktions- och bromsaggregat. Ofta förstärks de dessutom med tunn mässingstråd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur använder man det korrekt?

För att asbestband ska kunna utföra sina funktioner måste de vara ordentligt säkrade. Låt oss sedan titta på hur du använder dem för att isolera ugnen . Först måste du varva ner materialrullen. Rengör samtidigt ugnsluckan och dess yta noggrant från all förorening. Det är också nödvändigt att ta bort alla gamla isoleringsmaterial. Om det finns ett specialdesignat spår i strukturen måste en liten mängd lim appliceras på den. Tejpen kommer att fästas på denna plats ytterligare. Detta material fördelas runt omkretsen av det område som limmet applicerades på. Sedan, vid korsningen, skärs tejpen så att det inte uppstår ett gap.

För att materialet ska vara ordentligt fixerat är det nödvändigt att stänga kameldörren tätt, vilket kommer att trycka på tejpen . Det rekommenderas att värma ugnen efter 3-4 timmar och kontrollera om isoleringsmaterialet sitter fast ordentligt. Ibland används asbestband för att stänga luckor i ugnsutrustning. I det här fallet måste du först demontera strukturen, rengöra bryggeriet från andra föreningar och föroreningar. Därefter måste den rengjorda delen primas med en massa lim och vätska. Det appliceras runt hela omkretsen med ett tunt lager. På alla områden där kompositionen appliceras limmas asbestprodukten noggrant. Tätningsmedlet måste pressas ordentligt, utan att lossna, i 5-7 minuter. Senare sätts bryggsektionen tillbaka i ugnen.

Befintliga sprickor kan behandlas med lera eller tätningsmedel.

Rekommenderad: