Hur Man Täcker Ett Hus Från En Bar Utanför? 41 Foton Varianter Av Yttre Dekoration Och Ytterbeklädnad Med Ny Teknik, När Det är Möjligt Att Avsluta En Träkonstruktion Av Limmat Mat

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Täcker Ett Hus Från En Bar Utanför? 41 Foton Varianter Av Yttre Dekoration Och Ytterbeklädnad Med Ny Teknik, När Det är Möjligt Att Avsluta En Träkonstruktion Av Limmat Mat

Video: Hur Man Täcker Ett Hus Från En Bar Utanför? 41 Foton Varianter Av Yttre Dekoration Och Ytterbeklädnad Med Ny Teknik, När Det är Möjligt Att Avsluta En Träkonstruktion Av Limmat Mat
Video: Limma fanér 2024, Maj
Hur Man Täcker Ett Hus Från En Bar Utanför? 41 Foton Varianter Av Yttre Dekoration Och Ytterbeklädnad Med Ny Teknik, När Det är Möjligt Att Avsluta En Träkonstruktion Av Limmat Mat
Hur Man Täcker Ett Hus Från En Bar Utanför? 41 Foton Varianter Av Yttre Dekoration Och Ytterbeklädnad Med Ny Teknik, När Det är Möjligt Att Avsluta En Träkonstruktion Av Limmat Mat
Anonim

Timmerhus är en mycket populär konstruktionstyp. Virket monteras enkelt på grund av den rektangulära profilen, sådana konstruktioner uppförs snabbt, därför upptar detta byggmaterial en ledande position inom segmentet av trähuskonstruktion. På tempererade och nordliga breddgrader är det vanligt att isolera och fanera virke.

Funktioner i träkonstruktioner

Profilerade timmerhus skiljer sig inte från timmerhus när det gäller konstruktionsteknik. Materialet i sig är väldigt attraktivt. Konstruktionen av naturligt trä med ett vackert mönster av fibrer ser organiskt ut mot bakgrunden av ett naturligt landskap. För låga privata konstruktioner används sågade, limmade och profilerade balkar, vilket avgör installationstekniken. Byggnader från en bar är miljövänliga, detta material andas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialets tvärsnitt är från 10 till 20 centimeter . Sektionens storlek är väggarnas tjocklek. För kalla klimatförhållanden är detta uppenbarligen inte tillräckligt, så väggarna inuti och utsidan måste isoleras så att den slutliga väggtjockleken för ett tempererat klimat är minst 40 centimeter. Det finns ett behov av fasadfasader med isolering, som utförs med olika material som motsvarar konstruktionsstilen. Nackdelarna inkluderar träets förmåga att absorbera fukt, tendensen att bilda korrosion från överdriven fukt och hög brandfarlighet. Den yttre finishen är utformad för att minska påverkan av negativa atmosfäriska faktorer, isolera och öka hemmets säkerhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lämplig sluttid

Fasadernas efterbehandling påbörjas efter timmerhusets sista krympning. Porösa träfibrer absorberar och släpper ut fukt, detta deformeras och ändrar väggens storlek något, även om träet var väl torkat före konstruktion. Träkonstruktioner utsätts för krympning från flera månader till två år. Byggsäsongen påverkar också krympningstiden: konstruktion på vintern kommer att kräva 7–8 månader, på sommaren - minst 12 månader. Den mest intensiva deformationsprocessen observeras under de första tre månaderna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns vissa skillnader i dessa termer för olika material . Den yttre dekorationen av ett hus av laminerat fanervirke kan börja så tidigt som tre månader efter konstruktionen, eftersom detta material torkades med specialteknologi i produktionen och inte lämpar sig för påverkan av atmosfärisk fukt och inte deformeras. På grund av träets limning vrids inte träfibrerna längs längden. Runt och sågat virke har inte dessa kvaliteter, eftersom det mest täta virket i stockens yttre lager skärs av under bearbetning. Detta minskar fuktbeständigheten och gör virket sårbart för ruttning och svamp. Experter rekommenderar att du väljer tiden för slutet av hösten - början av vintern för konstruktion på grund av konstruktionens billighet, då på sommaren kommer det att vara möjligt att börja installera fönster, dörrar, exteriör och inredning utan rädsla för att spricka beklädnaden.

Bild
Bild

Typer av material

Den färdiga stockstommen kan mötas utifrån med olika typer av ytbehandlingar: sten, tegel, plast- eller metallfasader, flexibel keramik. Du kan använda en falsk stråle. Varje alternativ har både fördelar och nackdelar. Det dyraste och mest hållbara efterbehandlingsmaterialet är naturligt dekorativ sten; installationen kräver speciella yrkeskunskaper. Stenplattor limmas på fasaden med samma teknik som kakel i badrum eller bastu med fuktbeständiga limkomponenter. Natursten är ett tungt material, så installation kan kräva speciella fästelement för att ge styrka. Oftare är bara byggnadens källare och vissa delar av väggen eller verandan med pelare trimmade med sten.

Bild
Bild

Det är bättre att använda konstgjord dekorativ sten . När det gäller estetiska kvaliteter är det inte på något sätt sämre än nuet, och när det gäller driftsegenskaper överträffar det till och med det. Konststenens främre yta imiterar alla naturliga mineraler som är mer motståndskraftiga mot negativa mekaniska påverkan. Priset är något lägre, men det är också en dyr finish. Ersättningen blir en lång livslängd och ett solidt utseende på huset, möjligheten att välja vilken nyans av sten som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

En vanlig teknik är att sätta murverk på virket. Det ökar byggkostnaden avsevärt, men huset får den nödvändiga värmeisoleringen. Byggnadens livslängd kommer att öka avsevärt, brandfarlighetskoefficienten minskar. Sådana hus upprätthåller en bekväm inomhusmiljö även i de norra regionerna. Att möta hela strukturen, även i en halv tegelsten, kommer att kräva förstärkning av grunden och yrkeskunskaper inom tegel.

Bild
Bild

Ett populärt lätt alternativ är dekorativa fasadklinkerplattor ., som ser estetiskt tilltalande ut i kombination med trä. Den har variationer i tjocklek, utseende och storlek. Under tillverkningsprocessen sker eldning, och hörnelementen är gjorda genom extrudering, detta förlänger ytans livslängd till flera decennier. Klinkerplattor har oegentligheter på baksidan, vilket ger god vidhäftning till väggytan. Framsidan imiterar inte bara olika typer av mineraler, utan också tegel med olika nyanser.

Bild
Bild

Kantade och okantade brädor, höjda balkar, trästavar, blockhus är de vanligaste efterbehandlingsmaterialen i privata trähuskonstruktioner. Bra värmeisoleringsegenskaper, estetik i lantlig stil och naturlig träskön lockar konsumenternas uppmärksamhet. Blockhuset låter dig simulera konstruktioner från en solid stock. En trälist och kantad skiva döljer snyggt isoleringen, kränker inte den naturalistiska stilen och är prisvärda och enkla att installera. Ofta kompletteras träklädseln med sniderier, som i hög grad pryder byggnader i rysk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Separat bör du vara uppmärksam på det oförädlade brädet. Det här kostar en slant. Men fasaden, snyggt mantlad med oförsedda brädor, gör huset till ett konstverk. Brädan eller plattan rengörs från bark, fasaderna slipas och sys upp. Den grova ytan ger byggnaden ett rustikt utseende och blir en estetisk accent. Att elda trä ger dekorativitet samtidigt som materialets hållbarhet och styrka ökar.

Med alla de positiva egenskaperna hos naturligt trä är det inte tillräckligt fuktresistent och lämpar sig för svamp . Ersättningen var plast- och metallfasader. Metallbeklädnad är mer lämplig för industribyggnader, men kan också användas inom anläggningsteknik. Modern teknik har gjort det möjligt att ge dessa material goda tekniska egenskaper: hållbarhet, fuktbeständighet, pigmentbeständighet, en mängd olika konstruktioner, enkel montering, en överkomlig priskategori. Husets snygga och estetiska utseende garanteras i tio år eller mer.

Bild
Bild

Flexibel keramik har blivit ett nytt, tekniskt avancerat material. Grunden är gjord av lera med polymerer. Flexibel keramik kännetecknas av hållbarhet, bleknar inte i solen, är mycket bekväm att använda, fuktbeständig och hållbar. Detta är ett rullmaterial och beklädnaden liknar tapetsering. De kan användas för att klistra in strukturer med runda former - kolumner, valv, valv, kupoler. På grund av närvaron av lera i kompositionen har den andningsegenskaper, men för de flesta finish på en träram krävs dock en ventilerad fasadisolering.

Bild
Bild

En putsad fasad är en enkel och värdig ytterväggsfinish. Arbetet är enkelt, men mödosamt, det är inte svårt att bemästra det. Det är ett bra brandskydd, lätt att reparera. Den putsade fasaden matchar alla designstilar. Det kan målas eller dekorativt gips.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns följande typer av dekorativ gips:

  • mineral - det är en hållbar, mögel- och mögelbeständig cementblandning;
  • silikat är tillverkat av flytande kaliumglas. Det anses andas och hållbart;
  • akryl är tillverkad av syntetiska hartser, har en hög frostbeständighetskoefficient. Förekomsten av harts i gipsets sammansättning ger det plasticitet, med möjliga deformationer av fasaden är ytan motståndskraftig mot sprickbildning.
Bild
Bild

Ytförberedelse

Förberedelserna för fasadens utsida börjar med impregneringen av virket med speciella korrosionsskydd och brandskyddsmedel. Utan en värmeisoleringsanordning läggs en film eller ett speciellt membran på ytan med en överlappning. Vidare fästs de på väggen med en konstruktionshäftapparat, och skarvarna limmas med tejp. Ett gipsnät fästs på filmen. Vidare är det putsat och sten- eller motstående kakel läggs.

Bild
Bild
Bild
Bild

För andra typer av ytbehandlingar börjar de isolera ytterväggarna . Efter fixering av filmen på ramen, fylls lådan. Den utförs med en metallprofil, eller så kan den vara gjord av trälister. Profilen eller skenan är fylld med ett steg på 50 cm. Mineralull eller polystyren placeras i cellerna, så att 2-3 centimeter tomt utrymme lämnas till kanten av manteln för ventilation av fasaden. Ovanifrån är isoleringen täckt med ett vindtätt membran och täckt med ett gipsnät för efterföljande puts och stenstickning eller målning.

Bild
Bild
Bild
Bild

För fasadbeklädnad är den andra raden av svarv fylld. Denna rad kommer att bli grunden för beklädnad från sidospår, träskivor eller lameller, flexibel keramik. I detta fall fästs det motstående materialet med självgängande skruvar på den övre lådan. Det är nödvändigt att göra lådan med ett sådant steg att det är bekvämt att fästa efterbehandlingselementen.

Bild
Bild

Installation av beklädnad

Det finns två sätt att dekorera med sten eller kakel: med fogning (ett mer dekorativt utseende) och rygg mot rygg (en monolitisk beläggning erhålls). Vissa typer av dekorativa plattor kan bara läggas på ett av dessa sätt, det är värt att fråga i förväg när du köper, eftersom sömsenheten kräver speciella färdigheter och enheter. Om stenen är av olika storlekar, lägger de först ut en del på golvet och försöker uppnå maximal dekorativ effekt genom att växla delar av olika storlekar. Läggningen börjar med öppningar och hörn från botten till toppen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ny teknik har gjort denna process enklare . Termiska paneler dök upp till försäljning - det här är en färdig isoleringsplatta med ett lager dekorativ sten redan limmad på. Inredningens typ, färg och struktur kan väljas efter eget tycke, termopaneler limmas direkt på fasaden. Det är viktigt att väggens yta är plan. För träväggar är detta material inte det bästa valet, eftersom det inte finns någon ventilation av träet. Modulära typer av beklädnad, sidospår, skena, foder fästs med självgängande skruvar i lådan eller speciella lås nedifrån och upp. Den första raden installeras på en höjd av 10-15 cm från marken för luftcirkulation under panelerna, om sockeln inte tillhandahålls.

Bild
Bild

Dekorativt gips appliceras på det grova skiktet. Den kan vara slät eller präglad. Avlastningen hjälper till att dölja fasadens oegentligheter. Den optimala tjockleken på lagret för fasaden är 1 cm. När du väljer gips för att avsluta fasaden på ett trähus måste du vara beredd på oundvikliga utseende av sprickor, eftersom trädet har plasticitet och deformeras lite hela tiden.

Genom att sammanfatta alla fördelar och nackdelar med efterbehandlingsmaterial får vi en skala med preferenser för att välja ytbehandling av ytterväggar i fallande ordning:

  • en sten;
  • tegel;
  • dekorativ sten;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • naturtavla, lath, foder, blockhus;
  • sidospår;
  • flexibel keramik;
  • plåster;
  • värmepanel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Husets beklädnad kan vara ett harmoniskt tillskott till det omgivande landskapet eller dess slående landmärke.

Huset i skandinavisk stil med ljusa kontrasterande finish ser elegant och elegant ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den blå färgen i fasadens dekoration kombineras framgångsrikt med lantlig stil.

Minimalismstilen är på toppen av sin popularitet idag.

Rekommenderad: