Krossade Stenfraktioner (41 Bilder): 5-20 Mm Och 40-70 Mm. Vilka Andra Fraktioner Finns Det? Vikten Av Krossad Sten Av Fina Och Andra Fraktioner I 1 M3, Krossad Sten Av Stor Storle

Innehållsförteckning:

Video: Krossade Stenfraktioner (41 Bilder): 5-20 Mm Och 40-70 Mm. Vilka Andra Fraktioner Finns Det? Vikten Av Krossad Sten Av Fina Och Andra Fraktioner I 1 M3, Krossad Sten Av Stor Storle

Video: Krossade Stenfraktioner (41 Bilder): 5-20 Mm Och 40-70 Mm. Vilka Andra Fraktioner Finns Det? Vikten Av Krossad Sten Av Fina Och Andra Fraktioner I 1 M3, Krossad Sten Av Stor Storle
Video: Sprängning av berg i Runtorp 2016-09-23 2024, April
Krossade Stenfraktioner (41 Bilder): 5-20 Mm Och 40-70 Mm. Vilka Andra Fraktioner Finns Det? Vikten Av Krossad Sten Av Fina Och Andra Fraktioner I 1 M3, Krossad Sten Av Stor Storle
Krossade Stenfraktioner (41 Bilder): 5-20 Mm Och 40-70 Mm. Vilka Andra Fraktioner Finns Det? Vikten Av Krossad Sten Av Fina Och Andra Fraktioner I 1 M3, Krossad Sten Av Stor Storle
Anonim

Denna artikel beskriver allt du behöver veta om krossade fraktioner, inklusive 5-20 och 40-70 mm. Det kännetecknas av vad andra fraktioner är. Vikten av krossad sten av fina och andra fraktioner i 1 m3 beskrivs, krossad sten av stor storlek presenteras och nyanser av valet av detta material beaktas.

Bild
Bild

Vad det är?

Fraktionerad krossad sten brukar förstås som ett material som produceras genom att krossa fasta stenar. En sådan produkt används inom en mängd olika områden av mänsklig aktivitet. När det gäller fraktionen är detta bara den mest typiska storleken på mineralkornet. Det mäts traditionellt i millimeter. Bulkmaterial kännetecknas av en ganska hög hållfasthet och motståndskraft mot negativa lufttemperaturer.

Fraktionens storlek påverkar främst användningsområdet för krossad sten. Konstruktionens livslängd bestäms utifrån korrekt val.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och även den fraktionerade sammansättningen av materialet påverkar produkternas hållfasthet. Sortimentet av alla leverantörer inkluderar krossad sten i olika storlekar . När du väljer rekommenderas att rådgöra med specialister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka är fraktionerna av olika spillror?

Olika typer av krossad sten har också olika dimensioner av stenfragment. Deras tillämpning beror också på det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granit

Den minsta typen av krossad sten som erhålls från granit är en produkt av 0-5 mm. Det används ofta för att:

  • fylla upp de platser som förbereds för konstruktion;
  • ta fram en lösning;
  • lägga beläggningsplattor och liknande material.
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstigt nog producerar ingen krossad sten av denna storlek . Det är bara en biprodukt från huvudproduktionen. Vid industriell sortering används speciella maskiner - de så kallade skärmarna. Det huvudsakligen erhållna materialet går till transportören, men siktningarna passerar genom cellerna och bildar högar av olika storlekar.

Även om det inte ser särskilt imponerande ut i jämförelse med andra typer, påverkar detta inte styrkan särskilt.

Bild
Bild

Fraktion från 0 till 10 mm är den så kallade krossade sand-sandblandningen . Dess utmärkta dräneringsprestanda och bekväma kostnad vittnar om det. Krossad sten av en större fraktion - från 5 till 10 mm - har också ganska bra parametrar. Dess pris passar de allra flesta. Sådant material kan vara efterfrågat inte bara för tillverkning av betongblandningar, utan också för arrangemang av industriella komplex, vid bildandet av massiva delar av strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granit krossad sten 5-20 mm i storlek är den optimala lösningen för att placera fundament . Det visar sig faktiskt vara en kombination av ett par olika fraktioner. Materialet är mekaniskt starkt och motstår perfekt kyla. Krossad sten 5-20 mm gör att du kan fylla trottoaren. Dess styrka garanterar också utmärkta egenskaper för bildandet av flygplatser.

Bild
Bild

Krossad sten från 20 till 40 mm efterfrågas för:

  • gjutfundament för byggnader i flera våningar;
  • asfalteringsområden för parkeringsbilar;
  • bildande av spårvagnslinjer;
  • dekorera konstgjorda reservoarer (dammar);
  • landskapsdesign av angränsande territorier.
Bild
Bild

Med mått från 4 till 7 cm råder det ingen tvekan om att stenarnas hållfasthet kommer att vara ganska acceptabel . Sådana produkter är lämpliga när en stor volym betong krävs. Leverantörer fokuserar på tillämpligheten av sådan krossad sten vid vägbyggande och vid bildandet av stora strukturer.

Konsumenter väljer ofta också en liknande sten. Erfarenheten av ansökan är ganska positiv.

Bild
Bild

Produkter från 7 till 12 cm är inte bara stora block, de är fragment av sten, som alltid kännetecknas av en oregelbunden geometrisk form . Tillverkare pekar på ökat motståndskraft mot fukt och svår hypotermi. Särskilt stor krossad sten måste nödvändigtvis följa GOST -standarder. Den kan användas för att skapa hydrauliska konstruktioner - dammar, dammar. En seriös sten används för att bilda en murad betongfundament.

Bild
Bild

Murblock är mycket starka. De klarar även belastningen från ett tvåvåningshus i sten eller tegel . De köps också för att asfaltera vägar och trimma socklar. Det kan också användas för att vända staket. I vissa fall är stor krossad granit en utmärkt dekorativ lösning.

Bild
Bild

Grus

Denna typ av krossad sten faller något under "baren" av granit. Det viktigaste sättet att få det är genom att sikta ut den sten som utvinns från stenbrotten. Det bör noteras att grus är mycket mer tillgängligt än granitmassa. Relativt låga kostnader gör att du kan köpa en stor massa icke -metalliska material för att gjuta grundkonstruktioner eller göra betongprodukter . Fraktioner av grus krossad sten från 3 till 10 mm anses vara små stenar med en genomsnittlig bulkdensitet på 1480 kg per 1 m3.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanisk styrka och motståndskraft mot kyla är högt ansedda av byggare och landskapsspecialister . Det är trevligt att röra vid en sådan sten. Det används ofta för att täcka trädgårdsvägar som är trevliga att ta på. En liknande egendom uppskattas när man skapar privata stränder. Du kan fylla territoriet med sådant grus nästan var som helst.

Krossat grus från 5 till 20 mm är ännu mer efterfrågat inom byggbranschen . Den relativt låga fläckigheten vittnar om en sådan produkt. Det är ungefär 7%. Indikatorn för bulkdensitet enligt standarden för produkter av detta märke är 1370 kg per 1 m3.

Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste användningsområdena är tillverkning av armerade betongprodukter och bildning av betongbruk direkt på byggarbetsplatser.

Krossat grus från 20 till 40 mm väger 1390 kg per 1 m3 . Flakighetsnivån är strikt 7%. Användningsområdet är mycket brett. Även bildandet av en "kudde" av allmänna motorvägar är tillåtet. Att hälla en grund eller förbereda ett underlag för järnvägsspår kommer inte heller att vara svårt.

Bild
Bild

Grusmassan av fraktionskomposition från 4 till 7 cm garanterar maximal styrka och tillförlitlighet för alla stiftelser . Du kan utan tvekan förbereda betonggolv, bilda vallar och skapa dräneringssystem. Vikt i 1 m3, som i föregående fall, är 1370 kg. Att tampa stenen orsakar inga problem. Och det här är en perfekt bra lösning för de allra flesta fallen.

Bild
Bild

Kalksten

Sådan krossad sten produceras genom att krossa kalcit (eller snarare stenar, vars grund ingår). Sådana produkter uppnår inte särskild styrka . Men kalksten motstår perfekt temperaturfluktuationer och är helt miljövänlig. Således är det mycket mindre sannolikt än granit att vara en källa till ökad radioaktivitet. Precis som andra stenar sorteras kalkmassan noggrant på huvudföretagen.

Stor kalsitkross är efterfrågad i vägbyggen . Mindre fragment köps oftast för att få plattor och andra armerade betongprodukter. Kalkstenprodukten köps också lätt för dekoration av landskapsplatser. Sådana produkter används även i de mest elitstugor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje erfaren designer och till och med en vanlig byggmästare kan erbjuda många intressanta idéer.

Antalet kuber i ton granitmaterial har länge beräknats:

  • för fraktion 5-20 mm - 0, 68;
  • från 20 till 40 mm - 0,7194;
  • 40-70 mm - 0, 694.

För krossad kalksten kommer dessa indikatorer att vara:

  • 0, 76923;
  • 0, 72992;
  • 0, 70921 m3.
Bild
Bild
Bild
Bild

Krossad sten 70-120 mm i storlek är mycket sällsynt. Detta material är mycket dyrt. Produkter med en storlek på 70-150 mm är ännu mindre vanliga. Tillverkare klassificerar ofta sådana varor som spillror. Med deras hjälp:

  • bygga massiva grundvalar;
  • stödväggar förbereds;
  • bygga kapitalmurar och staket;
  • bilda dekorativa kompositioner.
Bild
Bild

I vissa fall används krossad kalksten med en fraktion på 80-120 mm. Liksom andra typer av detta material uppfyller det alla krav i GOST 8267-93.

De viktigaste användningsområdena är att öka kustlinjens hållfasthet och fylla i gabioner. Ibland används sådant material för användning i vissa kemiska reaktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

I stora mängder skickas krossad sten med bulk- eller behållarmetoder; små mängder av denna produkt levereras ofta i påsar med 30 kg, 60 kg.

Viktiga egenskaper vid väskleverans:

  • noggrant föreskrivna parametrar för de levererade produkterna;
  • lämplighet för relativt små byggprojekt eller reparationsarbeten (överflödigt material bildas inte, eller det är extremt litet);
  • på grund av den exakt uppmätta massan och volymen blir vagnen mer strömlinjeformad;
  • inuti ett tätt paket kan krossad sten transporteras med vilken typ av transport som helst, lagrad på nästan alla lager;
  • speciell märkning gör det mycket lättare att hitta de nödvändiga produkterna;
  • relativt höga kostnader (vilket dock är fullt motiverat av andra egenskaper).
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur bestäms?

Den krossade stenen levereras av stenbrottet. Det sorteras genom att sålla genom specialsiktar. Ett stort företag kan bjuda in teknologer eller ingenjörer att köpa. Analys i laboratoriet utförs med hjälp av en uppsättning siktar. Ju större deklarerade linjära parametrarna för proverna är, desto större är provets storlek.

Så för att studera grus 0-5 och 5-10 mm är det användbart att ta ett prov på 5 kg. Allt större än 40 mm testas i uppsättningar på 40 kg. Därefter torkas materialet till en konstant fuktnivå.

En standardiserad, inriktad uppsättning siktar används sedan. Wire gauge ringar används för att mäta krossade stenkorn större än 7 cm.

Bild
Bild

Nyanser av val

Valet av krossad sten av olika fraktioner har ett antal funktioner. Granit eller annan krossad sten kan användas i en mängd olika fall, främst beroende på måtten.

5-20

Ett stort hus byggs genom att lägga till granit med en storlek på 5 till 20 mm till betongen. Men för mindre strukturer kan du klara dig med en grusmassa. Det kommer fortfarande att vara ganska hållbart och tål den vanliga dagliga påfrestningen . Viktigare är att krossad kalksten endast ska betraktas som en sista utväg, eftersom den är minst stark.

Materialet i en sådan bråkdel är verkligen universellt . Du kan säkert välja den för en kudde under beläggningsplattorna. Det kan även användas för att dekorera pooler. Det rekommenderas att dekorera rabatter och rutschbanor. Ytterligare två möjligheter: arrangemang av idrottsplatser och visuell separation av olika zoner.

Bild
Bild

20-40

Grov krossad sten av denna storlek fäster mycket bra på andra material i betongblandningens sammansättning. Och även om du häller denna massa med betong får du en mycket stark massa som inte kommer att ha svaga zoner och tomrum inuti.

Slitstyrkan är högre än för andra dimensionella lägen.

Det är möjligt att tillhandahålla 300 frysningscykler och efterföljande uppvärmning till positiva temperaturer. Flakiness kan variera från 5 till 23%.

Bild
Bild

40-70

Det är praktiskt taget ett mångsidigt byggmaterial. Det är användbart för konstruktion av ett brett spektrum av strukturer. Ofta väljs 40-70 mm krossad sten för grunden av huset. Samma material används för dekorativa och praktiska arrangemang av hemträdgårdar . Slutligen kan den tas för vägen, till exempel för en interblock-passage eller tillfartsvägar till en dacha, till ett förortsområde.

Bild
Bild

70-150

Detta material har en högspecialiserad applikation. Det kan mycket väl tas för att förbereda inför vägbyggen och till och med järnvägar, det är så starkt och stabilt. Byggkostnaderna för sådana seriösa föremål minskar märkbart i jämförelse med användningen av universella masskategorier, som bättre lämnas för hushållsbyggande eller för trädgårdsvägar i landet. Om 70-150 mm krossad sten väljs för byggande av byggnader, talar vi uteslutande om industri- och serviceanläggningar . Endast i vissa fall kan de köpa det för byggande av flerbostadshus och grundvalar för dem (om detta direkt tillhandahålls av projektet).

Bild
Bild

För dränering används en sten med en storlek på minst 2 cm . Fraktion 0-5 mm tvättas omedelbart med vatten. Produkten i kategorin 5-20 mm är mer stabil, men den är mycket dyr och används främst inom andra byggområden, därför är det opraktiskt att skapa dräneringssystem baserade på den. Oftast används krossad sten på 2-4 cm. För den blinda delen av hus och andra byggnader används vanligen krossad sten av en kombinerad komposition (fraktion 20-40 mm, blandad med andra alternativ)-det klarar sig bra med de viktigaste uppgifterna.

Rekommenderad: