Asbestspisledning: Hur Man Använder Den Korrekt? Att Välja En Sladd Till Spisen

Innehållsförteckning:

Video: Asbestspisledning: Hur Man Använder Den Korrekt? Att Välja En Sladd Till Spisen

Video: Asbestspisledning: Hur Man Använder Den Korrekt? Att Välja En Sladd Till Spisen
Video: Hur Man Väljer Vred & Kontroller Till Spisen 2024, Maj
Asbestspisledning: Hur Man Använder Den Korrekt? Att Välja En Sladd Till Spisen
Asbestspisledning: Hur Man Använder Den Korrekt? Att Välja En Sladd Till Spisen
Anonim

Asbestsladden uppfanns endast för värmeisolering. Kompositionen innehåller mineraltrådar, som så småningom delas upp i fibrösa. Sladden består av en kärna insvept i garn. Det är viktigt att välja rätt produkttyp för användning i ugnen. Att installera en asbestkabel är ganska enkelt med hjälp av instruktionerna.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Asbestsladden för ugnar är eldfast, vilket gör att den kan användas som värmeisolering. Materialet tål upp till + 400 ° C. Asbestsladd används även vid konstruktion av raketer.

Bild
Bild

Huvudsakliga fördelar:

  • inte rädd för temperaturförändringar och luftfuktighet - naturliga fibrer stöter bort vatten;
  • diametern kan variera mellan 20-60 mm, medan den är flexibel, kan den anpassa sig till vilken form som helst;
  • tål vibrationer och liknande påverkan utan deformation och kränkning av integriteten;
  • produkten är mycket hållbar, går inte sönder under tunga belastningar - för att förbättra slitstyrkan är sladden insvept med förstärkning;
  • har en överkomlig kostnad.

Alla materialets fördelar gör det ganska lämpligt för användning i en ugn. Men det finns också nackdelar, det är viktigt att ta hänsyn till dem. Asbestsladd har varit känt länge, det tappar mot bakgrund av nyare material.

Bild
Bild

Huvudsakliga nackdelar

  1. En spisstätning varar cirka 15 år och börjar sedan släppa ut mikrofiber i luften. Det är skadligt för dem att andas, så asbestsladden måste bytas ganska regelbundet.
  2. Hög värmeledningsförmåga. Sladden värms upp när du använder ugnen och det är viktigt att ta hänsyn till detta.
  3. Asbestsladden får inte brytas och dammet från den måste kasseras. Små fragment av material kan komma in i luftvägarna och provocera olika sjukdomar.

Du kan undvika obehagliga situationer i samband med sladden. För detta är det viktigt att använda materialet korrekt, följ säkerhetsreglerna. Du måste också välja rätt typ av sladd för ugnen så att den tål alla nödvändiga belastningar. Asbestmaterial är ganska prisvärt och utbrett, vilket lockar byggare och byggare.

Bild
Bild

Typer av sladdar

Det finns flera versioner av detta material. Asbestsladden kan variera beroende på applikationen. Endast tre typer är lämpliga för ugnen. Andra kommer helt enkelt inte att klara de förväntade belastningarna.

CHAUNT . Allmänna sladdar är gjorda av asbestfibrer som är vävda i polyester, bomull eller rayon. Detta gör att materialet kan användas som värmeisolering. Det används vid tillverkning av värmesystem, pannor och annan termisk utrustning. Den har bra motståndskraft mot böjning, vibrationer och delaminering. Arbetstemperaturen bör inte överstiga + 400 ° С. I detta fall är det viktigt att trycket förblir inom 0,1 MPa. Denna typ av material kan inte användas i system med hög belastning.

Bild
Bild

SHAP . Fibrerna av bomull eller asbest lindas ovanpå med en tråd av garn eller samma basmaterial. Temperaturnormer är desamma som i tidigare arter. Men trycket bör inte vara mer än 0,15 MPa. Detta är redan en bra lösning för verktyg och industriella nätverk.

Bild
Bild

VISA . Den inre delen är gjord av dunig sladd och toppen är insvept med asbesttråd. Optimal lösning för tätning av koksugnar och annan komplex utrustning. Den maximala temperaturen är densamma som för andra arter, men trycket bör inte överstiga 1 MPa. Materialet sväller inte eller krymper under drift. Detta undviker många oförutsedda situationer.

Bild
Bild

Typer av asbestkabel har olika slutbelastningar. Det finns andra typer av material, men de är inte alls lämpliga för användning i en ugn. Från den här listan är det lämpligt att välja SHOW.

En asbesttätning gör jobbet bäst och skyddar dig från obehagliga situationer.

Tillverkare och märken

Det tyska företaget Culimeta är mycket populärt. Dess produkter har ett idealiskt förhållande mellan pris och kvalitet. Du kan hämta en asbestsladd från:

  • Supersilika;
  • Kör på;
  • SVT.
Bild
Bild

Dessa tillverkare har etablerat sig bland professionella byggare. Men det är bättre att ta limet från Thermic, det tål upp till + 1100 ° C.

Hur använder man det korrekt?

SHAU -modifieringen passar bäst för ugnen. Materialet är resistent, ruttnar inte och är resistent mot biologiska påverkan. Användningen av sladden är enkel, du behöver bara agera försiktigt och noggrant. Du kan täta en metallspis eller en dörr på den med brandbeständig asbest enligt följande.

Rengör ytan från smuts

Bild
Bild

Applicera värmebeständigt lim jämnt i spåret. Om det inte finns plats för tätningen väljer du helt enkelt önskat område för att installera tätningen

Bild
Bild

Lägg sladden ovanpå limmet. Skär bort överskottet i korsningen med en vass kniv. Förekomsten av luckor är oacceptabel

Bild
Bild

Stäng luckan så att tätningen trycks fast ordentligt. Om materialet inte finns på dörren är ytan fortfarande viktig att trycka ner

Bild
Bild

Efter 4 timmar kan du värma ugnen och kontrollera kvaliteten på det utförda arbetet . Diametern på sladden måste matcha spåret i ugnen. Tunnare material ger inte önskad effekt, och tjockare material hindrar dörren från att stängas. Om du behöver täta ugnslagningsdelen måste den tas bort först.

Rekommenderad: