Glasfiber (36 Bilder): Nyanser Av Tillverkning Av Armerade Glasfiberplåtar Och Beslag, Flytande Glasfiber. Hållbarhet För Produkter Och Andra Egenskaper

Innehållsförteckning:

Video: Glasfiber (36 Bilder): Nyanser Av Tillverkning Av Armerade Glasfiberplåtar Och Beslag, Flytande Glasfiber. Hållbarhet För Produkter Och Andra Egenskaper

Video: Glasfiber (36 Bilder): Nyanser Av Tillverkning Av Armerade Glasfiberplåtar Och Beslag, Flytande Glasfiber. Hållbarhet För Produkter Och Andra Egenskaper
Video: Difference Between PVB and SGP Laminated Glass 2024, April
Glasfiber (36 Bilder): Nyanser Av Tillverkning Av Armerade Glasfiberplåtar Och Beslag, Flytande Glasfiber. Hållbarhet För Produkter Och Andra Egenskaper
Glasfiber (36 Bilder): Nyanser Av Tillverkning Av Armerade Glasfiberplåtar Och Beslag, Flytande Glasfiber. Hållbarhet För Produkter Och Andra Egenskaper
Anonim

Byggmaterialmarknaden erbjuder ett brett utbud av produkter som är mycket efterfrågade, undantaget är glasfiber. Det används i en mängd olika branscher av många skäl. Materialet har sina egna speciella egenskaper som skiljer det från resten och ger det många fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Glasfiber tillhör kategorin moderna kompositmaterial, utformad för att förbättra de grundläggande operativa egenskaperna hos strukturer och olika produkter för skapandet av vilka de används . Produktens mekaniska egenskaper beror på produktionstekniken, som är annorlunda. Produkterna kan delas upp enligt fibrernas placering - enkelriktad och tvärriktad.

Bild
Bild

Funktioner i produktionen

Tillverkning av material för vidare produktion av vissa produkter sker på olika sätt. Egenskaperna påverkas av sammansättningen och utrustningen som används vid anläggningen. Huvudkomponenten är glasfiberförstärkande material, som blandas med syntetiska bindemedel … Således utmärks den inte bara av styrka, utan också av styvhet. Bindemedlets uppgift är att ge materialet soliditet, de fördelar krafterna mellan fibrerna jämnt och skyddar samtidigt fibrerna från effekterna av kemikalier, atmosfäriska påverkan och andra faktorer.

Bild
Bild

På grund av närvaron av denna komponent kan glasfiber formas till produkter av alla former och storlekar, varför materialet har blivit så populärt i olika branscher.

När det gäller förstärkning av matrisen har produkten en egenskap som inte är tillgänglig för traditionell plast. Glasfiber är mycket mer hållbart och motståndskraftigt mot slitage och tål även stötar och vibrationer och mekaniska skador . Experter gav det namnet "lättmetall", och detta är motiverat. Materialet har låg densitet och värmeledningsförmåga, det är inte rädd för hög luftfuktighet. Glasfiber har ett antal andra värdefulla fastigheter som förvärvas på grund av särdragen i produktionen. Skärning av material för vidare tillverkning av vissa produkter utförs med specialmaskiner.

Bild
Bild

Egenskaper och egenskaper

De främsta fördelarna med materialet inkluderar följande. Denna produkt är skapad i enlighet med GOST . Glasfiber är universellt, eftersom strukturer gjorda av det används inte bara inuti utan också utanför. Dess ökade motståndskraft mot fukt och nederbörd, liksom exponering för direkt solljus har gjort det så populärt. Temperaturområdet är från -50 till +100 grader Celsius, vilket är förvånande. När det gäller produktens densitet varierar indikatorn mellan 1800-2000 kg / m3. Elasticitetsmodulen för glasfiber ligger i intervallet 3500-12000 Pa, oftast ca 4000 Pa. Tyngdkraften är från 0, 4 till 1, 8 g / cm3, så materialet är bekvämt att använda vid tillverkning av fordon.

Bild
Bild

Hållbarhet har blivit en av de avgörande faktorerna för glasfiberens växande popularitet . Produkter tillverkade av det kan tjäna i flera decennier, medan egenskaperna är perfekt bevarade, och detta är viktigt. Jämfört med metall eller trä är ett stort plus frånvaron av frätande förstörelse och motståndskraft mot svamp och bakterier. Styrka spelar en viktig roll, särskilt när glasfiber används i byggnadsstrukturer, vad gäller dess egenskaper i denna kategori kan det jämföras med stål, fördelen är dess låga vikt, så många tillverkare väljer det första alternativet för att skapa utrustning och komplexa strukturer.

Bild
Bild

Det bör noteras de dielektriska egenskaper som uppträder vid användning av likström och växelström. Värmeisoleringsegenskaper saknar fördelar, därför används glasfiber ibland för att skapa smörgåsstrukturer tillsammans med skum eller annat poröst material.

Visningar

Typerna av glasfiber kännetecknas av produktionsmetoden, var och en har sina egna särdrag och egenskaper som är värda att bekanta sig med.

Kontakt gjuten

Tekniken består i impregnering av glasfiber med polymerer . För detta används handverktyg i form av borstar och rullar. Som ett resultat produceras glasmattor, som sedan läggs ut i former, där ytterligare bearbetning sker. Rullar rullar in innehållet för att förhindra skapande av luftbubblor, i det sista steget avrasas produkten och vid behov görs hål och spår för vidare användning i en viss industri. Under arbetets gång används olika typer av hartser som kombineras med glasfiber.

Bild
Bild

De främsta fördelarna med metoden inkluderar praktisk, enkelhet, ett stort urval av komponenter och prisvärdhet. Samtidigt är det nästan omöjligt att fastställa breda prestanda med denna teknik.

Många människor använder också vakuum för att införa glasfiberprodukter. Specialister använder en förseglad film som fäster vid matrisen och skapar en arbetshålighet med ett förstärkande material. Bindemedlet dras inåt, impregneras med den sista komponenten. Som ett resultat blir processen delvis mekaniserad och kvaliteten på utförandet förbättras.

Bild
Bild

Tillverkad med lindningsteknik

Denna metod används vid tillverkning av rör och behållare, där det måste vara tomt utrymme . Slutsatsen är genom att passera glasfibrer genom ett bad med ett bindemedel, som sträcks med hjälp av rullar . De senare har också funktionen att ta bort överskott av harts. Under lindning finns det inga begränsningar för bindningskomponenterna. Det är en snabb och effektiv metod som låter dig justera proportionerna av polymerer och glasfibrer. Glasfiber får förbättrade egenskaper, medan utrustningen för sin produktion inte är billig. För denna teknik används matrisar som installeras på en pultruderad linje. De är starka former genom vilka trådarna dras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rulla

Sådant glasfiber är flexibelt och tillhör kategorin arkmaterial. De främsta fördelarna med produkten är motståndskraft mot hög luftfuktighet och plötsliga temperaturförändringar, plasticitet, lätthet, låg värmeledningsförmåga och säkerhet . Sådant material erbjuds till ett överkomligt pris, därför är det mycket efterfrågat i byggbranschen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lummig

Glasfiberplåtar tillverkas på en transportör med hackat glasgarn med bindemedel som kan baseras på olika hartser. Detta material är indelat i flera sorter, det är därför transparent perfekt för växthus och andra strukturer där naturligt ljus krävs . Tonad tillåter också att ljus passerar igenom, ogenomskinlig finns i en mängd olika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta fördelarna med glasfiberplåt inkluderar enkel installation på grund av låg specifik vikt, korrosionsbeständighet, miljövänlighet, styrka mot sönderdelning och spänning, förmåga att sprida ljus.

Bild
Bild

Profiler

Produkter i denna form tillverkas genom att dra i rovingen, som är impregnerad med polyesterbindemedel. Sådana profiler är praktiska och praktiska att använda som konstruktionselement, så de ersätter ofta plåtämnen vid tillverkning av olika delar. Som ett resultat reduceras bearbetningskostnaderna . Profilerna erbjuds i form av vinklar, stänger och stavar. Strukturmaterial används för tillverkning av delar, beslag och olika strukturer, inte bara utanför, utan också inom inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkares översikt

På Rysslands territorium erbjuds ett brett urval av företag som sysslar med tillverkning av glasfiberprodukter . Deras produkter är mycket efterfrågade, så du bör bekanta dig med de ledande tillverkarna som har lyckats bevisa sig från den bästa sidan. Smart Consult -företag tillverkar konstruktionselement som används i byggindustrin. Ledande företag använder sina tjänster. Om vi pratar om tillverkning av glasfiberrör finns det bara ett fåtal företag i landet som arbetar i denna riktning. Vi pratar om LLC New Pipe Technologies , som är ledande inom sitt område. Mer än 60% av produkterna från denna tillverkare finns på hemmamarknaden, vilket talar mycket.

Bild
Bild

Den näst största tillverkaren av polyesterrör är " PC" Steklokompozit ", fortsätter företaget att aktivt utvecklas, så indikatorerna ökar årligen. Produkterna används ofta inom transportindustrin. Eterus-Techno företag specialiserat sig på tillverkning av plåtmaterial, som används i bilindustrin, samtidigt som företaget hanterar profilerat glasfiberark. Utmärkt prestanda visar företaget "Triton ", som är den största tillverkaren av akrylbadkar på territoriet inte bara Ryssland, utan också Europa. Fabrikerna producerar glasfiber, som senare blir ett förstärkningsskikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Eftersom glasfiber är ett kompositmaterial som inte bara kombinerar utmärkt kvalitet utan också överkomliga kostnader, fortsätter efterfrågan på dess popularitet att öka varje år . Detta material kan målas, appliceras på olika beläggningar och bearbetas mekaniskt. På grund av den rika listan över tekniska egenskaper används produkten i olika branscher. Inom skeppsbyggnad och produktion av tankstrukturer är glasfiber inte komplett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att det var denna industri som påverkade utvecklingen av materialtillverkning i så stor skala. Ett stort antal småskrov i olika delar av världen tillverkas av detta material, vi pratar om rodd- och motorbåtar, livbåtar, racingbåtar och till och med kryssare, båtar, skotrar och annan vattentransport.

Bild
Bild

Förutom ramarna används materialet för att skapa strukturer för hytter och däck, göra vingar och navigationsbroar, samt motorer och luckor. En annan bransch som inte klarar sig utan glasfiber är byggandet av simbassänger och vackra trädgårdsfontäner, konstgjorda dammar.

Fordonsindustrin tillverkar sammansatta karossdelar och stötfångare. Glasfiberelement finns i kabinen. Men racerbilar är helt gjorda av denna komposit, eftersom formen vid stötar snabbt kan återställas, och dessutom är korrosion inte hemsk.

Bild
Bild

Produktionen av rörledningar är inte komplett utan kompositkomponenter, därför används glasfiber aktivt vid tillverkning av stormkollektorer . Avloppsreningssystem är tillverkade av plast, detta inkluderar filter, septiktankar och sedimentationstankar. De är lätta att ta hand om, inga permanenta reparationer krävs, så efterfrågan är uppenbar.

Framför allt är glasfiber efterfrågat i byggbranschen, eftersom det används för både externt och internt arbete. Det kan vara en utmärkt ersättning för metall- och stenstrukturer, eftersom styrkan är på en höjd. Till exempel används glasfiberarmering ofta när man grundar en låg byggnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller höga hus skapas element av fasader av kompositmaterial, stuckaturer och vackra dekorativa dekorationer som perfekt kompletterar helhetsbilden.

Väggpaneler, tak, fasadinredning, skiljeväggar - allt detta kan vara tillverkat av glasfiber, som har fantastiska prestandaegenskaper och kan förbli oförändrat i många år. Honeycomb -paneler är ofta belagda med detta material för att förbättra ljudisoleringens prestanda. Utvändig och invändig väggbeklädnad av plåt ser vacker och estetiskt tilltalande ut, och det finns ett brett utbud av nyanser på marknaden. Många experter anser att denna produkt är ett utmärkt takmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flytande glasfiber är efterfrågat under reparationer, det fungerar som en pålitlig förstärkning för byggnadsstrukturer som värmeisolering, tak, rör etc. Materialet kombineras perfekt med porösa komponenter. När det gäller inredning erbjuder marknaden ett brett urval av sammansatta produkter - porslin, olika statyer, dekorativa element, till och med möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som nämnts ovan använder företag ofta glasfiber vid tillverkning av behållare av olika former och storlekar. Sammanfattningsvis kan vi med säkerhet säga att glasfiber har blivit en av de mest populära typerna av kompositmaterial, som har fångat marknaden i olika branscher på grund av de driftsegenskaper som det är utrustat med.

Rekommenderad: