Kilställningar: Installation Av Ställningar Och Deras Konstruktion, Installation Av Gångjärnskonsoler Och Monteringsschema, Maximal Höjd Och Andra Dimensioner

Innehållsförteckning:

Video: Kilställningar: Installation Av Ställningar Och Deras Konstruktion, Installation Av Gångjärnskonsoler Och Monteringsschema, Maximal Höjd Och Andra Dimensioner

Video: Kilställningar: Installation Av Ställningar Och Deras Konstruktion, Installation Av Gångjärnskonsoler Och Monteringsschema, Maximal Höjd Och Andra Dimensioner
Video: Montering av hantverkarställning - Ställning.se 2024, Maj
Kilställningar: Installation Av Ställningar Och Deras Konstruktion, Installation Av Gångjärnskonsoler Och Monteringsschema, Maximal Höjd Och Andra Dimensioner
Kilställningar: Installation Av Ställningar Och Deras Konstruktion, Installation Av Gångjärnskonsoler Och Monteringsschema, Maximal Höjd Och Andra Dimensioner
Anonim

Kilställningar är en styv konstruktion av metallprofiler som används för reparations- eller rekonstruktionsarbete . Den mångsidiga och praktiska strukturen är utmärkt för installation av olika strukturer eller för efterbehandling och restaurering. Idag anses kilställningar vara de mest populära på grund av dess ökade säkerhet och låga pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och designelement

Bygg- och installations- eller reparationsarbete kräver användning av ställningar. Med deras hjälp är det möjligt att organisera:

  • tak arkivering;
  • byggnadsisolering;
  • dekoration av väggar och fasader;
  • byggande av förortsanläggningar.

Ställningen, gjord av stålrör och däck, klarar belastningar på upp till 500 kg . Huvuddragen i sådana strukturer är att stödformen kan monteras genom att ansluta horisontella och vertikala komponenter. Elementen fästs på varandra med hjälp av en låsmekanism som förhindrar oväntad separation av delar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att montera ställningen behöver installatörer inte göra betydande ansträngningar, och driften av konstruktionerna kräver inte ytterligare investeringar. Det andra inslaget i kilställningar är att de är säkra för alla typer av byggnadsarbeten.

Fördelarna med kilkonstruktioner inkluderar ett antal faktorer

  1. Hög strukturell tillförlitlighet … Anslutningen av elementen i kilställningarna utförs med låsmekanismer, vilket gör det möjligt att installera skrymmande gods.
  2. Mångsidighet … Byggnadsställningar är uppförda för konstruktion och dekoration av olika föremål, oavsett komplexiteten i det utförda arbetet och konstruktionens konstruktion.
  3. Enkel montering och demontering av konstruktionen . Nyckelverktyget är en hammare för att köra och ta bort kilen från flänslås.

Full användning av kilställningar är endast möjlig efter noggrann installation. I detta fall måste ingenjören och den tekniska specialisten kontrollera konstruktionens beredskap och skriva ut ett tillstånd för driften av strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För enheten med kilställningar används följande element:

  • vertikala metallställningar;
  • tvärstång för fastsättning av horisontella ställ;
  • horisontella ställ;
  • skor som fungerar som en stödjande del;
  • startdel, som är en vertikal med flänsar;
  • diagonalt för att ansluta element och säkerställa strukturens styrka;
  • domkraft, tillverkad i form av ett trycklager;
  • stege av metallprofiler;
  • golv av trä eller plåt;
  • fästen och andra fästelement.

Och strukturen innehåller också ett stabiliserande stöd och en gångjärnig konsol.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Kilställningar är efterfrågade på många byggarbetsplatser där man måste organisera fasadarbete. Sådana strukturer har två standardstorlekar som bestämmer konstruktionens arbetshöjd.

  • LSK-60 . I detta fall blir byggnadens maximala höjd 60 m. Konstruktionerna är konstruerade av rör med en diameter på 48 mm och en väggtjocklek på 2 mm.
  • LSK-100 . Strukturer 100 m höga monteras från rör med en diameter på 48 mm med en väggtjocklek på 3 mm.

Och även skogar av kiltyp kan bilda sektioner med en höjd av 2 m vardera. Bredden på passagen mellan sektionerna överstiger inte 1-3 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

Innan du fortsätter med installationen av strukturen är det värt att kontrollera tillgängligheten av de nödvändiga verktygen samt förbereda den nödvändiga utrustningen . Specialisten som installerar strukturen måste noggrant studera PPR -schemat och kontrollera delarna för att upptäcka skadade element.

Installation av kilställningar utförs med beaktande av kraven i byggkoder, som inkluderar SNiP 12-03-2001 och olika GOST … Och det är också nödvändigt att ta hänsyn till säkerhetskraven: utför arbete i skyddskläder och använd pålitliga verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationen utförs i en specifik sekvens

  • Förbered först webbplatsen … Den måste rengöras från skräp, snö, smuts och även tampas tills en plan yta erhålls. Dessutom måste du gräva diken för att tömma vattnet.
  • Det andra steget innebär installation av byggnadsställningar från byggnadens hörn . Samtidigt är det viktigt att tillfartsvägarna till objektet är ordentligt organiserade, och strukturen stör inte passagen av anläggningsutrustning.
  • Vidare, under ställningens skor, är träfoder installerat, vars tjocklek inte överstiger 45 mm i tvärriktningen . Ibland, istället för skor, installeras uttag som lyckas anpassa strukturen till horisonten.
  • Den fjärde etappen är installation av startelement , som fästs med längsgående och tvärgående band.
  • När det tidigare arbetet är klart kommer befälhavaren att kunna gå vidare till huvudstadiet, vilket innebär installation av vertikala pelare i startelement … Racken fästs med låsmekanismer eller flänsar. Det är viktigt i processen att spåra nivån med ett specialverktyg eller lod.
  • För att säkerställa stolparnas säkerhet, strukturen förstärks med konsoler som fäster den på objektets vägg … Dessutom är gångjärn konsoler installerade.
  • Sedan läggs golv av trä eller metallplåt på varje nivå i ställningen . De sätter också upp sidor, installerar en stege för att organisera upp- och nedstigningen.
  • Nästa steg är att stärka strukturen genom att installera en diagonal , som är fäst från änden i två intilliggande spann. I detta fall bör avståndet inte överstiga 9-12 m.
  • Därefter installerar befälhavaren ett räcke som tål en belastning på 70 kg . Det är särskilt viktigt att montera räcken på de övre nivåerna för att förhindra risken för att installatörer eller gips faller omkull.

Slutligen, i det sista stadiet, är strukturen jordad för att undvika effekterna av elektriska laddningar under åskväder. Efter att byggnadsarbetet är avslutat demonterar samma hantverkare strukturen och följer den omvända ordningen. Först tar de bort diagonalen, räcken, golv, demonterar sedan trappan och blir av med skräp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I demonteringsprocessen sorterar hantverkarna delarna med efterföljande förpackning.

Transport och förvaring

Nackdelen med kilställningar är att de inte är helt täckta med färg. Omålade element kräver särskilda villkor för pålitlig transport och högkvalitativ lagring. Före dessa åtgärder är det nödvändigt att bevara komponenterna med fett eller annat smörjmedel. Transport av utrustning utförs på en speciell transport som kan rymma alla komponenter i uppsättningen.

Kilställningar - mångsidig och säker konstruktion , som är lämplig för efterbehandling, reparation och restaurering, samt för uppförande av olika byggnader och strukturer.

Rekommenderad: