Nya Byggmaterial: Innovativa Byggmaterial För Väggdekoration I En Lägenhet Och Ett Hus, Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Nya Byggmaterial: Innovativa Byggmaterial För Väggdekoration I En Lägenhet Och Ett Hus, Andra Typer

Video: Nya Byggmaterial: Innovativa Byggmaterial För Väggdekoration I En Lägenhet Och Ett Hus, Andra Typer
Video: 5 Eco-Friendly Building Materials #1 2024, April
Nya Byggmaterial: Innovativa Byggmaterial För Väggdekoration I En Lägenhet Och Ett Hus, Andra Typer
Nya Byggmaterial: Innovativa Byggmaterial För Väggdekoration I En Lägenhet Och Ett Hus, Andra Typer
Anonim

Nya byggmaterial är ett alternativ till tidigare lösningar och tekniker som används vid dekoration och konstruktion av byggnader och strukturer. De är praktiska, kan ge förbättrad prestanda och enkel installation. Det är värt att prata mer detaljerat om vilka innovativa byggmaterial som finns idag för att dekorera väggar i en lägenhet och ett hus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Nya byggmaterial är inte bara en hyllning till mode. De är utvecklade på grund av förbättringen av produktionstekniken, ger snabbare och högre kvalitet av byggande av byggnader, strukturer, hjälper till att dekorera lokaler med olika förutsättningar och krav.

De har sina egna egenskaper

  1. Energieffektivitet … Minska kostnaden för uppvärmning av byggnaden, minska värmeförlusten - det är de viktiga punkterna som oftast rör utvecklare.
  2. Snabb installation . I de flesta fall används tungor eller andra anslutningar som inte kräver ytterligare användning av metallfästen.
  3. Förbättrade värmeisoleringsegenskaper … Många nya material innehåller redan ett lager som inte kräver ytterligare installation av isolering.
  4. Överensstämmelse med moderna standarder . Idag är många material föremål för ökade sanitära eller miljökrav. Överensstämmelse med kraven i europeiska och inhemska standarder gör att du kan förbättra produkternas kvalitet.
  5. Minsta vikt . Lätta konstruktioner har blivit mycket populära på grund av att de gör det möjligt att minska belastningen på fundamentet. Som ett resultat kan själva basen också förfabrikeras.
  6. Kombinerad komposition … Kompositmaterial kombinerar egenskaperna hos deras ingredienser, vilket avsevärt ökar den färdiga produktens prestanda.
  7. Estetik … Många moderna material är redan klara för efterbehandling, och ibland kan de förbli utan det, först med en dekorativ komponent.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa är de viktigaste egenskaperna hos innovativa bygg- och efterbehandlingsmaterial som används vid konstruktion eller renovering av bostäder, kommersiella och kontorsanläggningar.

Vyer

Innovativa produkter förekommer inte särskilt ofta i konstruktionen. Många av dem blir "sensationer" ett decennium efter att de lanserades i massproduktion. Intressant det de mest populära är nya bygg- och efterbehandlingsmaterial med förbättrad energieffektivitet, minskade kostnader och förkortad arbetstid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kolbetong

Materialet har superstarka egenskaper som är överlägsna egenskaperna hos armerade betongkonstruktioner. Det kännetecknas av sin höga kostnad, tillhör de sammansatta alternativen som kombinerar egenskaperna hos kolfiber och konststen … Draghållfastheten hos en sådan monolit överstiger prestandan hos de bästa stålkvaliteterna med 4 gånger, medan konstruktionens vikt reduceras avsevärt.

Produktionen utförs enligt 2 tekniker

  1. Med hällning i formen. Kolfiberförstärkning monteras i formen, sedan införs den beredda lösningen.
  2. Lager på lager. I detta fall används en speciell kolfiberväv, som läggs mellan betonglagren. Proceduren fortsätter tills önskad tjocklek har uppnåtts.

Beroende på behoven väljs den optimala tekniken för produktion av kolbetong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Luftbetong

Denna variant av en innovativ byggsten tillverkad med cellteknik, baserad på portlandcement, flygaska, aluminiumpulver och kokad kalk blandad med vatten … Gasbetong är utbredd i lågkonstruktion. Den används för att skapa väggar med ett lager och flerskikt, så att materialförbrukningen kan minskas vid uppförande av väggar och skiljeväggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Porösa keramiska block

Väggkonstruktioner gjorda av dessa material har låg densitet och hög energieffektivitet … Materialet liknar i sin karaktär egenskaper luftbetong, men överträffar det när det gäller värmeledningsförmåga. Skillnaden är upp till 28%.

Dessutom är sådana block ganska billiga och tillgängliga för ett stort antal utvecklare.

Bild
Bild

Armerade betongpaneler med isolering

Färdiga väggkonstruktioner med fönster- och dörröppningar, gjutna i form av plattor . Dessa är snabbmonteringslösningar som bildas på fabriken. Intern isolering gör att du kan vägra ytterligare installation av värmeisolering. I vissa fall tillverkas plattor som enskilda komponenter som monteras på plats.

Bild
Bild

Träbetong eller arbolit

Denna lätta komposit kombinerar egenskaperna hos cement och flis . Den har goda värmeisolerande egenskaper, materialet överträffar både tegel och expanderad lerbetong i sina egenskaper.

Det används i konstruktion där det krävs för att förbättra anläggningens energieffektivitet, samtidigt som det minskar belastningen på fundamentet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polystyrenbetong

Material i block med färdig yttre finish. Polystyrenkorn införs i massan av luftbetong under produktionsprocessen … Som ett resultat är materialet varmare och mer hållbart än luftbetong eller luftbetong. Väggen är lätt, kräver ingen ytterligare installation av värmeisolering

Bild
Bild

Torvblock

Ett miljövänligt byggmaterial med utmärkta värmeisoleringsegenskaper . Torvblock används i bostadskonstruktioner i flera våningar.

Med sin hjälp byggs moderna energieffektiva byggnader som gör det möjligt att spara värme och spara på bostadsunderhåll.

Bild
Bild

Fixad formning

Polymerblock, liknande Lego -klossar, är anslutna till varandra direkt på platsen . Enkelt monterade moduler är förstärkta inuti, fyllda med betong runt hela omkretsen i 3-4 rader. Sådana strukturer är efterfrågade i monolitisk konstruktion, ger hög hållfasthet hos den färdiga monoliten.

Bild
Bild

Monolitiskt virke

En innovativ lösning som låter dig skapa väggar av trä på en gång med en tjocklek på 100 mm eller mer . I lågkonstruktion gör en monolitisk balk det möjligt att minska fundamentets djup, minska belastningen på fundamentet.

Sådana väggar kan lämnas utan efterbehandling, på grund av deras låga värmeledningsförmåga överträffar de tegelstenar i sina prestandaegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Basaltull

Det ersatte andra typer av värmeisoleringsmaterial. Basalt mineralull är brandbeständig. Materialet har höga värmeisolerande och ljudisolerande egenskaper, motståndskraftiga mot deformation när atmosfärstemperaturer ändras.

Bild
Bild

Ecowool

Värmeisoleringsmaterial baserat på återvunnet material. Den har använts sedan 2008, den utmärks av sin ekonomiska förbrukning och höga biologiska resistens . Svamp och mögel förekommer inte i materialet, det utesluter utseendet på gnagare eller insekter.

Det finns inga skadliga ångor heller - ecowool överträffar många analoger i sin miljövänlighet.

Bild
Bild

Mikrocentral

Efterbehandlingsmaterial som efterfrågas inom inredning i industriell stil. Den innehåller polymerkomponenter, färgämnen, som gör det möjligt att ge den behandlade ytan fuktbeständighet och förbättrade estetiska egenskaper . Cementdammets fina struktur ger god vidhäftning till olika material.

Bild
Bild

LSU

Magnesiumglasplåtar används i inredningen av byggnader och strukturer, lämpliga för vägg- och golvbeklädnad, vilket skapar skiljeväggar. Materialets sammansättning inkluderar glasfiber, magnesiumoxid och klorid, perlit.

Arken är mycket eldfasta, motståndskraftiga mot fukt, starka och tar komplexa former och böjer sig ganska bra med en krökningsradie på upp till 3 m.

Bild
Bild

Ansökningar

Användning av de flesta nya material fokuserat på byggbranschen … Endast för väggdekoration i en lägenhet mikrocement- eller glasmagnetsitplåtar . För det inre av lokalerna kan du använda och monolitiskt virke - det kräver inte ytterligare dekoration, ett hus av sådant material är omedelbart redo att leva. Inom design anses sådana inomhusmotiv vara en fördel för interiören idag.

Vid konstruktion av låga byggnader är de ganska efterfrågade olika block . I privata hus används främst lätta material som inte ger en stor belastning på fundamentet. I privata hus kan den produceras gardinfasad från block . Vid konstruktion av kvarhållande strukturer under restaurering, bevarande av gamla byggnader använder de kolbetong.

Bild
Bild
Bild
Bild

De unika egenskaperna hos innovativa material kan avsevärt öka byggnaders energieffektivitet … Så här ser tekniska byggnader ut, vars uppvärmning måste spenderas mycket mindre resurser. Det här är till exempel komplex i flera våningar som bygger på principen om snabb konstruktion.

Rekommenderad: