Krossad Sten Screening (24 Bilder): Vad är Det? Krossade Stenblock. Hur Ser Krossningsscreening Ut Och Hur Skiljer Den Sig Från Vanlig Krossad Sten? Ansökningar

Innehållsförteckning:

Video: Krossad Sten Screening (24 Bilder): Vad är Det? Krossade Stenblock. Hur Ser Krossningsscreening Ut Och Hur Skiljer Den Sig Från Vanlig Krossad Sten? Ansökningar

Video: Krossad Sten Screening (24 Bilder): Vad är Det? Krossade Stenblock. Hur Ser Krossningsscreening Ut Och Hur Skiljer Den Sig Från Vanlig Krossad Sten? Ansökningar
Video: Oliver Tree - Cash Machine [Official Music Video] 2024, April
Krossad Sten Screening (24 Bilder): Vad är Det? Krossade Stenblock. Hur Ser Krossningsscreening Ut Och Hur Skiljer Den Sig Från Vanlig Krossad Sten? Ansökningar
Krossad Sten Screening (24 Bilder): Vad är Det? Krossade Stenblock. Hur Ser Krossningsscreening Ut Och Hur Skiljer Den Sig Från Vanlig Krossad Sten? Ansökningar
Anonim

I modern konstruktion används natursten ganska ofta. Detta material finns nästan överallt på olika områden i människolivet, eftersom det kan utföra många funktioner. Krossning av krossad sten är mycket efterfrågad för närvarande. Det kännetecknas av låg kostnad, liten partikelstorlek och bra prestanda.

Bild
Bild

Vad det är?

Krossad sten är en produkt som erhålls efter krossning av stenar av naturligt eller artificiellt ursprung. Råvaran för den är vanligtvis granit, grus eller kalksten. Var och en av de listade stenarna ser annorlunda ut, den skiljer sig åt i vissa egenskaper . Krossad sten erhålls genom explosion och mekanisk krossning, varefter slutprodukten måste ha 2 flisade kanter eller mer.

Återstod efter genomförd procedur anses vara eliminering . Av beskrivningen att döma är skillnaderna i screening från klassisk krossad sten icke-standardstorlekar, liksom närvaron av små och dammiga partiklar.

Skillnaden mellan de ovan beskrivna naturmaterialen är att krossad sten med dimensioner mindre än 0,5 cm skickas till screening.

Bild
Bild
Bild
Bild

Krossad skärm ser ut som grov sand. Det kostar mycket mindre än vanlig krossad sten, så det är mer lönsamt att använda det under konstruktionen. Med hjälp av denna typ av material kan du minska byggkostnaderna avsevärt, samtidigt som du inte sparar på konstruktionens kvalitet. Det finns praktiskt taget inga negativa egenskaper i bortfallet av krossad sten som ett byggelement i sin kategori.

Produktfördelar:

  • fin partikelstorlek, tack vare vilken screening kan ersätta sand;
  • överkomlig kostnad;
  • en hög interaktion med andra ämnen;
  • användbarhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Tillämpningsområdet för siktad krossad sten påverkas direkt av kvalitetsegenskaperna hos material som är unika för var och en av sorterna. Materialets huvudsakliga egenskaper inkluderar följande:

  • förmågan att motstå betydande belastningar och mekanisk belastning;
  • storlekar;
  • vikt;
  • bulkdensitet;
  • motståndskraft mot låga temperaturer;
  • fläckighet - närvaron i den totala massan av spannmål med nål och platta former;
  • mängd orenheter;
  • radioaktivitet.
Bild
Bild

Krossad sten screening kan presenteras i flera fraktioner, i samband med denna parameter väger 1 kub material på olika sätt:

Krossad stenfraktion, mm Vikt (kg
0-5 1410
5-10 1380
5-20 1350
5-25 1380
20-40 1350
25-60 1370

40-70

1350
Krossad stenblandning 0-70 1520
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Krossad fin fin screening har olika komponenter, därför presenteras den i en mängd olika arter. Varje typ av produkt som faller bort gäller olika kategorier av mänskligt liv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granit

Efter krossning av gruset erhålls material med storlekar från 0,1 till 5 mm. Massdensiteten för bortfallet anses vara 1330 kg / m3. Krossproduktens utseende har viss likhet med sand, medan den inte innehåller lerelement, damm och organiska ämnen . Vid granitering av granit bör andelen nålkorn inte vara mer än 15%. Detta material är ganska lätt att tampa och stapla.

Screening av denna typ av krossad sten har hög hållfasthet, den visar motståndskraft mot lågtemperaturindikatorer och anses vara miljövänlig . En sådan produkt används ofta inom konstruktion, vägreparation och landskapsdesign.

Detta material har en hög kostnad, vilket betalas fullt ut av dess goda fysiska och kemiska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grus

Granit och grus har vissa yttre likheter, eftersom oorganiska bergarter är involverade i deras bildning. Men samtidigt har krossad sten från grus speciella egenskaper, på grund av vilka den används i en smal riktning. Minerala inneslutningar finns i denna spröda produkt, som är resultatet av förstörelsen av hårda stenar . Grus är inte särskilt hållbart.

I grussmulor har kornen en storlek på 0,16-2,5 mm. Materialets styrka avgör dess varumärke - M800 -M1000 . I denna screening utgör damm och organiska element 0,6%.

Grusprodukten används aktivt under restaurering av vägbanan, tillverkning av plattor och dekoration av platser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kalk

Vid siktning av krossad kalksten erhålls ett byggmaterial som har en kornstorlek på 2 till 5 mm. Denna typ av bortfall kännetecknas av förmågan att lösa sig i vätska. En kubikmeter av en sådan produkt har en massa på 1300 kg, dess styrka är M400-M800 . I krossad kalksten är mängden föroreningar inte mer än 2% av den totala massan.

Smulan används ofta som tillsats till djurfoder och växtgödsel . Dessutom ingår ofta screening av denna typ i sammansättningen av cementblandningen från vilken de motstående plattorna är gjorda.

Ofta används detta material för att sprinkla vägar under isiga förhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sekundärt spillror

Skärmning av sekundär krossad sten erhålls vid kassering av betongkonstruktioner. De senare förstörs eller demonteras vanligtvis av människan. Tack vare den speciella krosstekniken observeras den rationella användningen av byggavfall . Sådan användning av återvunnet spillror medför betydande besparingar under konstruktionen.

Vid denna typ av screening varierar storleken på granulaten vanligtvis från 0,1 till 10 mm . Materialet används ofta som fyllmedel i cementbruk eller som återfyllning för beläggning av plattor. Krossade råvaror har också funnit sin tillämpning i processen att montera tillfartsvägar och bilgårdar.

Av alla de listade typerna av krossad sten anses granit vara den dyraste, och kalksten är den billigaste

Kostnaden för materialet påverkas av utvinningsplatsen och dess metod.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sfärer och funktioner i applikationen

För att minska de totala kostnaderna under betongbruksprocedurer främjar vissa byggare användningen av krossning av krossad sten. Under tillverkningen av blandningen för att placera fundamentet används en blandning av silning och cement istället för huvudbyggnadskomponenten . När du lägger bandfundamentet är det värt att observera proportionerna så att blocken i den framtida strukturen fixeras kvalitativt. Om du vill få det bästa resultatet bör du använda en sil och även blanda upprepade gånger. Vissa hantverkare övar på att ersätta grus med siktning, vilket resulterar i att ett nytt hållbart ämne erhålls.

Betong, som är gjord på grund av krossad skärmning, har visat sig väl under anläggningen av golv, pelarfundament . Ett sådant ämne kännetecknas av plasticitet, smidighet, därför är det enkelt och bekvämt att arbeta med det. Blocken i denna produkt har högpresterande egenskaper, de är lätta att använda och lagra.

Användningen av sådant material innebär inte behovet av speciella färdigheter och kunskaper; även nybörjare inom byggnadsområdet kommer att kunna använda block från avhoppet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Screening är ett ganska vanligt byggmaterial, dess efterfrågan förklaras av dess låga kostnad. Denna biprodukt har många fördelaktiga egenskaper, tack vare vilken den används aktivt inom följande områden:

  • vid konstruktion av privata, kommunala och stora typer;
  • vid tillverkning av byggmaterial som betong och blockblock;
  • som material för absorption av ett vattenfilter vid stationer där avloppsvatten bearbetas;
  • som ett fritt flödande ämne som kan bekämpa isbildning på väg;
  • i landskapsdesign.

För närvarande används screenings från naturlig krossad sten ganska ofta.

Detta material hjälper inte bara till att minska kostnaden för byggprocessen, utan bibehåller också strukturens högkvalitativa egenskaper.

Rekommenderad: