Armeringsnät (36 Bilder): För Armeringsväggar Av Betong, 100x100 Och 50x50, Komposit Och Glasfiber, Plast M.m

Innehållsförteckning:

Video: Armeringsnät (36 Bilder): För Armeringsväggar Av Betong, 100x100 Och 50x50, Komposit Och Glasfiber, Plast M.m

Video: Armeringsnät (36 Bilder): För Armeringsväggar Av Betong, 100x100 Och 50x50, Komposit Och Glasfiber, Plast M.m
Video: Gjuta platta - Armering och armeringsdistanser 2024, Maj
Armeringsnät (36 Bilder): För Armeringsväggar Av Betong, 100x100 Och 50x50, Komposit Och Glasfiber, Plast M.m
Armeringsnät (36 Bilder): För Armeringsväggar Av Betong, 100x100 Och 50x50, Komposit Och Glasfiber, Plast M.m
Anonim

Syftet med förstärkningsnätet är att stärka och skydda. Om du glömmer att lägga detta lager och stör den tekniska kedjan, kan reparationsluckor snart känna sig. Därför är det absolut nödvändigt att hitta tid att välja ett nät av hög kvalitet, och det finns mycket att välja mellan.

Bild
Bild

Särdrag

Konstruktionen av byggnadsstrukturer är förknippad med tillhandahållandet av ökad hållfasthet och stabilitet hos föremålet med hjälp av förstärkning. För att förstärka murverket, för att öka gipsskiktets hållfasthet, för att stärka byggnadens fasader behövs ett armeringsnät . Hon gör också golv och fundament mer hållbara. Men det handlar inte bara om bättre skydd av strukturen, nätet ökar också vidhäftningen hos de murbruk som används i efterbehandlingen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och nu lite mer om förstärkningsprocessernas logik

  • För byggverksamhet är användning av cement- och betongblandningar, andra efterbehandlingslösningar en vanlig fråga. Efter härdning kommer de att vara starka, men de riskerar att spricka under påverkan av deformationer, olika typer av belastningar och andra moment som är förknippade med föremålets krympning.
  • För att öka motståndet mot detta och för att stärka hållfasthetsindikatorerna för betong, cement och andra material används ett nät för armering. Det är hon som är ansvarig för kompositionens integritet efter dess härdning, vilket ger den mekanisk styrka.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om till exempel golven ska hällas under reparationer kan det lätt spricka på golvet . Men nätet kommer att minska denna risk till nästan noll sannolikhet. Nätet används också aktivt som värmeisolator för skumplåtar, som är ganska sköra i strukturen. Slutligen är det förstärkningsnätet som är enheten som kommer att öka vidhäftningen (scenen) mellan efterbehandlingsmassan och själva väggytan.

Meshnätet är ett utmärkt, väl beprövat bindningselement som gör att beklädnaden kan förankra stadigt på ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om tjockleken på ytbehandlingsmassan är högre än 20 mm kommer nätförstärkning inte att störa integriteten hos den redan härdade kompositionen. Det används också för grov takbehandling.

Det är uppenbart att denna byggprodukt är efterfrågad och multifunktionell . Det bör produceras aktivt och erbjuda köparen ett rikt sortiment för alla ändamål och plånböcker. Och här kommer det mest intressanta och avgörande ögonblicket - att välja rätt nät, hitta ett kompromissalternativ för pris och kvalitet, som definitivt kommer att klara sin uppgift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Alla maskor kan delas in i två stora grupper: beroende på syftet och typen av material som används.

Enligt överenskommelse

Var och en av de presenterade sorterna har en smal specialisering, det vill säga att använda den för andra ändamål är en medvetet falsk väg. Även om applikationen styrs av principen "slösa inte det goda" måste du förstå att materialet är designat av experter i förhållande till vissa kompositioner och tekniker.

Av design är gallren så här

  • Murverk . För förstärkning av tegel används ett material av ståltråd upp till 5 mm tjockt genom svetsning. Nätet fungerar som ett förstärkningsbälte när en tegel läggs, liksom ett gas- eller slagblock och natursten. Det förstärkande lagret är tillräckligt tunt och därför hotar ingenting mellan sömmarna. Med hjälp av ett nät är det möjligt att utföra en högkvalitativ bindning i murverket, vilket minskar risken för att en vägg faller eller spricker. Rutnätet ser ut som en cellremsa med måtten 50 x 50 eller 100 x 100 mm (detta är parametrarna för en cell).
  • Häfta . Betonggallret är en stålsvetsad struktur. För betongarbeten och golv är det praktiskt taget oumbärligt. Det används för tunnskiktning, vilket innebär att det inte fungerar för golv mellan golv och grunden. Men det gör ett utmärkt jobb med uppgiften att jämna ut golvet längs hela omkretsen, det vill säga när det sjunker tillåter det inte sprickbildning av golvet. En tråd med en maximal tjocklek på 4 mm används; speciella skår lämnas längs hela trådens längd, vilket organiserar bättre vidhäftning med cementkompositionen.
  • Putsning . I denna kategori kommer det att finnas de mest förstärkande nätproverna. Det realiseras i rullar på en meter (i bredd). Denna typ kan vara stål, glasfiber och polypropen. Nätet eliminerar sprickor i lederna på olika baser (till exempel när luftbetong och tegelverk är intill varandra). Det gör att du kan applicera gips i ett lager av 2-3 cm, även om gipset på vissa ställen skalar av taket eller väggarna, kommer nätet att förhindra ytterligare fall. Den läggs på väggarna i vertikala ränder och observerar överlappningen.
  • Målning . En annan kategori av nät som ökar målningens effektivitet. Används för att skapa den, polypropen eller glasfiber. Materialet visar sig vara efterfrågat om du behöver applicera ett tunt kittskikt på en yta som är ogynnsam för god vidhäftning. På så sätt kan du uppnå bättre mekanisk hållfasthet hos väggarna och minska risken för sprickbildning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med den första punkten är allt klart - först bestäms den avsedda användningen av nätet, och först då måste du leta efter ett lämpligt material.

Efter tillverkningsmaterial

Det mest populära alternativet är ett metallnät för förstärkning.

Stålnät:

  • utrustar en pålitlig screed vid hällning av golvbaser;
  • exfolierar inte bindemedelssammansättningen;
  • garanterar högkvalitativ kontakt mellan gipset och väggarna, som inte har grova, betydande defekter;
  • ökar stabiliteten hos murade väggar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Stålnät kan svetsas, expanderad metall och kedjelänk. Materialet är flexibelt, lätt att använda, med en ökad hållfasthetsreserv.

Plastnät konkurrerar med stålnätet . Den är tillverkad av höghållfasta polymerer, polymermaterialet kan vara polyuretan eller polypropen. Hon är inte rädd för att töja, bra i förhållande till att bryta laster, hon är inte rädd för hög luftfuktighet, liksom temperaturhopp. Detta alternativ kan anses vara budgetmässigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett relaterat glasfibernät, vars användningsegenskaper bestäms av densitet. En sådan produkt säljs i rullar eller band. Materialet stärker gipsfogar perfekt, ökar vidhäftningen med efterbehandlingsmassan och förhindrar sprickbildning.

Ett annat alternativ är glasfiberkompositnät . Den är gjord av sammanflätade svängstavar som fästs ihop. Produkten kan flätas och sys. Det dekorativa utseendet på detta nät visas ofta i områden: inte nödvändigtvis för ett staket, men till exempel som ett stöd för klätterväxter. Men det huvudsakliga syftet med användningen är fortfarande inredning av byggnader och efterbehandlingar i samband med utformningen av byggnaders fasader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Storleksintervallet för nätet är stort, men de vanligaste storlekarna är 100x100, 50x50 mm. Storleken på cellerna anges i mm. Det finns också alternativ 150 x 150 mm, samt 200 x 200. Sektionsdiametern mäts också i mm och kan vara från 3 till 16. Vi pratar om rullmaterial, vars vikt också är viktig: till exempel kommer ett nät med en tvärsnittsdiameter på 3 mm, en cell på 50 x 50 mm att väga 2,08 kg.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Erfarna byggare förstår mycket snabbt vilket material som är lämpligt för en viss uppgift. De som nyligen har mött renovering kan vara i oordning - nätet säljs i ett rikt sortiment. Hur gör man inte för att göra ett misstag med valet?

Dessa tips hjälper

  1. Materialet bör kontrolleras för draghållfasthet. Du måste ta ett prov av nätet i din hand, pressa det - om nätet är av god kvalitet kommer det att återgå till sin ursprungliga form - det vill säga det kommer att räta ut.
  2. För resten är det viktigt att följa de mål för vilka denna byggprodukt köps. Till exempel, om putsarbete kommer och gipsskiktet inte överstiger 5 mm, är det bättre att ta ett glasfibernät. Det är anmärkningsvärt att det också hjälper lite att jämna ut väggen: det kommer inte att klara stora volymer, men det kommer att jämna ut mindre brister.
  3. Om gipsskiktet är mer än 5 mm måste du ta något starkare, till exempel ett galvaniserat metallnät. Det gör förstärkningsskiktet väldigt starkt. Men vi pratar om en galvaniserad produkt, inte stål (det är viktigt att inte förväxla). Om du måste avsluta fasaden, det vill säga använda ett nät för utomhusarbete, kommer stålalternativet definitivt inte att fungera, eftersom det oxiderar, rostar och förstör allt med stor sannolikhet.
  4. Om finishen redan närmar sig slutet och bara ett tunt lager återstår kan du ta en duk med små celler.
  5. Om du måste arbeta med gips kommer plastnätet att göra ett utmärkt jobb med att förstärka detta material.
  6. För värmeisolering är ett rutnät med en cellstorlek på 50 x 50 mm, motståndskraftigt mot aggressiva medier (det vill säga alkali-resistent), lämpligt. En sådan outtalad regel gäller också för isolering: priset på nätet får inte överstiga 5% av alla kostnader för värmeisolering.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje produkt måste först och främst vara säker. Därför är det absolut nödvändigt att be säljaren om ett intyg om överensstämmelse.

Installationstips

Instruktionerna kommer att ha sina egna egenskaper för att lägga nätet inomhus eller utomhus. Maskskiktet kan läggas både vertikalt och horisontellt. När det gäller gipsets styrka är läggningsmetoden oviktig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur monteras armeringen på fasaden?

  1. Det är nödvändigt att ta väggens dimensioner, klippa nätet längs dem, det är lättare att göra detta med sax för metall.
  2. Du kan fixa det med pluggar, med hänsyn till maskinvarans lämpliga längd. För fasader används vanligtvis 90 mm spik. Om det här är väggar av skumblock bör det inte vara några problem med fastsättning. Dowels används på betong- eller tegelfasader.
  3. En elektrisk borr med en perforator borrar det första hålet för förstärkning - hålets djup antas vara ett par centimeter mer än plastelementets längd (om en plugg drivs in).
  4. Hålen borras linjärt med ett steg på en halv meter, ett nät hängs på varje plugg. Det måste dras lite utan att titta på eventuella oegentligheter.
  5. Därefter bör du kontrollera placeringen av raden mittemot, om det inte låg jämnt nog uppvägs nätet till intilliggande celler.
  6. Om allt är bra behöver du bara fortsätta i samma mönster och förskjuta fästelementen.
  7. I öppningsområdena (fönster och dörrar) skärs nätet också i proportion till öppningarna. Men det är tillåtet och bara att böja det.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gipsningen av denna fasadvägg hälls i etapper. Först bör dess massa vara tjock, men i den slutliga utjämningen används en mer flytande komposition.

Hur fixar man plastnätet för förstärkning?

  1. Du kan limma den på alla typer av lim, men den bör ge stark vidhäftning till plast. Vanligtvis, när det gäller ett nät, appliceras ett fint lim av ett par millimeter tjockt.
  2. Först bör du inspektera den kaklade ytan, om brickorna fästes på pluggar måste du sjunka sina lock och täta spåren.
  3. Rita en horisontell linje på väggen längs armeringslagrets höjd. Denna linje styr höjden på limapplikationen.
  4. Limmet bereds enligt anvisningarna på förpackningen, först hälls vatten i bassängen och sedan den torra kompositionen. Du kan störa det antingen med en murslev eller med en elektrisk borrfäste.
  5. Lim appliceras på väggen med en spatel, och ju längre verktyget är desto jämnare blir ytan. Lim appliceras på spateln i mitten av det, förståelsen av den erforderliga mängden kommer i arbetet. Skikttjockleken bör inte vara mer än 3 mm. Det är inte värt att applicera mycket på en gång, två meter är tillräckligt (annars kommer limmet att härda innan nätet passar in på den förberedda platsen).
  6. Nu måste du prova på platsen för nätet, om det behövs trimmas materialet.
  7. Först limmas ena änden av nätet, det är inriktat horisontellt efter längden på den del av väggen som redan har förberetts. Nätet ska ligga utan uppenbara snedvridningar, alla typer av defekter.
  8. Nätet ska läggas med en överlappning på 10 cm. Den första maskraden limmas omedelbart över hela bredden, och på platsen för överlappningen också. Och den andra raden kommer att ligga på det ny applicerade limet - det gör det lättare att fixera armeringen.
  9. För hand pressas nätet mot det färska limet på ett antal ställen, och igen är det nödvändigt att justera dess position. Överskottet tas bort.
  10. Med en spatel pressas nätet mot ytan. Limet i det första lagret ska sticka ut överallt och svälja ansiktscellerna. Om områden med otillräcklig limimpregnering hittas kan limmet appliceras över armeringen.
  11. Det återstår att låta limmet torka. Det är bättre att ge honom natten för att utföra fogmassan på morgonen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Armeringsnät är en fullvärdig deltagare i reparations- och byggprocessen, hjälper till att öka konstruktionens styvhet och styrka och förhindra sprickor . Detta material används i externa och interna arbeten, det förutsätter ett stort urval och tydliga installationsanvisningar, som även en icke-professionell kan hantera.

Tack vare det förstärkande nätet kommer strukturen, efter att den applicerade byggnadskompositionen har härdat, att bli en monolitisk struktur, vars integritet kommer att vara felfri.

Rekommenderad: