Hur Ansluter Jag En JBL -högtalare Till Min Telefon? Hur Slår Man På Via IPhone Eller Annan Telefon? Varför Kommer Den Inte Att Ansluta? Hur Man Använder Och Inaktiverar? Bluetooth

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag En JBL -högtalare Till Min Telefon? Hur Slår Man På Via IPhone Eller Annan Telefon? Varför Kommer Den Inte Att Ansluta? Hur Man Använder Och Inaktiverar? Bluetooth

Video: Hur Ansluter Jag En JBL -högtalare Till Min Telefon? Hur Slår Man På Via IPhone Eller Annan Telefon? Varför Kommer Den Inte Att Ansluta? Hur Man Använder Och Inaktiverar? Bluetooth
Video: How To Fix Bluetooth Problems On Samsung Device (Android 10) 2024, April
Hur Ansluter Jag En JBL -högtalare Till Min Telefon? Hur Slår Man På Via IPhone Eller Annan Telefon? Varför Kommer Den Inte Att Ansluta? Hur Man Använder Och Inaktiverar? Bluetooth
Hur Ansluter Jag En JBL -högtalare Till Min Telefon? Hur Slår Man På Via IPhone Eller Annan Telefon? Varför Kommer Den Inte Att Ansluta? Hur Man Använder Och Inaktiverar? Bluetooth
Anonim

Både ägarna till Apple -prylar och ägare till andra märken av smartphones vill veta hur man ansluter alla JBL -högtalare till telefonen, hur man använder och kopplar bort den. Detta märke är mycket populärt, det anses vara ett av de bästa på marknaden, men processen för gemensam drift med en mobil enhet i sin trådlösa akustik genomförs inte på bästa sätt. Alla funktioner i hur man slår på en JBL -högtalare via en iPhone eller en annan telefon bör analyseras mer detaljerat - instruktioner och övervägande av de mest typiska orsakerna till att detta inte kan göras hjälper.

Hur ansluter man trådlöst?

JBL är ett välkänt företag för tillverkning av trådlösa högtalarsystem. Högtalarna kan användas med din telefon genom att helt enkelt ladda det inbyggda batteriet och ansluta dem via Bluetooth . Hela processen tar några minuter och kräver inte mycket teknisk kunskap. Om det finns ett NFC -chip i smarttelefonen och högtalaren kan de dessutom anslutas med en knapptryckning.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att ansluta via Bluetooth måste du följa en rad steg . Att börja - ladda din smartphone och högtalare eftersom trådlös kommunikation kräver en viss batteritid. Om det inte räcker kommer signalen från källan helt enkelt inte att tas emot. Efter att ha kontrollerat att allt är i ordning med batteriet måste du utföra vissa åtgärder.

  1. Placera enheterna som ska paras sida vid sida . Tillverkare rekommenderar inte att man överskrider ett avstånd på 1 m vid den första anslutningen. I framtiden ökar räckvidden för Bluetooth-signalmottagning till 3-10 m, och ibland ännu mer.
  2. Inkludera kolumn , vänta på signalen på displayen eller motsvarande ljusindikering. På miniatyrversioner av trådlös akustik fungerar dessa "fyrar" som en slags indikator på enhetens tillstånd.
  3. Slå på den trådlösa modulen på högtalaren … För att göra detta tillhandahåller JBL -tekniken en knappkontrollpanel, på vilken du måste hålla ned och hålla ned önskad knapp. Ett blinkande ljus indikerar att Bluetooth är på. Kolumnen är tillgänglig för igenkänning av andra enheter. Man bör komma ihåg att den tidsperiod under vilken du kan ansluta är bara 5 minuter, efter denna period måste du upprepa det igen.
  4. I smarttelefonen måste du öppna inställningsavsnittet . I den hittar du en flik med en trådlös anslutning. Aktivera Bluetooth -modulen. Om den tidigare var aktiverad i kolumnen, när du startar sökningen, kommer den nya enheten att visas i listan över tillgängliga för parning.
  5. Välj en kolumn från listan över tillgängliga alternativ . Aktivera parning och vänta på att den ska upprättas. Detta kan ta upp till 5 minuter. Så snart högtalaren visas som en ansluten enhet i telefonmenyn kan du slå på musiken. Ljudet går genom högtalaren på den externa enheten.
Bild
Bild

Du kan koppla bort och helt koppla bort anslutningen mellan enheter genom att välja det här alternativet i telefonens undermeny . I parningsinställningarna är det tillräckligt att radera den identifierade enheten. Högtalaren kan också återställas till fabriksinställningarna för att radera listan över tidigare installerade helt Bluetooth -anslutningar … Beroende på modell kan proceduren variera, men vanligtvis räcker det med att trycka och hålla ned två knappar på JBL trådlös akustik: Bluetooth och volym upp. Enheten ska stängas av och nästa gång du slår på den blinkar den blå indikatorn på strömbrytaren.

Högtalarna som produceras av JBL kan enkelt anslutas trådlöst till iPhone. Om parning inte har upprättats rekommenderas att kontrollera enheternas hälsa, vid behov återställa den trådlösa akustiken till fabriksinställningarna. Dessutom kan det vara bra att placera enheterna så nära varandra som möjligt.

Bild
Bild

Av NFC

Ett antal JBL -högtalarmodeller har NFC -anslutning till mobila enheter. För att allt ska gå bra måste du se till att det här alternativet är tillgängligt. NFC -funktionen på högtalaren behöver inte slås på ytterligare, men på en smartphone kan den behöva aktiveras med den klassiska på / av -lägesändringen i motsvarande avsnitt. Anslutningen upprättas direkt, på en split sekund överförs information via Bluetooth, räckvidden är cirka 10 m. Du behöver bara röra fodralet med den påslagna högtalaren med din smartphone.

Bild
Bild

Kabelanslutning

För att ansluta en JBL -högtalare till din telefon kan du använda den medföljande Ljudkabel . Men detta anslutningsalternativ kräver att den andra kontakten har samma storlek som kontakten på enheten. Vanliga 3,5 mm AUX -kablar kan överföra ljud till JBL -högtalare med eget laddningsbart batteri eller andra strömkällor.

Genom jack 3,5 mm blir ljudet högre och stabilare . I allmänhet ser kabelanslutningen attraktiv ut på bekostnad av att spara batteriresurser. Bluetooth -parning förbrukar ganska intensivt sin laddning, här blir förlusterna minimala.

Du kan inte ansluta en högtalare till en iPhone via AUX -hörlursingången . Det finns helt enkelt ingen sådan kontakt i enhetens design. Apple har länge bankat på trådlös kommunikation.

Egna hörlurar och andra enheter av märket har sedan länge enbart uteslutande Bluetooth-anslutning eller anslut via NFC.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

När JBL -högtalaren inte ansluter till telefonen måste användaren själv leta efter orsakerna till problemen. Låt oss titta närmare på vanliga misslyckanden.

  1. Tekniska svårigheter … De är ganska vanliga, problemet kan vanligtvis lösas på det enklaste sättet - genom att starta om smarttelefonen. Vanligtvis efter detta är det möjligt att enkelt ansluta enheterna till varandra.
  2. Ingen indikation på högtalaren … Kanske är utrustningen helt enkelt urladdat eller avstängd. Det är värt att trycka på aktiveringsknappen på kroppen och vänta tills indikatorerna slås på.
  3. Högtalaren är ansluten till en annan enhet . Om parningen utfördes tidigare kan anslutningen vara automatisk i framtiden. Det är värt att titta i telefonmenyn för att se om det finns en kolumn i listan över anslutna externa tillbehör. Ibland kan telefonen själv hitta hörlurar eller annan enhet tidigare. I det här fallet misslyckas också anslutningen.
  4. Svag signal . Att placera enheterna så nära varandra som möjligt hjälper till att rätta till situationen. Det är inte nödvändigt att röra högtalaren med telefonen.
  5. Min telefon ansluter inte till någon Bluetooth -enhet … Kanske är orsaken ett programfel. Om andra metoder inte hjälper kan du återställa enheten till fabriksläget.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dessa skäl är ganska vanliga, ibland kombinerade med varandra. Vid korrigering är det värt att uppmärksamma alla små saker som bidrar till en mer exakt identifiering av källan till problemet.

Problem med iPhone -anslutning

JBL- och iPhone -högtalarnas inkompatibilitet är legendarisk. Faktum är att dessa enheter är fullt möjliga att "få vänner", men du bör inte räkna med ett omedelbart positivt resultat. Bland anledningarna till att parning inte kan etableras kan de vanligaste noteras.

  1. Enheterna är för långt ifrån varandra . Om detta är anledningen, bygga se till att avståndet mellan enheterna är mindre än 1 m. När NFC-anslutning är det absolut nödvändigt att röra högtalarfodralet med smarttelefonen. I iPhone, för att skydda mot oavsiktlig aktivering, är signalområdet för den första parningen mindre än 1 cm.
  2. Batteriet är urladdat . När du går in i energisparläge stänger enheten helt enkelt av den trådlösa modulen. För att lösa problemet räcker det med att fylla på energin till 100%.
  3. Parningen är bruten eller inte etablerad . Även om högtalaren fungerade framgångsrikt tidigare kan det kräva en ny parning med en redan bekant enhet. Det är ganska enkelt att utföra det, det räcker med att växla den trådlösa akustiken till önskat läge genom att hålla en speciell knapp på kroppen och hålla den tills en blinkande indikation visas.
  4. Kolumnen finns i listan över anslutna enheter, men fungerar inte . Lösningen på problemet är att koppla bort anslutningen. För att göra detta måste du i telefonmenyn välja knappen med bokstaven i bredvid namnet och sedan hitta objektet "glöm den här enheten" och välja det. Det återstår bara att para ihop igen.

Om alla möjliga alternativ för att korrigera situationen har prövats, men det inte finns något resultat, är det värt att kontrollera enheternas användbarhet. Kanske är problemet en misslyckad kommunikationsmodul.

Rekommenderad: