Formbultar: Dubbar Med Muttrar, Deras Fastsättning, Mått. Dra åt Formen Med Dubbar

Innehållsförteckning:

Video: Formbultar: Dubbar Med Muttrar, Deras Fastsättning, Mått. Dra åt Formen Med Dubbar

Video: Formbultar: Dubbar Med Muttrar, Deras Fastsättning, Mått. Dra åt Formen Med Dubbar
Video: Installing T-Nuts In Wood | Fasteners101 2024, Maj
Formbultar: Dubbar Med Muttrar, Deras Fastsättning, Mått. Dra åt Formen Med Dubbar
Formbultar: Dubbar Med Muttrar, Deras Fastsättning, Mått. Dra åt Formen Med Dubbar
Anonim

Metoden för att använda avtagbar formning vid konstruktion av monolitiska strukturer från en betongblandning förutsätter närvaro av pålitliga fästelement som kopplar parallella skärmar till varandra och fixar dem på önskat avstånd. Dessa funktioner utförs av en uppsättning dragstänger (det kallas också dragbult, skruv, formband) med 2 muttrar åtdragna från utsidan, PVC -rör och proppar (klämmor). Hårnålen stöder brädorna i ett visst plan tillsammans med de yttre stöden, ger gjutning inom designtjockleken och tål olika dynamiska yttre påverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Dragstången tar all belastning när man häller betong i väggformen.

Åtdragningsskruvar har typiska storlekar: 0, 5, 1, 1, 2, 1, 5 meter . Maxlängden är 6 meter. När du väljer detta underlag måste du ta hänsyn till tjockleken på väggen i vilken betonglösningen hälls.

Strukturellt är klämskruven en rund tapp med en ytterdiameter på 17 millimeter . Från 2 sidor skruvas specialiserade formmuttrar med en liknande parameter från 90 till 120 millimeter på den. Det finns 2 typer av muttrar för formsystem: vingmuttrar och gångjärnsmuttrar (superplatta).

Bild
Bild

Användningen av en spännskruv för formsystemet gör det möjligt att använda den upprepade gånger . Produktens livslängd är inte begränsad. Satsen innehåller plastkottar och PVC (polyvinylklorid) slangar. Sådana element är nödvändiga för att skydda avjämningen från effekterna av betongblandningen och ge fri borttagning av dragstången från strukturen.

En speciellt skapad struktur, nämligen gängan på tappen och muttrarna, bidrar till åtdragning och avrullning, även när en smula av betong eller sand kommer in, förekommer inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dragstången för konturen av monolitiska betongkonstruktioner är en produkt som tål massan av objektet som uppförs och alla dynamiska yttre påverkan . Konstruktionens soliditet beror på styrkan hos denna del. Det huvudsakliga tillämpningsområdet är konstruktion av betong och armerade betongväggar för industriella anläggningar och bostadshus, pelare, golv, fundament. Dragstången krävs för att montera strukturelementen i formsystemet, det är ansvarigt för panelernas gränssnitt och styvheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

De betraktade stiften för formning är gjorda av legerat stål genom kall eller varmvalsning (räffling) av gängan. Stål har hög hållfasthet och tål betydande krafteffekter (från betongens vikt).

De används alltid i kombination med andra typer av gängade fästelement: muttrar, liksom ett PVC -rör (för fastsättning av formen). Producerad i form av en solid 3 meter lång hårnål:

  • diameter längs trådens yttre fasning - 17 millimeter;
  • diameter längs trådens inre fasning - 15 millimeter;
  • avståndet mellan trådarna i tråden - 10 millimeter;
  • massan på en löpmeter är 1, 4 kilo.
Bild
Bild

Vyer

Det finns 2 typer av dragstänger för formsystemet

  • Typ A . Dubben har lika stora diametrar i de trådlösa och gängade sektionerna.
  • Typ B . Hårnålen har en mindre diameter av det trådlösa området och en ökad diameter på den gängade delen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom stålskruvar praktiseras andra typer av produkter vid konstruktion av en formkonstruktion

  • Slipbultar av glasfiber . Dessa produkter kännetecknas av låg värmeledningsförmåga och låg skjuvmotstånd. I grund och botten är dessa element engångsbruk, de skärs av vid demontering av formsystemen och tas inte bort från betongkonstruktionerna.
  • Plastbeläggning för formning kännetecknas av en acceptabel kostnad . En vanlig plastbeläggning används för installation av formar för gjutkonstruktioner med en bredd av högst 250 millimeter. Vid installation av blanketter för bredare strukturer (upp till 500 millimeter) används en plastförlängning parallellt med avjämningen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan

Formgallret används för installation av parallella paneler i formkonstruktionen, vilket resulterar i att de efter att ha hällt betonglösningen inte kryper till sidorna. I detta avseende måste åtdragningsbulten motstå betydande yttre påverkan, motstå trycket från betonglösningen.

Som redan sagts, 2 muttrar hjälper till att dra åt och fixera formpanelerna, de är installerade på utsidan av panelerna som ska anslutas . Mutterns ytarea är 9 eller 10 centimeter, därför uppnås en tät anliggning mot skärmens yta.

Bild
Bild

Med betydande belastningar av detta område blir distansen liten, därför installeras extra brickor.

Pinnar används för installation av formsystemet vid konstruktion av monolitiska strukturer . Sådana fästelement är ganska dyra, därför används de upprepade gånger. Med andra ord, efter att betongen har stelnat, demonteras formen, dragskruvarna tas bort och ordnas om till en ny plats.

Bild
Bild

Installationsfunktioner

Följande steg vidtas vid installation av formsystemet:

  • i sidorna är hål förberedda för montering av PVC -rör;
  • stift placeras i PVC -rören, i längd bör de vara mycket större än formpanelernas bredd så att det finns utrymme för att fixera muttrarna;
  • sköldar är lika, dubbar är fixerade med muttrar;
  • former fylls med betongblandning;
  • efter att lösningen stelnat (inte mindre än 70%) skruvas muttrarna ur och tapparna dras ut;
  • PVC -rör finns kvar i betongkonstruktionen, hålen kan stängas med specialpluggar.
Bild
Bild

På grund av användningen av PVC -rör kan strukturen enkelt demonteras och dubbarna kan användas upprepade gånger, vilket minskar byggkostnaderna.

Bindning av formen med skruvar garanterar konstruktionens hållfasthet, dessutom utförs installation och demontering med minst tid och arbetskostnader . Du behöver inte vara kvalificerad tekniker för att utföra installationen.

En positiv punkt är infästningsmaterialets mångsidighet, det kan användas för att utföra små mängder arbete och för storskalig konstruktion.

Rekommenderad: