Membran För Blinda Områden: Profilerade Vattentätningsalternativ För Fundament, PVC- Och TECHNONICOL -membran För Vattentätningshus

Innehållsförteckning:

Video: Membran För Blinda Områden: Profilerade Vattentätningsalternativ För Fundament, PVC- Och TECHNONICOL -membran För Vattentätningshus

Video: Membran För Blinda Områden: Profilerade Vattentätningsalternativ För Fundament, PVC- Och TECHNONICOL -membran För Vattentätningshus
Video: LOGICROOF PVC membranes - references 2024, Maj
Membran För Blinda Områden: Profilerade Vattentätningsalternativ För Fundament, PVC- Och TECHNONICOL -membran För Vattentätningshus
Membran För Blinda Områden: Profilerade Vattentätningsalternativ För Fundament, PVC- Och TECHNONICOL -membran För Vattentätningshus
Anonim

Det blinda området fungerar som ett tillförlitligt skydd av fundamentet från olika negativa påverkan, inklusive överdriven fukt, ultraviolett strålning och plötsliga temperaturförändringar. Tidigare var det mest populära alternativet för att skapa ett mörkt område betong. Men nuförtiden har ett speciellt membran börjat bli mer och mer populärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Ett membran för att bilda ett mörkt område runt bostadshus har ett antal viktiga fördelar. Låt oss markera några av dem.

  • Varaktighet . Skyddskonstruktioner av ett membran kan hålla mer än 50-60 år utan att de går sönder och deformeras. Samtidigt kan de användas under de mest allvarliga förhållandena.
  • Fuktmotstånd . Sådana blinda områden kan lätt motstå konstant exponering för vatten och kommer samtidigt inte att förlora sina egenskaper och tillförlitlighet. Dessutom tål de lätt exponering för alkaliska föreningar och syror.
  • Biologisk stabilitet . Busker, träd och gräsrots rötter undviker i allmänhet kontakt med sådana skyddande material.
  • Enkel installationsteknik . Nästan vilken person som helst kan installera ett sådant mörkt område runt byggnaden; det kommer inte att behöva söka hjälp från proffs.
  • Tillgänglighet . Membranmaterial skapas av sådana enkla komponenter som sand, rör, textilier, grus.
  • Möjligheten att demontera . Om det behövs kan membranblindområdet enkelt demonteras själv.
  • Resistent mot extrema temperaturer . Även vid svåra frost kommer membranet inte att förlora sina egenskaper och deformeras inte.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana produkter för skydd av stiftelser har praktiskt taget inga nackdelar . Det kan bara noteras att installationen av ett sådant blindområde förutsätter närvaron av en flerskiktsstruktur, eftersom, förutom själva membranet, kommer det också att krävas speciella material för att ge ytterligare vattentätning, geotextiler och dränering.

Bild
Bild

Vyer

Idag tillverkar tillverkare ett stort utbud av sådana membran för konstruktion av en blind yta. Låt oss överväga var och en av varianterna separat och också lyfta fram deras huvuddrag.

  • Profilerat membran . Detta skyddsmaterial är tillverkat av högkvalitativ högdensitetspolyeten. Denna bas kommer inte att tillåta fukt att passera alls. Dessutom reagerar den lätt på töjning, återgår lätt till sin ursprungliga position utan deformationer och defekter. Profilerade produkter uppfattas ofta som kompletta dräneringssystem. Sådana vattentätande membran är utvändigt rullade material som har små cirkulära utsprång. De är nödvändiga för att ta bort fukt från fundamenten. Denna typ kännetecknas av sin maximala livslängd, den utsätts praktiskt taget inte för mekanisk påfrestning, den behåller alla sina filtreringsegenskaper även efter lång tid.
  • Slät . Dessa sorter ger också utmärkta vattentätningsegenskaper. De används för att skapa en bra ångspärr. Smidiga modeller anses vara ett korrosionsskyddande material med goda mekaniska egenskaper, som har en hög elasticitet och flexibilitet. Dessutom är produkter av denna typ maximalt resistenta mot insekter, gnagare, skadliga bakterier och rotsystem av gräs och buskar.
  • Texturerat . Sådana skyddande membran skiljer sig från andra typer i sin ytstruktur, vilket ger maximal vidhäftning till olika typer av substrat. Den perforerade delen hjälper till att skapa den nödvändiga friktionen. Dessa typer av membran har ökad elasticitet, de är resistenta mot låga och höga temperaturer, fukt, ultraviolett strålning. Texturerade modeller kommer inte att deformeras och spricka även efter lång tid.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Geomembraner kan variera beroende på tillverkningsteknik och de råvaror som används . Så alla är tillverkade av högkvalitativ polyeten med ökad densitet och lågt eller högt tryck. Ibland är detta material tillverkat på basis av PVC. Om basen är gjord av lågtryckspolyeten, kommer den att kännetecknas av hög hårdhet, hållfasthet och hållbarhet. Geomembranen är tillräckligt motståndskraftig mot effekterna av alkaliska föreningar, syror och vatten.

Den tål lätt även överdriven mekanisk verkan, men samtidigt har den inte en tillräcklig grad av elasticitet och motståndskraft mot deformation. Vid frostförhållanden förlorar materialet sin styrka, men det tolererar lätt höga temperaturförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller av högtryckspolyeten är mjuka, lätta och har god elasticitet . Materialet har bra motståndskraft mot töjning och deformation. Membranet tillåter inte ånga och vätska att passera, därför ger det en bra vattentätning. På grund av deras speciella förmåga att behålla ångor och vätskor används sådana produkter för att säkerställa isolering av olika giftiga komponenter. Hållbara treskiktsmembran är tillverkade av PVC, som oftare används i takets placering, men ibland tas de också för konstruktion av det blinda området. Dessa modeller utmärks av utmärkt motståndskraft mot ultraviolett strålning, fukt, temperaturförändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper ett membran för att skapa ett mörkt område bör du vara uppmärksam på flera urvalskriterier. Var noga med att ta hänsyn till enhetens funktioner och installation. Så, om du måste arbeta med komplexa strukturelement, bör företräde ges till modeller gjorda av högtryckspolyeten , eftersom de sträcker sig mycket bättre, utan att förlora sina viktiga egenskaper och inte deformeras.

Titta också på kostnaden för isoleringsmaterialet. Högtrycksmembran anses vara dyrare. Men för små strukturer används ofta sådana produkter med lägre tjocklek, vilket gör det möjligt att kompensera för skillnaden i kostnad.

Bild
Bild

Tillverkare

Idag finns det på den moderna marknaden ett stort antal tillverkande företag som producerar geomembraner. Låt oss ta en titt på några av de mest populära märkena.

  • TEKNIK . Detta företag säljer ett membran som är särskilt hållbart, det kan hålla i flera decennier. Sådana produkter för skydd och isolering av fundamentet produceras i rullar 1 eller 2 m breda, banans längd kan vara 10, 15 eller 20 m. Tillsammans med sådana rullprodukter säljer tillverkaren också de komponenter som är nödvändiga för deras installation. Dessa är ensidiga och dubbelsidiga band för tätning, tillverkade på bitumenpolymerbasis, speciella klämremsor, plastskivfästen.
  • TechPolymer . Tillverkaren tillverkar tre typer av geomembraner, inklusive en slät, som är helt ogenomtränglig. Det ger pålitligt skydd inte bara mot vatten, utan också mot farliga kemikalier. Företaget producerar också en speciell komposit Geofilm. Det används oftast för ytterligare skydd av själva membranet.
  • GeoSM . Företaget är specialiserat på tillverkning av membran som ger vattentätning, värmeisolering, skydd mot fysiska påverkan, aggressiva kemikalier. Sortimentet av produkter inkluderar också PVC -modeller, de används oftare om det är nödvändigt för att skapa en bra ångspärr. Sådana produkter behöver inte ytterligare skydd, de kan helt isolera grunden från negativa miljöpåverkan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

Det är fullt möjligt att bygga ett mörkt område från ett membran på egen hand, men samtidigt är det värt att korrekt följa hela installationstekniken. Principen för att bilda det blinda området är ganska enkel. Innan du påbörjar byggnadsarbetet bör du bestämma vilken typ av framtida skyddskonstruktion . Det kan vara antingen mjukt eller hårt, de skiljer sig också åt i typ av finish. I det första fallet används grus som överbeläggning, i det andra - kakel eller beläggningssten.

Bild
Bild

Till att börja med måste du också bestämma djupet och bredden på det blinda området för huset. Dessa parametrar beror på många funktioner, inklusive typ av struktur, grundvatten.

Därefter läggs ett lager sand. Flera lager ska läggas ut på en gång, tjockleken på var och en av dem bör vara minst 7-10 centimeter . Dessutom måste var och en av dem fuktas och tampas.

Bild
Bild

Sedan installeras isoleringsmaterialet. Isoleringsskivor monteras direkt på sandkudden och observerar lutningen från byggnaden. Senare läggs ett dräneringsskikt på allt detta. För detta är det bättre att använda ett speciellt dräneringsmembran.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytan på ett sådant isolerande material består av utsprång till vilka ett lager av speciellt termiskt bunden geotextil är fäst . Genom de kanaler som bildas efter läggning på grund av sådana präglade ytor kommer allt överflödigt vatten att omedelbart rinna bort och inte dröja nära fundamentet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Geotextiler fungerar som ett filter som fångar fina sandpartiklar . När alla lager har lagts kan du gå vidare till efterinstallationen. För detta rullas membranmaterialet ut och läggs med spikarna uppåt. Dessutom görs allt detta med en överlappning. Fixering görs oftast med specialfästen av plast. I slutet läggs grus, gräsmatta eller kakel på den resulterande strukturen.

Rekommenderad: